Kies data

Cabo da Roca

Cabo da Roca: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: dag Paleis van Pena, Sintra, Cabo da Roca, Cascais

1. Lissabon: dag Paleis van Pena, Sintra, Cabo da Roca, Cascais

Laat Lissabon achter je en maak een dagtrip met gids langs de populairste plekken van Portugal, met pauzes bij het iconische Paleis van Pena in Sintra, de prachtige kliffen van Cabo da Roca en de chique kustplaats Cascais. Kies tussen opties voor een gedeelde of een privétour. Je reis vanuit Lissabon begint in de beroemde stad Sintra, waarvan de Romantische architectuur, historische landgoederen en villa's, evenals de talrijke koninklijke paleizen en kastelen, de stad tot UNESCO-Werelderfgoedlocatie hebben gemaakt. Profiteer van de flexibiliteit om te kiezen of je een rondleiding door het kleurrijke Paleis van Pena wilt met een inbegrepen toegangsbewijs, of dat je liever geniet van wat extra tijd. Door vroeg aan te komen in Sintra bestaat er een grotere kans de lange rijen te vermijden, mocht je ervoor kiezen om met je gids mee te gaan op een uitgebreide rondleiding door de weelderige tuinen en interieurs. Bewonder het sprookjesachtige uiterlijk van het paleis, de prachtige gevel en het extravagante interieur. Ga vervolgens naar het centrum van Sintra en vul 1,5 uur vrije tijd zelf in om rustig rond te kijken. Krijg aanbevelingen van je gids over de must-see bezienswaardigheden van de stad en de beste restaurantopties voor heerlijke traditionele Portugese gerechten. Ga verder naar Cabo da Roca, het westelijkste puntje van continentaal Europa, en bewonder het verreikende uitzicht op de zee die tegen de hoge kliffen slaat. Als het weer het toelaat, bezoek dan Guincho Beach, dat vanwege de harde wind en hoge golven een populaire surfbestemming is. Ga ten slotte naar Cascais, een charmante badplaats aan de Portugese Rivièra. Wandel door het mooie stadscentrum en breng een bezoek aan de luxe jachthaven van Cascais, de schilderachtige vissershaven en een gerestaureerd fort, dat de thuisbasis is van veel lokale ambachtslieden. Na je vrije tijd om Cascais te verkennen, kom je weer tot rust aan boord van je voertuig met airconditioning. Bewonder meer adembenemende uitzichten op de Portugese kust op de terugweg naar Lissabon.

Vanuit Lissabon: dagtrip naar Sintra, Cabo da Roca, Cascais

2. Vanuit Lissabon: dagtrip naar Sintra, Cabo da Roca, Cascais

Op deze dagtour ga je op verkenning in UNESCO Werelderfgoed Sintra, een dorpje vol prachtige villa's, omringd door een prachtig natuurpark, een kasteel, paleizen en chalets. Wandel door de middeleeuwse straatjes van Sinta en rijd door het nationale park om de bijzondere flora en fauna, het Moors kastel, paleis Montserrate en de chalets te zien. Maak een wandeling door de middeleeuwse straten van Sintra en rijd door het nationale park om de zeldzame fauna, unieke bomen, het Moorse kasteel, het paleis van Monserrate en de chalets te zien. Bezoek het Paleis van Pena, een van de meest indrukwekkende voorbeelden van de 19e-eeuwse architectuur van de Romantiek, en tvenes een van de 7 wonderen van Portugal. Je hebt de optie om je tijd in Sintra af te sluiten met een bezoek aan het mystieke Quinta da Regaleira, een luxe paleis met tuinen, meren, grotten en enigmatische constructies waar de Vrijmetselaren, de Tempeliers en de Rozenkruisers obcure betekenissen in hebben gevonden. Vervolg je reis naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van continentaal Europa. Rijd langs de kust, zie de Atlantische Oceaan en stop in Cascais en Estoril, waar Europese koningen en aristocraten graag kwamen om te ontspannen.

Lissabon: tour Sintra, Regaleira, Cabo da Roca en Cascais

3. Lissabon: tour Sintra, Regaleira, Cabo da Roca en Cascais

Lord Byron noemde Sintra de 'Tuin van Eden', anderen vonden dit 'het mooiste dorp ter wereld'. Ontdek het zelf tijdens een 8 uur durende rondleiding door paradijselijke straten en tuinen. Het landschap met paleizen, villa's en landhuizen ademt magie en mysterie.  Ga verder naar het Paleis van Pena (ticket niet inbegrepen), waar je een exotische mix van stijlen ziet in de smaak van de romantiek. De grootste blikvanger van Sintra is Pena. Dit sprookjesachtige paleis ligt op 500 meter hoogte en is een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Hierna ga je naar Sintra zelf, waarvan het culturele erfgoed eveneens op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Voordat je het historische centrum gaat verkennen, neem je een kijkje in Quinta da Regaleira, een van de meest romantische plekken die je ooit zult zien. Dit domein beslaat 4 hectare en bestaat uit een paleis, weelderige tuinen, meren, grotto's en enigmatische bouwwerken, waarvan de mysterieuze betekenis verwijst naar de vrijmetselarij en tempeliers. Je gaat ook naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het vasteland van Europa, en komt langs Guincho Beach. Rijd langs de kust van Estoril en loop door het dorp Cascais. De Portugese Riviera is al generaties lang een toevluchtsoord voor vele Europese adellijke families; tijdens deze geweldige tour zie je waarom. Je krijgt de hulp van een deskundige gids die de geschiedenis van Sintra zal uitleggen, terwijl je rondwandelt op romantische en mysterieuze locaties, zoals de Quinta da Regaleira met zijn prachtige tuinen, meren en grotten die esoterische betekenissen verbergen die dateren van de orde van de vrijmetselaars en ridders.

Van Lissabon: Sintra, Cabo da Roca en Cascais Dagtrip

4. Van Lissabon: Sintra, Cabo da Roca en Cascais Dagtrip

Reis naar de prachtig bewaard gebleven stad Sintra tijdens deze dagtrip vanuit Lissabon. Heb vrije tijd om de oude stad te verkennen en naar het grillige Pena-paleis te gaan. Ga naar de kust naar het uitkijkpunt bij Cabo da Roca en de badplaats Cascais. Wordt opgehaald bij een ontmoetingspunt in Lissabon. Leun achterover en ontspan tijdens de schilderachtige rit door het platteland naar Sintra. Neem de tijd om door het levendig gekleurde kasteel op een heuveltop van Pena Palace te wandelen of dwaal door de cafés, boetieks, historische landgoederen en villa's in de oude stad. Ga vanuit Sintra verder naar Cabo da Roca, waar je op het meest westelijke punt van continentaal Europa kunt staan. Maak adembenemende foto's van het indrukwekkende uitzicht op de oceaan die tegen de hoge rotswanden botst. Eindelijk arriveer je in Cascais, een elegante badplaats aan de Portugese Rivièra. Wandel door het mooie stadscentrum en bekijk de luxe jachthaven van Cascais, de charmante vissershaven en een gerestaureerd fort waar veel lokale ambachtslieden wonen.

Sintra: Jeep Tour van Regaleira, Cabo da Roca en Cascais

5. Sintra: Jeep Tour van Regaleira, Cabo da Roca en Cascais

Klim aan boord van een vintage Portugese 4x4-jeep en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur dat het beste van de regio Sintra zal aanpakken. Ontdek enkele van de geheimen en mysteries van Sintra, bekijk de mooiste monumenten van de regio en ontsnap aan alle gebruikelijke toeristenvallen door off-road te gaan op een leuke en culturele ervaring. Je begint je dag met ophalen bij het ontmoetingspunt en reist rechtstreeks naar Quinta da Regaleira, een paleis vol mysterie, metaforen en ondergrondse tunnels. Geniet hier van een informatief, begeleid bezoek. Na het bezoek heb je tijdens het rijden een overzicht van alle 5 paleizen en het 8e-eeuwse Moorse kasteel. Je komt ook langs het natuurpark Sintra-Cascais. Onderweg naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het vasteland van Europa, neem je verborgen paden door het park en breek je op indrukwekkende schilderachtige uitkijkpunten om de schoonheid van de Portugese kustlijn te zien. Op Guincho Beach krijg je de kans om het typische, lokale eeuwenoude recept "Travesseiro" gebak en zelfgemaakte "Ginja" te proeven. Je eindigt je tour rond 16.30 uur in het prachtige strandstadje Cascais.

Vanuit Lissabon: dagtrip kleine groep Sintra en Cascais

6. Vanuit Lissabon: dagtrip kleine groep Sintra en Cascais

Vertrek vanuit Lissabon en reis in een voertuig met 8 zitplaatsen en airconditioning naar het Palácio da Pena op een rots met uitzicht over de Atlantische Oceaan. Hoor het romantische verhaal van het paleis en waan je een lid van de Portugese koninklijke familie. Ga daarna naar Cabo da Roca voor panoramisch uitzicht vanaf het meest westelijke punt van het Europese continent. Kom langs de schitterende stranden van Cascais, waaronder het schilderachtige Praia do Guincho. Beleef het mysterie van de 'Devil's Mouth', een grot die ontstaan is door het stukslaan van de golven op de rotswand. Pauzeer in het elegante vakantieoord Cascais, dat vanwege de idyllische ligging erg in trek is bij de Europese adel. Wandel door de haven en reis daarna terug naar Lissabon.

Sintra en Cascais dagtour vanuit Lissabon

7. Sintra en Cascais dagtour vanuit Lissabon

Rijd langs de kustweg die de baai van Estoril verbindt met Cascais. Stop in Cascais, een vissersdorp dat van oudsher het toevluchtsoord werd van aristocraten en kunstenaars. Ga langs de kust en geniet van het uitzicht op wilde stranden en kliffen tot je aankomt op het meest westelijke punt van Europa, Cabo da Roca. Hier wordt het landschap een mix van uitzicht op zee en de bergen. Reis door de berg tot je het historische centrum van Sintra bereikt, onderdeel van Unesco's Cultureel Erfgoed. Ontdek hoe deze stad een van de eerste centra van Europese romantische architectuur was, waar de koninklijke familie woonde en Engelse aristocraten onderdak zochten tijdens de Franse invasies. Leer meer over het unieke erfgoed van de stad die in harmonie met het natuurlijke landschap is gebouwd. Stop bij de raadselachtige, mystieke Quinta da Regaleira, het ongewone Pena-paleis en het prachtige Mozarabische Nationale Paleis met 1000 jaar geschiedenis. Proef regionale gerechten bij Refúgio da Roca.

Sintra - Cascais Estoril - Volledige dagtour

8. Sintra - Cascais Estoril - Volledige dagtour

De betoverende stad Sintra maakt het meest westelijke punt van continentaal Europa veel meer dan een plaats van geografisch belang. Deze privétour van een hele dag geeft je een perspectief dat je alleen kunt krijgen door aan de rand van de wereld te staan. Hoewel het slechts 30 kilometer van Lissabon ligt, heeft deze plek "waar het land eindigt" een fris klimaat en weelderige vegetatie die gecombineerd worden met unieke architectuur en een legendarische charme om het diep romantisch en mysterieus te maken. Het oude Moorse kasteel van Pena Palace, gebouwd bovenop een klif en het Nationaal Paleis in het stadscentrum droeg ertoe bij dat Sintra in 1995 tot werelderfgoed werd benoemd. Maar lang daarvoor inspireerde het beroemde schrijvers waaronder Hans Christian Anderson en Lord Byron, die het "het mooiste [dorp] ter wereld." Stop eerst bij het dorp Sintra, een prachtige Portugese stad die is gelegen in de heuvels van de Serra de Sintra. Verborgen in deze met pijnbomen bedekte heuvels zijn extravagante paleizen en weelderige herenhuizen. Pena Palace, ooit de zomerresidentie van de koninklijke familie van Portugal, is de volgende halte. Het domineert de kust naar Lissabon. Na de lunch bezoekt u Cabo da Roca, het eigenlijke westelijke puntje van het continent, waar turbulente wateren luid botsen tegen rotsen die oplopen tot 140 meter hoog en een prachtig uitzicht bieden op de wilde kustlijn. Boca do Inferno (mond van de hel), een steile kloof waar de golven harder en harder slaan, is in de buurt. Een bezoek aan Cascais, een vissersdorpje dat in de 12e eeuw is gevestigd en tot vandaag goed bewaard is gebleven, is de laatste stop voordat u terugkeert naar Lissabon.

Sintra: jeepsafari, zonsondergangwandeling en tapas op het strand

9. Sintra: jeepsafari, zonsondergangwandeling en tapas op het strand

Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in een converteerbare jeep en geniet van een geweldig uitzicht op de bezienswaardigheden en paleizen van Sintra terwijl je door de stad rijdt. Ga off-road over een ongemarkeerd pad en je zult het meest westelijke punt van continentaal Europa bereiken - de ongelooflijke kliffen van Cabo da Roca. Hier begin je de zon onder te zien gaan. Vanaf hier begin je aan de wandeling naar het geheime strand. Het is een steile route met wat bochten en bochten, maar na een wandeling van een half uur bereik je het zachte, gouden zand. Ontspan op het strand en geniet van traditionele Portugese 'petiscos' (tapas) zoals kaas, chouriço, brood en meer. Neem een duik in de Atlantische Oceaan, of leun achterover op het strand met een paar glazen wijn en geniet van de prachtige zonsondergang boven de oceaan.

Sintra: historische jeeptour

10. Sintra: historische jeeptour

Stap in een klassieke Portugese jeep om de wonderen van Sintra te verkennen. Bekijk het beste van Sintra met de hulp van je gids, terwijl je de ongelooflijke geschiedenis leert en de must-see bezienswaardigheden verkent tijdens deze 7-uur durende tour. Rijd rond drie van de vijf prachtige paleizen van Sintra, het Nationaal Paleis, het Seteais-paleis, Monserrate en het Moorse kasteel. Bekijk de prachtige paleizen vanuit meerdere uitkijkpunten. Geniet van het prachtige panoramische uitzicht op Sintra. Stop om Quinta de Regaleira te bezoeken. Bewonder de adembenemende architectuur. Kijk diep in de inwijdingsputten, die ooit voor ceremoniële doeleinden werden gebruikt. Bezoek Cabo da Roca, het meest westelijke punt van continentaal Europa. Bewonder het prachtige uitzicht bovenop de kaap en hoor de onmetelijkheid van de oceaan die tegen het land onder je botst. Als uw groep ervoor kiest, kunt u genieten van een lunch in een lokaal restaurant. Ga verder met een wijnproeverij en ontspan met enkele van de beste wijnen die Sintra te bieden heeft. Als laatste stop tijdens je tour ga je Pena Palace binnen. Bewonder het kleurrijke, unieke paleis, dat zo uit een sprookje lijkt te komen. Leg je laatste tourfoto's vast voordat je gids je terugbrengt naar je drop-off.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
94 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 94

Sitemap Cabo da Roca

Wil je alle activiteiten in Cabo da Roca ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cabo da Roca

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 14.575 beoordelingen

Superleuke dag gehad, ondanks het slechte weer. Een fijne chauffeur ( naam weten we niet meer, maar erg goed gestyld) die veilig reed en een erg enthousiaste gids ( Philipp) die veel wist te vertellen. Mede dankzij was onze dag meer dan geslaagd. Nathalie en Esther

Geweldige ervaring. Peña palace is zeer de moeite waard om te bezoeken en Cabo da Roca een mooi foto punt en Cascais leuk om doorheen te wandelen.

We loved our tour guide Max!! We had an amazing time. We learned a lot from him. Would totally recommend doing this tour. X Sarah and Hanane

Fantastische dagtocht. Deskundige gids en onderhoudend. Veel interessante ervaringen en prachtige uitzichten.

geweldige ervaring, maar koop van tevoren kaartjes en kom vroeg aan?