Cabo Espichel

Cabo Espichel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: Sesimbra & Arrábida natuurpark met wijnproeverij

1. Lissabon: Sesimbra & Arrábida natuurpark met wijnproeverij

Maak een dagtour door de regio Setúbal in Portugal tijdens een reis door het prachtige landschap. Zie kastelen onderweg en probeer heerlijke wijn. Begin je avontuur door de rivier de Taag over te steken op weg naar de indrukwekkende Cabo Espichel op het meest westelijke puntje van de kustlijn van Sesimbra. Ga dan naar het vissersdorp Sesimbra en bezoek een Moors kasteel. In deze havenstad vind je ook vele stranden en restaurants met verse zeevruchten. Vlakbij ligt het Natuurpark Arrábida aan de oevers van de rivierdelta van de Sado. Bezoek de beroemde stranden van Portinho da Arrábida en Figueirinha, voordat je naar Setubal voor een lunch met vis! Na de lunch ga je naar het indrukwekkende Arrábida-gebergte. Dit is een natuurreservaat (Natuurpark Arrábida). Bezoek een klein familiebedrijf te midden van het rustige Arrábida-gebergte en leer meer over hoe deze kostbare nectar wordt gemaakt. Je ziet de wijngaarden en hoe het proces is voltooid, en natuurlijk, proef je de resultaten. Dit alles gebeurt op een informele en leuke manier onder begeleiding van een lokale gids.

Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

2. Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

Boottocht door het natuurpark Arrábida, beginnend bij Sesimbra en richting Cabo Espichel. Wilde stranden, prachtige baaien, grotten en kliffen zijn enkele van de hoogtepunten van deze prachtige tour. Ga op avontuur om alle pracht van dit unieke ecosysteem te ontdekken. Snorkelmaskers worden verstrekt als je daarom vraagt. De tour begint in de beschutte haven van Sesimbra. Bezoek eerst het beroemde strand van Ribeiro do Cavalo. Geniet van het omringende landschap terwijl je duikt en zwemt in het kristalheldere water. De tour gaat dan verder naar het westen waar je de mythische stranden van Mijona en Inferno zult bezoeken. Ga verder langs het natuurpark Arrábida en bekijk de beroemde walvisbaai en maak van de gelegenheid gebruik om iets te weten te komen over de geschiedenis van de vissers die in hetzelfde gebied op walvissen jaagden. Duik en zwem in het kristalheldere water van hetzelfde strand. Er wordt ook typische likeur uit de regio Setubal geserveerd. Na deze stop vaar je richting Cabo Espichel, waar je meer grotten en landschappen van ongelooflijke wonderen zult bezoeken. Na al dit avontuur keer je terug naar de haven van Sesimbra waar deze ervaring eindigt.

Lissabon: dagtour door natuurpark Arrábida en Sesimbra

3. Lissabon: dagtour door natuurpark Arrábida en Sesimbra

Ontdek de ontzagwekkende schoonheid van Parque Natural da Arrábida aan de monding van de Sado tijdens een dagtour vanuit Lissabon. Laat je ophalen bij je hotel of appartement en rijd in een minibus met airconditioning over de brug Ponte 25 de Abril over de rivier de Taag naar de kustplaats Cascais. Ontspan tijdens de rit van een half uur naar Parque Natural da Arrábida en bewonder de verscheidenheid aan bomen en prachtige flora. Het 108 vierkante kilometer grote park is een van de 30 nationaal beschermde gebieden en hier vind je ook het Convento de Nossa Senhora da Arrábida, een voormalig klooster dat werd gebouwd in de 16e eeuw. Ga verder door het park en vang af en toe een glimp op van de gouden zandstranden rond Lagoa de Albufeira (het meer van Albufeira). Bezoek Cabo Espichel en ontdek de Santuário de Nossa Senhora do Cabo Espichel, een bedevaartsoord sinds het begin van de 18e eeuw. Vanaf de nabijgelegen kliffen kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ga verder naar het schiereiland Setubal, waar je het rustige vissersdorpje Sesimbra kunt verkennen. Baan je een weg naar het Moorse kasteel hoog boven de stad voordat je gaat lunchen in Sesimbra of in de nabijgelegen baai Portinho da Arrábida. Vraag gerust je gids om aanbevelingen. Als je kiest voor de optionele boottocht van 3 uur om dolfijnen te spotten, ontmoet je je gids en vaar je op de luxe catamaran. Vaar over het kalme water en luister naar commentaar aan boord terwijl je uitkijkt naar de speelse dolfijnen. Als alternatief kun je genieten van de zon op een van de verborgen stranden van Arrábida of genieten van traditionele gerechten en wijn in een wijnkelder. Ga aan het einde van de tour terug naar Lissabon en geniet onderweg van het geweldige uitzicht.

Espichel Cape and Hell Beach 4x4 Jeep Tour

4. Espichel Cape and Hell Beach 4x4 Jeep Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, klim je aan boord van een klassiek Jeep Cabrio 4x4-voertuig en begin je aan je tocht door de afgelegen hoeken van de Kaap van Espichel. Bezoek een zeldzaam voorbeeld van een monumentaal heiligdom voor pelgrims in een uniek religieus architecturaal complex. Zie voetafdrukken van dinosaurussen op de noordelijke helling van de kaap. De voetafdrukken zijn gefossiliseerde sporen die ongeveer 150 miljoen jaar geleden zijn achtergelaten door sauropoden en theropoden. Ga terug in de jeep en rijd naar het zuidelijke deel van de kaap om wilde en prachtige stranden te ontdekken en verkennen. Maak een korte wandeling naar het Hell Beach, een zandstrand tegenover een imposante verticale rots die uit de klif steekt. Geniet vanaf de top van het fantastische uitzicht. Geniet van een heerlijke snack bereid door het team. In de zomer kunt u zwemmen in het kalme blauwe water. Aan het einde van de tour wordt je afgezet bij je hotel.

Sesimbra: rondleiding door Sesimbra en Espichelgrotten

5. Sesimbra: rondleiding door Sesimbra en Espichelgrotten

Espichel Cape is beroemd om zijn geologische rijkdom en de unieke kalksteenformaties van het land. Om je boottocht te beginnen, vertrek je vanuit Sesimbra naar de Kaap van Espichel. Tijdens de hele ervaring bezoek je de grotten en geologische formaties die dit kustgebied bedekken. Je begint met een bezoek aan de Tamboril-grot, met zijn zenitale verlichting en kristalhelder water. Vanaf daar ga je naar de ingang van de Frade Grotto, een van de grootste grotformaties in het gebied. Je zult ook "Mesas" tegenkomen, geologische formaties gemaakt door mariene erosie. Je tour eindigt uiteindelijk met een bezoek aan de grotten van Sesimbra, waar je de monumentale Arco da Pombeira-grot zult tegenkomen. Je zult hier ook "Bifa" ontdekken, een unieke geologische formatie aan de voeten van de kaap waar je de zee kunt zien verdrijven alsof het een geiser is. Bij terugkomst heb je de mogelijkheid om te stoppen voor wat duiken in het kristalheldere water van Baleeira Bay.

Arrábida: privétour van een hele dag met wijnproeverij

6. Arrábida: privétour van een hele dag met wijnproeverij

Je privé Arrábida-tour van een hele dag begint met een rit over de 25 de Abril-brug van Lissabon op weg naar de Arrábida-rug. Stop om de lagune van Albufeira te bezoeken, een populaire plek om te kajakken, kitesurfen en windsurfen. Je bezoekt ook het grotendeels onontgonnen strand van Praia das Bicas en geniet van het uitzicht op de oceaan vanaf de kliffen erboven, met de Sintra-rug op de achtergrond. Bij Cabo Espichel bezoek je het heiligdom en de kerk van Nossa Senhora do Cabo en het aquaduct, en maak je een korte stop om de voetafdrukken van dinosauriërs te zien. Ga naar het kasteel van Sesimbra en geniet van het uitzicht op het vissersdorp beneden. Uw chauffeur brengt u vervolgens naar Sesimbra, een vissersdorp aan een rustige baai, waar u kunt genieten van vis en zeevruchten van uitzonderlijke kwaliteit en een wandeling kunt maken langs de golfbreker in de buurt van het strand. Je baant je een weg door Portinho da Arrábida naar een idyllisch wit zandstrand aan de monding van de rivier de Sado. Geniet van een klim naar de top van de bergkam om je te vergapen aan het ongelooflijke uitzicht! In het noorden kun je de hele stad Lissabon en de omliggende bergen zien, en in het zuiden heb je uitzicht op de kristalheldere blauwe zee, eilandjes, het schiereiland Tróia en de stad Setúbal. Daarna stop je in Azeitão in de kelders van José Maria da Fonseca om 6 van de beste regionale wijnen te proeven.

Van Lissabon: Arrábida-tour van een halve dag met transfers

7. Van Lissabon: Arrábida-tour van een halve dag met transfers

Je hebt een keuze uit bezienswaardigheden en attracties die kunnen worden verwerkt tot een programma van 4 uur. Bezoek eerst de lagune van Albufeira en het warme water dat bekend staat als een perfecte plek om te kajakken, kitesurfen en windsurfen. Bezoek vervolgens een bijna wilde Praia das Bicas, een onontgonnen strand met helder water in het Sesimbra-gebied. Vanaf de kliffen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de oceaan en de Sintra-bergrug op de achtergrond. Cabo Espichel is een indrukwekkende klif waar u het heiligdom en de kerk van Nossa Senhora do Cabo en het aquaduct kunt bezoeken. Haal het meeste uit dit ongelooflijke landschap door een toast uit te brengen. Bewonder de voetafdrukken van dinosaurussen in Zambujal. Overweeg vervolgens bij het kasteel van Sesimbra het uitzicht over het vissersdorp. Sesimbra is een vissersdorp gelegen in een baai met kalm water. In het dorp kunt u genieten van vis en zeevruchten van uitzonderlijke kwaliteit en een wandeling maken langs de golfbreker nabij het strand. Ga daarna naar Portinho da Arrábida, een paradijselijk strand met kristalhelder water en wit zand in de monding van de rivier de Sado. Het kan niet worden gemist. Serra da Arrábida is een klim naar de top van de bergkam. U zult geen woorden hebben om het ongelooflijke landschap voor u te beschrijven. In het noorden kun je de hele stad Lissabon zien, de bergen van S. Luís, S. Francisco, Louro en Gaiteiros. En in het zuiden, de kristalheldere blauwe zee, de eilandjes, het schiereiland Tróia en de stad Setúbal. Ga dan naar de Azeitão in de kelders van José Maria da Fonseca voor een proeverij van de beste regionale wijnen en de lokale delicatesse van Tortas de Azeitão.

Van Lissabon: privé wijntour met Setúbal & Arrábida

8. Van Lissabon: privé wijntour met Setúbal & Arrábida

Ontdek het schiereiland Setubal en bewonder de indrukwekkende bergketens en stranden. Rijd over de 25 april-brug en zie de andere kant van de rivier bij Tejo. Geniet van het uitzicht op de prachtige kust en de bergen van Arrábida en rijd vervolgens langs de wijnproducenten in Palmela, Setúbal en Montijo, waar de beste wijnen worden gemaakt. Bezoek Cabo Espichel en zijn adembenemende landschap. Bezoek Sesimbra, met zijn prachtige baai en een van de belangrijkste vissershavens van Portugal. Ga verder langs de toppen van de Arrabida-berg, die de naam geeft aan het natuurpark Arrabida, en bezoek bij aankomst in Setubal de Livramento-markt waar van dinsdag tot zondag verse producten van de zee en het land worden verkocht. Een wijn- en kaasproeverij wacht op u in een rustige omgeving bij de Mourisca Tide Mill in het natuurreservaat Sado Estuary. Bij uw terugkeer naar Lissabon steekt u de Vasco da Gama-brug over, een van de langste bruggen ter wereld.

Jeeptour door nationaal park Arrábida

9. Jeeptour door nationaal park Arrábida

Geniet van een dagje weg van de stad en bezoek het prachtige natuurpark Arrábida. Deze jeeptour neemt je mee naar plaatsen die je normaal niet zou kunnen bereiken, inclusief de seculiere kloosters, kastelen, grotten, uitkijkpunten en kliffen boven de zee. Veel van de paden zijn bedekt met typisch mediterrane vegetatie en kunnen alleen per jeep worden afgelegd. Een groot deel van het park valt onder milieubescherming en sommige locaties zijn alleen toegankelijk met toestemming van het park. U kunt ook een van de beroemdste wijnkelders in de regio bezoeken en de meest charismatische wijn van Setúbal proeven, de "Moscatel de Setúbal".

Van Lissabon of Sesimbra: 4x4 Tour naar Kaap Espichel

10. Van Lissabon of Sesimbra: 4x4 Tour naar Kaap Espichel

Reis door de regio Arrábida met een lokale gids op een 4x4-voertuig. Selecteer ophalen vanaf een ontmoetingspunt in Lissabon of Sesimbra. Krijg de kans om off-road te gaan op weg naar Kaap Espichel. Spring aan boord van een 4x4. Bewonder het Sesimbra-kasteel dat op een groene heuvel ligt. Kijk in het verleden terwijl je de voetafdrukken van dinosaurussen ziet in Cabo Espichel. Passeer het charmante dorpje Meco. Probeer wilde dieren te spotten in Nationaal Park Arrábida. Hoor over legendes die aanleiding gaven tot tradities. Luister naar je gids die je verhalen vertelt die in cultuur zijn veranderd.

  • Privétours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
20 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Cabo Espichel

Wil je alle activiteiten in Cabo Espichel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cabo Espichel

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 256 beoordelingen

De rondleiding was erg goed en sterk aanbevolen. Eerst reden we naar Cabo Espichel, daarna maakten we een stop bij het kasteel van Sesimbra en in Sesimbra zelf, waar we ongeveer 1,5 uur vrije tijd hadden, en als laatste konden we heerlijke wijnsoorten proeven. We stopten een paar keer op weg naar de wijnproeverij en bewonderden de prachtige uitzichten. Onze gids, Tanja, was super aardig en zeer bekwaam. Het mooiste was dat de bezienswaardigheden niet overspoeld werden door toeristen en je een kijkje in het leven van de lokale bevolking kreeg. Wij raden aan!

Onze gids Tanya was behulpzaam en knap, waardoor dit een plezierige dag was. De minibus was schoon, modern en in goede staat. De locaties waren fotogeniek en, met de inbreng van Tanya, interessant. We gingen van het schema af door in Sesimbra langer te lunchen dan verwacht, maar dit was geen probleem. De wijnproeverij was leuk en de wijnen waren redelijk geprijsd om te kopen. Een goede dag, aanbevolen. Alle redelijke covid-voorzorgsmaatregelen zijn genomen.

Deze tour is een geweldige kans om die delen van de buitenwijken van Lissabon te zien, waar je niet gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt komen. Tijdens deze reis zul je prachtige uitzichten hebben, langs kleine dorpjes gaan, lunchen in een klein mooi verborgen stadje, inspiratie en ideeën opdoen voor je volgende dagen en natuurlijk een zeer lokale wijn proeven. Was geweldig!

Absoluut geweldig! Adembenemende uitzichten. Muno is zo goed geïnformeerd en bescheiden. Ik had de beste dag ️ Deze reis zeker aanbevelen!

Interessant. Dag is voorbijgevlogen. Zeer aangename, zeer vriendelijke en onderhoudende tourgids. Aanrader.