Burj al Arab
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Burj al Arab: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Burj al Arab
Bekijk alle 522 tickets en tours

Wat is er allemaal in de Burj Al Arab?

De opvallende Burj Al Arab in Dubai is met zijn 321 meter één van de hoogste hotels op Aarde, maar met hoogte alleen haal je geen zeven sterren! Wat is het nu dat dit ultra-luxe hotel zo bijzonder maakt? Is het misschien de tennisbaan op het dak (de hoogstgelegen ter wereld)? Of de veelbesproken Royal Suite? Hier meer over dit bijzondere hotel.

Royal Suite

De Royal Suite is de duurste kamer in het hotel - de prijs is $19,000 per nacht! De suite van twee etages heeft een brigade aan butlers en eindeloze voorzieningen ter beschikking.

Al Mahara

Je bereikt dit restaurant via een gesimuleerde onderzeeërvaart. Binnen staat een aquarium, zo groot dat het glas 18 centimeter dik moet zijn om de druk aan te kunnen.

Helikopterplatform

Eerlijk is eerlijk: het platform is niet in, maar óp de Burj Al Arab. Maar laten we wel wezen: als je toch extravagant gaat doen in een luxe hotel, kun je net zo goed per helikopter arriveren!

Talise Spa

Sommige hotelsauna's zijn niet veel meer dan bezemkasten met een stoominstallatie. Zo niet deze: op 150 meter hoogte heb je zicht op de stad door stoom-proof ramen!

Skyview Bar

De Skyview Bar biedt cocktails van wereldklasse, live muziek en een setting die aanspoort tot een goed gesprek. Oh ja, en een waanzinnig 200 meter hoog uitzicht over de Golf!

Burj al Arab: Onze tips

Hoe kom je er?

De Burj Al Arab bevindt zich op een kunstmatig eiland, bereikbaar via een privébrug. De makkelijkste en meest betaalbare manier om er te komen is per taxi. Voel je je fancy? Bel dan het hotel om een Rolls Royce of helikopter te boeken!

Hoe kom je binnen?

Binnenkomen vergt meer dan simpelweg de deur open doen en glimlachend hallo zeggen. Je komt de lobby niet eens binnen zonder bewijs van reservering (als het geen kamer is, dan op zijn minst een restaurant of afternoon tea). Bij sommige tours is toegang ook inbegrepen.

Wat kost een avond slapen?

Uiteraard is niet elke kamer zo duur als de Royal Suite, maar pas op: de prijzen zijn hoog, de goedkoopste kamers kosten al $1800!

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  24 uur per dag
 • Toegangsprijzen
  Het is een duizelingwekkend gebouw van buiten, maar binnenkomen kost nogal wat. Check wat voor tours er verkrijgbaar zijn voor jouw budget.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet noodzakelijk, maar je bezoek moet wel vooraf gereserveerd worden.
 • Hoe kom ik er?
  Het hotel ligt op een klein eiland bij Dubai. De dichtstbijzijnde metrohalte is Mall of the Emirates, een brugwandeling verwijderd. Een taxi is directer.
 • Extra tips
  • Kleed je netjes, dit is één van de meest chique hotels ter wereld.
  • Je kunt als bezoeker (in plaats van als gast) alleen naar binnen als je hebt gereserveerd in een restaurant. Er zijn verschillende pakketten die dit bieden.

Activiteiten in de buurt van Burj al Arab


Burj al Arab
4.8
Gebaseerd op 223 beoordelingen van GetYourGuide-klanten