Kies data

Brugge Wandeltours

Brugge Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Brugge: culinaire privétour - 10 proeverijen met locals

1. Brugge: culinaire privétour - 10 proeverijen met locals

Je wordt meteen verliefd op al het lekkers dat Brugge je te bieden heeft. In een land waar eten erg belangrijk is, vind je beslist iets naar je smaak! Je ontdekt de stad hapje per hapje, samen met een plaatselijke foodie! Je vliegt er meteen in met een bezoek aan een familietraiteur die erg in trek is bij de plaatselijke bevolking. Je plaatselijke foodie helpt je de lekkerste gerechtjes kiezen, van een luxueuze picknick tot creatieve aperitiefhapjes. Wat dacht je van een heerlijke snack, gevuld met garnalen, zalm en kwarteleitjes? De plaatselijke bevolking is er gek op! Doe zoals de locals en bezoek de plaatselijke vismarkt om een uniek Vlaams product uit de zee te proeven. Natuurlijk kan je België niet bezoeken zonder enkele van de beste Belgische bieren te proeven! Je volgt je plaatselijke vriend naar een authentiek café dat het enige bier schenkt dat in het historische stadscentrum gebrouwen wordt. Je eet er nog een smakelijk worstje bij voor je je smaakpapillen verwent met vers gesneden Belgische frietjes. Je wordt meteen een zoetekauw als je in een vers gebakken warme wafel bijt. Wist je trouwens dat Brugge beweert de belangrijkste chocoladestad ter wereld te zijn? Je kan het gewoon zelf ondervinden door een artisanale chocolatier te bezoeken waar je je tegoed kan doen aan artisanale truffels die in je mond smelten. Je verlaat ook even het centrum van de stad om een verborgen juweeltje te ontdekken waar je een heerlijk koekje kan proeven. Je steekt de straat over naar Le Pain de Sebastien, een bakkerij waar je je dag met je plaatselijke vriend af kan ronden met een kopje koffie. De plaatselijke foodies staan al te springen om je een van de smakelijkste privérondleidingen in Brugge te geven.

Brugge: begeleide rondleiding van 2 uur

2. Brugge: begeleide rondleiding van 2 uur

Ontmoet je gids om 10:30 uur bij het trefpunt, op slechts een paar minuten van het centraal station, om deze rondleiding van 2 uur te beginnen. Ervaar de vele charmes van "het Venetië van het noorden" en kom erachter waarom het historische centrum van Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de rondleiding door de stad krijg je het Minnewater, de Begijnhof (gesticht in 1245), het Walplein, de Stoofstraat, het oude Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Hof van Gruuthuse, het kanaal de Dijver, de Rozenhoedkaai, het Huidenvettersplein, het plein de Burg met het gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en het plein de Grote Markt met het Belfort te zien. Aan het einde van je rondleiding, met een bezoek aan het Brugs Biermuseum, zal je gids al je vragen beantwoorden en suggesties geven voor waar je buiten het toeristische gebied kunt lunchen. Je gids geeft je ook advies over het beroemde bier van België en over andere plaatsen die je kunt bezoeken, waaronder musea.

Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

3. Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

Je wordt welkom geheten door de gids op een centrale locatie in Brugge voor je privétour, geprijsd voor maximaal 20 personen. Gedurende de 2-uur durende tour van het historische centrum die op de Werelderfgoedlijst staat, zie je de meest belangrijke attracties van de stad. De volgende beschrijving is een voorbeeld, vertrekkend vanaf het Zandplein, bij de concerthal: Volg de belangrijkste winkelstraat in de richting van het marktplein. Onderweg bezoek je de Sint-Salvatorskathedraal. Bezoek het marktplein met de imposante 83-meter hoge klokkentoren en ga door naar het Jan van Eyckplein, eens het centrum van de Hanzestad Brugge. Van de 13e tot 15e eeuw was dit gebied het economische en financiële hart van Vlaanderen. Bekijk de indrukwekkende huizen die herinneren aan de tijd dat Brugge een leidende rol speelde als commercieel centrum. Je komt langs het stadstheater, de Saaihalle (1399), Huis ter Beurze (de eerste beurs) en het tolhuis. Iets verderop kom je bij de Burg, een van de charmantste pleinen in de stad. Bekijk de prachtige gotische stadshal, Basiliek van het Heilig Bloed en de Vrijheid van Brugge, eens de rechtbank van de stad en vandaag de gemeentelijke archieven. Loop over de vismarkt, het leerlooiersplein en de erg pittoreske Dijver. Ga langs Onze-Lieve-Vrouwekerk en iets verderop maak je een korte stop bij het Oud Sint-Janshospitaal (een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa). De wandeling eindigt bij het Minnewater en het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde.

Brugge: privéwandeltour langs historische hoogtepunten

4. Brugge: privéwandeltour langs historische hoogtepunten

Reis terug in de tijd naar de gouden dagen van het middeleeuwse Brugge tijdens deze privéwandeltour langs de historische hoogtepunten van de stad. Hoor verhalen over liefde, roem en fortuin, maar ook verhalen over intriges, oorlog en conflicten. Nadat je je gids op het centrale plein van Brugge hebt ontmoet, wandel je door het middeleeuwse hart van de stad op een route die alle hoogtepunten omvat. Bezoek het Marktplein, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal, het Gruuthusepaleis, het Minnewater, het Begijnhof, brouwerij de Halve Maan, de Vismarkt, de Burg, en nog veel meer. Ga naar de Rozenhoedkaai, de meest gefotografeerde plek van de stad, en maak jouw eigen foto's van deze gedenkwaardige plek. Terwijl je de hoogtepunten en verborgen juweeltjes verkent, krijg je de perfecte mix van geschiedenis, grappige verhalen, legenden en feiten - alles wat je nodig hebt om jouw ervaring van Brugge authentiek en opwindend te maken. Aan het einde van de tour weet je meer dan een inwoner en heb je een beter idee van waar je heen moet en wat je moet doen tijdens jouw verblijf in Brugge. Als bijkomstigheid krijg je een boekje mee naar huis met kortingen en cadeaus bij plaatselijke restaurants, musea en winkels.

Brugge: 1,5 uur durende privé kick-starttour met een local

5. Brugge: 1,5 uur durende privé kick-starttour met een local

Bekend als het Venetië van het noorden, is er zoveel te zien in de sprookjesachtige middeleeuwse stad Brugge. Vermijdt met behulp van een lokale gids de toeristenmassa's en krijg de beste kennismaking met deze geliefde stad. De gastheren zijn natuurlijke verhalenvertellers, elk met een andere achtergrond, variërend van kunst tot geschiedenis.  Begin aan het levendige marktplein. Je dwaalt langs geplaveide straten, dromerige grachten in verband met historische gebouwen en pittoreske straten met witgekalkte huizen. Ga op weg naar de Eiermarkt waar je lokale pubs en uitgaansgelegenheden vindt. Hier zit je in een gezellig café met veel karakter en de grootste bierselectie in de stad.  Verken de grachten te voet met je gids en vindt de beste ontspannende mooie uitzichten. Let op de prachtige toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk die hoog in de lucht staat, een perfecte illustratie van het vakmanschap van de ambachtslieden in Brugge. Je hoort over de geschiedenis van je gids en bewondert één van de oudste ziekenhuisgebouwen in Europa.  Neem een kijkje in de oudste werkende brouwerij in de stad, bekend om een opmerkelijke ondergrondse pijplijn exclusief voor bier. Je rondt de tour af met een bezoek aan een rustige en verborgen oase in het stadscentrum, met een steeg met een prachtig begijnhof en diverse hofjes.

Brugge: Belgische bierervaring

6. Brugge: Belgische bierervaring

Ga te voet op weg voor een bierproeverij en leer de geheimen van het bierbrouwproces kennen. Leer onderscheid te maken tussen een ale, pils, triple en een historisch middeleeuws bier genaamd Lambic. Ontdek wat voor bier België beroemd is en de beste chocolaterie van de stad. Ga verder naar andere levendige biertrefpunten, waaronder enkele verborgen juweeltjes die geliefd zijn bij en alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Proef een selectie van traditionele bieren en ambachtelijke bieren, een gedurfde mix van moutige, hoppige, fruitige, roodachtige en kruidige bieren tot zure en drievoudige variëteiten. Trappisten- of Lambiekbieren kunnen verrassend zijn wanneer ze worden gecombineerd met wat chocolade of andere lokale delicatessen om te genieten van de volledige Belgische bier- en eetervaring. Last but not least, ontdek de geheime varianten van een ambachtelijke brouwer en proef meer heerlijke Belgische bieren.

Brugge: privé-avondtour van 1,5 uur aan de donkere kant van Brugge

7. Brugge: privé-avondtour van 1,5 uur aan de donkere kant van Brugge

Verken de minder bekende kant van Brugge met je professionele privégids om het verhaal te horen over de opkomst en ondergang van onze stad. Tijdens de 1,5 uur durende wandeling leer je over de geschiedenis van de stad, ontdek je interessante feiten over het middeleeuwse Brugge en ontdek je duistere verhalen en oude legendes. We eindigen de tour in een bar met een gratis biertje. Geniet van een perfecte mix van geschiedenis en duistere verhalen, mythen, oude legendes, interessante feiten en verborgen juweeltjes - alles om je tijd in Brugge onvergetelijk en opwindend te maken. Omdat het een privétour is, kan deze worden aangepast op basis van uw voorkeuren en indicaties. De tour eindigt in de Bauhaus-bar, een beroemde lokale pub waar je een Belgisch biertje krijgt. Haltes inbegrepen bij de tour: + het marktplein, + Jan Van Eyckplein, + het spookhuis, + het Gouden Handkanaal, + Sint-Annakwartier, + de Jeruzalemkerk, + St. John's Mill, en nog veel meer!

Brugge: privétour met locals – hoogtepunten & juweeltjes

8. Brugge: privétour met locals – hoogtepunten & juweeltjes

Je lokale gids heeft de magische sleutel tot het onthullen van de hoogtepunten en verborgen parels van deze middeleeuwse stad, maar vermijd tegelijkertijd de toeristenmenigtes. Als je de route wil veranderen past je gids de rondleiding graag aan en maakt zo van hun Brugge jouw Brugge.  Ga naar een lokale wijk waar je de grachten over kunt steken. Kom een gotische kerk tegen, betreed het gebouw en laat je overdonderen door het schitterende interieur. Ga op weg naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk, die hoog boven de stad uittorent. Vergeet niet om ook het gebouw ernaast te bewonderen; het is een van de oudste ziekenhuizen van Europa.  Later is het tijd voor chocolade tijdens een bezoek aan een authentieke Belgian Chocolatier. Doe zoals de lokale bevolking doet en geniet van een Belgische zoete traktatie. Neem een kijkje bij de oudste brouwerij van de stad die nog in bedrijf is. Bij deze populaire plek hoort een fascinerend verhaal over een bijzondere ondergrondse pijpleiding die uitsluitend voor bier gebruikt werd. Maak je tour compleet met een bezoek aan een rustige en verborgen oase in het stadscentrum. Ontdek lanen vol begijnhoven en Godshuizen. Breng ook een bezoek aan het verborgen, serene en vredige Minnewater. Geniet van de omgeving terwijl je gids je van alles vertelt over de magische legendes. 

Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

9. Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

Ontdek Brugge, een groeiende toeristenbestemming in België, bekend om zijn prachtige, middeleeuwse stadscentrum dat nog altijd intact is. Deze tour wordt aangepast aan je interesses en wensen. Bepaal zelf wanneer je te voet wilt gaan en wanneer je de bus of auto wilt nemen. Met een overvloed aan musea in Brugge, zal je gids je de beste musea en favoriete restaurants aanbevelen. Bekijk de oude gevels weerspiegelen in de grachten en die Brugge hun charme geven. Ontdek waarom het hele stadscentrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige gebouwen en statige kerken. Wandel langs de grachten en door  pittoreske steegjes. Geniet van een rondvaart door de grachten, en ontspan terwijl je bezienswaardigheden voorbij ziet komen. Koop zelf je lunch en maak een rondvaart tijdens de pauze.  Zie het Minnewater, het Begijnhof en het Walplein met brouwerij De Halve Maan. Bezoek het St. John's Ziekenhuis met meesterwerken van Hans Memling. Ontdek de Onze-Lieve-Vrouwekerk met de Madonna van Michelangelo, het Gruuthusemuseum en de Dijver, waaraan het Groeningemuseum ligt. Bezoek het Huidenvettersplein, de vismarkt en het Bargeplein met het stadhuis, en bekijk het marktplein met het Belfort, de Lakenhalle, het voormalige postkantoor en de oude gildehuizen.

Inspirerend Brugge – Gezinswandeling

10. Inspirerend Brugge – Gezinswandeling

Brugge is een van die bestemmingen waar men zich echt thuis kan voelen. Rijke historie, inspirerende hoekjes, toegankelijk erfgoed, groene landschappen en authentieke architectuur zorgen voor een unieke sfeer. Bezoek samen met uw gezin het charmante Belgian Fries Museum en leer over de beroemde Belgische friet en de traditie erachter. Veel plezier met het verkennen van unieke tentoonstellingen in het Choco-Story Museum en maak kennis met de traditionele Belgische chocolade en de erfenis die het met zich meebrengt. Bewonder een van de meest iconische basilieken in België en staar naar het beschermde monument Belfort van Brugge, een UNESCO-werelderfgoedlocatie van waaruit ongelooflijke panoramische uitzichten over Brugge worden geboden en een aantal fantastische familiefoto's kunnen worden gemaakt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Brugge

Welke topattracties zijn een must-see in Brugge?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Brugge?

Overzicht activiteiten in Brugge

Wil je alle activiteiten in Brugge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brugge

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 355 beoordelingen

Ik raad deze ervaring 100% aan! Onze gids heette Mauricio en ik vond hem goed geïnformeerd over alles. Hij liet ons de meest karakteristieke plekjes van de stad zien zonder “zwaar” te zijn. Ik vond zijn uitleg ook eenvoudig, maar tegelijkertijd verrijkend.

We hebben een erg leuke wandeling gehad met een goede gids. Jamal wist veel te vertellen en deed dat op een zeer aansprekende manier, erg leuk!

Onze gids was erg goed en vertelde heel interessante dingen die je niet zou verwachten van Brugge. Bedankt

Carlos is een geweldige gids geweest en heeft ons bezoek zeer aangenaam gemaakt

Wij hadden Patrick als local guide. Was hardstikke leuk en leerzaam.