Ontdek het beste van
Budapest City Park

Budapest City Park: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

1. Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

Begeleide sightseeingtour door Boedapest op de fiets. Bekijk de bezienswaardigheden van de stad terwijl je langs de oevers van de rivier de Donau trapt. Geniet van het uitzicht vanaf de Burchtwijk in Boeda en zie de neorenaissancistische bouwwerken aan Andrássy Avenue. Ontmoet je gids op het kantoor van de lokale partner en spring op de fiets om de sightseeingtour te beginnen. Rijd over de Duna Corso naar de Kettingbrug en beklim de Burchtwijk in Boeda om te genieten van het adembenemende uitzicht op Pest. Daal af richting de Donau om langs de rivier te rijden, relax op het eiland Margaretha en bezoek het parlementsgebouw, het Vrijheidsplein en de Sint-Stefanusbasiliek. Na een rit over de door UNESCO beschermde Andrássy Avenue langs het operagebouw en het House van Terreur, kom je bij het Heldenplein en het stadspark, voordat je weer terugkeert naar het kantoor van de lokale partner.

Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

2. Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", op een comfortabele en innovatieve e-bike. Je gebruikt onze fietsen met houten frames van my-esel of de e-bikes van Kalkhoff Berleen. Let op: een e-bike is een fiets met elektrische ondersteuning waarbij je nog steeds moet trappen. Eerst rijd je over de hele Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het Huis van de Terreur en het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen heeft. Vanaf het Heldenplein ga je verder naar het Stadspark waar je wordt verrast door een nepkasteel en het Széchenyi Thermaalbad, het grootste en populairste van de stad. De tocht gaat verder met hoogtepunten als de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Bekijk en leer meer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt het Vrijheidsplein met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver meer naar het Hongaarse parlementsgebouw, een bezienswaardigheid in Boedapest. Vervolgens bereik je de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Je komt langs het Monument van de Schoenen, maar houd er rekening mee dat er niet altijd directe toegang kan worden verleend. Steek de onlangs gerenoveerde Kettingbrug over, die nu gesloten is voor particuliere auto's, en kom aan in Boeda, vanwaar je begint aan de beklimming van de Burchtheuvel. Hier zal de elektrische ondersteuning van je fiets zijn kracht tonen. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Donauoever en het historische Rudas Bad passeert. Op de Gellértheuvel zie je het beroemde Gellértthermaalbad en keer je terug naar Pest via de Liberty Bridge, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Straat Synagoge bereikt, de laatste stop op de tour voordat je terugkeert naar het beginpunt van de tour.

Boedapest: Stadsrondleiding voor privégebruik

3. Boedapest: Stadsrondleiding voor privégebruik

Geniet van een privérondleiding met gids door de prachtige stad Boedapest en leer de eeuwenoude geschiedenis van de stad kennen terwijl je zowel de Buda- als de Pestkant bezoekt. Begin de dag in het centrum van Pest en bezoek daarna de heuvelachtige kant van Boeda. Wandel door het prachtige Burchtdistrict, de Matthiaskerk in gotische stijl en het Vissersbastion. Vervolg de tour met een rit de volgende heuvel op naar de weelderige Gellért Hill en bewonder de Citadel op de top voordat je de tour voortzet naar de wijk Pest aan de oostkant van de rivier. Bezoek de Centrale Markthal om het lekkerste Hongaarse eten te ontdekken en ga dan verder naar het Nationaal Museum en de Joodse wijk. Vervolgens loop je over de Andrássy Avenue langs het fascinerende Staatsoperahuis en stop je voor een bezoek aan het indrukwekkende Heldenplein. Wandel verder door het stadspark, passeer het Vajdahunyad kasteel en bezoek de Stefanusbasiliek. Eindig de stadsrondleiding in het centrum na een bezoek aan het Kossuth Plein en het Hongaarse Parlement. Het vertrekpunt is aan jou!

Boedapest: Kasteel Vajdahunyad E-ticket met audiogids

4. Boedapest: Kasteel Vajdahunyad E-ticket met audiogids

Verken het Vajdahunyad kasteel in Boedapest in je eigen tempo met een vooraf geboekte e-ticket en een zelf te volgen smartphone-audiotour. Geniet van een boeiend en informatief bezoek met een audiogids gemaakt van diepgaand onderzoek, samengeperst in korte originele verhalen. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiotour op je telefoon, en reis terug in de tijd om de glorie van het Vajdahunyad kasteel te ervaren, een van de meest romantische plekken in Boedapest die een blik werpt op het agrarische verleden van Hongarije. Zet je koptelefoon op en ontdek de Poorttoren, het Anonieme standbeeld en het Skelet van Kincsem door de kracht van verhalen vertellen. Leer historische informatie, ongewone verhalen en anekdotes uit de middeleeuwen. Bewonder tijdens je ontdekkingstocht over het kasteelterrein een klassieke samensmelting van romaanse, gotische, renaissance en barokke perioden in afzonderlijke gebouwen die toch een ongelooflijk organisch complex weten te vormen. Bekijk de middeleeuwse gotische stijl vermengd met de eclectische romantische sfeer. Krijg waardevolle inzichten in het kasteel dat de Hongaarse verovering van het Karpatenbekken viert en ga op een geheel originele manier met je omgeving om. Gebruik de audiotour herhaaldelijk en op elk moment, voor of na je bezoek.

Boedapest: Fietstocht door de historische binnenstad met prachtig uitzicht

5. Boedapest: Fietstocht door de historische binnenstad met prachtig uitzicht

Tijdens deze fietstocht met gids door Boedapest kun je verschillende Werelderfgoedlocaties bewonderen, zoals het Heldenplein, de Andrássy Avenue en de Donaubank van Boedapest. Je begint bij de Joodse wijk, het hart van het nachtleven in Boedapest, en fietst naar de Andrássy Avenue. Onderweg passeer je de Muziekacademie. Op het Heroe plein ontdek je het Huis van de Terreur voordat je de Hongaarse middeleeuwse geschiedenis induikt. Laat je verrassen door het Vajdahunyadi Kasteel in het Stadspark, het Gellerth Bad en keer terug naar het centrum langs de beroemde Nationale Opera. Voordat je het spectaculaire Parlement bereikt, laat je je imponeren door de Sint-Stefanusbasiliek en leer je meer over de meer recente geschiedenis van Hongarije op het Vrijheidsplein. Je neemt de tijd voor deze fietstocht, zodat je foto's kunt maken van de belangrijkste bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Je tocht gaat verder langs de Donau naar de Margarete Brug en de Buda kant. Volg de fietsroute stroomafwaarts langs de rivier in Boeda naar de Kettingbrug en Rudas Bath, voordat je Gellert Bath bereikt en terugkeert over de Liberty Bridge naar Downtown en de Pest kant. Neem een kijkje bij de Centrale Markthal en het Nationaal Museum op de terugweg naar de Joodse wijk, waar de Grote Synagoge je zal verwelkomen. De tour biedt een uitstekend overzicht van de stad en geeft een prachtige indruk voor verdere bezoeken. Hij eindigt weer in de Joodse wijk, waar je op talloze plaatsen kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes.

Boedapest: audiowandeling met smartphone door het stadspark

6. Boedapest: audiowandeling met smartphone door het stadspark

Ontdek het stadspark, het belangrijkste openbare park van Boedapest, bekend om zijn beroemde musea, zijn Széchenyi-baden en zijn prachtige kasteel! Het enige dat je nodig hebt om 1u30 te verkennen? Uw smartphone! De stem van een lokale gids zal je tijdens het bezoek begeleiden en de verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je verder gaat. Begin je tour wanneer je maar wilt, alleen of met vrienden, ver weg van groepen toeristen... Tijdens deze audio-rondleiding van ongeveer 1u30 bezoek je het beroemde Heldenplein waar je de geschiedenis van de stad ontdekt door zijn illustere karakters. Van de eerste koning van Hongarije tot de toetreding van het land tot de Europese Unie in 2004, u zult begrijpen waarom dit plein een ideale setting biedt om de geschiedenis van het land samen te vatten. Bewonder om je heen de Art Gallery en het Museum voor Schone Kunsten van de stad. Ga verder door een charmante brug over te steken om het weelderige Vajdahunyad-kasteel te bereiken. Hier leer je over de geschiedenis en bewonder je een mix van totaal verschillende bouwstijlen. Ga verder door het park om nieuwe verhalen en anekdotes te ontdekken. Een korte stop op een terras of een winkel, een kleine trek? Hervat het bezoek wanneer u maar wilt, precies waar u bent gepauzeerd. Het is onmogelijk om te verdwalen. De gids biedt duidelijke audio-aanwijzingen en een kaart geeft duidelijke aanwijzingen die in realtime moeten worden gevolgd. En als u een verkeerde afslag neemt, brengt de geïntegreerde geolokalisatiefunctie u in een mum van tijd weer op het goede spoor! pas je reisschema aan zoals je wilt, ontspan en geniet van een leuke en vermakelijke rondleiding door het kasteeldistrict, in je eigen tempo. Geniet daarna van een mooie wandeling langs de Donau en eindig uw wandeling voor de belangrijkste overdekte markt van de hoofdstad.

Boedapest: Fietstour met gids

7. Boedapest: Fietstour met gids

Er is geen eenvoudigere manier om Boedapest te verkennen dan deze begeleide Engelse fietstocht. Rijd naar Duna Corso, de Kettingbrug en beklim de Castle District om van het uitzicht te genieten en terug in de tijd te reizen. Daal af naar de Donau om langs de rivier te rijden en te relaxen op het Margaretha-eiland voordat je het parlementsgebouw, het Vrijheidsplein en de Sint-Stefanusbasiliek bezoekt. Na een tocht over de Andrássy-laan, waarbij je onderweg het operagebouw en het huis van de terreur ziet, bereikt de tour het Heldenplein en het stadspark voordat je terugkeert naar het kantoor.

Boedapest: Historische Helden & Hot Spa audiotour met gids

8. Boedapest: Historische Helden & Hot Spa audiotour met gids

Boedapest is een stad met een roemrijk en turbulent verleden. Ga met me mee op deze wandeling terwijl we het echte Boedapest ontdekken. We beginnen onze tour op het historische Heldenplein en ontmoeten enkele van de helden uit de Hongaarse geschiedenis. We maken een wandeling door het weelderige groen van het stadspark, voordat we eindigen met een duik in de beroemdste thermale spa van Hongarije, Szechenyi Bath. Of het nu je eerste keer in mijn prachtige stad is, of je kent het goed, je zult zeker een nieuwe en unieke kant van Boedapest ontdekken. Te weten komen over • De oorsprong van de Magyaarse taal • De woeste en onverschrokken boogschutters te paard van de vlakten • Heldhaftige gevechten tegen een vijand die heel Europa bedreigde • Middeleeuwse heksenjachten • Een nepkasteel in het hart van de stad • De anonieme schrijver van de Hongaarse geschiedenis • Waarom kerkklokken wereldwijd elke dag om 12.00 uur luiden. • Waarom Boedapest de hoofdstad van thermale baden is Laten we dus een onvergetelijke ervaring beleven om het verleden, het heden en alles wat Boedapest te bieden heeft te verkennen. En vergeet uw zwemkleding niet als u van plan bent om te baden in de geneeskrachtige en luxueus kalmerende hete baden van Szechenyi Bath. Houd er rekening mee dat de toegangsprijs voor het bad niet bij de tour is inbegrepen.

Boedapest: privéwandeling door de stad met Spaanse gids

9. Boedapest: privéwandeling door de stad met Spaanse gids

Leer Boedapest op de meest comfortabele en persoonlijke manier kennen met onze privétour door Boedapest, een perfecte tour om met familie of vrienden te doen en een volledig exclusieve gids in het Spaans voor de groep. Naast het verkennen van Boedapest in je eigen tempo, hebben we ook tijd om foto's te maken, te eten of souvenirs te kopen. De wandeling eindigt op de plek die u wilt, dus u kunt profiteren en het laatste monument op uw route betreden. In onze standaardroute zullen we de belangrijkste monumenten en attracties van Boedapest zien: Parlement, Buda-kasteel, Kettingbrug, Vissersbastion, Sint-Stefanusbasiliek, Erzsébet-plein, Vrijheidsplein, Matthiaskerk, Synagoge van de Dohány-straat, Citadel of Gellért Heuvel, centrale markt van Boedapest, Donau-oever, Heldenplein, Andrássy Avenue…

Boedapest per fiets - 1 dag fietshuur (9u-18u)

10. Boedapest per fiets - 1 dag fietshuur (9u-18u)

Een fiets huren in Boedapest is een fantastische manier om de charme van de stad te verkennen. Dankzij de fietsvriendelijke infrastructuur en het vlakke terrein is navigeren gemakkelijk en plezierig. Fietsen geeft je de vrijheid om je eigen tempo en route te bepalen, of je nu wordt aangetrokken door iconische monumenten zoals het Parlementsgebouw of liever verborgen juweeltjes ontdekt die verscholen liggen in rustige buurten. Boedapest verkennen op twee wielen brengt een gevoel van avontuur met zich mee en stelt je in staat om je volledig onder te dompelen in de rijke geschiedenis en levendige cultuur van de stad. Van het varen langs de Donau tot het trappen door de bruisende straten, elk moment belooft een nieuwe ontdekking. Bovendien is fietsen in Boedapest niet alleen milieuvriendelijk maar ook budgetvriendelijk. Met betaalbare huurtarieven en talloze beschikbare fietsverhuurwinkels is het een kosteneffectief alternatief voor traditionele sightseeingtours. In wezen is het huren van een fiets in Boedapest een uitstekende keuze om de schoonheid en charme van de stad uit de eerste hand te ervaren. Dus waarom spring je vandaag niet op de fiets voor een onvergetelijk avontuur in Boedapest?

Alle activiteiten

40 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Budapest City Park

Wil je alle activiteiten in Budapest City Park bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Budapest City Park

Gemiddelde beoordeling

4.8
(62 beoordelingen)

Absoluut geweldig en nog beter, ik was de enige in de tour. Thomas was een geweldige gids en ik heb zoveel meer geleerd. Zo'n geweldige manier om de stad te verkennen en te zien. Sterk aanbevolen, ik kan Thomas niet genoeg bedanken

wij waren de enigen op de tour, hij was erg geduldig met mijn twee kinderen. Mijn dochter is een behoorlijk lange 10-jarige, ze slaagde er op de fiets, maar ik weet niet zeker of ze kleinere fietsen hadden.

Fantastisch, we hebben veel bezienswaardigheden bedekt, Stephen was erg vriendelijk en deskundig! Geweldige manier om de stad te zien zou het ten zeerste aanbevelen - bedankt

Heel fijn,… Elke vraag die we stelde, werd beantwoord met dezelfde interesse en glimlach. Het was leerzaam, gezellig en chill. Zelfs aangepast op wat we graag wilde zien.

Super toffe enthousiaste gids die veel vertelde. Ontzettend veel van de stad gezien, wat we in een eerdere wandel tour nog niet hadden gezien. Goede fietsen.