1. Brussel: workshop Belgische chocolade
Dompel jezelf onder in de wereld van chocolade tijdens deze chocoladeworkshop bij The Belgian Chocolate Makers in Brussel. Stroop je mouwen op en maak samen met een chocolatier je eigen chocoladereep, truffels en meer. Geniet van een warme chocolademelk of een glas verfrissend water terwijl je werkt. De activiteit begint met een warm welkom van Elisabetta, jouw chocolademakerinstructeur voor de dag. Zij geeft je een korte inleiding in de wereld van de Belgische chocolade, zodat je een reeks geheimen van de chocolademakerij mee naar huis kunt nemen. Na de introductie begint de echte pret met een demonstratie van het temperen van chocolade op een marmeren tafel. Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan en met de hulp van Elisabetta en haar assistenten jouw eigen chocolade lekkernijen te maken. Maak je eigen gepersonaliseerde chocoladereep en een paar lekkere mendiants en truffels met originele chocolade uit Haïti. Terwijl je creëert, hoor je over robijnchocolade, een pas ontdekte cacaoboon die 100% natuurlijk is en ongelooflijk roze chocolade oplevert. Proef een echte cacaoboon en een heerlijke cacaolikeur. Terwijl je werkt, probeert je de 3 verschillende origine chocolades: Filippijnen (Mana), Congo (Ituri), en de illustere robijnchocolade. Tijdens de activiteit wordt jou een heerlijke kop warme chocolademelk aangeboden op koude dagen of een glas koel water op warme dagen. Voordat je vertrekt, krijg je een aantal folders waarin de ins en outs van de cacaoproductie worden beschreven en profiteer je van 10% korting in de winkel. Aan het einde van de ervaring kunt je je bonbons inpakken en mee naar huis nemen om ze te delen met vrienden en familie (of je kunt jouw zoete lekkernijen helemaal voor jezelf houden).