Buckingham Palace
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Buckingham Palace: tours & tickets

Buckingham Palace: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Londen

Bekijk alle 829 tickets en tours

Top 5 van Buckingham Palace

Buckingham Palace, gebouwd in 1703, is de residentie van de Queen in Londen en één van de laatste functionele koninklijke paleizen ter wereld. Een bezoek aan het bekenste deel van Londen, Westminister, is niet compleet zonder Buckingham Palace. Hier zijn 5 hoogtepunten.

Het wisselen van de wacht
Foto: Laszlo Ilyes @Flickr (CC BY 2.0)

Het wisselen van de wacht

Het wisselen van de wacht is natuurlijk de populairste attractie van Buckingham Palace. Het wereldberoemde spektakel is typisch Brits en duurt 45 minuten.

De grote trap
Foto: Photo: Derry Moore © Her Majesty Queen Elizabeth II

De grote trap

Gek genoeg is een trap één van de beroemdste delen van het paleis. De trap is dan ook rijkelijk versierd en de balustrade in het mooiste brons gegoten.

De galerie van de Queen
Foto: Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II 2014

De galerie van de Queen

In de galerie komen kunstliefhebbers aan hun trekken: de tentoonstelling aldaar toont 450 werken uit de Royal Collection, de indrukwekkende kunstverzameling van de monarch.

De Troonkamer
Foto: Photo: Derry Moore © Her Majesty Queen Elizabeth II

De Troonkamer

Als ooit een ruimte het predicaat 'koninklijk' heeft verdiend, is het deze kamer, die wordt gebruikt voor ceremoniele recepties en ook dienst doet als heuse balzaal.

De tuinen

De tuinen

De paleistuinen zijn wonderschoon, met 15 hectare aan prachtig onderhouden tuinen met 350 bloemensoorten, 200 bomen en een meer van 1 hectare.

Onze insidertips

Wanneer wisselt de wacht?

Het wisselen van de wacht gebeurt tussen april en juli elke dag om 11:30, en de rest van het jaar om de dag. Enorme massa's mensen komen af op de populaire attractie. Om een goede plek bij het hek te bemachtigen is het noodzakelijk om al een paar uur van tevoren te gaan.

Boek je tour en tickets op tijd

Alleen 's zomers, meestal in augustus en september, is het mogelijk om Buckingham Palace binnen te gaan. Tickets gaan snel, dus zorg dat je lang van tevoren boekt. Het duurt 2 à 3 uur om alles te zien. Openingstijden in augustus zijn 9:30 tot 19:30, in september 9:30 tot 18:30. Om de tuinen te bezoeken heb je een ander ticket nodig; normale tickets geven alleen toegang tot de binnenkant van het paleis. Vergeet vooral niet om ook een bezoek te brengen aan de Buckingham Palace Shop, voor koninklijke souvenirs.

Check of de Queen thuis is

Nieuwsgierig of de Queen thuis is? Kijk naar het dak: als de Royal Standard vlag wappert (rood, geel en blauw), is ze thuis. Als ze niet thuis is, zie je de Union Jack.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Van buiten? Elke dag! Normaal gesproken open tussen 9:30 en 17:30 (laatste toegang om 16:15). Check de openingstijden voordat je gaat!
 • Toegangsprijzen
  Gratis te bekijken van buiten. Standard ticket voor volwassenen kost £10.
 • Heb ik een gids nodig?
  Gratis audiotour bij ticketprijs inbegrepen!
 • Hoe kom ik er?
  Per metro: metrostation Green Park of Hyde Park Corner. Per bus: 11, 211, C1 en C10 (halte Buckingham Palace Road).
 • Extra tips

  • Je mag niet eten en drinken in het paleis.

  • Kom vroeg om het wisselen van de wacht te zien!

Wat anderen zeggen over Buckingham Palace

Gemiddelde beoordeling
4.2 / 5
gebaseerd op 6.149 beoordelingen

Een aanrader als je veel van londen wilt zien.

Super als je in korte tijd veel van londen wilt zien. Er rijden genoeg bussen dus in en uit stappen is geen probleem. Wel is er veel onduidelijkheid over het schema en verschillende routes. Niet al het personeel is even behulpzaam en sommige zijn ronduit onbeschoft. De eerste dag werden we 45 minuten aan het lijntje gehouden door een onwelwillende medewerker over een bus die wel of niet kwam. Terwijl we met 2 kinderen moesten staan wachten. De bus kwam uiteindelijk helemaal niet. Dag 2 wederom één keer redelijk ongeïnteresseerd te woord gestaan. De rest van het personeel was wel vriendelijk en één keer in de bus hadden we super leuke en zeer informatieve guide! Leuk om te doen maar een beetje duidelijke informatie zou prettig zijn.

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door

Ideale manier om in twee uur groot deel van het centrum te zien

Ga met T1 op pad en niet met de T2-bus, dan heb je een persoonlijke gids die vertelt over alles wat je onderweg tegenkomt. Verder was het in de ochtend was het aanzienlijk rustiger op de bus. Je kunt voor overige evenementen met korting kaartjes bestellen bij de kaartjescontroleur voordat je voor het eerst op de bus stapt. Maar denk daarover goed na want later bleek dat we met ons treinkaartje nog goedkopere tickets voor de Londen Eye hadden kunnen kopen.

Handige manier om in korte tijd veel bezienswaardigheden te zien

We hebben de hop-on, hop off-bustour verdeeld over 2 dagen. We kwamen vroeg in de middag aan en zijn vanaf halverwege de middag gestart met de tour. Er zijn 3 routes waarbij je op diverse punten kunt overstappen op een andere tour. Hierdoor kun je zelf heel goed bepalen wat je wilt zien en heb je bijna alle bezienswaardigheden "te pakken". Hele ontspannen manier om te reizen. Genoeg zitplaatsen en je hoeft nooit lang te wachten bij een halte.

Goede routes en veel info via oordopjes die goed te verstaan waren

De routes waren erg leuk om te volgens al moest de bus een keer wegens drukte een andere route volgen en zelfs stoppen vanwege een demonstratie. Wel moeilijker was het om te zien waar je was op de kaart en ook bij de bushaltes was het moeilijk om te weten wanneer welke bus daar zou arriveren. Ik weet niet of dat via een app was te volgen. Maar verder geen enkel probleem

Leuke ochtend gehad met een leuke begeleider

De ochtend was leuk, de echte wisseling van de wacht zie je niet van dichtbij. Maar alles wat er vooraf gebeurd wel. En dit op de beste plekken om het te kunnen zien. De wisseling van de wacht is een enorme drukke bedoeling je zou anders uren vooraf al aan het hek moeten gaan staan. De begeleider maakte er een leuke spektakel van ook voor de kinderen die erbij waren.

Londen: wandeltocht wisseling van de wacht Beoordeeld door