Buckingham Palace

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 van Buckingham Palace

Buckingham Palace, gebouwd in 1703, is de residentie van de Queen in Londen en één van de laatste functionele koninklijke paleizen ter wereld. Een bezoek aan het bekenste deel van Londen, Westminister, is niet compleet zonder Buckingham Palace. Hier zijn 5 hoogtepunten.

 • Het wisselen van de wacht

  1. Het wisselen van de wacht

  Het wisselen van de wacht is natuurlijk de populairste attractie van Buckingham Palace. Het wereldberoemde spektakel is typisch Brits en duurt 45 minuten.

 • De grote trap

  2. De grote trap

  Gek genoeg is een trap één van de beroemdste delen van het paleis. De trap is dan ook rijkelijk versierd en de balustrade in het mooiste brons gegoten.

 • De galerie van de Queen

  3. De galerie van de Queen

  In de galerie komen kunstliefhebbers aan hun trekken: de tentoonstelling aldaar toont 450 werken uit de Royal Collection, de indrukwekkende kunstverzameling van de monarch.

 • De Troonkamer

  4. De Troonkamer

  Als ooit een ruimte het predicaat 'koninklijk' heeft verdiend, is het deze kamer, die wordt gebruikt voor ceremoniele recepties en ook dienst doet als heuse balzaal.

 • De tuinen

  5. De tuinen

  De paleistuinen zijn wonderschoon, met 15 hectare aan prachtig onderhouden tuinen met 350 bloemensoorten, 200 bomen en een meer van 1 hectare.

Plan je bezoek

 • Wanneer wisselt de wacht?

  Het wisselen van de wacht gebeurt tussen april en juli elke dag om 11:30, en de rest van het jaar om de dag. Enorme massa's mensen komen af op de populaire attractie. Om een goede plek bij het hek te bemachtigen is het noodzakelijk om al een paar uur van tevoren te gaan.

 • Boek je tour en tickets op tijd

  Alleen 's zomers, meestal in augustus en september, is het mogelijk om Buckingham Palace binnen te gaan. Tickets gaan snel, dus zorg dat je lang van tevoren boekt. Het duurt 2 à 3 uur om alles te zien. Openingstijden in augustus zijn 9:30 tot 19:30, in september 9:30 tot 18:30. Om de tuinen te bezoeken heb je een ander ticket nodig; normale tickets geven alleen toegang tot de binnenkant van het paleis. Vergeet vooral niet om ook een bezoek te brengen aan de Buckingham Palace Shop, voor koninklijke souvenirs.

 • Check of de Queen thuis is

  Nieuwsgierig of de Queen thuis is? Kijk naar het dak: als de Royal Standard vlag wappert (rood, geel en blauw), is ze thuis. Als ze niet thuis is, zie je de Union Jack.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Van buiten? Elke dag! Normaal gesproken open tussen 9:30 en 17:30 (laatste toegang om 16:15). Check de openingstijden voordat je gaat!
 • Toegangsprijzen
  Gratis te bekijken van buiten. Standard ticket voor volwassenen kost £10.
 • Heb ik een gids nodig?
  Gratis audiotour bij ticketprijs inbegrepen!
 • Hoe kom ik er?
  Per metro: metrostation Green Park of Hyde Park Corner. Per bus: 11, 211, C1 en C10 (halte Buckingham Palace Road).
 • Extra tips

  • Je mag niet eten en drinken in het paleis.

  • Kom vroeg om het wisselen van de wacht te zien!

Sitemap Buckingham Palace

Wil je alle activiteiten in Buckingham Palace ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Buckingham Palace

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 6.195 beoordelingen

Het was geweldig en het personeel super vriendelijk en behulpzaam en de live speakers op.de bus waren leuk. Veel info gekregen. Gaan wij zeker nog een keer doen. Thanks BigBus Staff!

Super ervaring. In plaats van te drummen aan Buckingham Palace kregen we de wissel van de wacht veel beter en actiever te zien. Samen met de fanfare en de wacht wandelen was fun !

prima manier om de mooiste plekjes van Londen te bezoeken. hulp bij bijna alle stop and go punten. erg vriendelijk personeel. En ook belangrijk voor een. redelijke prijs.

Het was fantastisch mede door Natasja, onze leuke gids!!! En Wij waren wat verlaat, maar ook reuze geholpen!!!

Great experience, Max told us a lot of interesting facts and knew the best spots to see everything!!!