Datums kiezen

Ontdek het beste van
Bursa

Onze aanbevelingen voor Bursa

Vanuit Istanbul: Bursa en Uludag Tour met Lunch & Kabelbaan

1. Vanuit Istanbul: Bursa en Uludag Tour met Lunch & Kabelbaan

Ontdek de hoogtepunten van Bursa, de voormalige Ottomaanse hoofdstad, tijdens een dagvullende tour vanuit Istanbul. Bezoek de Uludag berg, een van de beste wintersportbestemmingen van Turkije, en maak een ritje met de kabelbaan. Geniet van een traditionele Turkse lunch, bewonder de Groene Moskee en maak een wandeling door de Oude Zijdemarkt. Nadat je bij je hotel in Istanbul bent opgehaald, kun je in Kocaeli op de veerboot stappen voor een 45 minuten durende reis naar Yalova. Daarvandaan rijd je in een bus met airconditioning naar Bursa. "Turkish Delight Shop" Aan het einde van je vrije tijd rijdt de bus verder naar de volgende halte van de excursie. Er wordt ook een stop gemaakt bij een winkel waar authentiek Turks genot wordt verkocht. Dit wereldwijd beroemde dessert is een van de zoetste herinneringen die je aan Turkije zult hebben. Mis dus niet de kans om je favorieten in deze winkel te kopen. We willen je er ook graag op wijzen dat we je na de Turkish delight workshop meenemen naar een plek waar lokale jam wordt gemaakt. "Uludag Mountain" Als je aankomt in Bursa, bezoek je een 600 jaar oude plataan om wat foto's te maken. Daarna word je naar de Uludag berg gereden. Daar kun je in een lokaal restaurant genieten van een heerlijke maaltijd in een rustige omgeving. Na de lunchpauze heb je vrije tijd om de omgeving te verkennen en te genieten van je tijd in de berg. "Kabelbaantocht" Als de vrije tijd voorbij is, stap je in een kabelbaan en maak je een spannende en leuke rit naar het stadscentrum van Bursa. "Groene Moskee" In het centrum staat een bus op je te wachten om je naar de Groene Moskee te brengen. Dit monument is een van de belangrijkste in de stad. Het bevat meerdere belangrijke ruimtes, zoals een bibliotheek en graftombes. Het interieur van deze moskee zal indruk op je maken, want het is prachtig versierd met groene tegels. "Terugkeer" De Groene Moskee zal je laatste stop zijn. De bus zal vervolgens weer richting Istanbul rijden via dezelfde route. Volgens het schema keer je in de loop van de nacht terug naar je hotel in verwachting.

Vanuit Istanbul: Bursa Uludağ bergtour & kabelbaanrit

2. Vanuit Istanbul: Bursa Uludağ bergtour & kabelbaanrit

"Ophalen" Op de dag van deze excursie halen een chauffeur en een professionele gids u op bij uw hotel in het centrum van Istanbul. "Autoveerboot" Om Bursa te bereiken, brengt de bus u naar een haven waar u kunt genieten van een autoveerboottocht terwijl u de Zee van Marmara passeert. Tijdens deze veerboottocht kunt u genieten van uitzichten over de Bosporus en over de imposante bruggen die Azië en Europa verbinden. "Turkish Delight Shop" Aan het einde van je vrije tijd rijdt de bus verder naar de volgende halte van de excursie. Er wordt ook een stop gemaakt bij een winkel die authentiek Turks fruit verkoopt. Dit wereldwijd bekende dessert is een van de zoetste herinneringen die je aan Turkije zult hebben. Mis dus niet de kans om uw favorieten in deze winkel te kopen. Ook willen wij u erop wijzen dat wij u na de workshop Turks Fruit meenemen naar een plek waar lokale jam wordt gemaakt. "Uludag Mountain" Wanneer je in Bursa aankomt, bezoek je een 600 jaar oude plataan om wat foto's te maken. Vervolgens wordt u richting de Uludag-berg gereden. Bij een lokaal restaurant geniet je daar van een heerlijke maaltijd in een rustige omgeving. Na de lunchpauze heeft u vrije tijd om de omgeving te verkennen en te genieten van uw tijd in de bergen. "Kabelbaanrit" Zodra de vrije tijd voorbij is, stap je in een kabelbaan en geniet je van een spannende en leuke rit richting het stadscentrum van Bursa. "Groene Moskee" In het centrum staat een bus op u te wachten die u naar de Groene Moskee brengt. Dit monument vormt een van de belangrijkste in de stad. Het omvat meerdere belangrijke kamers, zoals een bibliotheek en graven. Het interieur van deze moskee zal indruk op u maken, want deze is prachtig versierd met groene tegels. "Terug" De Groene Moskee zal uw laatste stop zijn. De bus zal dan richting Istanbul rijden via dezelfde route. Volgens het schema keert u 's nachts terug naar uw hotel.

Istanbul: Bursa en Uludag Berg Dagtrip met Kabelbaan

3. Istanbul: Bursa en Uludag Berg Dagtrip met Kabelbaan

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van het noordwesten van Turkije met een dagvullende tour door Bursa. Bezoek een fabriek voor Turkse lekkernijen, een honingwinkel en de Uludag berg. Geniet van een boottocht over de baai van Izmit en vrije tijd om een quadtocht te maken. Begin je avontuur met een ophaalservice vanaf je hotel en geniet van je quadtocht, en krijg een bezoek aan de Turkish delight fabriek van Bursa. Voordat je naar de Uludag berg gaat, stop je bij een natuurlijke honingwinkel en bezoek je de İnkaya Historische Plataanboom, die meer dan 610 jaar oud is. Neem een pauze in een schilderachtige vallei voor een heerlijke lunch. Neem na de berg wat vrije tijd om ongeveer 30 minuten te skiën. Bereik de top van de berg om van het uitzicht te genieten en ga met de kabelbaan naar beneden. Bezoek tot slot de Groene Moskee in de stad Bursa. Onderweg kun je een outletwinkel bezoeken als de tijd het toelaat. Keer 's avonds terug naar Istanbul en ontspan met een gemakkelijke transfer naar je hotel.

Istanbul: Bursa en Uludag Dagtrip met Kabelbaanrit

4. Istanbul: Bursa en Uludag Dagtrip met Kabelbaanrit

Bezoek de berg Uludag, een van de beste wintersportbestemmingen van Turkije, tijdens deze dagtrip vanuit Istanbul. Maak een ritje met de kabelbaan, geniet van een traditionele Turkse lunch en maak een wandeling over de oude zijdemarkt. De excursie begint met het ophalen van je hotel en gaat vervolgens naar de Osmangazibrug of FERRY voor de oversteek van de Golf van Izmir. Je eerste stop van de dag is de historische Inkaya Boom, een 600 jaar oude boom en het symbool van Bursa. Vervolg je weg naar de berg Uludag en beklim de top met de bus. Geniet van wat vrije tijd voor winterse activiteiten zoals skiën, motorskiën of een ritje met de stoeltjeslift voordat je met de kabelbaan weer naar beneden gaat voor een panoramisch uitzicht. De lunch wordt geserveerd in een heerlijk restaurant aan de voet van de berg met een heerlijke mixed grill. grill. Na de lunch ga je naar het Groene Sociale Complex, waar je de prachtige Groene Moskee en het Groene Mausoleum vindt. Deze indrukwekkende bezienswaardigheden liggen vlakbij de Oude Zijdemarkt. We bezoeken ook lokale plaatsen om te winkelen. Bursa staat erom bekend een van de grootste productiesectoren in Turkije te hebben, waardoor je de mogelijkheid hebt om artikelen rechtstreeks van de productieplaatsen te kopen, zoals Turkse lekkernijen, honing, jam en conserven. (niet inbegrepen in de tourprijs). Keer 's avonds met de bus terug naar Istanbul en laat je afzetten bij je hotel.

eSIM Turkije: Internet Data Plan hoge snelheid 4G/5G

5. eSIM Turkije: Internet Data Plan hoge snelheid 4G/5G

Ontdek de wonderen van Turkije zonder een slag te missen! Onze eSIM zorgt ervoor dat je verbonden blijft met high-speed data, of je nu de schoonheid van de heteluchtballonnen van Cappadocië vastlegt, je moment deelt in de Hagia Sophia of door de drukke straten van Istanbul navigeert. Hoe werkt het? 1.Kopen: Kies het datapakket dat bij je reisplannen past. 2.Scannen & activeren: Bij aankoop ontvang je een QR-code. Scan deze met je eSIM-compatibele apparaat en je kunt aan de slag! 3. Blijf verbonden: Geniet van ononderbroken connectiviteit tijdens je Turkse avontuur. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat eSIM ondersteunt. Bekijk onze compatibiliteitslijst https://esimfox.com/pages/compatible-devices voor meer informatie.

Vanuit Istanbul: Bursa en Uludag bustour met kabelbaan

6. Vanuit Istanbul: Bursa en Uludag bustour met kabelbaan

Na de ophaalservice vanaf je hotel in Istanbul maak je een mooie boottocht naar Yalova, waar je de schatten van Bursa gaat ontdekken. Duik in het hart van Bursa, ooit een belangrijke Ottomaanse hoofdstad. Navigeer door de charmante steegjes, elke kassei fluistert verhalen van eeuwen geleden. Beklim vervolgens de majestueuze Uludag berg, de belangrijkste wintersportbestemming van Turkije. Of het nu versierd is met poedersneeuw of groen, Uludag belooft een opwindende speeltuin voor outdoorliefhebbers. Ga verder en ontdek de diepgaande geschiedenis en prachtige architectuur van de Groene Moskee en het Groene Mausoleum, die blijvende symbolen zijn van de vorstelijke erfenis van Bursa. Stap vervolgens in het levendige tapijt van de bruisende marktplaats van Bursa, waar eeuwenoud vakmanschap in de zijdeproductie bloeit. Nadat je getuige bent geweest van het ingewikkelde proces van het maken van luxe textiel, kun je je vergapen aan de eeuwenoude schoonheid van de Inkaya boom, een levend bewijs van de geschiedenis van Bursa die de stad al meer dan zes eeuwen siert. Stap op de kabelbaan voor een schilderachtige rit van Uludag terug naar de stad. Geniet van de panoramische uitzichten die een onuitwisbare indruk op je geheugen achterlaten. Als de dag ten einde loopt, ga je terug naar je hotel in het comfort van de bustour.

Istanbul Transfer Luchthaven met meertalige chauffeur

7. Istanbul Transfer Luchthaven met meertalige chauffeur

Geniet van betrouwbaar vervoer zonder gedoe en word hartelijk verwelkomd bij aankomst. Neem comfortabel plaats in een exclusief voor jou gereserveerd voertuig en ga met een gerust hart rechtstreeks naar je hotel, appartement of privéwoning. Voor transfers is de ophaaltijd 4 uur voor je geplande vluchttijd. Afhankelijk van het aantal geboekte personen krijg je een geschikt privévoertuig toegewezen, zoals een Mercedes Vito of Mercedes Sprinter enz. Houd er rekening mee dat de wachttijd voor aankomsttransfers op luchthavens beperkt is tot 1 uur en 45 minuten na de landingstijd van de vlucht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We spreken Frans, Engels en Turks.

Van Istanbul: dagtour naar Bursa

8. Van Istanbul: dagtour naar Bursa

Verken de eerste hoofdstad van het Ottomaanse rijk. Geniet van een dagexcursie vanuit Istanbul om Bursa te zien, gelegen op de hellingen van de berg Uludag. Begin uw reis met een pick-up van uw hotel aan de Europese kant van Istanbul. Vervolgens gaat u naar de haven om een veerboot te nemen en de Zee van Marmara over te steken. Ontspan en geniet van de rit naar Bursa, de voormalige Ottomaanse hoofdstad. Bezoek bij aankomst het Groene Mausoleum en de Grote Moskee, Ulu Cami. Bekijk historische bazaars en proef enkele van de lokale producten uit de regio, zoals kastanjes, honing, olijven en Turks fruit. Beklim vervolgens een berg en geniet van een heerlijke barbecuelunch. Geniet van wat vrije tijd om een ATV-safari te maken, of een minibus naar de skipistes om te skiën, als je wilt. U krijgt de mogelijkheid om te winkelen bij een van de beroemdste productieplaatsen in Turkije. Eindelijk zie je de prachtige oude drie die meer dan 600 jaar oud is. Zodra de tour is afgelopen, wordt u afgezet bij uw hotel in Istanbul.

Vanuit Istanboel: dagexcursie naar het Groene Bursa

9. Vanuit Istanboel: dagexcursie naar het Groene Bursa

Bursa was ooit de hoofdstad van het Ottomaanse rijk, een van de grootste rijken in de geschiedenis van de wereld. Geniet van een dagexcursie vanuit Istanbul om deze stad op de noordwestelijke hellingen van de berg Uludag te verkennen. toegang tot Bursa; inclusief 45 minuten in Bursa City voor uw persoonlijke behoeften. De stad staat bekend als Yesil of Green Bursa vanwege de vele mooie tuinen en parken. Het is de op drie na grootste stad van Turkije en staat ook bekend om zijn perziken, kastanjes en zijn zijde-industrie. Bezoek vervolgens de Groene (Grote) Moskeeën, het Groene Mausoleum en de oude zijdemarkt.

Vanuit Istanboel: dagtocht naar Bursa en Uludağ

10. Vanuit Istanboel: dagtocht naar Bursa en Uludağ

Je vertrekt om 08:00 uur vanaf je hotel in Istanboel en gaat naar de haven, waar je de veerboot neemt naar de stad Bursa. Bursa was de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk en is een stad vol relikwieën uit het verleden, zoals historische gebouwen en artefacten die het verhaal van de Turkse geschiedenis, cultuur en beschaving vertellen. Bursa wordt ook wel 'Groen Bursa' genoemd, vanwege de vele parken, tuinen en boomgaarden die de stad rijk is. Neem de kabelbaan naar Uludağ, waar je kunt genieten van een barbecuelunch, voordat je de Ulu Cami (Grote Moskee) bezoekt. De moskee is gebouwd tussen 1399 en 1400 en is nog altijd de grootste moskee van Bursa. In de moskee bewonder je de fantastische kalligrafie en het grootse vakmanschap. Daarna kun je genieten van een aantal lokale Turkse producten, waaronder geroosterde kastanjes en Turks snoepgoed. Voordat je aan de terugrit naar Istanboel begint, breng je nog een bezoek aan de zijdemarkt van Bursa.

Alle activiteiten

37 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Bursa

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Bursa?

Andere activiteiten in Bursa

Wil je alle activiteiten in Bursa bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.