Dagtocht

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Activiteitenaanbieder: BUENDIA TOURS

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Activiteitenaanbieder: BUENDIA TOURS
Snel uitverkocht

Vanaf € 47 per persoon

Snel uitverkocht

Bezoek 2 van de mooiste steden van België op een dag met een rondleiding door Brugge en Gent. Je profiteert van retourvervoer vanuit Brussel en de diensten van een professionele gids. Zie een overvloed aan middeleeuwse monumenten en pittoreske buurten.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 10 - 10.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Spaans

Je belevenis

Highlights
 • Ontdek 2 van de mooiste steden van België in een dag
 • Profiteer van retourtransfers vanuit Brussel
 • Volg een rondleiding door het historische centrum van Brugge dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat
Volledige beschrijving

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange reis naar Brugge. Ontdek bij aankomst de charmes van 'het Venetië van het noorden' en ontdek waarom het hele historische centrum tot UNESCO-werelderfgoed is verklaard. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof-complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen.

Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen van de stad en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal.

Kijk naar 's werelds tweede hoogste gemetselde toren in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthusepaleis, het Dijverkanaal en het kleine piazza van het Leerlooiersplein (Huidenvettersplein).

Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad aan de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bewonder de gevels van het gotische stadhuis en de 12e-eeuwse Basiliek van het Heilig Bloed.

Bezoek de Grote Markt om de klokkentoren (Belfort) en de Sint-Salvatorskathedraal te zien. Geniet vervolgens van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om enkele van de heerlijke chocolaatjes van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners sinds de tijd van Karel V in de volksmond bekend staan als "stropdragers".

Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je het schilderij “Het Lam Gods” van de gebroeders Van Eyck kunt bekijken . Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Nicolaaskerk tegenover de bijzondere gevel van het metselaarsgildehuis.

Reis langs de oevers van de middeleeuwse haven Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen van Vlaanderen, de charmante Patersholbuurt, het Grote Vleeshuis, de Oude Vismijn en Vrijdag Marktplein.

Inbegrepen
 • Spaans- of Engelstalige gids
 • Bustransfers vanuit Brussel
 • Lunch
 • Toegangskaarten
 • Koptelefoon om de gids duidelijk te horen (beschikbaar voor aankoop)

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Verzamelen bij Carrefour de l'Europe, onder de kolommen van de hoofdingang van het station Brussel-Centraal, voor het Hilton Grand Place Hotel.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Roken in het voertuig

Goed om te weten

 • Vanwege de vervuiling veroorzaakt door wegwerpkoptelefoons, wordt bezoekers aan Brugge gevraagd om hun eigen koptelefoon te gebruiken volgens de lokale regelgeving. Klanten die geen eigen koptelefoon hebben, kunnen deze voor slechts 1 EUR kopen bij de activiteitsaanbieder
 • Boekingen kunnen tot 48 uur voor de dag van de tour (Brusselse tijd) kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen van minder dan 48 uur wordt 50% van de totale reissom in rekening gebracht. In het geval van een no-show worden de volledige kosten van de tour in rekening gebracht
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 1445 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Hoewel de dag erg regenachtig begon in Brussel, verpestte het de stemming om deze reis te ondernemen niet. EEN MASSIEF dankzij de gids Alvarro. Jonge kerel, super vrolijk en zorgde ervoor dat we allemaal, inclusief ikzelf, onze glimlach ophielden met veel geweldige informatie, fantastische begeleiding en veel grappen onderweg. Ik had hem graag persoonlijk bedankt en uitgenodigd voor een drankje na afloop in Brussel, maar mijn timing was ver weg en ik moest rennen zodra we terugkwamen. Schaamte. Ik hoop echt ooit nog een keer door Alvarro te worden begeleid, hoewel ik niet van plan ben om snel terug te keren naar België. Goed bezig alvarro! Muy bien! Gracias veel.

Verder lezen

2 oktober 2022

Geweldige dag met de reisgroep. Onze schuilplaats Alvaro was grappig en ervaren! We zouden op tijd vertrekken maar 3 mensen waren te laat. Let goed op de tijd zodat anderen niet hoeven te wachten!! Heel onverantwoord van ze. Zonder Alvaro zouden we niet zoveel leren over de 2 mooiste steden van België. Sterk aanbevelen!

28 september 2022

De excursie was zeer compleet, we kozen voor Brugge en Gent en het is waar dat het meer de moeite waard is om elk een dag te zien, maar als je weinig tijd hebt zoals wij, is het een manier om een beetje over elk van de dagen te weten sinds de 2 zijn mooi, maar je hebt bijna geen vrije tijd meer om alleen te doen. De tour werd uitgevoerd via een radio die je afstemt op de gids, dit vonden we niet zo leuk aangezien de radio's vrij oud zijn en je de batterij moet vervangen tijdens de tour en er was veel interferentie en het was regelmatig , afgezien daarvan moet je bedrade koptelefoons meenemen, maar als je die niet hebt, verkopen ze je een aantal voor 1 euro.

Verder lezen

12 september 2022

Product ID: 66951