Buckingham Palace
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Buckingham Palace: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Buckingham Palace
Bekijk alle 637 tickets en tours

Top 5 van Buckingham Palace

Buckingham Palace, gebouwd in 1703, is de residentie van de Queen in Londen en één van de laatste functionele koninklijke paleizen ter wereld. Een bezoek aan het bekenste deel van Londen, Westminister, is niet compleet zonder Buckingham Palace. Hier zijn 5 hoogtepunten.

Foto: Laszlo Ilyes @Flickr (CC BY 2.0)

Het wisselen van de wacht

Het wisselen van de wacht is natuurlijk de populairste attractie van Buckingham Palace. Het wereldberoemde spektakel is typisch Brits en duurt 45 minuten.

Foto: Photo: Derry Moore © Her Majesty Queen Elizabeth II

De grote trap

Gek genoeg is een trap één van de beroemdste delen van het paleis. De trap is dan ook rijkelijk versierd en de balustrade in het mooiste brons gegoten.

Foto: Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II 2014

De galerie van de Queen

In de galerie komen kunstliefhebbers aan hun trekken: de tentoonstelling aldaar toont 450 werken uit de Royal Collection, de indrukwekkende kunstverzameling van de monarch.

Foto: Photo: Derry Moore © Her Majesty Queen Elizabeth II

De Troonkamer

Als ooit een ruimte het predicaat 'koninklijk' heeft verdiend, is het deze kamer, die wordt gebruikt voor ceremoniele recepties en ook dienst doet als heuse balzaal.

De tuinen

De paleistuinen zijn wonderschoon, met 15 hectare aan prachtig onderhouden tuinen met 350 bloemensoorten, 200 bomen en een meer van 1 hectare.

Buckingham Palace: Onze tips

Wanneer wisselt de wacht?

Het wisselen van de wacht gebeurt tussen april en juli elke dag om 11:30, en de rest van het jaar om de dag. Enorme massa's mensen komen af op de populaire attractie. Om een goede plek bij het hek te bemachtigen is het noodzakelijk om al een paar uur van tevoren te gaan.

Boek je tour en tickets op tijd

Alleen 's zomers, meestal in augustus en september, is het mogelijk om Buckingham Palace binnen te gaan. Tickets gaan snel, dus zorg dat je lang van tevoren boekt. Het duurt 2 à 3 uur om alles te zien. Openingstijden in augustus zijn 9:30 tot 19:30, in september 9:30 tot 18:30. Om de tuinen te bezoeken heb je een ander ticket nodig; normale tickets geven alleen toegang tot de binnenkant van het paleis. Vergeet vooral niet om ook een bezoek te brengen aan de Buckingham Palace Shop, voor koninklijke souvenirs.

Check of de Queen thuis is

Nieuwsgierig of de Queen thuis is? Kijk naar het dak: als de Royal Standard vlag wappert (rood, geel en blauw), is ze thuis. Als ze niet thuis is, zie je de Union Jack.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Van buiten? Elke dag! Normaal gesproken open tussen 9:30 en 17:30 (laatste toegang om 16:15). Check de openingstijden voordat je gaat!
 • Toegangsprijzen
  Gratis te bekijken van buiten. Standard ticket voor volwassenen kost £10.
 • Heb ik een gids nodig?
  Gratis audiotour bij ticketprijs inbegrepen!
 • Hoe kom ik er?
  Per metro: metrostation Green Park of Hyde Park Corner. Per bus: 11, 211, C1 en C10 (halte Buckingham Palace Road).
 • Extra tips
  • Je mag niet eten en drinken in het paleis.
  • Kom vroeg om het wisselen van de wacht te zien!

Wat anderen zeggen over Buckingham Palace

Boeiend door getoonde tradities, fraaie inrichtingen en mooie kunst.

De moeite waard om ook eens echt te proeven van de koninklijke (re)presentatie van GB. De fantastische inrichting en architectuur is uniek en dat zie je als burger nooit meer. Zeer gewaardeerd, deze transparantie van het koninklijk huis.

Buckingham Palace: The State Rooms entreebewijs Beoordeeld door joost, 06-09-2015

Knappe tentoonstelling met veel geschiedenis in verweven.

Er waren audio-guides ter beschikking, maar niet in onze taal. De audio-guide die wij ter beschikking hadden had diverse technische problemen waardoor we het zonder gedaan hebben en de teksten op de borden maar gelezen hebben. Wel fijn om te merken dat alle audio-guides ook een versie in gebarentaal hadden. Tentoonstelling van de jurken was mooi, de toer die je kon zien door het kasteel gaf ook prachtige kunstwerken prijs. Zeker de moeite waard. De ruimte was ook groot genoeg om zo'n massa mensen te ontvangen zonder het gevoel te krijgen van een 'benepen rondleiding' te krijgen. En achteraf kon je - tegen betaling weliswaar - nog een drankje of een gebakje nuttigen op het terras van Buckingham Palace: fijn toch?

Buckingham Palace: The State Rooms entreebewijs Beoordeeld door Anne-Marie, 29-08-2016

Fijn om Rembrandportretten te kunnen bewonderen ver van huis

Het bezoek is vlot verlopen en door de twee tentoonstellingen te bezoeken heb ik weeral wat bijgeleerd

Buckingham Palace: The Queen's Gallery entreebewijs Beoordeeld door Lieve, 15-12-2015

Activiteiten in de buurt van Buckingham Palace


Buckingham Palace
4.2
Gebaseerd op 144 beoordelingen van GetYourGuide-klanten