Belevingen in
Burano

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Burano: De beste dingen die je niet wil missen

Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

1. Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

Ontdek gedurende een 6,5 uur durende tocht de beroemde en zeer charmante eilanden in de Venetiaanse Lagune. Tijdens deze dagtocht zul je versteld staan van de prachtige omgeving rond Venetië en meer leren over het Venetiaanse leven en lokale tradities. Je begint de tocht in een comfortabele motorboot die vanaf de omgeving van het San Marcoplein vertrekt. Je eerste stop is het eiland Murano (ongeveer 1,5 uur). Hier heb je de kans een glasfabriek te bezoeken en bij een demonstratie te leren hoe de glasblazers hun meesterwerken creëren. Neem de tijd om het eiland te verkennen: je mag de enorme Basilica di Santa Maria e Donato zeker niet missen. Dit is een van de oudste kerken in de Venetiaanse Lagune en werd oorspronkelijk gebouwd in de 7e eeuw. Eenmaal bij de motorboot teruggekeerd vaar je naar de tweede stop, het eiland Burano (ongeveer 2 uur). Dompel jezelf onder in de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland. Er wordt gezegd dat Burano op een regenboog lijkt dankzij de vissers die er leefden. Zij schilderden hun huizen in felle kleuren, zodat ze gemakkelijk hun weg terug naar huis konden vinden vanaf de zee. Het eiland staat ook bekend om zijn zeldzaam en ambachtelijk kantwerk. Eenmaal terug aan boord van de motorboot vaar je naar de laatste stop, het eiland Torcello (ongeveer 1 uur). Torcello vormde de eerste nederzetting in de Venetiaanse Lagune, met een geschiedenis die teruggaat naar het jaar 452. Je mag de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta, gesticht in 639, zeker niet missen. Maak een selfie met de Troon van Attila op de achtergrond, een oude stenen stoel die werd gebruikt bij de inwijding van belangrijke magistraten. Je kunt ook de klokkentoren beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Aan het einde van de tocht keer je terug naar je vertrekpunt.

Venetië: boottocht van 4,5 uur naar Murano en Burano

2. Venetië: boottocht van 4,5 uur naar Murano en Burano

Geniet van een tour van een halve dag vanuit Venetië naar de eilanden Murano en Burano in de Venetiaanse lagune. Je tour begint op het San Marcoplein, waar je aan boord stapt van een boot die je naar het noordelijke gedeelte van de lagune brengt. Tijdens de overtocht hoor je wat commentaar over de omgeving in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Het eiland Murano is de eerste stop, een plek die wereldberoemd is vanwege de glasproductie. Je kunt er een glasfabriek bezoeken en een lokale kunstenaar toekijken terwijl hij een kunstwerk van glas maakt. Daarna heb je wat vrije tijd om het eiland te verkennen en van het pittoreske uitzicht te genieten. De volgende stop is Burano, een van de mooiste en rustigste eilanden in de lagune. Burano is bekend om zijn kleurrijke huizen en een lange traditie van kantproductie. Je zult genoeg vrije tijd hebben om rond het eiland te wandelen en van de rustige sfeer te genieten, voordat de boot terugkeert naar Venetië.

Venetië: panoramische boottocht naar Murano, Burano en Torcello

3. Venetië: panoramische boottocht naar Murano, Burano en Torcello

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de Venetiaanse lagune tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de kanalen van Venetië op een panoramisch schip en bekijk de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin uw dag vol avontuur aan boord van uw comfortabele panoramische boot terwijl u vertrekt vanaf St. Mark's. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad totdat u uw eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een glasblazende demonstratie met een glasmeester vergezeld van een historische uitleg van het ambacht. Kom zeker langs bij de souvenirwinkel bij de glasfabriek en geniet van 20% korting op je aankopen. Je geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Laat Murano achter u terwijl u naar het nabijgelegen eiland Burano reist. Wees getuige van de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland en observeer de kantwerksters aan het werk. Maak kennis met hun zeldzame vaardigheid die als een van de beste ter wereld wordt beschouwd. Stop voor een hapje tijdens je verblijf in Burano en probeer zeker wat van de lokale biscotti die inheems is op het eiland. Reis naar je laatste stop, Torcello. Geniet van een bezoek van 1 uur aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Santa Maria Assunta, Attila's Throne, de Devil's Bridge en de Bell Tower. Sluit je avontuur af met een reis van 1 uur terug naar Venetië en geniet van de adembenemende sfeer van de Venetiaanse lagune.

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

4. Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

Maak een reis naar de beroemde Venetiaanse eilanden, bekend om hun pittoreske landschap, ambachtstradities en unieke geschiedenis. Je vertrekt van vlakbij het San Marcoplein of het treinstation Santa Lucia, volgt een plezierig reisje over het Bekken van San Marco richting de Lido, en vaart dan langs de noordelijke kustlijn van de stad. Op de boot, zal een live-gids de geschiedenis van de lagune en de drie eilanden vertellen. Je zult eerst uitstappen op het eiland Murano, dat soms ook wel "het Eiland van het Glas" wordt genoemd. Je zult een van de beroemde glasfabrieken bezoeken en zien hoe het glas gemaakt en geblazen wordt. Ga daarna  door naar Torcello, de oudste van de bewoonde eilanden. Daarna ga je verder naar Burano, waar je de natuurlijke omgeving en de kleine eilanden die aan alle kanten liggen kunt bewonderen. DGeniet van wat vrije tijd in Burano, een typisch visserseiland met zijn kleurrijke contrasten en lieflijk geschilderde huizen. Het eiland staat bekend om het beroemde kantklossen en de borduurwerkindustrie. Probeer ook wat van Burano's bijzondere zelfgemaakte gebak. Let op: dit is, eenmaal aangekomen, geen rondleiding. De gids zal je begeleiden naar de glasfabriek in Murano en de kantwinkel in Burano. Daarna heb je de tijd om elk eiland op eigen gelegenheid te verkennen.

Venetië: tour van een halve dag naar Murano en Burano

5. Venetië: tour van een halve dag naar Murano en Burano

Ga aan boord van een comfortabele motorboot voor een trip van een halve dag naar de Venetiaanse eilanden Murano en Burano en ontdek een lokalere en meer authentieke kant van Venetië. Vertrek vanaf een pier in de buurt van het San Marcoplein voor een makkelijke oversteek naar Murano. Steek de lagune over naar het 'Eiland van Glas' terwijl je fascinerende verhalen over de stad hoort. Ga bij aankomst naar een van de beroemde glasfabrieken om te zien hoe het kleurrijke glas geblazen wordt. Als alternatief kun je ook simpelweg op je gemak door de rustige straatjes van het eiland wandelen. Ga door naar Burano om een van de schilderachtigste eilanden van de lagune van Venetië te ontdekken. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden, kom meer te weten over de geschiedenis van het eiland en breng dan wat vrije tijd door om langs de pittoreske huisjes te wandelen. Bewonder de heldere kleuren van het visserseiland en bezoek een typisch kantmuseum.

Venetië: naar Murano en Burano met de boot

6. Venetië: naar Murano en Burano met de boot

Je ontmoet je lokale gids op een centrale plek vlak bij Piazza San Marco en stapt op een privéboot om meer te weten te komen over de Venetiaanse lagune en de eilanden. Je stopt op het karakteristieke eiland Murano en bezoekt de kerk van Santa Maria e San Donato uit de 7e eeuw. Je loopt via de stille straten in ongeveer 15 minuten naar een oude glasfabriek, waar de glasblazers nog steeds aan het werk zijn. Ook krijg je vrije tijd om te winkelen of de rest van het eiland te verkennen. Vaar vervolgens in de privéboot naar het nabijgelegen eiland Burano. Bekijk bij aankomst de kleurrijke huizen van een van de meest betoverende delen van Venetië. Verlies jezelf in de pittoreske straatjes en ontdek prachtige delen van het eiland. Je hebt op deze uitstap tijd om te lunchen. Je sluit de excursie af op het hoofdeiland Venetië met een glas sprankelende Prosecco.

Venetië & Lagune-eilanden: hop-on hop-off boottocht

7. Venetië & Lagune-eilanden: hop-on hop-off boottocht

Ontspan op een boot met grote ramen en open ruimtes, voor je hop-on hop-off tours door Venetië. Volg de tour in één keer om een goed eerste overzicht van Venetië te krijgen, of stop onderweg waar en hoe lang het jou het beste uitkomt Vanaf het centraal station van Santa Lucia brengt de boot u naar het hart van Venetië: de schatten van het San Marcoplein en het eiland Murano, waar u getuige zult zijn van de kunst van het maken van glas. Ga vanuit Murano richting de eilanden Burano, beroemd om zijn felgekleurde huizen en kantproductie, en Torcello, een kleine oase van rust in het midden van de lagune. U kunt ook naar Punta Sabbioni gaan, of gewoon terugkeren naar het station Santa Lucia, met slechts één stop bij Zattere bij het Canale della Giudecca, waar u de kunst van het gondel maken kunt leren. Download de 5 audiogidsen met 7 verschillende routes aan/uit boord om het meeste uit uw bezoek te halen. U kunt gratis audiogidsen downloaden via onze app. Offline-modus is ook beschikbaar.

Van Jesolo: dagtocht naar Murano, Burano en Torcello

8. Van Jesolo: dagtocht naar Murano, Burano en Torcello

Ontsnap aan de drukte in Venetië en spring op een boot op weg naar de drie beroemdste Venetiaanse eilanden: Murano, Burano en Torcello. Vaar vanuit Punta Sabbioni en maak een korte stop in Venetië om andere deelnemers aan de tour op te halen voordat je naar Murano gaat. Geniet van het prachtige uitzicht op de lagune en de verspreide eilanden terwijl je leert over de geschiedenis van Venetië en de eilanden die je gaat bezoeken vanuit je deskundige gids. Eenmaal in Murano heb je een uur om het eiland te verkennen, wereldberoemd om zijn lange traditie van glas maken. Kies ervoor om een demonstratie van 15 minuten door een meester-glasmaker bij te wonen en wat lokaal glaswerk op te halen of bezoek de kathedraal van Santa Maria en Donato en dwaal door de schilderachtige straatjes van de stad. Ga verder naar Burano, waar je ongeveer twee uur hebt om te genieten van het uitzicht op de beroemde gekleurde huizen van het eiland. Bekijk de winkels die bekend Burano-kant verkopen en bezoek werkplaatsen waar het gebruikelijk is om vrouwen te zien die verschillende kantproducten willen borduren. Geniet van de betoverende achtergrond van felgekleurde huizen, bloemrijke balkons, vissers die komen en gaan in hun boten, en de scheve klokkentoren. Eet een lunch waar je maar wilt of krijg tips van je lokale gids over de beste plekken voor verschillende budgetten. Maak ten slotte een stop van een uur bij Torcello. Ooit het meest bevolkte eiland in de Republiek Venetië en het handelscentrum van de stad, werd Torcello door de eeuwen heen geleidelijk verlaten en heeft vandaag iets meer dan 10 inwoners. Geniet van de slaperige, landelijke omgeving van dit ideale toevluchtsoord op het eiland, weg van de drukte van Venetië. Bekijk de kathedraal van Santa Maria dell'Assunta, de Duivelsbrug, de kerk van Santa Fosca en de oude stenen stoel genaamd Attila's Throne.

Venetië: Murano, Burano en Torcello meertalige boottocht

9. Venetië: Murano, Burano en Torcello meertalige boottocht

Vertrek vanuit Venetië en reis over de lagune om de drie eilanden van de lagune van Venetië te bezoeken: Murano, Burano en Torcello. De excursie begint op het San Marcoplein, waar u aan boord gaat van een panoramische boot en vertrekt naar het noordelijke deel van de lagune. Tijdens de boottochten wordt enige uitleg gegeven in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. De eerste stop is het eiland Murano, beroemd om zijn glasproductie en schilderachtige uitzichten. Hier kunt u een glasfabriek bezoeken en een lokale kunstenaar observeren die vorm geeft aan een glazen kunstwerk. Laat je verrassen door het eiland Murano, maar denk er ook aan om op tijd terug te gaan naar de boot om te vertrekken naar het volgende hoogtepunt. De volgende stop is Burano Island, beroemd om zijn kleurrijke huizen. Behalve dat het een paradijs is voor fotografieliefhebbers, herbergt het ook een lange traditie van kantproductie. Er blijft voldoende vrije tijd over om over het eiland te wandelen en te genieten van de rustige sfeer die hier nog steeds te vinden is. Als je de optie voor de Drie Eilanden hebt gekozen, is de volgende stop Torcello, bekend als de Moeder van Venetië. Je hebt de kans om de basiliek te bezoeken, die een van de oudste in de lagune is en een aantal prachtige mozaïeken heeft, of misschien een bezoek brengt aan het museum. Zo niet, dan kunt u gewoon uw tijd besteden aan het rondlopen op dit betoverende en zeer historische eiland. Met ogen vol schoonheid en camerakaarten vol herinneringen om te koesteren, ga je vervolgens op je motorboottocht terug naar Venetië.

Punta Sabbioni naar Venetië: ticket retourboottocht

10. Punta Sabbioni naar Venetië: ticket retourboottocht

Neem de boot vanuit Punta Sabbioni om Venetië op je gemak te verkennen. Tijdens de 30 minuten durende tocht heb je vanaf het bovendek een prachtig uitzicht en kun je naar interessante uitleg van de Engelstalige gids aan boord luisteren. Je vaart langs de MOSE – ontworpen om de stad tegen overstromingen te beschermen – en ziet het beroemde Lido, dat bekendstaat om de brede stranden en als de locatie van het Filmfestival van Venetië. Je passeert het kleine eiland Sant'Andrea en de tuinen van Sant'Elena in de wijk Castello. Je wordt afgezet bij de Riva degli Schiavoni, op een steenworp afstand van het San Marcoplein, vanwaar je de stad in je eigen tempo kunt verkennen. Geniet van de vrijheid om te beslissen wanneer je komt en gaat.

Sitemap Burano

Wil je alle activiteiten in Burano ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Burano

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 16.793 beoordelingen

Geweldig dagje uit. Veel te zien en te doen. Probeer niet op het benedendek bij de achtersteven te zitten, want de motor maakt veel lawaai.

Als gezin, twee kinderen en twee volwassenen. Het bezoek verliep zoals het hoort. We waardeerden al het Franse commentaar in de boot.

Een erg leuke en leerzame rondleiding. Schitterende prijs-kwaliteitverhouding. Super vriendelijke stuurman en gids.

een hele goede dag. de 2 1e eilanden zijn erg mooi, de laatste heeft minder melk maar is wilder.

Fantastisch, behalve dat de tijd van het bezoek aan Murano erg kort is ...