Onze aanbevelingen voor Butetown

Cardiff: Doctor Who-wandeltocht

Cardiff: Doctor Who-wandeltocht

Treed in de voetsporen van Doctor Who terwijl je de locaties verkent waar de wereldberoemde franchise is opgenomen, rond de levendige stad Cardiff. Geniet van een fascinerende reis door de geschiedenis van Cardiff en de productie van Doctor Who, en leer verhalen achter de schermen van de BBC-hitserie. Krijg boeiende inzichten in de opkomst en ondergang van de grootste kolenexporterende stad ter wereld in de 20e eeuw en krijg waardevolle tips over de hoogtepunten van het hedendaagse Cardiff. Kom meer te weten over de verborgen juweeltjes van de stad, zoals de beste plekken om Welshe taarten te kopen en traditionele Welshe gerechten te proberen. Bewonder onderweg de indrukwekkende filmlocaties van Dr. Who, zoals het Millennium Stadium, het National Museum of Wales en het parlementsgebouw van Wales.

Cardiff Bay: zelfgeleide wandeling en interactieve schattenjacht

Cardiff Bay: zelfgeleide wandeling en interactieve schattenjacht

Go Quest Adventures verandert Cardiff Bay in een avontuurlijke speeltuin! Croeso i fae caerdydd! Welkom in Cardiff Bay - waar kenners komen spelen! Wat vroeger een bloeiend getijdengebied was, beroemd vanwege de export van steenkool uit Wales, is nu een spectaculaire bestemming aan het water die kan wedijveren met enkele van de beste Britse bestemmingen. Verken het Mermaid Quay-gebied van Cardiff Bay en ontgrendel een verborgen pad door aanwijzingen te vinden, puzzels op te lossen en uitdagingen te voltooien, en onderweg punten te verdienen, allemaal op eigen houtje via de Go Quest Adventures-app. Bekijk de hoogtepunten van het gebied, verken de verborgen juweeltjes en leer onderweg wat insider-geschiedenis en leuke weetjes (zelfs de lokale bevolking zal iets nieuws ontdekken!). Omdat de Quest zelf wordt geleid, kun je: * Start je zoektocht wanneer je maar wilt, krijg direct toegang zonder thuis af te drukken * Ga zo snel als je wilt en probeer bovenaan het klassement te komen, of ga in je eigen tempo en stop onderweg voor rustpauzes. Je Quest begint bij het Watertoren-beeldhouwwerk voor de Roald Dahl Plass en slingert je rond de baai, door Mermaid Quay en eindigt je terug op je oorspronkelijke locatie. Bekijk tijdens je Quest enkele prachtige kunstwerken, leer over de geschiedenis van het gebied en ontdek een beroemde chef-kok. En fans van de serie Torchwood zullen ook niet teleurgesteld zijn als je een aandenken achterlaat aan een van de meest geliefde personages van tv-shows. Onderweg zullen jij en je team betrokken zijn bij het oplossen van puzzels en het voltooien van uitdagingen terwijl je ontdekt wat Cardiff Bay tot een van de beste culturele en entertainmenthotspots van Wales maakt. Dus pak wat Welsh cakes (misschien heb je een snack nodig), trek comfortabele schoenen aan en maak je klaar om de bezienswaardigheden te verkennen, verborgen juweeltjes te ontdekken en uiteindelijk je Cardiff Bay Quest te overwinnen! LET OP: deze Quest heeft geen betrekking op Cardiff Castle of het stadscentrum. Bekijk alsjeblieft onze andere Cardiff City Centre Quest die deze gebieden beslaat. Dit is een ideale buitenactiviteit voor koppels, gezinnen, vriendengroepen, schoolgroepen en kan de perfecte teambuilding of zakelijke activiteit zijn. Op maat gemaakte Quests en groepspakketten zijn beschikbaar door een e-mail te sturen naar hello@goquestadventures.com Begin vandaag nog met Questen!

Cardiff Bay: Wandeltour met gids

Cardiff Bay: Wandeltour met gids

Geniet van deze privétour voor groepen van Cardiff Bay naar Tiger Bay. Bekijk de transformatie van Cardiff Docks in de moderne baai. Verken monumenten zoals het parlement van Wales, de stuwdam en Mount Stewart Square. Ontmoet je gids voor het Pierhead Building. Oriënteer je op Cardiff Bay en ga in op de regeneratie van de afgelopen 30 jaar, die het gebied heeft getransformeerd. Leer meer over de geschiedenis van Cardiff Docks. Bekijk het grootste kolendok ter wereld (slechts 100 jaar geleden), dat kolen leverde voor de Britse marine. Bezoek de Cardiff Bay Barrage, die een breuk creëert tussen het Bristol Channel en het zoetwatermeer dat Cardiff Bay is. Bekijk de iconische gebouwen van de baai, waaronder de Noorse kerk, het Wales Millennium Centre, het Welsh parlement/Senedd en Mermaid Quay en bekijk enkele van de geweldige filmlocaties die te zien zijn in Doctor Who. Bezoek het historische Mount Stuart Square, een beschermd gebied, en de machtige Coal Exchange, waar ooit de prijs van steenkool werd bepaald en waar de eerste cheque ter wereld voor een miljoen pond werd overhandigd. Drink een verfrissing in de Coal Exchange. Geniet van de oude handelsvloer en het gerenoveerde restaurant voordat je de rondleiding afsluit.

Cardiff Baai: Hoogtepunten Privé Rondleiding

Cardiff Baai: Hoogtepunten Privé Rondleiding

Geniet van een historische en culturele wandeltocht van 2 uur door Cardiff Bay, terwijl je dieper in de politieke en industriële geschiedenis van Cardiff duikt. De hele dag door zal uw professionele en informatieve gids u vermaken met enkele van de fascinerende verhalen, personages en iconische structuren van Cardiff, oud en nieuw. Tijdens uw wandeling krijgt u de kans om historische en culturele bezienswaardigheden te passeren, zoals de Roald Dahl Plass, The Coal Exchange Building, The Senedd, Pierhead Building, Wales Millennium Centre, The Norwegian Church, Captain James Scott en Ivor Novello. Het reisschema voor deze tour kan in hoge mate worden aangepast en suggesties of aanbevelingen die aan uw gids worden gegeven, worden graag aan boord genomen. De tour begint in het hart van Cardiff Bay, tussen de prachtige letters van het Millennium Centre en de watertoren van Roald Dahl Plass, en eindigt een paar uur later op dezelfde locatie. Uiteraard kunnen meer specifieke locaties worden georganiseerd indien gewenst.

Ontdek de waterkant van Cardiff: In-App audiotour

Ontdek de waterkant van Cardiff: In-App audiotour

Ga op een in-app audiotour die de transformatie van de waterkant van Cardiff onthult, van een kolos met kolenhandel tot een helder, bruisend centrum van cultuur en natuur. Deze tour is geschikt voor zowel geschiedenisliefhebbers als stedelijke ontdekkingsreizigers en biedt een intieme blik op het verleden en heden van de stad door het gevarieerde en levendige landschap. De tocht begint bij het stoïcijnse standbeeld van de kolenmijnwerker, een knipoog naar de industriële wortels van Cardiff, en eindigt te midden van de sereniteit van het Cardiff Bay Wetlands Reserve, een symbool van stedelijke verjonging en ecologisch bewustzijn. Langs de route kom je langs historische dokken, maritieme monumenten en innovatieve architectuur, waarbij elke stop een deel van het rijke tapijt van de baai onthult. Het pad loopt door opmerkelijke plaatsen zoals het iconische Pierhead Building, de bruisende Mermaid Quay en eindigt in de groene omhelzing van de weelderige wetlands. Geniet van ontmoetingen van dichtbij met het karakter van Cardiff terwijl de audiogids leidt van de galmende geluiden van stoommachines tot rustige vogelgeluiden. Bewonder de juxtapositie van oude structuren en moderne revitalisatie langs de waterkant, waar Cardiff's verhaal van uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen trots wordt getoond. De tour zorgt voor een onvergetelijke ervaring en schildert een levendig portret van een baai die haar historische erfenis blijft combineren met hedendaags elan. HOE GAAT DE TOUR - Blijf flexibel: doe mee met de tour wanneer je maar wilt en verken de bezienswaardigheden zo lang als je wilt. - Geniet zelfs offline van de tour: alle audiotours zijn getest op hoge kwaliteit en eenvoudige navigatie.

Cardiff Stad en de Baai, wandeltour, kleine groep

Cardiff Stad en de Baai, wandeltour, kleine groep

We rijden van Cardiff Bay naar het centrum van de stad en bekijken de historische locaties, die vaak bekend zijn als filmlocaties uit populaire tv-series zoals Doctor Who, Torchwood en Sherlock Holmes. In de City een wandeling met gids om de grootste Edwardiaanse stad in het Verenigd Koninkrijk te vieren, gebouwd op de rug van de industriële revolutie en de wereldwijde export van steenkool. De rondleiding gaat langs het kasteel, de burgerlijke wijk, het museum met zijn wereldberoemde impressionistische schilderijen, Bute Park, het Principality Stadium en de Victoriaanse markt en winkelgalerijen. Als de tijd het toelaat, reizen we met een watertaxi naar Cardiff Bay, of anders met een gewone taxi. Dit is ter plaatse te betalen, ongeveer £7 per persoon voor de watertaxi; £5 per persoon voor de gewone taxi. In de baai, een wandeling met gids om je te verbazen over de transformatie van Cardiff Docks of Tiger Bay zoals het vroeger bekend stond, naar het schitterende moderne en unieke landschap van Cardiff Bay. De tocht voert langs het Millennium Centre, het Welshe parlement dat bekend staat als de Senedd, de Noorse kerk, Mount Stuart Square en de kolenbeurs en de stuwdam van Cardiff Bay die in feite een meer van 500 hectare heeft gecreëerd, het grootste regeneratieproject in zijn soort in de jaren 1990. Onderweg stoppen we voor comfort en een verfrissing.

Cardiff: privéwandeling door het stadscentrum en de baai van een halve dag

Cardiff: privéwandeling door het stadscentrum en de baai van een halve dag

Ontdek het rijke verleden en heden van Cardiff tijdens een privétour van een halve dag. Maak een ontspannen wandeling door het stadscentrum, te beginnen bij Cardiff Castle. Ga verder naar het bestuurscentrum, Bute Park en de Castle Quarter. Ga dan naar Cardiff Bay. Kom meer te weten over de 2000 jaar oude geschiedenis van Cardiff in uw informatieve gids. Profiteer van advies en suggesties over wat te doen in Cardiff en rondom Wales. Je gids vertelt je waar je de verborgen juweeltjes van de stad en de beste bars en restaurants kunt vinden. Specifieke verzoeken met betrekking tot de reisroute kunnen met voorafgaande kennisgeving worden ingewilligd. De tour eindigt buiten het prachtige Wales Millennium Centre.

Veelgestelde vragen over Butetown

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Butetown?

De beste binnenactiviteiten voor regenachtige dagen zijn:

Bekijk de beste binnenactiviteiten van Butetown op GetYourGuide

Activiteiten in Butetown

Steden in Wales

Andere activiteiten in Butetown

Wil je alle activiteiten in Butetown bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.