Belevingen in

Brussel

De Belgische hoofdstad combineert heerlijk bier, chocolade en wafels met een mix van Europese cultuur.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Brussel: activiteiten, hoogtepunten en tips

Brussel staat niet direct bekend als hotspot in Europa, terwijl het dat stiekem wel is. Dat je er kilo's aan wafels en chocola bij kunt eten weten we allemaal, maar er zijn meer bezienswaardigheden in de Belgische hoofdstad. Kijk maar naar de volgende attracties en maak een dagtrip naar de stad!

 • 1. MIM Brussel

  In het Muziekinstrumentenmuseum zie en hoor je, aan de hand van meer dan 8,000 instrumenten, de evolutie van muziek door de eeuwen heen.

 • 2. Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

  Deze vier musea zijn wereldberoemd om hun collectie van meer dan 20,000 stukken, waaronder veel van de beste Vlaamse kunstwerken.

 • 3. Bozar

  In dit kunstcentrum zie je allerlei schatten uit de schone kunsten: schilderijen, architectuur, muziek en veel meer. Liefhebbers zullen zeker willen terugkeren.

 • 4. Stadhuis

  Het stadhuis van Brussel is een prachtig staaltje gotische architectuur, en past perfect tussen de andere grandioze gebouwen aan de Grote Markt.

 • 5. Mini-Europa

  Mini-Europa is al jaren razend populair. Rond de 350 beroemde gebouwen in Europa zijn hier in indrukwekkend miniatuur nagebouwd.

 • 6. Ancienne Belgique

  Ancienne Belgique is een concerthal van wereldklasse. De perfecte akoestiek heeft al menig legendarische show gediend, zoals het beruchte concert in 1982 waarbij de leden van The Cure met elkaar op de vuist gingen.

 • 7. Cinquantenaire

  Het Parc du Cinquantenaire is een prachtig historisch park ten oosten van het stadscentrum. Ideaal voor een ontspannend dagje uit, en vergeet niet naar de prachtige architectuur te kijken!

 • 8. Manneken Pis

  Brussel werd ooit gered door de urine van een klein jongetje - althans, zo gaat het verhaal. Het [plassende Manneken] staat fier op een voetstuk en zal tot in de eeuwigheid zijn behoefte te doen.

 • 9. Atomium

  Dit stalen gevaarte van 102 meter hoog representeert een kristalstructuur van ijzer. Je kunt de gigantische bollen in om een weids uitzicht over de stad te krijgen!

Plan je bezoek

 • Bier en...

  Wij hebben dan wel Heineken, maar de Belgen zijn stiekem het échte biervolk van de Lage Landen. Brussel is de perfecte plek om in de eeuwenlange brouwgeschiedenis van het land te duiken. Ga naar één van de vele bierhallen in de stad en proef bier zoals je het hier niet krijgen kan!

 • Frieten!

  French fries', dat zijn slappe, dunne stengeltjes die je bij je zompige burger krijgt geserveerd. Belgische fritten daarentegen! Twee keer gefrituurd, stevig - heerlijk.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans, Nederlands, Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +32
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente en de herfst zijn de temperaturen aangenaam. Het weer is niet te koud en de zomerdrukte ontbreekt.

Sitemap Brussel

Wil je alle activiteiten in Brussel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brussel

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 8.630 beoordelingen

Behalve dat het globaal gezien zeer mooi en leerrijk was (zeer goed begeleidend boekje met veel uitleg), was ik vooral onder de indruk van de extreem gedetailleerde uitwerking. De standbeelden aan een voorgevel waren bijvoorbeeld zeer gedetailleerd gekopieerd. Ongelooflijk dat er een tijdje geleden sprake was van deze attractie te sluiten. Het was zeer interessant, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Bijzonder geslaagde wandeling door Brussel. Fijne gids die er een leuke en interactieve wandeling van maakte. Veel geleerd over art nouveau en architectuur maar op een heel aangename manier. Aanrader!

Was echt wel de moeite waard om te gaan kijken. We hebben daar auto's gezien die je eigenlijk nooit ziet rijden op straat, maar daar wel staan natuurlijk. En perfect uitstapje, echt waar!

Heel fijne workshop van een uurtje, waarbij we verrassend veel leerden over chocolade en verschillende chocoladerepen, truffels en koekjes maakten. Een aanrader!

Heel leuke wandeling met een enthousiaste en grappige gids die heel veel weet over Brussel Zeker een aanrader!