Brussel
Kasteel- & paleistours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Brussel Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

 • Vanuit Brussel: daguitstap Gent en Brugge

  1. Vanuit Brussel: daguitstap Gent en Brugge

  Verken twee van de meest betoverende steden van Vlaanderen en volg je gids terug in de tijd! De middeleeuwse architectuur en de levendige sfeer van Gent zullen indruk op je maken tijdens je bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, de thuisbasis van het beroemde Lam Gods schilderij (optioneel), het Gravensteen van Vlaanderen, de pittoreske middeleeuwse Graslei en meer. In Brugge kun je genieten van het rustige Minnewater en het oude Begijnhof. Verder ontdek je met je gids de stad te voet en heb je ook de mogelijkheid om te profiteren van een aangename boottocht langs de smalle grachten. Vergeet je comfortabele schoenen niet om de geplaveide straten te trotseren! Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

 • Brussel: wandeltocht centraal station naar Manneken Pis

  2. Brussel: wandeltocht centraal station naar Manneken Pis

  Als hoofdstad van België en van de Europese Unie biedt Brussel het beste van vele werelden: van gotische architectuur tot art nouveau, van historische bezienswaardigheden zoals de triomfboog in het Jubileumpark en het paleis van justitie tot het Atomium, het icoon van moderniteit, die werd gebouwd om de Universal Exhibition Expo 58 te vieren. Het middeleeuwse stadscentrum is zowel trendy als traditioneel. Brussel is uitnodigend met interessante contrasten, openheid en veel vitaliteit. Het meest indrukwekkend is echter de Grote Markt met zijn gotische stadhuis en met goudblad versierde gevels van de gildehuizen. En natuurlijk is het verplicht om Manneken Pis te bezoeken.

 • Vanuit Brussel: begeleide busreis Antwerpen & Mechelen

  3. Vanuit Brussel: begeleide busreis Antwerpen & Mechelen

  Begin je dagtour met een rit van Brussel naar Antwerpen. Onderweg zal uw gids u vertellen over de bezienswaardigheden die u passeert onderweg vanuit Brussel. Zie in Antwerpen Steen Castle, Stadhuisplein, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Rubenshuis, de diamantwijk en meer. Na de tour heb je vier uur vrije tijd voor de lunch, een kans om wat te winkelen of om fresco's van Rubens in de kathedraal te bewonderen. Geniet van een optioneel bezoek aan een ambachtelijke diamantworkshop. Iedereen die geïnteresseerd is in de diamantwereld kan genieten van een uitleg van 45 minuten en unieke sieraden bekijken. Het is de enige plaats in Antwerpen waar ambachtslieden diamanten kunnen zien snijden.

 • Brussel: Full-Day rondleiding door Antwerpen en Gent

  4. Brussel: Full-Day rondleiding door Antwerpen en Gent

  Om 8:30 uur word je opgehaald van een ontmoetingspunt in het centrum van Brussel om richting Antwerpen te gaan. Onderweg naar Antwerpen maak je een paar minuten een stop bij het symbolische Atomium, waar je een foto maakt en je reis vervolgt. Eenmaal daar zul je de vleesmarkt, het kasteel van Steen, het stadhuisplein, de gotische kerk van Onze-Lieve-Vrouw, de kerk van San Carlos de Borromeo, de Walk of the Cakes en de prachtige Meir-straat verkennen. Na deze rondleiding krijgt u een uur vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen. De volgende bestemming zal de prachtige en krachtige stad Gent zijn. Tijdens dit bezoek ziet u de kathedraal van San Bavón (die het beroemde schilderij van de gebroeders Van Eyck bevat), de aanbidding van het mystieke lam, de klokkentoren van Belfort, het bijzondere gotische en renaissancistische stadhuis, de kerk van San Nicolás, het Gildehuis van de Vrij...

 • Vanuit Brussel: Gent Discovery Full-Day Small Group Tour

  5. Vanuit Brussel: Gent Discovery Full-Day Small Group Tour

  De tour begint met ophalen vanaf het ontmoetingspunt in Brussel en gaat de stad uit richting Gent, waar een dag vol avontuur wacht. Luister tijdens je reis naar je gepassioneerde gids en breng de rijke geschiedenis van Gent en de oude hoofdstad van Vlaanderen tot leven terwijl je geniet van een schilderachtig uitzicht op het platteland. Kom aan in Gent en strek je benen met een rondleiding door de hoogtepunten van de stad, waaronder de kerken van Sint Jacob, Sint Michael en Sint Nicolaas, evenals het stadhuis, de Lakenhal en de oude haven. Geniet vervolgens van een rondleiding door de kathedraal, waar u meer kunt leren over het schilderij Aanbidding van het Lam door de gebroeders Van Eyck. Ontdek later het indrukwekkende kasteel van de graaf van Vlaanderen, een van Europa's belangrijkste middeleeuwse kastelen die werd gebouwd in de late 12e eeuw. Heb je eenmaal een beetje trek gekregen...

 • Brussel: 3-daagse ontdekkingstocht door België met de bus

  6. Brussel: 3-daagse ontdekkingstocht door België met de bus

  Leer België kennen tijdens een 3-daagse bustour en bezoek de 5 belangrijkste steden. Begin de rondleiding in de hoofdstad en maak een korte wandeling naar de majestueuze Grote Markt, de bakermat van het middeleeuwse Brussel . Stap dan aan boord van de bus waar een meertalige gids je meeneemt naar alle must-see hoogtepunten in het stadscentrum. Om je rondleiding door Brussel te voltooien, bezoek je de buitenwijken van Brussel om het Atomium, het Koninklijk Residentiepaleis en de EU-wijk te zien. Volgende stop op de tour: Antwerpen , de oude stad met een indrukwekkend 13e-eeuws kasteel dat de stad en zijn middeleeuwse rivierhaven bewaakte. Bezoek tal van bezienswaardigheden van 's werelds grootste havenstad, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Bewonder de talloze schilderijen van kunstenaars van wereldklasse uit de 17e eeuw, waaronder de meesterwerk...

 • Brussel: privé 4-uur durende geschiedeniswandeling

  7. Brussel: privé 4-uur durende geschiedeniswandeling

  Ontdek het historische centrum van Brussel met een lokale en gecertificeerde gids op een privéwandeling. Laat uw gids u gemakkelijk ophalen bij uw hotel en begin uw wandeling om de stad te verkennen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel, zoals de gebouwen van de Grote Markt op het centrale plein, het standbeeld Manneken Pis en de Royal Galeries. Luister naar het verhaal over de iconische chocoladewinkels van de stad, bezoek de belangrijkste kathedraal, het Park van Brussel en het Koninklijk Paleis. Ga buiten de gebaande paden naar de welgestelde wijk Sablon en bekijk de prachtige kunstgalerijen en antiekwinkels. Kom ook langs bij het Justice Court vanwege het panoramische uitzicht en meer. Pas je tour aan met je gids om aan de interesses en behoeften van jou en je groep te voldoen.

 • Brussel: hoogtepunten privétour

  8. Brussel: hoogtepunten privétour

  Je deskundige gids haalt je op van Brussels Airport en laat je een stad vol cultuur en prachtige architectuur zien. In de ochtend ontdekt u de stad met de auto bekijk de vele bezienswaardigheden van Brussel, waaronder het Atomium, de gotische kathedraal, het 19e eeuwse Paleis van Justitie met zijn panoramisch uitzicht over de hele stad, het Jubelpark met het museumeiland van koning Leopold II en universele tentoonstellingshallen. Voor de lunch kun je je eigen gang gaan, met natuurlijk wat aanraders. U kunt gaan voor "haute cuisine" of voor eenvoudige maar lekkere mosselen met friet. Verken daarna de stad te voet, van de vismarkt over de Sint-Gorikshallen tot een van de mooiste marktpleinen van Europa, de "Grote Markt".

Sitemap Brussel

Wil je alle activiteiten in Brussel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brussel

Goed georganiseerd en informatief

Alles ging goed ondanks de vrij grote groep mensen. De organisatie was goed gedaan.