Dagtocht

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Vanaf € 43 per persoon

Bezoek 2 van de mooiste steden van België op een dag met een rondleiding door Brugge en Gent. Je profiteert van retourvervoer vanuit Brussel en de diensten van een professionele gids. Zie een overvloed aan middeleeuwse monumenten en pittoreske buurten.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 10 - 10.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Spaans, Engels

Belevenis

Highlights
 • Ontdek 2 van de mooiste steden van België in een dag
 • Profiteer van retourtransfers vanuit Brussel
 • Volg een rondleiding door het historische centrum van Brugge dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat
Volledige beschrijving
Ontmoet je gids om 08:30 uur in het centrum van Brussel en ontspan op de 100 kilometer lange reis naar Brugge. Je ontdekt bij aankomst de charmes van het Venetië van het noorden en ontdekt waarom het hele historische centrum tot Unesco Werelderfgoed is verklaard.  Bewonder hoogtepunten zoals het meer van de liefde (Minnewatermeer) en het 13e-eeuwse Begijnhof, gesticht in 1245 om gelovige religieuze vrouwen te huisvesten. Je gaat naar Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek bieden om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plaats van de voormalige rosse buurt van de stad en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Sint-Janshospitaal Kijk naar 's werelds tweede hoogste metselwerktoren in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthusepaleis, het Dijverkanaal en het kleine plein van het Tannersplein (Huidenvettersplein). Je gaat naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad bij Rozenhoedkaai en bewondert het Belfort op het Kasteelplein. Bewonder de gevels van het stadhuis in gotische stijl en de 12e-eeuwse Basiliek van het Heilig Bloed. Bezoek het Grote Marktplein om de klokkentoren (Belfort) en de Sint-Salvatorkathedraal te zien. Je geniet vervolgens van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om enkele van de heerlijke chocolaatjes van de stad te proeven.  Rij vervolgens naar Gent, waar de inwoners in de volksmond bekend staan als stropdassen sinds de tijd van Karel V. Neem een rondleiding door de historische gebouwen van de stad, zoals het kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je kunt kijken naar het schilderij De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (de klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissance stijl. Zie een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het huis van de vrijmetselaarsgilde. Je maakt een tocht langs de dijken van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdekt andere hoogtepunten zoals het majestueuze kasteel van de graven van Vlaanderen, de charmante wijk Patershol, het Vleeshuis, de oude vismarkt en vrijdagse marktplein.
Inbegrepen
 • Spaans- of Engelstalige gids
 • Plattegrond van de stad met tips
 • Busvervoer vanuit Brussel
 • Kortingskaart (geldig in restaurants, chocolaterieën en musea etc.)
 • Lunch
 • Toegangskaarten
 • Koptelefoon
 • Vanaf 1 januari 2018 hanteert Brugge nieuwe reguleringen voor wat betreft het managen van toerisme. In sommige gevallen moet het bedrijf de diensten uitvoeren door middel van radio's en koptelefoons. Vanwege de milieu-onvriendelijkheid van wegwerpartikelen vragen we onze klanten om de eigen kop- of oortelefoons te gebruiken. Mocht je deze zelf niet hebben, dan kun je via de aanbieder alsnog een wegwerpexemplaar krijgen voor 1 EUR.

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Ontmoet de gids voor het Hilton Grand Place Hotel op het Centraal Station van Brussel.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Roken in het voertuig

Goed om te weten

 • Reserveringen kunnen tot 48 uur voor de dag van de excursie (Brusselse tijd) zonder kosten worden geannuleerd. Annuleringen van minder dan 48 uur zijn onderworpen aan een vergoeding van 50% van de totale reissom. In het geval van een no-show worden de volledige kosten van de excursie in rekening gebracht
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,7 /5

gebaseerd op 795 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Great tour overall with lots of information and some time to wander! Tour guides were constantly telling stories rain or shine and giving tips for local activities and restaurants! My only disappointment was the lack of time to visit the castle in Ghent. It’s one of the main advertising pictures but was the very last stop on our Ghent tour and we were not able to go inside because tickets were sold out at the late time we arrived there. I would still recommend the tour. A warning that some things are more likely to be closed on Mondays.

Verder lezen

8 november 2021

Vertalen

Our guide, Vita, was wonderful! It was a lovely tour and we enjoyed not only our guide but the other guests on the tour. Just a fun day of seeing beautiful Belgium cities, hearing history of the area, sipping hot chocolate and tasting fabulous chocolate! Lunch in Bruges at Blossom was yummy and the Flemish Stew tasted especially good on a chilly day. Blossom also had the best Chardonnay! Delightful! All in all just a relaxing, fun, day in Belgium. Made better by having everything handled for you by your tour guide, Vita.

Verder lezen

11 februari 2020

Vertalen

En mi caso el tour fue brujas Gante con duracion de 10 horas, parece muy largo pero realmente no lo es ya que ellos lo hacen muy ameno, los guías se repartieron en dos, ya que había un grupo grande, creo que sus nombres eran David, y nuestro guía Jesús. Ambos fueron explicando tanto desde el bus como en las propias brujas y Gante, todo muy bien explicado con muy buen rollo y siempre con ese toque gracioso, que hace que recuerdes mejor las cosas y que todo sea aún más ameno! Muy recomendable!

Verder lezen

8 februari 2020

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 66951