Dagtocht

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Activiteitenaanbieder: BUENDIA TOURS

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Activiteitenaanbieder: BUENDIA TOURS
Snel uitverkocht

Vanaf € 47 per persoon

Snel uitverkocht

Bezoek 2 van de mooiste steden van België op een dag met een rondleiding door Brugge en Gent. Je profiteert van retourvervoer vanuit Brussel en de diensten van een professionele gids. Zie een overvloed aan middeleeuwse monumenten en pittoreske buurten.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 10 - 10.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Spaans

Belevenis

Highlights
 • Ontdek 2 van de mooiste steden van België in een dag
 • Profiteer van retourtransfers vanuit Brussel
 • Volg een rondleiding door het historische centrum van Brugge dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat
Volledige beschrijving

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan op de 100 kilometer lange reis naar Brugge. Ontdek bij aankomst de charmes van "het Venetië van het noorden" en zie waarom het hele historische centrum tot UNESCO-werelderfgoed is verklaard. Bewonder hoogtepunten zoals het Meer van de Liefde (Minnewatermeer) en het 13e-eeuwse Begijnhof-complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek bieden om te ontspannen.

Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen van de stad en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse oude Sint-Janshospitaal.

Bekijk de op één na hoogste metselwerktoren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthusepaleis, het Dijverkanaal en het kleine piazza van het Tannersplein (Huidenvettersplein).

Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad aan de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bewonder de gevels van het gotische stadhuis en de 12e-eeuwse Basiliek van het Heilig Bloed.

Bezoek het Marktplein (Grote Markt) om de klokkentoren (Belfort) en de Sint-Salvatorskathedraal te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om enkele van de heerlijke chocolaatjes van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners sinds de dagen van Karel V in de volksmond bekend staan als "stropdragers".

Volg een rondleiding door de historische gebouwen van de stad, zoals het kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar u het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck kunt bekijken. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Nicolaaskerk, tegenover de ongewone gevel van het Masons' Guild House.

Reis langs de oevers van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Kasteel van de Graven van Vlaanderen, de charmante wijk Patershol, de Grote Slagerij, de Oude Vismarkt en het Vrijdagmarktplein.

Inbegrepen
 • Spaanse of Engelssprekende gids
 • Bustransfers vanuit Brussel
 • Lunch
 • Entreekaarten
 • Koptelefoon

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Ontmoet elkaar in Carrefour de l'Europe, onder de zuilen van de hoofdingang van het station Brussel-Centraal, voor het Hilton Grand Place Hotel.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Roken in het voertuig

Goed om te weten

 • Reserveringen kunnen tot 48 uur voor de dag van de excursie (Brusselse tijd) zonder kosten worden geannuleerd. Annuleringen van minder dan 48 uur zijn onderworpen aan een vergoeding van 50% van de totale reissom. In het geval van een no-show betaal je de volledige kosten van de excursie
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 1179 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Prima tour met tourleider Jamal. Zijn kennis is oneindig en spreekt met passie. Weinig tijd over de hele tour, wat ik jammer vind. Denk er aan om 's ochtends genoeg eten mee te hebben, want het eerste eetmoment was vandaag om 12.30u. Weinig plaspauzes, wat ik toch essentieel vind met een tien uur durende tour. Overal zou ik deze tour iedereen aanraden voor een leuke dag uit naar Brugge en Gent!

Verder lezen

6 augustus 2022

Good tour to orientate yourself. The guide, Jamal, was excellent with a good sense of humour. It was just a very long day (we knew beforehand) and we had very little time to explore the city on our own. Gent was a surprise and I will go back if I can.

13 juli 2022

Alvaro was very informative and friendly, always has a smile on his face The places were stunning and beautiful. So many places to get photos and not enough time to do so. The schedule time need to follow so we get form one place to another and be on time . Thank you so much !!!

27 september 2022

Vertalen

Product ID: 66951