Brussel
Activiteiten voor het hele gezin

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Brussel Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

Entree Museum van cacao en chocolade Brussel

1. Entree Museum van cacao en chocolade Brussel

Reis door het verhaal van chocolade in Museum van cacao en chocolade Brussel en kom meer te weten over de oorsprong van de kostbare waar en zijn transformatie naar het eindproduct. Duik diep in de geschiedenis van de Azteken en ontdek hoe cacao in Europa aankwam.  Bewonder de tentoonstellingen van het museum, inclusief illustraties, informatieve panelen en video's die de cultuur van cacao uitleggen en hoe het in chocolade wordt omgezet. Je bekijkt een demonstratie door een meester-chocolatier over het maken van ambachtelijke pralines.  Geniet tijdens je bezoek van verschillende proeverijen en profiteer van de kans om wat chocolaatjes te kopen in de cadeauwinkel.

...
Brussel: 1 uur durende Belgische chocolade-workshop

2. Brussel: 1 uur durende Belgische chocolade-workshop

De ervaring begint met een warm welkom van je gidsen en een heerlijke kop warme chocolademelk. Terwijl je drinkt, luister je naar een korte maar boeiende introductie van de wereld van de Belgische chocolade en leer je tal van chocolade-geheimen. Na  de introductie begint de echte pret met een demonstratie van het temperen van chocolade op een marmeren tafel. Dan is de tijd aangebroken om je eigen lekkernijen van chocolade te maken met behulp van deskundige  chocolatiers. Breng het uur door met het maken van je eigen  persoonlijke  en smaakvolle  mendiants, truffels, lolly's en nog veel meer. Je gaat ook aan de slag met robijnchocolade, een nieuw ontdekte cacaoboon die 100% natuurlijk is, maar die voor ongelooflijk roze chocolaatjes zorgt! Aan het einde van de ervaring pak je je chocolaatjes in en neem je ze mee naar huis om met je vrienden te delen, of er alleen van te genieten!

...
Brussel: ticket Train World Museum

3. Brussel: ticket Train World Museum

Bezoek een betoverend museum in Brussel met een kaartje voor Train World. Het museum werd in september 2015 geopend in het voormalige treinstation Schaerbeek en heeft ruim 8000 vierkante meter ruimte om in rond te lopen. Profiteer van de gratis download Train World app en maak het beste van je bezoek. Je kunt ook een audiogids huren of een live gids boeken in een taal naar jouw keuze (tegen extra kosten). Wandel door het museum en bezichtig de hoogtepunten zoals de 19de-eeuwse locomotief 'Pays de Waes', de oudste locomotief in contintentaal Europa. In het museumrestaurant kun je voor of na je ontdekkingstocht genieten van een drankje of lunch. Je ervaart de gastvrijheid in het restaurant met brouwerij 'RN Express' en eet in een unieke omgeving. Bij je ticket is de volgende toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen inbegrepen: • Tot 18 april 2021: Choco Loco. Ontdek de smakelijke wereld van chocolade in het hart van Train World • Van 7 mei tot 27 juni 2021: Peking to Hankow. Een Belgisch avontuur in China • Van 26 oktober 2021 tot 18 april 2022: Orient Express

...
Tervuren: toegangsbewijs AfricaMuseum

4. Tervuren: toegangsbewijs AfricaMuseum

AfricaMuseum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Brussel en vertelt het verhaal van de menselijke en natuurlijke geschiedenis met een verzameling artefacten uit het koloniale tijdperk in Midden-Afrika.  Het museum heeft als doel de kunst- en cultuurgoederen die tijdens de Belgische heerschappij in Rwanda en Congo zijn verworven, objectief in te kaderen. Het heeft een uitgebreide renovatie ondergaan en is het nu open voor het publiek.Onderwerpen als koloniale geschiedenis, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit komen nu direct aan de orde na de herinrichting van het museum. Er is ook een samengestelde collectie hedendaagse kunst toegevoegd om een vollediger beeld te schetsen van Midden-Afrika, vroeger en nu. Je toegangsbewijs geeft toegang tot een wandeling door de Franse tuinen, de collecties van artefacten die het verleden tot leven brengen in het gerenoveerde gedeelte en de collectie met hedendaagse Afrikaanse kunst.

...
Brussel: workshop wafels maken

5. Brussel: workshop wafels maken

Ontdek de kunst van de Belgische wafel tijdens een 1,5-uur durende workshop wafels maken in het centrum van Brussel. Maak het wafelbeslag, bak de wafel en versier hem dan met room, chocolade, en seizoensfruit. Je hebt geen kook-ervaring nodig om deel te nemen aan de workshop, en kinderen zijn ook welkom. Na een korte introductie word je in teams opgedeeld en volg je het recept. Je krijgt alles wat je nodig hebt: ingrediënten, recepten die je mee naar huis mag nemen, keukenspullen, hulp, en demonstraties. Voel je vrij om gekke combinaties van toppings te maken; room, chocolade, honing, fruit - de keuze is aan jou. Maak foto's van je creaties, en peuzel ze dan op met een gratis drankje.

...
Brussel: chocolade-workshop en wandeltour met gids

6. Brussel: chocolade-workshop en wandeltour met gids

Brussel is de thuishaven van de luxueuze praliné en België geldt als kampioen waneer het om chocolade gaat. Tijdens deze 4-uur durende tour kun je je overgeven aan de heerlijkste chocolade en kom je alles te weten over hoe de Belgen hun chocolade vervaardigen. In deze chocoladehoofdstad bezoek je de beste chocoladeshops met een deskundige lokale gids. De gids toont je tijdens de wandeling de belangrijkste plaatsen en vertelt hoe de Brusselse chocolade zo beroemd is geworden. De tour gaat via de historische Grote Markt, volgens sommigen het mooiste plein ter wereld. Ook zie je Manneken Pis, de antiekwinkels van de Zavel en bezoek je de oudste chocoladewinkel van de stad. Onderweg proef je de overheerlijke gratis chocolade. Ook leer je hoe je zelf echte Belgische pralines kunt maken tijdens een leuke en informatieve workshop. Deze worden gemaakt met echte room of alcoholische vulling, waardoor ze direct gegeten moeten worden - alsof je daar mee zou willen wachten! Deze heerlijke wandeltour laat je de authentieke kant van Brussel als geen andere tour zien.

...

Sitemap Brussel

Wil je alle activiteiten in Brussel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brussel

Interessant en duidelijke uitleg. Ontspannen en leuke sfeer met mooi eindresultaat van zelfgemaakte producten.

Zeker de moeite om eens te doen, op een 2-3 tal uurtjes waren we rond. Tip: parkeren op de betaal parking

Super leuke ervaring egt de moeite om ist te doen met 1 uur kom je niet rond!!!

Zeer vriendelijk personeel. Mooie tentoonstelling ruimte.

Prachtig om de geschiedenis van de treinen te zien