Belevingen in
Burcht van Boeda

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Burcht van Boeda: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Boedapest: rondvaart bij kaarslicht met diner en live muziek

1. Boedapest: rondvaart bij kaarslicht met diner en live muziek

Breng een magische avond door terwijl je je tegoed doet aan een verzorgd diner bij kaarslicht aan boord van een van de meest elegante en moderne rondvaarten door Boedapest. Luister naar livemuziek, geniet van een feestelijk welkomstdrankje en bewonder de sprankelende historische bezienswaardigheden van de stad langs de rivier de Donau. Zodra je aan boord bent, word je naar je tafel geleid om je gratis welkomstdrankje in ontvangst te nemen. Ga er daarna lekker voor zitten en geniet van je heerlijke drie- of viergangendiner, terwijl je luistert naar livemuziek uitgevoerd door lokale Hongaarse artiesten. Profiteer tijdens je diner van intrekbare ramen waardoor je de best mogelijke fotomomenten van het iconische Hongaarse parlement, dat 's avonds prachtig schittert, krijgt. Vervolg je reis over het water en bewonder het nachtelijke uitzicht op de betoverende burcht van Boeda, het grote Vrijheidsbeeld en de indrukwekkende Citadel van Boeda op de Gellért-heuvel. Vaar langs andere beroemde bezienswaardigheden langs de rivier, zoals het Margaretha-eiland, het Paleis der Kunsten (MUPA), het Nationaal Theater en het Vigado-concertgebouw. Passeer de verlichte Ketting-, Margaretha- en Erszébetbruggen in het centrum en zie hoe de drukke Pest-promenade tot leven komt, dankzij geluiden van straatmuzikanten en mensen die dineren in de restaurants met patio's.

...
Boedapest: klassieke wandeltocht door het Buda kasteel

2. Boedapest: klassieke wandeltocht door het Buda kasteel

Je tour begint bij het Holy Trinity Statue, vanwaar je rondloopt in de prachtige Matthiaskerk - gebouwd in de prachtige gotische stijl van de 15e eeuw. Naast de kathedraal kunt u het Vissersbastion bewonderen, een fantastisch sprookjesachtige gebouw met het beste uitzicht over de Donau en het Hongaarse parlementsgebouw. Na een aangename wandeling door de oude geplaveide straten, verlaat u de woonwijk om naar het presidentiële paleis en de complexen van het Koninklijk Paleis te reizen. Loop rond de binnenplaatsen en fonteinen en kijk naar de trotse bewakers buiten het paleis. Vanaf de koninklijke terrassen kunt u genieten van het meest verbluffende uitzicht op de andere kant van de stad over de majestueuze rivier de Donau, met volledig uitzicht op de belangrijkste bruggen: Margaret Bridge, Chain Bridge, Elizabeth Bridge en Liberty Bridge. Nadat je terug bent gelopen van het Koninklijk Paleis, verken je de andere kant van het kasteel. Vanaf de middeleeuwse muren heb je een prachtig uitzicht op de Buda-heuvels - het westelijke deel van de stad met zijn bossen en natuurparken. Je tour eindigt later op het startpunt van de tour bij het Holy Trinity Statue, voor de Matthiaskerk.

...
Boedapest: 1,5 uur durende sightseeingtocht per Segway

3. Boedapest: 1,5 uur durende sightseeingtocht per Segway

Je Segway-tour van 1.5 uur door het centrum begint met een trainingssessie. Je ervaren gids helpt je wennen aan de Segway en hoe je deze bestuurt. Zodra je het in de vingers hebt, ga je op verkenningstocht door het centrum, het historische district van de stad. Zie bezienswaardigheden als het Hongaarse parlementsgebouw, de Sint-Stefanusbasiliek, het Vrijheidsplein, de Hongaarse Opera, het gedenkteken Schoenen op de Donaukade, het 'Central Park' van het centrum van Boedapest - het Erzébet-plein, en de Kettingbrug. Glijd langs de waterkant, vermaak je, en geniet van je snelle Segway; pauzeer voor indrukwekkende uitzichten op de burcht van Boeda en het Vissersbastion, en de Kettingbrug. De tour is privé, zodat de ervaring intiem blijft terwijl je langs elke historische locatie glijdt, en luistert naar vermakelijke anekdotes en feiten over de geschiedenis van Boedapest. Je gids zorgt voor voldoende fotogelegenheden, met veel pazues bij de meest Insta-waardige plekken, en ze vertellen je de meest interessante verhalen over Boedapest; zelfs Boedapest-experts zullen veel leren.

...
Boedapest: hop on, hop off-bustour

4. Boedapest: hop on, hop off-bustour

Ontdek Budapest in je eigen tempo met een pas van 24, 48 of 72 uur voor de hop on, hop off-sightseeingbus en bekijk bezienswaardigheden zoals het Hongaarse parlement, Buda Castle en Chain Bridge. Verken de citadel en bekijk de Joodse synagoge, het gedenkteken en het museum aan de Dohány-straat. Voeg een 1-uur durende rondvaart over de Donau toe om dag en nacht te genieten van een panoramisch uitzicht op de keizerlijke stad, inclusief de enorme neogotische gevel van het Hongaarse parlementsgebouw. Ontdek zowel Boeda als Pest en stap op een van de 31 haltes langs 2 verschillende routes. Je ticket bevat een fantastisch kortingsboekje dat geweldige kortingen biedt bij enkele van de populairste attracties van de stad, evenals een gratis wandel- en fietstocht.  Als je de activiteit in de avond doet, krijg je de kans om deze prachtige stad onder een donkere deken te zien. Zie Boedapest verlicht in al zijn glorie terwijl je bezienswaardigheden zoals de  Stephansbasiliek,  Liszt Ferenc-plein,  Treinstation Keleti,  Margarethabrug en meer passeert. Haltes rode route Halte 1. Sint-Stefanusbasiliek Halte 2. Kettingbrug (Pest) Halte 5. Kalvinplein Halte 8. Opera Halte 9. Liszt Ferenc-plein Halte 10.  Heldenplein Halte 11. Keleti-treinstation Halte 19. Margaretabrug (Boeda) Halte 20. WestEnd Shopping Center Halte 21: Parlement Haltes gele route: Halte 1. Andrassy Ave. 4 Halte 2. Kettingbrug (Pest) Halte 3. Marcius 15. Plein Halte 4. Fovamplein Halte 5. Kalvinplein Halte 6. Corvin Plaza Halte 7. New York Paleis Halte 8. Corinthia Hotel Halte 9. Liszt Ferenc-plein Halte 10. Opera

...
Boedapest: 3-uur durende stadstour & kasteelwandeling

5. Boedapest: 3-uur durende stadstour & kasteelwandeling

Aan het begin van je 3-uur durende stadsrondleiding door Boedapest kom je langs het iconische Parlementsgebouw. Dan steek je de Donau over via de Margarethabrug. De bus neemt je naar de Boeda-kant, hier bezoek je de Burcht van Boeda, maak je een korte wandeling naar het Vissersbastion en zie je de buitenkant van de Matthiaskerk. De tour gaat verder, de Gellértberg op. Hier wordt gepauzeerd om foto's te maken en te genieten van de fantastische uitzichten over heel Boedapest. Na deze pauze neemt de bus je over de Elisabethbrug en de Andrássyboulevard naar het Heldenplein. Op je weg terug naar het Intercontinental Hotel, waar de tour eindigt, kom je nog langs de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek.

...
Boedapest: hop on, hop off-ticket met boot & wandeltour

6. Boedapest: hop on, hop off-ticket met boot & wandeltour

Dit sightseeingprogramma is een combinatie van 4 tours: de rode en nachtbuslijnen, een blauwe bootlijn en een wandeltocht. Het ticket is geldig voor 48 of 72 uur. Er zijn 19 haltes op de route van de rode buslijn. Je hebt uitzicht op de Donau en de Opera, en bij de halte Oktogon vind je een overvloed aan restaurants en cafés. Zie het Heldenplein met zijn historische beelden en beroemde musea. In de buurt liggen de dierentuin van Boedapest, het Széchenyi-thermaalbad, het restaurant Gundel, het Vajdahunyad-kasteel en nog veel meer attracties. De bus stopt bij het New York Café, Astoria, Chain Bridge (kabelbaan) en gaat vervolgens naar de Burchtheuvel en stopt op loopafstand van het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Buda-kasteel en andere historische bezienswaardigheden. Je kunt uitstappen bij de Citadel, het hoogste punt van Boedapest, en bij de Centrale Markthal. Maak een rivierrondvaart op de blauwe bootlijn, beginnend bij Dock 8A op het Vigadó-plein in het centrum van Pest. Er zijn 2 tussenstops op deze tour. Je passeert het imposante parlementsgebouw en je hebt een panoramisch uitzicht op Margaretha-eiland. Bekijk het kasteeldistrict, bestaande uit het koninklijk kasteel, de Matthiaskerk en het Vissersbastion, gelegen op de Burchtheuvel. Dan bereik je het Vrijheidsmonument en de Citadel op de Gellért-heuvel. De tour gaat verder in zuidelijke richting, waar je de bruggen van Boedapest, het Nationaal Theater en het Paleis van de Kunsten ziet. Op de terugweg zie je de universiteiten van Boedapest en de Centrale Markthal. De blauwe bootlijn eindigt op het Vigadó-plein. De nachtbustourgeeft je de mogelijkheid om genieten van het nachtelijke uitzicht op Boedapest en de bruisende sfeer van de stad. Deze tour vertrekt om 19:15 uur in april, mei, september en oktober, en om 20:15 in juni, juli en augustus. De bus stopt in de Citadel, het hoogste punt van de binnenstad van Boedapest, waar je een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Donau kunt verwachten. Stap uit bij het Jókai-plein, een druk kruispunt met tal van restaurants en cafés. Geniet van een geleidewandeltochtdie de meeste belangrijke attracties in Boedapest omvat. Je kunt gewoon komen opdragen, het is niet nodig om van tevoren te reserveren! De wandeltocht begint elke dag om 10:00 uur vanaf de voorkant van de Staatsopera. De duur van de tour is 2,5-3 uur en langs de route zie je attracties zoals het operagebouw, de Sint-Stefanusbasiliek, het Vrijheidsplein, de Hongaarse Academie van Wetenschappen, de Kettingbrug, de historische monumenten van het kasteeldistrict, de Donau-promenade en het Vigadó-plein. Op de hop on, hop off-bussen kun je kiezen uit commentaar in 22 talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Grieks, Fins, Zweeds, Nederlands, Russisch, Arabisch, Japans, Koreaans, Hebreeuws, Tsjechisch, Roemeens, Pools, Chinees, Turks, Kroatisch en Hongaars.

...
Burcht van Boeda: avondwandeling, geschiedenis en mythen

7. Burcht van Boeda: avondwandeling, geschiedenis en mythen

Tijdens deze informatieve rondwandeling, ver weg van de drukte in Pest, bezoek je een aantal gezellige en betoverende plekken van de stad, waar de Hongaarse heersers ooit tot diep in de nacht in de Burcht van Boeda te vinden waren. Luister naar verhalen over wreedheden en de verachtelijke praktijken van de bloeddorstige gravin Elizabeth Bathory. Kom ook te weten hoe de Roemeense prins Vlad Dracula in de gevangenis van Buda Castle belandde. Volg je gids in gotische kledij, tijdens een nachtelijke rondwandeling van 2 uur door de stad. Kom meer te weten over de geschiedenis van het oude Hongarije, waar, volgens de legende, vampieren uit voortkwamen en door de straten rondzwierven tijdens de duistere periodes van de Europese geschiedenis.

...
3-uur durende oriëntatie wandeltocht door Boeda en Pest

8. 3-uur durende oriëntatie wandeltocht door Boeda en Pest

Volg een 3-uur durende wandeltocht door de zustersteden Boeda en Pest en neem de meest prachtige uitzichten en bezienswaardigheden van de stad in je op. Via je deskundige en behulpzame gids ervaar je de stad als een lokale bewoner. Ontdek de lokale cultuur van Boedapest en proef de historische lekkernijen van deze geweldige stad. De wandeltocht voert je langs bezienswaardigheden als de Sint-Stefanusbasiliek, het Szechenyiplein, de Kettingbrug, de Burcht van Boeda en het Koninklijk Paleis. Je gids zorgt voor een zeer persoonlijke rondleiding. Kom meer te weten over de lange en turbulente geschiedenis van de stad, maar ook over de hedendaagse cultuur. De rondleiding is geschikt voor iedereen en is een fantastische manier om de levendige stad te ervaren —voor zowel jong als oud.

...
Boedapest: verkenningsspel en rondleiding door het Buda Castle District

9. Boedapest: verkenningsspel en rondleiding door het Buda Castle District

Laat je leiden op een spannende, zelfgeleide tour door de wijk Buda Castle, de oude kant van Boedapest, terwijl je een spannende mobiele zoektocht speelt met je vrienden en familie. Los aanwijzingen op en ontdek de fascinerende geschiedenis van het kasteel en de prachtige attracties eromheen. Download de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur. Volg aanwijzingen die je terug in de tijd brengen om meer te weten te komen over de 150-jarige Turkse bezetting van Buda tijdens een bezoek aan de oude kasteelmuren. Ontgrendel de geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt terwijl je het probleem oplost en de antwoorden raadt. Bekijk het oudste Turkse bad van Boedapest, het graf van een islamitische heilige en nog veel meer verborgen plekken. Gebruik de aanwijzingen om u van de ene site naar de andere te leiden. Elke aanwijzing geeft je exacte aanwijzingen, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Voltooi de tour in ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, zodat je in je eigen tempo kunt gaan. Speel als een groep of splits in kleinere groepen/teams en neem het op tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, gescheiden van de groep, en de groep ontmoeten aan het einde van de tour.

...
Boedapest: 2 uur durende privérondrit in een tuktuk

10. Boedapest: 2 uur durende privérondrit in een tuktuk

Laat Boedapest je hart veroveren tijdens deze rondrit langs de populairste plekjes van de stad. Je begint in het hart van de stad, waar de kleine, kronkelende straatjes duizenden geheimen verhullen. Geniet van het uitzicht op de Gellértberg aan de andere kant van de Donau. Rijd vervolgens door de wijk Tabán naar de Burcht van Boeda, waar je zowel het paleis als de bazaar kunt verkennen. Je chauffeur is ook je persoonlijke gids — leun achterover en geniet van de verhalen en inzichten. Je kunt het programma aanpassen aan je voorkeuren en interesses, voor een extra persoonlijke en onvergetelijke ervaring. Of je nu zelf al een paar plekken hebt uitgezocht, suggesties nodig hebt, of liever een gepersonaliseerde rondleiding wilt: je gids helpt je graag de schoonheid en levensvreugde van Boedapest te ontdekken. Je hebt de mogelijkheid om uit de tuktuk te stappen wanneer je foto's wilt nemen.

...

Sitemap Burcht van Boeda

Wil je alle activiteiten in Burcht van Boeda ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Burcht van Boeda

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.754 beoordelingen

De maaltijd is absoluut correct. Het uitzicht is magnifiek, de service is zeer aangenaam: kortom een geweldige tijd! We zouden de toeristenval verwachten, maar nee, dat was niet onze indruk. Aanbevelen !

Het eten was absoluut heerlijk en de service was geweldig. Ik had de teer en de tonijn als mijn hoofdgerecht. Het uitzicht op de rivier 's nachts was adembenemend. Ik raad dit uitje ten zeerste aan.

Dit is de meest indrukwekkende ervaring van ons verblijf in Boedapest. Aarzel niet, nodig je geliefde uit om te dansen tijdens de cruise, het zal niet worden vergeten!

Zeer goede maaltijd Aardig personeel Adembenemend uitzicht op de verlichte monumenten Goede sfeer met de zanger en de muzikant Ik raad het ten zeerste aan!

Mooie omgeving, zachte muziek en fantastisch lekker eten