Kies data

Dingen om te doen Bursa

Bursa: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Istanboel: dagexcursie naar het Groene Bursa

1. Vanuit Istanboel: dagexcursie naar het Groene Bursa

Ooit was Bursa de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, een van de grootste rijken uit de geschiedenis. Tijdens een dagexcursie vanuit Istanboel verken je deze stad, gelegen op de noordwestelijke helling van de berg Uludag. Je hebt ook 45 minuten vrije tijd in Bursa-stad om zelf op pad te gaan.  De stad staat bekend als Yesil of Groene Bursa vanwege de vele charmante tuinen en parken. Deze op drie na grootste stad van Turkije is ook beroemd om haar perziken, kastanjes en zijdeindustrie. Je brengt een bezoek aan de Grote en Groene Moskee, het Groene Mausoleum en de oude zijdemarkt in de overdekte bazaar. De mausolea van de eerste Ottomaanse sultans en de vele gebouwen uit de tijd van de Ottomanen zijn de blikvangers van Bursa. Het omringende vruchtbare land, de thermen, interessante musea en ordelijke stadsgroei maken de stad nog aantrekkelijker.

Istanbul: Bursa Uludag-dagtrip met kabelbaanrit

2. Istanbul: Bursa Uludag-dagtrip met kabelbaanrit

Bezoek de Uludag-berg, een van de beste wintersportbestemmingen van Turkije, op deze dagtrip vanuit Istanbul. Maak een ritje in de kabelbaan, geniet van een traditionele Turkse lunch en maak een wandeling door de oude zijdemarkt. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Istanbul, stap je op de veerboot in Kocaeli voor een reis van 45 minuten naar Yalova, waar je naar Bursa, de voormalige Ottomaanse hoofdstad, rijdt. Je eerste stop van de dag is de historische Inkaya-boom, een 600 jaar oude boom en het symbool van Bursa. Tank bij met een mixed grill-lunch aan de rand van de stad. Ga verder naar de Uludag-berg en klim met de bus naar de top. Geniet van wat vrije tijd voor winteractiviteiten zoals skiën, motorskiën of een ritje met de stoeltjeslift voordat je met de kabelbaan de berg weer afdaalt voor een panoramisch uitzicht. Ga vervolgens naar het Groene Sociale Complex, waar je de prachtige Groene Moskee en het Groene Mausoleum vindt. Deze indrukwekkende bezienswaardigheden liggen in de buurt van de Oude Zijdemarkt, waar u typisch Turkse producten kunt vinden, zoals Turks fruit, honing en jam (niet inbegrepen in de tourprijs). Keer 's avonds met de bus terug naar Istanbul en word teruggebracht naar je hotel.

Bursa: begeleide dagtour met lunch en kabelbaanervaring

3. Bursa: begeleide dagtour met lunch en kabelbaanervaring

Om 9 uur 's ochtends, maak je klaar om door Moussa te worden gebracht om sites in Bursa te bezoeken! Je gaat naar in een privéauto, van je hotel/hostel naar ~ The Plane Inkaya: Niets is beter dan te ontbijten onder een 600 jaar oude boom, waar het vroeger als dorsveld werd gebruikt. Het heeft 13 hoofdtakken en is 45 meter hoog en het vliegtuig zal je koele schaduw en rustige momenten bezorgen! Een ritje in Bursa Teleferik (kabelbaan): Een unieke rit, waarbij je de berg Uludag op gaat terwijl je zo'n zeldzame aanblik van bos bedekt met sneeuwvlokken gaat bezichtigen! ZIJDEMARKT - KOZA HAN: De doorgang naar Koza Han. De structuur bestaat uit twee adembenemende verdiepingen in de typische Ottomaanse architectuur met een binnenplaats in het midden. Alles is overdekt en gewelfd en ondanks dat de zijdehandel als zodanig hier niet meer wordt georganiseerd, verkopen de winkels zijden kleding, sjaals en ook wat tafelzilver. Twee speciale watervallen: Er is geen groter avontuur dan naar de watervallen in Bursa te gaan. Voor degenen die graag verborgen schatten ontdekken, je zult versteld staan van beide, nou, vergeet niet om foto's te maken! Honingboerderij en Fruitboerderij - ARICILIK: Waar je de biologische honing proeft en leert hoe honing oorspronkelijk wordt gemaakt, een plek waar je voldoende informatie krijgt en zelf vers fruit ophaalt en je wordt verwend met groenten en fruit ~ Gemilik lokumcusu-fabriek: een plaats waar een beroemd Turks dessert wordt gemaakt en je krijgt de kans om verschillende soorten van dit geweldige dessert te zien en wat te proeven ~ Magazin Outlet Shopping Center: Je bent vrij om te gaan winkelen in een van de grootste en beste winkelcentra van Istanbul ~ Je wordt afgezet bij je hotel/hostel met onvergetelijke herinneringen!

Vanuit Istanboel: dagtocht naar Bursa en Uludağ

4. Vanuit Istanboel: dagtocht naar Bursa en Uludağ

Je vertrekt om 08:00 uur bij je hotel in Istanboel en gaat naar de haven, waar je de veerboot neemt naar de stad Bursa. Bursa was de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk en is vol relikwieën uit het verleden, zoals historische gebouwen en artefacten die het verhaal van de Turkse geschiedenis, cultuur en beschaving vertellen. Bursa, wordt ook wel Groen Bursa genoemd, vanwege de vele parken, tuinen en boomgaarden van de stad. Neem de kabelbaan naar Uludağ, waar je geniet van een barbecuelunch, voordat je Ulu Cami, oftewel de Grote Moskee, bezoekt. De moskee is gebouwd tussen 1399 en 1400 en is nog altijd de grootste moskee van Bursa. In de moskee bewonder je fantastische kalligrafie en groots vakmanschap. Nadien smul je van enkele lokale Turkse producten, waaronder geroosterde kastanjes en Turks snoepgoed. Vóór de reis terug naar Istanboel bezoek je nog de zijdemarkt van Bursa.

Van Istanbul: dagtour naar Bursa

5. Van Istanbul: dagtour naar Bursa

Verken de eerste hoofdstad van het Ottomaanse rijk. Geniet van een dagexcursie vanuit Istanbul om Bursa te zien, gelegen op de hellingen van de berg Uludag. Begin uw reis met een pick-up van uw hotel aan de Europese kant van Istanbul. Vervolgens gaat u naar de haven om een veerboot te nemen en de Zee van Marmara over te steken. Ontspan en geniet van de rit naar Bursa, de voormalige Ottomaanse hoofdstad. Bezoek bij aankomst het Groene Mausoleum en de Grote Moskee, Ulu Cami. Bekijk historische bazaars en proef enkele van de lokale producten uit de regio, zoals kastanjes, honing, olijven en Turks fruit. Beklim vervolgens een berg en geniet van een heerlijke barbecuelunch. Geniet van wat vrije tijd om een ATV-safari te maken, of een minibus naar de skipistes om te skiën, als je wilt. U krijgt de mogelijkheid om te winkelen bij een van de beroemdste productieplaatsen in Turkije. Eindelijk zie je de prachtige oude drie die meer dan 600 jaar oud is. Zodra de tour is afgelopen, wordt u afgezet bij uw hotel in Istanbul.

Dagtocht naar Green Bursa vanuit Istanbul

6. Dagtocht naar Green Bursa vanuit Istanbul

Als je Istanbul in Turkije bezoekt en graag wat andere historische locaties wilt zien die niet al te ver weg zijn, dan is een reis naar Bursa de perfecte oplossing. Mis deze fascinerende stad zeker niet. De tour begint 's ochtends wanneer onze representatieve gids bezoekers gemakkelijk per bus ophaalt bij hun hotels. Een korte maar mooie veerboottocht is dan nodig om passagiers van de haven van Yenikapi naar de stad Yalova te brengen. Vanaf dit punt reizen bezoekers comfortabel met de bus naar de eindbestemming Bursa. De naam "Bursa" is afkomstig van Purissias, de koning van het antieke Bithynia. Het is een groot stadscentrum gelegen ten noordoosten van Uludag. Deze dynamische stad, die vaak bekend staat om zijn vele rustgevende warmwaterbaden, is tegelijkertijd een belangrijk wintersportcentrum in de Marmara-regio. Bursa grootste bergkabelbaantour, genot en jam winkelen Na een welverdiende lunchpauze maken bezoekers vervolgens een fascinerende reis naar het boeiende Groene Mausoleum en de rijkelijk versierde Groene Moskee, die zijn naam ontleent aan de groenblauwe tegels van het interieur. Op dit punt van de dag en dan keren we terug naar Istanbul. BOEKING TOURS TURKIJE kijkt ernaar uit van u te horen!

Vanuit Istanbul: privédagtrip naar de stad Bursa

7. Vanuit Istanbul: privédagtrip naar de stad Bursa

Nadat je in de vroege ochtend bent opgehaald bij je hotel, rijd je van Istanbul naar de haven van Eskihisar. Spring hier op de veerboot naar Topcular en geniet van het uitzicht op het land en de zee. Na de veerboottocht van 45 minuten rijdt u naar Bursa, de voormalige Ottomaanse hoofdstad. Vanaf daar is Bursa je oester. Kies ervoor om naar de prachtige parken en tuinen in de stad te gaan en te genieten van de natuur. Of rijd naar de mausolea van vroege Ottomaanse sultans en de vele gebouwen die tijdens de Ottomaanse periode zijn gebouwd. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en luister naar deskundig commentaar van je gids. De stad staat synoniem voor de berg Uludag die achter de stadskern uittorent en die ook een beroemd skigebied is. Reis hierheen en zit in een kabelbaan voor een geweldig uitzicht op de uitgestrekte bossen en thermale baden die de regio omringen. U kunt uw chauffeur laten weten of u bepaalde sites in Bursa heeft die u graag zou willen zien, waaronder: • Bezoek Cumalıkızık en eet een dorpsontbijt • Uludag-berg voor een ritje met een kabelbaan • Stadscentrum van Bursa • Ulu Camii (Grote Moskee) • Yesil Camii (Groene Moskee) • Yesil Turbe (groen mausoleum) • 600 jaar oude pijnboom •Koza Han • De overdekte bazaar (zijdemarkt)

Vanuit Istanbul: Dagtrip naar de Ottomaanse geschiedenis van Söğüt en Bursa

8. Vanuit Istanbul: Dagtrip naar de Ottomaanse geschiedenis van Söğüt en Bursa

Begin je reis door de Ottomaanse geschiedenis met een heldere en vroege pick-up van je hotel in Istanbul, waar je wordt begroet door je gids die de hele dag voor je zorgt. Ga rechtstreeks naar Söğüt, de geboorteplaats van het Ottomaanse rijk, waar uw gids u bij aankomst meeneemt op een wandeltocht. Treed in de voetsporen van de grote held van Turkije, Ertuğrul Gazi, en bezoek zijn tombe waar hij in 1288 werd begraven. Voel je een Ottomaanse held en huur traditionele Alp- of Hatun-kleding, respectievelijk voor mannen en vrouwen, en maak Instagramwaardige foto's. Ga vervolgens naar het graf van Sheikh Edebali, de mentor van Ertuğrul Gazi die werd beschouwd als de spirituele grondlegger van het Ottomaanse rijk. Bezoek de indrukwekkende Orhan Gazi-moskee, gebouwd in 1332 en de eerste Ottomaanse moskee met een loden koepel. Ga vervolgens naar İnegöl waar je het graf van Turgut Alp zult bezoeken, bekend als een van de grootste krijgers van het Ottomaanse rijk, en een zeer naaste vertrouweling van Ertuğrul Gazi en later zijn opvolger, Osman I. Vervolg je tour met een bezoek aan de eerste hoofdstad van het Ottomaanse rijk, Bursa. Bezoek het Tophane-gebied van de stad, waar de grondleggers van het Ottomaanse rijk begraven liggen in twee oude Byzantijnse bouwwerken. Sluit je tour af met een bezoek aan de Grote Moskee van Bursa, gebouwd tussen 1396 en 1399, en bewonder de structuur die de tand des tijds heeft doorstaan. Het beste van alles is dat u kunt kiezen uit een groepservaring of een privébegeleide ervaring om uw reis speciaal te maken. Geniet onderweg van een lunch en neem de tijd om door de oude bazaar te lopen en wat souvenirs op te halen om mee naar huis te nemen.

Istanbul: privé Bursa, Inkaya Tree & Uludag Mountain Tour

9. Istanbul: privé Bursa, Inkaya Tree & Uludag Mountain Tour

Rijd naar Bursa, de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, van 1335 tot 1363. De bijnaam van de stad is Yesil Bursa ("Groene Bursa"), verwijzend naar de vele parken en tuinen verspreid over de stad, en de rijke bossen van de omliggende regio. De eerste stop in de stad is de Groene Moskee, gebouwd op verzoek van de Ottomaanse Sultan Mehmet Celebi en voltooid in 1419. Bezoek het mausoleum van de moskee, de madrasah (islamitische school) en de Turkse baden, voordat je leert hoe snoep wordt gemaakt in een lokale fabriek. Ga dan naar het dorp Inkaya, beroemd om een enorme boom die al meer dan 600 jaar staat. Stop voor de lunch, waar je kunt genieten van een traditionele Turkse kebab en een woestijn zoals baklava. Ga na de lunch naar de Uludag-berg, een populair centrum voor wintersport. Geniet van vrije tijd om te gaan wandelen of mee te doen aan een jeepsafari. Je neemt dan de kabelbaan van de Uludag-berg terug naar Bursa en bewondert onderweg het adembenemende panoramische uitzicht.

Vanuit Istanbul: privé Bursa-tour van een hele dag

10. Vanuit Istanbul: privé Bursa-tour van een hele dag

Geniet van een dagtour van Istanbul naar Bursa, de voormalige hoofdstad van de Ottomaanse staat en een van de meest geïndustrialiseerde grootstedelijke centra van het land. Nadat je om 7:00 uur uit je hotel bent vertrokken, neem je de veerboot van Yenikapi naar Yalova, waarna je per bus naar Bursa wordt begeleid. Bij aankomst in Bursa bezoekt u de historische overdekte bazaar en Ulu Cami, de Grote Moskee. Bursa staat vol met historische kunstwerken en je krijgt ook de kans om de magische schoonheid van Bursa per kabelbaan te zien, een optionele excursie die afhangt van de weersomstandigheden. Na een lunchpauze bezoekt u de Groene Moskee en het Groene Mausoleum voordat u aan de terugreis begint. U arriveert rond 23:00 uur in Istanbul.

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Bursa

Wil je alle activiteiten in Bursa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bursa

Gemiddelde beoordeling

3.5 / 5

gebaseerd op 170 beoordelingen

Het was een spannende activiteit. Bursa is groen en mooi, een totaal contrast met Istanbul en met sneeuw bedekte bergen en bomen waren een lust voor het oog. Onze chauffeur Murad was geweldig. Mijn zorg is het tijdmanagement. De activiteit had gemakkelijk binnen tien uur kunnen eindigen en het duurde meer dan 16 uur. Het zou langer hebben geduurd als de deelnemers het geld niet hadden samengevoegd voor overdracht over de brug en via een veerboot waren gegaan. Onze gids was een vrouw, zeer aangenaam en zeer goed geïnformeerd had echter de slechtste tijdmanagementvaardigheden. Ze was niet in staat om op tijd deelnemers te verzamelen en maakte onnodig lange stops bij winkels. We bereikten voor de lunch om 15.00 uur en naar de berg rond 16.30 uur, wat het hoogtepunt van de reis was. Lange vertragingen zelfs in dat stadium bij het verzamelen van deelnemers. Al met al werd een mooie dag verwend door slechte tijd bij te houden.

Dit is een erg leuke tour om te maken, met één uitzondering, het is erg gericht op het commerciële gedeelte. Het lijkt erop dat het hoofddoel is om klanten naar ruimtes te krijgen met maar één doel: ze iets laten kopen. Als ze zo willen blijven, raad ik je aan om slechts één keer in een groot winkelcentrum of winkel te stoppen om te winkelen en de rest om plaatsen te bezoeken.

De gids verdient 5 sterren, de tour was ook goed maar te lang, zou de winkelstops van de tours moeten verwijderen, te veel van hen, zonder hen zou de tour mooier zijn geweest.

¡Er ging alleen iets mis bij het ophalen, maar verder een hele leuke excursie! Goede chófer Murat en aardige tourguide Dilek

Heel veel gezien in een dag. Super goede uitleg van gids