Kies data
Brussel

Chocolade

Brussel Chocolade: Onze meest aanbevolen

Entree Museum van cacao en chocolade Brussel

1. Entree Museum van cacao en chocolade Brussel

Reis door het verhaal van chocolade in Museum van cacao en chocolade Brussel en kom meer te weten over de oorsprong van de kostbare waar en zijn transformatie naar het eindproduct. Duik diep in de geschiedenis van de Azteken en ontdek hoe cacao in Europa aankwam.  Bewonder de tentoonstellingen van het museum, inclusief illustraties, informatieve panelen en video's die de cultuur van cacao uitleggen en hoe het in chocolade wordt omgezet. Je bekijkt een demonstratie door een meester-chocolatier over het maken van ambachtelijke pralines.  Geniet tijdens je bezoek van verschillende proeverijen en profiteer van de kans om wat chocolaatjes te kopen in de cadeauwinkel.

Brussel: 2,5-uur durende Belgische chocoladeworkshop

2. Brussel: 2,5-uur durende Belgische chocoladeworkshop

Leer hoe je échte Belgische chocolaatjes maakt tijdens deze 2,5 uur durende chocolade workshop. Werk in kleine teams om te ontdekken hoe je chocolade op de juiste manier kunt temperen om het knapperig en glanzend te maken. Hier maak je je eigen pralines en chocolaatjes, inclusief de vullingen. en heb je de tijd om even te kletsen met de andere deelnemers. Geniet van een gratis kopje koffie, sinaasappelsap, bier of ander drankje en proef de chocolaatjes die je zojuist zelf hebt gemaakt. Neem je eigen doos chocolaatjes mee naar huis als souvenir van deze geweldige ervaring.

Brussel: 1 uur durende Belgische chocolade-workshop

3. Brussel: 1 uur durende Belgische chocolade-workshop

De ervaring begint met een warm welkom van je gidsen en een heerlijke kop warme chocolademelk. Terwijl je drinkt, luister je naar een korte maar boeiende introductie van de wereld van de Belgische chocolade en leer je tal van chocolade-geheimen. Na  de introductie begint de echte pret met een demonstratie van het temperen van chocolade op een marmeren tafel. Dan is de tijd aangebroken om je eigen lekkernijen van chocolade te maken met behulp van deskundige  chocolatiers. Breng het uur door met het maken van je eigen  persoonlijke  en smaakvolle  mendiants, truffels, lolly's en nog veel meer. Je gaat ook aan de slag met robijnchocolade, een nieuw ontdekte cacaoboon die 100% natuurlijk is, maar die voor ongelooflijk roze chocolaatjes zorgt! Aan het einde van de ervaring pak je je chocolaatjes in en neem je ze mee naar huis om met je vrienden te delen, of er alleen van te genieten!

Brussel: 2,5 uur chocolademuseumbezoek met workshop

4. Brussel: 2,5 uur chocolademuseumbezoek met workshop

Je chocolade-ervaring begint met een rondgang door het museum van ongeveer 1,5 uur. Maak gebruik van je audiogids en ontdek de geschiedenis van cacao en chocolade op een leuke en interactieve manier. Geniet van chocolade-proeverijen en bekijk een demonstratie van de beroemde Belgische pralines. Leer dan hoe je je eigen chocolaatjes kunt maken met de hulp van een professionele chocolademaker. Maak  mediants, gepersonaliseerde chocoladerepen en lolly's die je mee naar huis kunt nemen. De chocoladeworkshop duurt ongeveer 1 uur.  

Brussel: stadswandeling met bierproeverijen

5. Brussel: stadswandeling met bierproeverijen

Proef de veelvoud aan unieke smaken die de Belgische bieren hun wereldfaam bezorgen. In deze thuishaven van de meest bekroonde bieren ter wereld sta je vier uur lang voor een vervelende opgave: bierproeven. In de oudste herbergen van de stad proef je topfavorieten als Geuze, fruitige Chimay en supersterke Trappisten. Onder begeleiding van een bierexpert kom je meer te weten over de kleurrijke geschiedenis van het Belgische bier. Ontdek de geheime ingrediënten die zorgen voor z'n unieke smaak en textuur. Leer drinken en proeven als een local. Je proeft niet alleen 8 Belgische bieren als Geuze, Chimay Tripel, Adelardus Brune en Malheur Blonde, tijdens je Brusselse Biertour kom je ook langs enkele blikvangers van de stad. De vismarkt op het Sint-Katelijneplein bijvoorbeeld, het Ilot Sacre en het Koninklijke Poppentheater. Voor elke echte bierconnaisseur is deze tour een must.

Brusselse chocolade proefervaring

6. Brusselse chocolade proefervaring

Mensen komen van over de hele wereld om de beroemde Belgische chocolade te proeven. Volg deze 2-uur durende  Brussels Chocolate Tour en bezoekt enkele van de beste chocolaterieën in de stad. Terwijl je door het prachtige middeleeuwse centrum van Brussel loopt, staar je naar etalages vol met pralines, truffels, ganache en chocoladerepen. Wandel door enkele van de mooiste galerieën van Brussel, waaronder de beroemde Koninklijke Galerijen van Sint-Hubertus. Je sluit de ervaring af in de prachtige wijk Sainte-Catherine, waar je een verscheidenheid van de beste Belgische chocolaatjes die Brussel te bieden heeft proeft. Ontdek het geheim van het maken van heerlijke chocolade, kom te weten hoe chocolade zijn weg naar België bereikte en ontdekt hoe het is uitgegroeid tot een synoniem voor de nationale identiteit van het land.

Brussel: wandeltocht met Belgische lunch, chocolade en bier

7. Brussel: wandeltocht met Belgische lunch, chocolade en bier

Ontmoet je gids op de Grote Markt om deze culinaire tour door Brussel te beginnen en proef traditionele Belgische zoete lekkernijen terwijl je leert waarom de stad zo beroemd is om zijn overheerlijke chocolaatjes, vaak gevuld met echte room of alcohol. Ontdek vervolgens het verbazingwekkende aanbod van kwaliteitsbieren en ambachtelijke bieren van de stad. Proef enkele van de meest traditionele in een van de oudste tavernes van Brussel. Je gids zal helpen bij het ontrafelen van enkele mysteries van Belgisch bier. Proef vervolgens van de lokale keuken met proeverijen van mosselen, geserveerd met verse kruiden en smaakvolle groenten in een bouillon van boter en witte wijn. Probeer wat frites geserveerd in papieren hoorntjes met mayonaise ernaast. U kunt ook andere Belgische gerechten proberen, zoals stoofvlees, waterzooi en zalm. Maak je foodie-ervaring compleet met een aantal heerlijke wafels, gegarneerd met slagroom en aardbeien.

Vanuit Brussel: Dagtocht naar Brugge met de trein

8. Vanuit Brussel: Dagtocht naar Brugge met de trein

Reis per trein naar de middeleeuwse stad Brugge en neem bij aankomst een 2,5 uur durende wandeling met een Engelssprekende gids. Bewonder het Minnewater dat de grachten van water voorziet en bekijk het historische vrouwenklooster van het Begijnhof. Bezoek de enige werkende brouwerij van de stad in De Halve Maan en krijg de kans om binnen te kijken in het Hans Memling-museum in het 12e-eeuwse ziekenhuis van St. John. Zie een van de hoogste metselwerktorens ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar het standbeeld van Michelangelo van de Madonna met Kind te vinden is in het transept. Krijg een gevoel voor het dagelijks leven op de historische Vis Markt (vismarkt) en kijk naar de prachtige gildenzalen op Tanners Square. Bezoek het Groeningemuseum en vind een van de beroemdste gotische gebouwen van België op de Markt (marktplein). Ontvang 3 uur vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een optionele rondvaart om de stad vanuit een ander perspectief te waarderen vóór de treinreis terug naar Brussel.

Brussel: stadswandeling met hoogtepunten en proeverij

9. Brussel: stadswandeling met hoogtepunten en proeverij

Ik neem je mee voor een wandeling en praat over de geschiedenis van Brussel, terwijl je bij elke stop die we maken, beroemde Belgische chocolaatjes proeft van de beste chocolatier, bierproeverijen in een lokale bar, de beste wafels of de beste friet in het centrum. Als je wilt genieten van je verblijf in Brussel, boek het dan wanneer je aankomt, zodat ik geweldige suggesties kan doen over wat te zien of waar te eten. Je zult de Grote Markt zien, terwijl ik de achtergrond ervan zal uitleggen, samen met zijn geschiedenis en hoe alle gebouwen in de loop van hun geschiedenis zijn gevormd. U zult Koninklijke Galerijen St-Hubert, een van de eerste winkelgalerijen in Europa, de motieven en redenen erachter begrijpen. Je ziet een prachtige muziekklok en een heuvel omringd door kunst en straatuitvoeringen. De heuvel biedt een van de beste fotolocaties in de stad. Je hoort over de geschiedenis van deze plek en welk conflict er is ontstaan tussen de koning en de burgemeester. Beroemde jongen van België. Je zult deze beroemde plassende jongen zien doen wat hij altijd doet terwijl hij luistert naar de verhalen achter zijn bestaan. Ook het plassende meisje en de hond! Majestueus beursgebouw uit de 19e eeuw. Nu in verbouwing tot biermuseum! Een prachtige plek omringd door bars en enkele dinerlocaties

Brussel: chocolade-workshop en wandeltour met gids

10. Brussel: chocolade-workshop en wandeltour met gids

Brussel is de thuishaven van de luxueuze praliné en België geldt als kampioen waneer het om chocolade gaat. Tijdens deze 4-uur durende tour kun je je overgeven aan de heerlijkste chocolade en kom je alles te weten over hoe de Belgen hun chocolade vervaardigen. In deze chocoladehoofdstad bezoek je de beste chocoladeshops met een deskundige lokale gids. De gids toont je tijdens de wandeling de belangrijkste plaatsen en vertelt hoe de Brusselse chocolade zo beroemd is geworden. De tour gaat via de historische Grote Markt, volgens sommigen het mooiste plein ter wereld. Ook zie je Manneken Pis, de antiekwinkels van de Zavel en bezoek je de oudste chocoladewinkel van de stad. Onderweg proef je de overheerlijke gratis chocolade. Ook leer je hoe je zelf echte Belgische pralines kunt maken tijdens een leuke en informatieve workshop. Deze worden gemaakt met echte room of alcoholische vulling, waardoor ze direct gegeten moeten worden - alsof je daar mee zou willen wachten! Deze heerlijke wandeltour laat je de authentieke kant van Brussel als geen andere tour zien.

Sitemap Brussel

Wil je alle activiteiten in Brussel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brussel

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 636 beoordelingen

Gelegen in het centrum van Brussel en zeer dicht bij het centrale plein. Zeer informatief over de geschiedenis van chocolade met geweldige exposities die de documentaire complimenteren. Proeverij en live demonstratie waren interessant. Bezoek aanbevolen.

Heel gaaf, vertelt het verhaal van hoe ze chocolaatjes begonnen uit te vinden. Er zijn enkele interacties in de kamers, er is een chocoladeproeverij en een demonstratie van hoe de link te maken.

Geweldige reis terug in de tijd die ons in staat stelt om de evolutie van chocolade te zien en wat een goede proeverij aan het einde van de reis. We raden sterk aan...

Leuk om de geschiedenis van chocolade op een interessante manier te vertellen.

Zowel culturele als leuke activiteit perfect voor een gezinsuitje