Belevingen in
Burgenland

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Burgenland

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Burgenland: De beste dingen die je niet wil missen

Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

1. Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

Met Go City heb je de vrijheid om tot 7 van de topattracties van Wenen te kiezen in één handige pas. Met meer dan 40 zorgvuldig geselecteerde activiteiten en tours om uit te kiezen, heb je keuze te over. Te voet, per scooter, met de bus of per boot, je hebt zoveel te zien, en genoeg tijd om het te zien. Visualiseer het weelderige leven van Oostenrijkse vorsten in Schönbrunn, Esterhazy Palace of Forchtenstein Castle. Bewonder de elegante architectuur en de betoverende geschiedenis van elk. Geniet van een dag in Schönbrunn Zoo, Wipeout Adventure Park of Madame Tussauds. Er is plezier voor zowel kinderen als volwassenen met indoor boulderen of trampolinespringen, een ontsnappingsspel, lasergamen of het wereldberoemde reuzenrad. Volg de paden van Freud of keizerin Sisi, of verken enkele oude, geheime gangen. Geniet van lokaal vervaardigde chocolaatjes, wijnen of bieren en zie de meesters aan het werk. Probeer iets nieuws tijdens een walsles, een quizrally of een schattenjacht in de hele stad. Verken het beroemde MAK Wenen of Albertina. Vergelijk een rondleiding door moderne straatkunst. Ervaar spanning en ontspanning, hotspots en best bewaarde geheimen, en nog veel meer, allemaal met één pas.

...
Vanuit Wenen: halve dag Wienerwald en Mayerling

2. Vanuit Wenen: halve dag Wienerwald en Mayerling

Ontsnap aan de drukte van Wenen met deze tour van een halve dag naar het zuidelijke deel van het Wienerwald (Weense Woud). Vertrek vanuit een centraalgelegen locatie in de stad, rijd langs de Romeinse stad Baden, die bekend staat om de warmwaterbronnen en ga verder naar de romantische vallei Helenental. Neem een pauze bij het jachtslot Mayerling, waar je vriendelijke, deskundige gids je alles vertelt over het leven van kroonprins Rudolf en barones Vetsera en hoe ze in 1889 aan hun tragisch einde kwamen. Ontdek daarna het Stift Heiligenkreuz uit de 12e eeuw, bezoek het middeleeuwse cisterciënzenklooster en de tombe van laatste Babenberger. Geniet van een kopje koffie en gebak in het abdijcafé. Maak tenslotte ook een begeleide rondwandeling door Baden.

...
Forchtenstein: toegangsbewijs kasteel Forchtenstein

3. Forchtenstein: toegangsbewijs kasteel Forchtenstein

Stap in het verleden terwijl je de collecties van kasteel Forchtenstein verkent. Ontdek de unieke verhalen en schatten om elke hoek. Begin je avontuur op de binnenplaats en bewonder de grootste secco-muurschilderingen ten noorden van de Alpen. Loop het oratorium en de kapel op de eerste verdieping binnen en bewonder de indrukwekkende wapencollectie in een van Europa's grootste privé-arsenaal. Ga verder naar de tweede verdieping en ontdek een verscheidenheid aan onschatbare collecties. Bekijk onschatbare artefacten zoals een sierlijke 400 jaar oude Ottomaanse tent of de drie kroningsvlaggen uit de 17e eeuw. Bewonder een groot aantal Esterházy-familieportretten, waaronder afbeeldingen van fictieve voorouders, waaronder Attila de Hun en Vlad de Spietser. Verken hun kunstcollecties, waaronder de Kunstkammer (rariteitenkabinet) die dateert uit de late 16e tot de vroege 18e eeuw en een fascinerend inzicht geeft in de passie voor verzamelen van prins Paul Esterházy.

...
Eisenstadt: toegangsbewijs Esterhazy Palace

4. Eisenstadt: toegangsbewijs Esterhazy Palace

Verken Esterházy Palace, ooit een residentie van grote magnaten en nu een opvallend monument in het hart van de hoofdstad van Burgenland, Eisenstadt. Bewonder het prachtige barokke paleis en bekijk de unieke privécollectie van de Esterházy-dynastie in het museum. Dwaal door de prachtige kamers op de bel étage van Esterházy Palace. Bewonder kunsthistorische schatten uit de collectie, waaronder het zilver van de familie Esterházy, 's werelds grootste ensemble van neoklassiek zilverwerk om als set te overleven. Krijg een fascinerend kijkje in de geschiedenis van het paleis als gebouw. Volg een rondleiding op de eerste verdieping om het verhaal van een opmerkelijke persoonlijkheid, Melinda Esterházy, te ontrafelen. Maak kennis met de prinses, niet alleen als ballerina, maar ook als een persoon wiens leven vol hoogte- en dieptepunten was. Kom meer te weten over haar ambitieuze carrière en turbulente persoonlijke leven. Ontdek op de begane grond het verhaal van Joseph Haydn als muziekdirecteur en componist in dienst van de prinsen van Esterházy. Bekijk multimediastations, projectinstallaties en tentoonstellingen die het werk van deze briljante componist volgen vanaf zijn begin in Eisenstadt en Eszterház tot aan zijn late muziek. Maak vervolgens kennis met de lange geschiedenis van de "bacchanale" kant van Esterházy in de meer dan 300 jaar oude paleiskelders. Bezoek het Wijnmuseum om door de geschiedenis van het wijnmaken onder de Esterházy-prinsen te gaan. Bekijk meer dan 700 zeldzame objecten met betrekking tot wijn en wijnbouw, van historische vaten tot de oudste Baumpresse van Burgenland (een soort mandenpers).

...

Sitemap Burgenland

Wil je alle activiteiten in Burgenland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Burgenland

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 149 beoordelingen

Het geld meer dan de moeite waard

- Goede gids - Alles vlot na elkaar - Misschien een beetje spijtig dat er geen echte drinkpauze was. - Gelukkig waren er op de meeste plaatsen toiletten voorzien. - Alles bij elkaar was het een aangename voormiddag

Leuke ervaring, goede gids

Heel mooie abdij, goede gids en aangename busrit. Ik had enkel verwacht dat we meer gingen wandelen en minder op de bus zouden zitten. Het ondergrondse meer had ik groter verwacht maar was een leuke ervaring!

Fantastische halve dag excursie langs drie prachtige plaatsen in de buurt van de hoofdstad.