Belevingen in
Bushmills

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Bushmills

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Bushmills: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

1. Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

Neem deel aan deze tour voor een onvergetelijke dag langs de oude kust van Antrim naar de wereldberoemde Giant's Causeway. Je bezoekt eerst Carrickfergus Castle voordat je verder reist naar de oude kustroute van Antrim, waar je door de kleine steden en dorpen komt, terwijl je naar de verhalen die daarbij horen luistert. Vervolg je tocht langs de kust en reis door de negen Glens of Antrim waarover je de mythen en legendes hoort van de feeën en kabouters die in deze Glens verblijven. Je reist daarna door het kustplaatsje Ballycastle voordat je de historische toegangsweg van de vissers bereikt – de touwbrug van Carrick-a-Rede. Pauzeer om het uitzicht van White Park Bay te bewonderen en de verhalen achter de prachtige bezienswaardigheden te horen. De laatste halte van de dag is op de Giant's Causeway, waar je de historische stenen kunt bekijken en meer te weten komt over de legende van de Giant Finn MacCool en hoe en waarom hij de Causeway heeft aangelegd. Nadat je alles hebt verkend, reis je rechtstreeks via de landinwaartse route terug naar Belfast.

...
Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

2. Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

Reis een hele dag met een prijswinnende tourbus over de Causeway Coastal Route, gekozen tot een van de 5 spectaculairste ritten ter wereld! Pauzeer om Carrickfergus Castle te zien en ga daarna naar de wereldberoemde Carrick-a-Rede Rope Bridge. Als je dapper genoeg bent kun je (bij goed weer) de enge oversteek maken, of als je liever met beide voeten op de grond blijft kun je een spannende wandeling maken om van het schitterende uitzicht te genieten. Rust even uit van alle indrukken en ontspan tijdens een lunch bij Old Bushmills Distillery. Je kunt ook de uitgebreide winkel bekijken of de bar bezoeken voor een slok van de beroemde drank! Na de lunch ga je opnieuw aan boord van de luxe bus en rijd je direct door naar het hoogtepunt van de tour – de Giant's Causeway. Bij de enige Werelderfgoedlocatie van Ierland kun je over de oeroude stenen klimmen en genieten van de mythes en legendes die deze wereldberoemde attractie omgeven. Na je bezoek aan de Giant's Causeway pauzeer je nog één keer op de kustroute, namelijk bij de oude ruïnes van Dunluce Castle. Daarna is het tijd om lekker te gaan zitten en te ontspannen op de comfortabele terugreis naar Belfast.

...
Belfast: rondleiding Giants Causeway & Game of Thrones

3. Belfast: rondleiding Giants Causeway & Game of Thrones

Treed in de voetsporen van je favoriete acteurs in de laan die bekend staat als de Dark Hedges, een locatie van de film King's Road, waar Arya bevriend raakt met Gendry en Hot Pie. Vervolgens ga je verder naar de ruïnes van Dunluce Castle, die naar verluid als inspiratie diende voor Harrenhal. Ga vervolgens naar de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en verken deze rotsformatie die uit wel 40.000 basaltzuilen bestaat.  Ga vervolgens naar de haven van Ballintoy. Deze verbazingwekkende kleine haven lijkt te zijn gebouwd als een set voor Game of Thrones en is daarnaast één van de mooiste havens in Ierland. Verschillende scènes werden in Ballintoy gefilmd, zoals Theon die voor het eerst thuiskwam, Theon die werd gedoopt, de bekroning van de nieuwe koning van de Iron Islands, de begrafenis van Balon Greyjoy en nog veel meer. Vervolgens ga je naar het dorpje Cushendun, waar je grotten ziet die zijn gevormd door 400 miljoen jaar heftige weersomstandigheden. Tijdens je rondleiding bezoek je  Carrickfergus Castle, Carnlough en de Cushendun Caves. Daarna bezoek je de touwbrug van Carrick-A-Rede, de Larrybane-steengroeve, Ballintoy Harbor, Giants Causeway, Dunluce Castle en de beroemde Dark Hedges. Aan het einde van de excursie wordt je teruggebracht naar het centrum van Belfast, waar je wordt afgezet op het ontmoetingspunt.

...
Game of Thrones en Giant's Causeway Day Tour vanuit Belfast

4. Game of Thrones en Giant's Causeway Day Tour vanuit Belfast

Maak een reis naar Westeros en bekijk epische filmlocaties uit de tv-serie van Game of Thrones. Ontmoet je gids in de buurt van het Grand Opera House in het centrum van Belfast en rijd via een luxe touringcar naar de locaties van Game of Thrones . Dit is niet alleen de originele Game of Thrones- tournee van Northern Island, maar wordt ook verzorgd door hetzelfde team dat de cast en crew van de show heeft vervoerd. Ga de grotten van Cushendun binnen waar de Rode Priesteres Melisandre de geboorte gaf aan een Schaduwmoordenaar. Ontdek Larrybane Quarry, de site van het kamp van Renly Baratheon. Hier, tussen deze steile kliffen, vocht Brienne van Tarth ter ere van Renly Baratheon. Reis door de Dark Hedges, ook bekend als King's Road, waar Arya Stark met Gendry en Hot Pie reisde in de hoop de Nachtwacht te bereiken. Zie Ballintory Harbour, die werd gebruikt voor buitenopnamen voor zowel Pyke als de Iron Islands. Steek de Carrick-A-Rede Ropebridge over, een 20 meter lange touwbrug die het kleine eiland Carrickarede verbindt met het vasteland. Bewonder de Giant's Causeway, een gebied van 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen die een trap vormen. De ropebridge en de Giant's Causeway zijn niet verschenen in Game of Thrones , maar ze zouden uitstekende locaties zijn voor je fan-fiction.

...
Dublin: tocht naar Giants Causeway, Dark Hedges en Belfast

5. Dublin: tocht naar Giants Causeway, Dark Hedges en Belfast

* Als het mooi weer is en de touwbrug geopend is kun je deze gratis oversteken. Rijd vanuit Dublin in noordelijke richting en pauzeer onderweg bij een tankstation om te ontbijten en je benen even te strekken. Van 11 april tot en met 1 september kunnen passagiers 5 minuten pauzeren bij Dunluce Castle om foto's te maken. Deze burchtruïnes zijn bekend als de beste van hun soort in Ierland om te fotograferen. Zo zien de kiekjes van de gemiddelde amateur-fotograaf er opeens uit als professionele shots. Daarna ga je naar de Giant's Causeway, die uit ongeveer 40.000 met elkaar verbonden basaltpilaren bestaat. Je krijgt hier anderhalf uur de tijd om rond te dwalen op deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie en de achthoekige kolommen van dichtbij te bekijken. Deze bijzondere plek wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Hierna krijg je ongeveer 1 uur en 20 minuten de tijd bij de touwbrug van Carrick-a-Rede om van het uitzicht op Rathlin Island en zelfs Schotland te genieten. Deze brug werd gebruikt door vissers om zalm te vangen. Breng ongeveer 15-20 minuten door langs de romantische boulevard met in elkaar vervlochten beukenbomen, ook wel de 'Dark Hedges' genoemd. Deze werd aangelegd door de Stuarts in de 18e eeuw maar is ook vandaag de dag nog een schitterend gezicht. Liefhebbers van de film Transformers en Game of Thrones-kijkers zullen ze misschien herkennen. Ga tot slot naar Belfast om de hoofdstad van Noord-Ierland en de geboortestad van de oceaanlijner Titanic te zien. Vervolgens stap je uit bij Belfast City Hall en heb je ongeveer 1 uur  om de stad te verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden, bezoek wat winkels, eet wat, en begin vervolgens aan de terugreis. Je bent tussen 19:30 en 20:00 uur weer terug op het punt waar je bent opgehaald. Houd er rekening mee dat de tijden schattingen zijn. De locaties worden mogelijk in een andere volgorde bezocht, afhankelijk van het verkeer en het weer.

...
Vanuit Dublin: Game of Thrones en Giant's Causeway-tour

6. Vanuit Dublin: Game of Thrones en Giant's Causeway-tour

Vertrek vanuit Dublin en ontdek een paar van de fotogeniekste locaties van Noord-Ierland op een rondleiding langs de Game of Thrones-filmlocaties en bezoek het UNESCO Werelderfgoed Giant's Causeway.  Bezoek de tunnelachtige laan met verknoopte beukenbomen die bekendstaat als de Dark Hedges en breng 10 tot 15 minuten door op de plaats waar Arya Stark bevriend raakte met Gendry en Hot Pie in Game of Thrones. Ga door naar de Giant's Causeway om daar in 1,5 uur de 40.000 met elkaar verbonden zeshoekige stenen pilaren aan de kust van de Atlantische Oceaan te verkennen. Ga door naar het schilderachtige Ballintoy Harbour en ontdek waar Theon werd gedoopt terwijl Balon en Yara toekeken, en waar Euron 'verdronken' is en als koning werd gekroond. Neem 40 minuten de tijd om van het uitzicht te genieten en na te denken over de magie en de mysteries van Game of Thrones.  Door de Glens of Antrim rij je naar je volgende bestemming: Belfast. Je hebt hier ongeveer een uur vrije tijd om de stad te bewonderen. Bekijk de beroemde Crown Bar, het stadhuis van Belfast en de Titanic Memorial Garden, Big Fish and Albert's Clock. Tussen 19:30 en 20:30 uur ben je weer in Dublin.

...
Van Belfast: Giant's Causeway, Titanic en Dark Hedges Tour

7. Van Belfast: Giant's Causeway, Titanic en Dark Hedges Tour

Bezoek het Titanic Museum ongeveer 1,5 uur en leer het verhaal van de Titanic oceaanstomer en haar noodlottige eerste reis. Het verhaal komt tot leven met innovatieve technologie, schaalmodellen en meer. Het museum breidt zich uit over 9 galerijen en brengt speciale effecten, dark rides en reconstructies op ware grootte samen. De ervaring bevat interactieve functies, zodat je het Titanic-verhaal echt in een verhelderend licht kunt verkennen. De reis voert je voorbij de nasleep van het zinken naar de latere ontdekking van het schip. De tour neemt je ook mee naar het heden met een rondleiding door het live onderzeese verkenningscentrum. Geniet van een fotostop bij het prachtige Dunluce Castle. Deze 13-eeuwse kasteelruïne staat bekend als de mooiste fotomoment van alle kastelen in Ierland en zal ervoor zorgen dat elke amateurfotograaf eruitziet als een professionele fotograaf. Wees vervolgens voorbereid op de meest spectaculaire aanblik, de Giant's Causeway. Deze wilde en prachtige formatie is een gevolg van oude vulkanische activiteit, de gestolde lava die nu gelaagd is over 40.000 zeshoekige kolommen die zich uitstrekken over een afstand van meer dan 6 kilometer (ongeveer 3,7 mijl). Wandel ongeveer 1,5 uur langs dit UNESCO-werelderfgoed en bekijk formaties zoals de Wishing Chair en de Giant' Boot and Organ. Er is een andere versie van hoe de Causeway werd gevormd. De Ierse reus Finn McCool, terwijl hij zich voorbereidde op de strijd met zijn Schotse rivaal, zou boos rotsen in de zee hebben geschoten om een pad te smeden naar het nabijgelegen Schotland. Echter, bij het zien van de grootte van zijn potentiële tegenstander, trekt hij zich snel terug terwijl hij de grond verscheurt en de stenen verscheurt terwijl hij haastig beweegt. Vergelijkbare steensoorten die in Schotland worden gevonden, geven gewicht aan dit verhaal van twee ruziënde reuzen. Zelfs vandaag de dag blijft de Causeway tot de verbeelding spreken en inspireren ze folklore. Stop 15-20 minuten bij de Dark Hedges, een eeuwenoude laan met beukenbomen die in films en op televisie te zien is geweest. In de tv-serie Game of Thrones was de Dark Hedges in seizoen 2 te zien als King's Road.  

...
Vanuit Dublin: dagtour Giant's Causeway en toegang Titanic Belfast

8. Vanuit Dublin: dagtour Giant's Causeway en toegang Titanic Belfast

Verlaat de drukte van Dublin tijdens een dagtrip met spectaculaire uitzichten van begin tot eind. Bezoek zowel Titanic Belfast als de Giant's Causeway en geniet van het kustlandschap van Noord-Ierland. Ga vanuit Dublin eerst naar 's werelds grootste ultramoderne Titanic-ervaring in de Titanic Quarter in Belfast, gelegen in de voormalige scheepswerven van Harland and Wolf. Je herleeft de tragische reis van de boot, het zinken en de veelbewogen ontdekking op de zeebodem, via exposities die haar constructie, lancering en geschiedenis toelichten in 9 verschillende galerijen. Ook de Giant's Causeway zal indruk maken. Vergaap je aan dit juweeltje van de kust van Antrim, hoor de legenden over reuzen en zie de unieke geologische structuur bestaande uit duizenden zeshoekige stenen en symmetrische kolommen. Geniet van voldoende tijd op dit UNESCO-werelderfgoed om langs de kliffen te wandelen met uitzicht op de verhoogde weg, prachtige foto's te maken en een wandeling te maken over de Giant's Causeway zelf.

...
Van Belfast: Giant's Causeway Guided Tour met toegangsprijzen

9. Van Belfast: Giant's Causeway Guided Tour met toegangsprijzen

Vertrek uit Belfast en reis met een bus met airconditioning naar de basaltrotsen van de Giant's Causeway. Stop om foto's te maken van het historische Dunluce Castle en bezoek vervolgens het Bushmills Distillery bezoekerscentrum voor meer informatie over de oudste gelicentieerde whisky distilleerderij ter wereld. Luister naar de legende van de gigantische Finn MacCool op de UNESCO-werelderfgoedlocatie van de Giant's Causeway. Geniet van exclusieve toegang tot het bezoekerscentrum van Giant's Causeway en een begeleide wandeling door de site. Trotseer de Carrick-a-Rede-touwbrug die het vasteland verbindt met het kleine eiland Carrickarede. Strek je benen in het prachtige dorp Carnlough op de prachtige Antrim Coast Road. Eindig met een korte stop bij Carrickfergus Castle voordat je terugkeert in Belfast.

...
Belfast: kustavontuur Giant's Causeway - mythes en legenden

10. Belfast: kustavontuur Giant's Causeway - mythes en legenden

Vanuit Belfast ga je een dag op weg naar het uiterste noorden van Ierland, over de oude Antrim Coast Road. Onderweg kom je langs het 12e-eeuwse Carrickfergus Castle. In het charmante kustplaatsje Carnlough stap je uit en maak je een wandeling naar de kleine haven. Je rijdt verder langs de kust en daarna door de Glens of Antrim. Luister naar verhalen over feeën en leprechauns, de mythische bewoners van deze groene vallei. In het kuststadje Ballycastle strijk je neer voor de lunch zodat je met frisse energie over de touwbrug Carrick-a-Rede kunt wandelen. Ook breng je een bezoek aan de wereldberoemde Giant's Causeway waar je de legende over de reus Finn MacCool en de unieke steenformaties hoort. Bij Kasteel Dunluce en de beroemde Dark Hedges kun je aan het einde van je uitstap nog een paar prachtige foto's maken.

...

Sitemap Bushmills

Wil je alle activiteiten in Bushmills ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bushmills

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.413 beoordelingen

Daniel en Fergus waren geweldige gidsen. De reis was goed georganiseerd en we bleven precies op schema. Wat ik enorm op prijs stelde, was het verhaal van Daniel over zijn land en de geschiedenis. Je kunt zien dat hij erg trots is op Ierland en alles graag deelt met de reizigers in zijn tourbus. De rit verliep soepel en ontspannend dankzij Fergus. We hebben alle haltes bereikt die zijn inbegrepen en we kregen onderweg een paar bonusgebieden te zien. We hadden het geluk dat het zonnig weer was, hoewel het een beetje koud was. Het Titanic Museum was buitengewoon interessant en goed gedaan. Als we terugkomen, zullen we zeker nog een tour bij dit bedrijf boeken.

Kevin, de gids (+ Tom de chauffeur) waren ongelooflijk goed geïnformeerd. Hij heeft ons eigenlijk de gehele dag van alles kunnen vertellen over de geschiedenis, manier van leven, cultuur etc. Hij vertelt alles met zoveel enthousiasme, geweldig gewoon! De excursie is absoluut de moeite waard! Je ziet in één dag meerdere bijzondere dingen van onder andere de Dunluce Castle, de Giant's Causeway en de Dark Hedges. Zelf denk ik dat de Dark Hedges in de zomer wat indrukwekkender is dan in de winter maar dat mocht de pret niet drukken. Je krijgt ook de optie om in Belfast het Titanic museum te bezoeken. Dit is absoluut de moeite waard!

Plaatsen bezocht zoals omschrijving. Voldoende tijd op de stopplaatsen. Goeie gids. Onze gids was Danny. Vertelde over de geschiedenis van Ierland, gaf ons tips op de stopplaatsen wat we konden doen en gaf een routeomschrijving. Hele leuke ervaring. Tijdens de stopplaatsen kon je vrij kiezen wat je deed, dit moest niet in groep gebeuren. Gaf duidelijke aanwijzingen wanneer de bus ging vertrekken. Zeker een aanrader.

Het was een erg leuke reis waarbij we niet alleen de mogelijkheid hadden om de geweldige natuur te zien, maar ook om veel te leren over de geschiedenis en de cultuur van Ierland!

Fantastische mooie trip met goede reisleider Antony en chauffeur Brian!