Kies data
Dingen om te doen

Bursa

Bursa: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Istanboel: dagexcursie naar het Groene Bursa

1. Vanuit Istanboel: dagexcursie naar het Groene Bursa

Ooit was Bursa de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, een van de grootste rijken uit de geschiedenis. Tijdens een dagexcursie vanuit Istanboel verken je deze stad, gelegen op de noordwestelijke helling van de berg Uludag. Je hebt ook 45 minuten vrije tijd in Bursa-stad om zelf op pad te gaan.  De stad staat bekend als Yesil of Groene Bursa vanwege de vele charmante tuinen en parken. Deze op drie na grootste stad van Turkije is ook beroemd om haar perziken, kastanjes en zijdeindustrie. Je brengt een bezoek aan de Grote en Groene Moskee, het Groene Mausoleum en de oude zijdemarkt in de overdekte bazaar. De mausolea van de eerste Ottomaanse sultans en de vele gebouwen uit de tijd van de Ottomanen zijn de blikvangers van Bursa. Het omringende vruchtbare land, de thermen, interessante musea en ordelijke stadsgroei maken de stad nog aantrekkelijker.

Bursa: begeleide dagtour met lunch en kabelbaanervaring

2. Bursa: begeleide dagtour met lunch en kabelbaanervaring

Om 9 uur 's ochtends, maak je klaar om door Moussa te worden gebracht om sites in Bursa te bezoeken! Je gaat naar in een privéauto, van je hotel/hostel naar ~ The Plane Inkaya: Niets is beter dan te ontbijten onder een 600 jaar oude boom, waar het vroeger als dorsveld werd gebruikt. Het heeft 13 hoofdtakken en is 45 meter hoog en het vliegtuig zal je koele schaduw en rustige momenten bezorgen! Een ritje in Bursa Teleferik (kabelbaan): Een unieke rit, waarbij je de berg Uludag op gaat terwijl je zo'n zeldzame aanblik van bos bedekt met sneeuwvlokken gaat bezichtigen! ZIJDEMARKT - KOZA HAN: De doorgang naar Koza Han. De structuur bestaat uit twee adembenemende verdiepingen in de typische Ottomaanse architectuur met een binnenplaats in het midden. Alles is overdekt en gewelfd en ondanks dat de zijdehandel als zodanig hier niet meer wordt georganiseerd, verkopen de winkels zijden kleding, sjaals en ook wat tafelzilver. Twee speciale watervallen: Er is geen groter avontuur dan naar de watervallen in Bursa te gaan. Voor degenen die graag verborgen schatten ontdekken, je zult versteld staan van beide, nou, vergeet niet om foto's te maken! Honingboerderij en Fruitboerderij - ARICILIK: Waar je de biologische honing proeft en leert hoe honing oorspronkelijk wordt gemaakt, een plek waar je voldoende informatie krijgt en zelf vers fruit ophaalt en je wordt verwend met groenten en fruit ~ Gemilik lokumcusu-fabriek: een plaats waar een beroemd Turks dessert wordt gemaakt en je krijgt de kans om verschillende soorten van dit geweldige dessert te zien en wat te proeven ~ Magazin Outlet Shopping Center: Je bent vrij om te gaan winkelen in een van de grootste en beste winkelcentra van Istanbul ~ Je wordt afgezet bij je hotel/hostel met onvergetelijke herinneringen!

Vanuit Istanboel: dagtocht naar Bursa en Uludağ

3. Vanuit Istanboel: dagtocht naar Bursa en Uludağ

Je vertrekt om 08:00 uur bij je hotel in Istanboel en gaat naar de haven, waar je de veerboot neemt naar de stad Bursa. Bursa was de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk en is vol relikwieën uit het verleden, zoals historische gebouwen en artefacten die het verhaal van de Turkse geschiedenis, cultuur en beschaving vertellen. Bursa, wordt ook wel Groen Bursa genoemd, vanwege de vele parken, tuinen en boomgaarden van de stad. Neem de kabelbaan naar Uludağ, waar je geniet van een barbecuelunch, voordat je Ulu Cami, oftewel de Grote Moskee, bezoekt. De moskee is gebouwd tussen 1399 en 1400 en is nog altijd de grootste moskee van Bursa. In de moskee bewonder je fantastische kalligrafie en groots vakmanschap. Nadien smul je van enkele lokale Turkse producten, waaronder geroosterde kastanjes en Turks snoepgoed. Vóór de reis terug naar Istanboel bezoek je nog de zijdemarkt van Bursa.

Dagtocht naar Green Bursa vanuit Istanbul

4. Dagtocht naar Green Bursa vanuit Istanbul

Als je Istanbul in Turkije bezoekt en graag wat andere historische locaties wilt zien die niet al te ver weg zijn, dan is een reis naar Bursa de perfecte oplossing. Mis deze fascinerende stad zeker niet. De tour begint 's ochtends wanneer onze representatieve gids bezoekers gemakkelijk per bus ophaalt bij hun hotels. Een korte maar mooie veerboottocht is dan nodig om passagiers van de haven van Yenikapi naar de stad Yalova te brengen. Vanaf dit punt reizen bezoekers comfortabel met de bus naar de eindbestemming Bursa. De naam "Bursa" is afkomstig van Purissias, de koning van het antieke Bithynia. Het is een groot stadscentrum gelegen ten noordoosten van Uludag. Deze dynamische stad, die vaak bekend staat om zijn vele rustgevende warmwaterbaden, is tegelijkertijd een belangrijk wintersportcentrum in de Marmara-regio. Bursa grootste bergkabelbaantour, genot en jam winkelen Na een welverdiende lunchpauze maken bezoekers vervolgens een fascinerende reis naar het boeiende Groene Mausoleum en de rijkelijk versierde Groene Moskee, die zijn naam ontleent aan de groenblauwe tegels van het interieur. Op dit punt van de dag en dan keren we terug naar Istanbul. BOEKING TOURS TURKIJE kijkt ernaar uit van u te horen!

Vanuit Istanbul: privé dagtrip naar Bursa City

5. Vanuit Istanbul: privé dagtrip naar Bursa City

Nadat je 's ochtends vroeg bij je hotel bent opgehaald, rijd je van Istanbul naar de haven van Eskihisar. Hier spring je op de veerboot naar Topcular en geniet je van het uitzicht op het land en de kust. Na de veerboottocht van 45 minuten rijdt u naar Bursa, de voormalige Ottomaanse hoofdstad. Vanaf daar is Bursa uw oester. Kies ervoor om naar de prachtige parken en tuinen in de stad te gaan en te genieten van de natuur. Of rijd naar de mausoleums van de vroege Ottomaanse sultans en de talrijke gebouwen die tijdens de Ottomaanse periode zijn gebouwd. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en luister naar deskundig commentaar van je gids. De stad staat synoniem voor de berg Uludag die achter de stadskern uittorent en tevens een beroemd skigebied is. Reis hierheen en zit op een kabelbaan om een geweldig uitzicht te krijgen op de uitgestrekte bossen en thermale baden die de regio omringen. U kunt uw chauffeur laten weten of u bepaalde sites binnen Bursa heeft die u wilt zien, waaronder: • Bezoek Cumalıkızık en eet een dorpsontbijt • Uludag-berg voor een ritje op een kabelbaan • Bursa stadscentrum • Ulu Camii (Grote moskee) • Yesil Camii (groene moskee) • Yesil Turbe (groen mausoleum) • 600 jaar oude dennenboom • Koza Han • De overdekte bazaar (zijdemarkt)

Van Istanbul: Söğüt en Bursa Ottomaanse geschiedenisdagtrip

6. Van Istanbul: Söğüt en Bursa Ottomaanse geschiedenisdagtrip

Begin je reis door de Ottomaanse geschiedenis met een heldere en vroege pick-up van je hotel in Istanbul, waar je wordt begroet door je gids die de hele dag voor je zal zorgen. Ga rechtstreeks naar Söğüt, de geboorteplaats van het Ottomaanse Rijk, waar je gids je bij aankomst meeneemt op een wandeltocht. Treed in de voetsporen van de grote held van Turkije Ertuğrul Gazi en bezoek zijn graf waar hij in 1288 werd begraven. Voel je een Ottomaanse held en huur traditionele Alp- of Hatun-kleding, respectievelijk voor mannen en vrouwen, en maak Instagram-waardige foto's. Ga vervolgens naar het graf van Sheikh Edebali, de mentor van Ertuğrul Gazi die werd beschouwd als de spirituele stichter van het Ottomaanse rijk. Bezoek de indrukwekkende Orhan Gazi-moskee, gebouwd in 1332 en de eerste Ottomaanse moskee met een loden koepel. Ga vervolgens naar İnegöl, waar je het graf van Turgut Alp zult bezoeken, bekend als een van de grootste krijgers van het Ottomaanse rijk, en een zeer naaste vertrouweling van Ertuğrul Gazi en later zijn opvolger, Osman I. Vervolg je tour met een bezoek aan de eerste hoofdstad van het Ottomaanse rijk, Bursa. Bezoek het Tophane-gebied van de stad, waar de oprichters van het Ottomaanse rijk zijn begraven in twee oude Byzantijnse bouwwerken. Sluit je tour af met een bezoek aan de Grote Moskee van Bursa, gebouwd tussen 1396 en 1399, en bewonder de structuur die de tand des tijds heeft doorstaan. Het beste van alles is dat u kunt kiezen uit een groeps- of privé-begeleide ervaring om uw reis speciaal te maken. Geniet onderweg van een lunch en neem de tijd om door de oude bazaar te wandelen en wat souvenirs op te halen om mee naar huis te nemen.

Istanbul: privé Bursa, Inkaya Tree & Uludag Mountain Tour

7. Istanbul: privé Bursa, Inkaya Tree & Uludag Mountain Tour

Rijd naar Bursa, de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, van 1335 tot 1363. De bijnaam van de stad is Yesil Bursa ("Groene Bursa"), verwijzend naar de vele parken en tuinen verspreid over de stad, en de rijke bossen van de omliggende regio. De eerste stop in de stad is de Groene Moskee, gebouwd op verzoek van de Ottomaanse Sultan Mehmet Celebi en voltooid in 1419. Bezoek het mausoleum van de moskee, de madrasah (islamitische school) en de Turkse baden, voordat je leert hoe snoep wordt gemaakt in een lokale fabriek. Ga dan naar het dorp Inkaya, beroemd om een enorme boom die al meer dan 600 jaar staat. Stop voor de lunch, waar je kunt genieten van een traditionele Turkse kebab en een woestijn zoals baklava. Ga na de lunch naar de Uludag-berg, een populair centrum voor wintersport. Geniet van vrije tijd om te gaan wandelen of mee te doen aan een jeepsafari. Je neemt dan de kabelbaan van de Uludag-berg terug naar Bursa en bewondert onderweg het adembenemende panoramische uitzicht.

Van Istanbul: privérondleiding naar Bursa

8. Van Istanbul: privérondleiding naar Bursa

Geniet van een privétour van een hele dag naar de beroemdste bezienswaardigheden van Bursa vanuit Istanbul. Verken de voormalige hoofdstad van de Ottomaanse staat en een van de meest geïndustrialiseerde grootstedelijke centra van het land met een professionele gids. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ervaar je een mooie rit naar de haven om aan boord van een veerboot te gaan. Geniet van een prachtige veerboottocht over de Zee van Marmara en meer aan in Yalova. Van daaruit reist u comfortabel met de bus naar de eindbestemming Bursa. Zodra je aankomt, stop je bij een lokaal restaurant voor de lunch. Geniet van heerlijke Iskender-kebabs en andere lokale gerechten om je maag te vullen. Na de lunch maak je een rondleiding door het beroemde Green Tomb Mausoleum en de Groene Moskee. Bewonder de schoonheid van de prachtige architectuur van het Ottomaanse rijk. Bezoek de beroemde overdekte bazaar om de talloze mogelijke souvenirs te bekijken en de zijdemarkt. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en luister naar deskundig commentaar van je gids. De stad Bursa is synoniem met de berg Uludag die ook een beroemd skigebied is. Beklim de Uludag-berg met een kabelbaan of een bus, afhankelijk van de weersomstandigheden. Geniet van het betoverende uitzicht op de uitgestrekte bossen en thermale baden die de regio omringen. Eindelijk, na de hele dagtocht, neem je de retourveerboot om terug te keren naar Istanbul.

Van Istanbul: privérondleiding voor een volledige dag door Bursa

9. Van Istanbul: privérondleiding voor een volledige dag door Bursa

Geniet van een dagtour van Istanbul naar Bursa, de voormalige hoofdstad van de Ottomaanse staat en een van de meest geïndustrialiseerde grootstedelijke centra van het land. Nadat u om 7:00 uur uit uw hotel bent vertrokken, neemt u de veerboot van Yenikapi naar Yalova, waarna u met de bus naar Bursa wordt geëscorteerd. Wanneer je aankomt in Bursa, bezoek je de historische overdekte bazaar en Ulu Cami, de Grote Moskee. Bursa staat vol met historische kunstwerken en je zult ook de kans krijgen om de magische schoonheid van Bursa te zien met de kabelbaan, een optionele excursie die afhangt van de weersomstandigheden. Na een lunchpauze bezoekt u de Groene Moskee en het Groene Mausoleum voordat u terugkeert naar de terugreis. Je komt rond 23.00 uur aan in Istanbul.

Bursa: privé romantische tour

10. Bursa: privé romantische tour

Verken de romantische kant van de charismatische stad Bursa met een lokale professionele gids. Bewonder de schoonheid van de stad met je partner tijdens deze romantische tour. Hoor veel historische liefdesverhalen, verborgen in de mooie oude steegjes, gebouwen en parken in de stad. Weet over de hartverscheurende en tragische tot de hilarische of pittige verhalen van de romantische legendes. Ontdek wat er bijzonder is aan Bursa Teleferik tijdens een wandeling door de stad. Vind de beste plek in de stad voor een date en waar je de mooiste foto's kunt maken. Bewonder de warme en gastvrije sfeer van de spectaculaire stad Bursa tijdens een romantische tour. Deze tour wordt vooral aanbevolen om rond Sint-Valentijnsperiode te nemen.

Sitemap Bursa

Wil je alle activiteiten in Bursa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bursa

Gemiddelde beoordeling

3.7 / 5

gebaseerd op 131 beoordelingen

Het was een spannende activiteit. Bursa is groen en mooi, een totaal contrast met Istanbul en met sneeuw bedekte bergen en bomen waren een lust voor het oog. Onze chauffeur Murad was geweldig. Mijn zorg is het tijdmanagement. De activiteit had gemakkelijk binnen tien uur kunnen eindigen en het duurde meer dan 16 uur. Het zou langer hebben geduurd als de deelnemers het geld niet hadden samengevoegd voor overdracht over de brug en via een veerboot waren gegaan. Onze gids was een vrouw, zeer aangenaam en zeer goed geïnformeerd had echter de slechtste tijdmanagementvaardigheden. Ze was niet in staat om op tijd deelnemers te verzamelen en maakte onnodig lange stops bij winkels. We bereikten voor de lunch om 15.00 uur en naar de berg rond 16.30 uur, wat het hoogtepunt van de reis was. Lange vertragingen zelfs in dat stadium bij het verzamelen van deelnemers. Al met al werd een mooie dag verwend door slechte tijd bij te houden.

Dit is een erg leuke tour om te maken, met één uitzondering, het is erg gericht op het commerciële gedeelte. Het lijkt erop dat het hoofddoel is om klanten naar ruimtes te krijgen met maar één doel: ze iets laten kopen. Als ze zo willen blijven, raad ik je aan om slechts één keer in een groot winkelcentrum of winkel te stoppen om te winkelen en de rest om plaatsen te bezoeken.

De gids verdient 5 sterren, de tour was ook goed maar te lang, zou de winkelstops van de tours moeten verwijderen, te veel van hen, zonder hen zou de tour mooier zijn geweest.

¡Er ging alleen iets mis bij het ophalen, maar verder een hele leuke excursie! Goede chófer Murat en aardige tourguide Dilek

Heel veel gezien in een dag. Super goede uitleg van gids