Buckingham Palace
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Buckingham Palace: tours & tickets

Buckingham Palace: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Londen

Bekijk alle 735 tickets en tours

Top 5 van Buckingham Palace

Buckingham Palace, gebouwd in 1703, is de residentie van de Queen in Londen en één van de laatste functionele koninklijke paleizen ter wereld. Een bezoek aan het bekenste deel van Londen, Westminister, is niet compleet zonder Buckingham Palace. Hier zijn 5 hoogtepunten.

Het wisselen van de wacht
Foto: Laszlo Ilyes @Flickr (CC BY 2.0)

Het wisselen van de wacht

Het wisselen van de wacht is natuurlijk de populairste attractie van Buckingham Palace. Het wereldberoemde spektakel is typisch Brits en duurt 45 minuten.

De grote trap
Foto: Photo: Derry Moore © Her Majesty Queen Elizabeth II

De grote trap

Gek genoeg is een trap één van de beroemdste delen van het paleis. De trap is dan ook rijkelijk versierd en de balustrade in het mooiste brons gegoten.

De galerie van de Queen
Foto: Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II 2014

De galerie van de Queen

In de galerie komen kunstliefhebbers aan hun trekken: de tentoonstelling aldaar toont 450 werken uit de Royal Collection, de indrukwekkende kunstverzameling van de monarch.

De Troonkamer
Foto: Photo: Derry Moore © Her Majesty Queen Elizabeth II

De Troonkamer

Als ooit een ruimte het predicaat 'koninklijk' heeft verdiend, is het deze kamer, die wordt gebruikt voor ceremoniele recepties en ook dienst doet als heuse balzaal.

De tuinen

De tuinen

De paleistuinen zijn wonderschoon, met 15 hectare aan prachtig onderhouden tuinen met 350 bloemensoorten, 200 bomen en een meer van 1 hectare.

Onze insidertips

Wanneer wisselt de wacht?

Het wisselen van de wacht gebeurt tussen april en juli elke dag om 11:30, en de rest van het jaar om de dag. Enorme massa's mensen komen af op de populaire attractie. Om een goede plek bij het hek te bemachtigen is het noodzakelijk om al een paar uur van tevoren te gaan.

Boek je tour en tickets op tijd

Alleen 's zomers, meestal in augustus en september, is het mogelijk om Buckingham Palace binnen te gaan. Tickets gaan snel, dus zorg dat je lang van tevoren boekt. Het duurt 2 à 3 uur om alles te zien. Openingstijden in augustus zijn 9:30 tot 19:30, in september 9:30 tot 18:30. Om de tuinen te bezoeken heb je een ander ticket nodig; normale tickets geven alleen toegang tot de binnenkant van het paleis. Vergeet vooral niet om ook een bezoek te brengen aan de Buckingham Palace Shop, voor koninklijke souvenirs.

Check of de Queen thuis is

Nieuwsgierig of de Queen thuis is? Kijk naar het dak: als de Royal Standard vlag wappert (rood, geel en blauw), is ze thuis. Als ze niet thuis is, zie je de Union Jack.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Van buiten? Elke dag! Normaal gesproken open tussen 9:30 en 17:30 (laatste toegang om 16:15). Check de openingstijden voordat je gaat!
 • Toegangsprijzen
  Gratis te bekijken van buiten. Standard ticket voor volwassenen kost £10.
 • Heb ik een gids nodig?
  Gratis audiotour bij ticketprijs inbegrepen!
 • Hoe kom ik er?
  Per metro: metrostation Green Park of Hyde Park Corner. Per bus: 11, 211, C1 en C10 (halte Buckingham Palace Road).
 • Extra tips

  • Je mag niet eten en drinken in het paleis.

  • Kom vroeg om het wisselen van de wacht te zien!

Wat anderen zeggen over Buckingham Palace

Gemiddelde beoordeling
4.2 / 5
gebaseerd op 6.196 beoordelingen

Mooie routes. Het enige wat mist is een systeem in de bus om te zien waar je bent, welke halte en welke route. Nu moet je de app downloaden, oortelefoontje in doen en de folder met kaart erbij hebben. Zo niet dan mis je evt. wijzigingen. Voor de rest niets dan lof. Vriendelijke gidsen en goeie chauffeurs.

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door

Erg mooi om de koetsen van zo dichtbij te kunnen zien. vriendelijk personeel, leuke onderdelen voor de kleinere kinderen. Wij vonden het jammer dat we geen paarden hebben kunnen zien.

Buckingham Palace: entreeticket voor de Royal Mews Beoordeeld door

Het was geweldig en het personeel super vriendelijk en behulpzaam en de live speakers op.de bus waren leuk. Veel info gekregen. Gaan wij zeker nog een keer doen. Thanks BigBus Staff!

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door

Super ervaring. In plaats van te drummen aan Buckingham Palace kregen we de wissel van de wacht veel beter en actiever te zien. Samen met de fanfare en de wacht wandelen was fun !

Londen: wandeltocht wisseling van de wacht Beoordeeld door

prima manier om de mooiste plekjes van Londen te bezoeken. hulp bij bijna alle stop and go punten. erg vriendelijk personeel. En ook belangrijk voor een. redelijke prijs.

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door