Burj al Arab
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Burj al Arab: tours & tickets

Burj al Arab: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Dubai

Bekijk alle 373 tickets en tours

Wat is er allemaal in de Burj Al Arab?

De opvallende Burj Al Arab in Dubai is met zijn 321 meter één van de hoogste hotels op Aarde, maar met hoogte alleen haal je geen zeven sterren! Wat is het nu dat dit ultra-luxe hotel zo bijzonder maakt? Is het misschien de tennisbaan op het dak (de hoogstgelegen ter wereld)? Of de veelbesproken Royal Suite? Hier meer over dit bijzondere hotel.

Royal Suite

Royal Suite

De Royal Suite is de duurste kamer in het hotel - de prijs is $19,000 per nacht! De suite van twee etages heeft een brigade aan butlers en eindeloze voorzieningen ter beschikking.

Al Mahara

Al Mahara

Je bereikt dit restaurant via een gesimuleerde onderzeeërvaart. Binnen staat een aquarium, zo groot dat het glas 18 centimeter dik moet zijn om de druk aan te kunnen.

Helikopterplatform

Helikopterplatform

Eerlijk is eerlijk: het platform is niet in, maar óp de Burj Al Arab. Maar laten we wel wezen: als je toch extravagant gaat doen in een luxe hotel, kun je net zo goed per helikopter arriveren!

Talise Spa

Talise Spa

Sommige hotelsauna's zijn niet veel meer dan bezemkasten met een stoominstallatie. Zo niet deze: op 150 meter hoogte heb je zicht op de stad door stoom-proof ramen!

Skyview Bar

Skyview Bar

De Skyview Bar biedt cocktails van wereldklasse, live muziek en een setting die aanspoort tot een goed gesprek. Oh ja, en een waanzinnig 200 meter hoog uitzicht over de Golf!

Onze insidertips

Hoe kom je er?

De Burj Al Arab bevindt zich op een kunstmatig eiland, bereikbaar via een privébrug. De makkelijkste en meest betaalbare manier om er te komen is per taxi. Voel je je fancy? Bel dan het hotel om een Rolls Royce of helikopter te boeken!

Hoe kom je binnen?

Binnenkomen vergt meer dan simpelweg de deur open doen en glimlachend hallo zeggen. Je komt de lobby niet eens binnen zonder bewijs van reservering (als het geen kamer is, dan op zijn minst een restaurant of afternoon tea). Bij sommige tours is toegang ook inbegrepen.

Wat kost een avond slapen?

Uiteraard is niet elke kamer zo duur als de Royal Suite, maar pas op: de prijzen zijn hoog, de goedkoopste kamers kosten al $1800!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  24 uur per dag
 • Toegangsprijzen
  Het is een duizelingwekkend gebouw van buiten, maar binnenkomen kost nogal wat. Check wat voor tours er verkrijgbaar zijn voor jouw budget.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet noodzakelijk, maar je bezoek moet wel vooraf gereserveerd worden.
 • Hoe kom ik er?
  Het hotel ligt op een klein eiland bij Dubai. De dichtstbijzijnde metrohalte is Mall of the Emirates, een brugwandeling verwijderd. Een taxi is directer.
 • Extra tips

  • Kleed je netjes, dit is één van de meest chique hotels ter wereld.

  • Je kunt als bezoeker (in plaats van als gast) alleen naar binnen als je hebt gereserveerd in een restaurant. Er zijn verschillende pakketten die dit bieden.

Wat anderen zeggen over Burj al Arab

Gemiddelde beoordeling
4.6 / 5
gebaseerd op 10.668 beoordelingen

Wel goed maar toch echt geen 7 ster hoor. Vijf de luxe is voldoende

twee sterren mogen afgetrokken worden daar ze gelijk wie binnen laten om te lunchen. Een groep chinezen van ongeveer 30 man zien binnenkomen echt slecht gekleed en allen met een rood petje op het hoofd en sommigen met een ademprotector voor de neus en mond, nee dit is het begin van afgang van hotel. Het is gewoon een hotel met een moneymaker. Dus geen 7 ster hotel zoals het zichzelf graag benoemd. Het eten was heel goed en de bediening subliem verzorgd. Een goede 5* de luxe maar zeer zeker geen 7* zoals in de brochures vermeld staat.

Lekker eten met een fascinerend uitzicht

Je komt binnen in het grootste atrium ter wereld. Kom op tijd, dan kan je even rondlopen. Vervolgens ga je met een glazen lift naar de 27e verdieping voor een lekkere lunch. Je kan per gang kiezen uit twee gerechten. Personeel is netjes en vlot. Vraag om een andere tafel met een leuker uitzicht werd ingewilligd. Heerlijk van genoten! Bovendien veel goedkoper dan via onze reisorganisatie.

Burj Al Arab: moderne Franse keuken in Al Muntaha Beoordeeld door

Mega uitzicht , lift aan de buitenkant hotel is fantastisch.

Uiteraard heel leuk om mee te maken, je moet wel geduld hebben voor een tafeltje bij het raam.Het werkt met een wachtrij systeem. Je begint gewoon aan een tafeltje zodra er wat vrijkomt bij het raam komt de eerst volgende in aanmerking. Je kan gewoon 2 cocktails nemen , je krijgt ook nog een schaaltje olijven en nootjes. Leuk om te zien superde luxe allemaal.

Dubai: drankjes in de SkyView Bar van Burj Al Arab Beoordeeld door

Lekker,luxe,vriendelijk personeel ,leuke belevenis .

Burj al arab organisatie prima Boeking bij GetYourGide -Tijd reserveerd 13:30 (aangevinkt) voor 2 uur, buffet sluit om 14 uur bij Burj al Arab????? -Werd adverteerd op internet met 10% korting ,kortingscode gemaild verschillende malen. Helaas leuk mij dit niet te snappen werd steeds via de mail gevraagd.

Burj Al Arab: Oost-Aziatische keuken in Junsui Restaurant Beoordeeld door

Een perfecte manier om Dubai te ontdekken.

Goed te doen. De tourgids is in verschillende talen, en de uitleg prima. Er was volop water in de bus aanwezig, helemaal gratis! Ook de Dhouw tour was een echte aanrader. En natuurlijk niet te vergeten de nachttour. Zeker doen.