Caen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Caen: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in Caen

Caen: 7 bezienswaardigheden

Wil je Normandië ervaren, ga dan naar Caen. Of je nu de oorlogsgeschiedenis wil ontdekken of gewoon een tripje in Frankrijk maakt, dit is de perfecte uitvalsbasis. Lees hier wat de beste plekken zijn.

 • Abdij van Saint-Etienne

  1. Abdij van Saint-Etienne

  Dit voormalig klooster staat ook bekend als Abbaye Aux Hommes en werd in 1063 gesticht door Willem de Veroveraar. Doordeweeks vindt om 10:30 en 16:30 uur een tour plaats.

 • Memorial de Caen

  2. Memorial de Caen

  Neem zeker een halve dag de tijd om het grote museum over de WOII te bezoeken. De moderne attractie wordt regelmatig geüpdated, dus zelfs als je er al een keer bent geweest, zul je weer nieuwe dingen ontdekken.

 • 3. Abdij van Sainte-Trinite

  Dit is het zusje van de Abbeye St Etienne, opgericht door de vrouw van Willem als deel van hun straf omdat ze trouwden als neef en nicht... Ja, echt. Kom vroeg, het is dan iets rustiger.

 • Chateau de Caen

  4. Chateau de Caen

  Willem de Veroveraar sloeg weer toe met zijn kasteel, waar hij hertogen en koningen die hem bezochten, zou vermaken. Een populaire attractie in Caen, je kunt hier een rondleiding boeken langs de kamers, paleizen, en kerkers.

 • Musee des Beaux-Arts de Caen

  5. Musee des Beaux-Arts de Caen

  Midden in het kasteel is het museum voor schone kunsten gevestigd. Zie meesterwerken van Monet, Rubens en Corbet. Bezoek ook de beeldentuin!

 • Kerk van Saint-Pierre

  6. Kerk van Saint-Pierre

  De Middeleeuwse architectuur van deze kerk is prachtig, maar het hoogtepunt is de gekleurde ruiten. Ook interessant: bombardementsschade, intact gehouden en tentoongesteld.

 • 7. Parc Festyland

  Even iets anders: een pretpark met genoeg entertainment om een dag mee te vullen. De toegang is redelijk geprijsd, met €19 voor volwassenen en €16 voor kinderen.

Plan je bezoek

 • Hoe is het weer?

  Caen ligt in Noord-Frankrijk, dus een garantie op mooi weer heb je niet. 's Zomers heb je wel de beste kans, dus als je een tijd aan het strand wilt doorbrengen, kom dan tussen juni en augustus. In de lente en herfst is de temperatuur prima om op pad te gaan, neem alleen een paraplu mee voor het geval dat!

 • Wanneer moet je gaan?

  Midden maart vindt het Festival Aspect des Musiques d’Aujourd’hui plaats, met muziek en optredens door de hele stad. Eind september heb je goede kans op fijne deals, omdat veel attracties het derde weekend van de maand, tijdens de Journees du Patrimone, gratis zijn.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Hoewel Caen barst van de historische attracties, wordt het er nooit ondraaglijk druk. Kom 's zomers om te sightseeën met lekker weer en weinig zorgen om grote vakantiedrukte.

Sitemap Caen

Wil je alle activiteiten in Caen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Caen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 340 beoordelingen

Een must voor iedere Europeaan vanaf twaalf jaar

De Tweede Wereldoorlog wordt hier in breed historisch perspectief getoond, met een uitvoerige en gedegen voorgeschiedenis vanuit WO-1 en het Interbellum en met een dito ‘uitloop’ naar de Koude Oorlog. WO-2 zelf wordt uitgebreid en indringend behandeld, waarbij het ‘totale’ karakter van de oorlog goed in beeld wordt gebracht. De behandeling van de Holocaust als de ultieme consequentie van uitsluiting is zeer indrukwekkend. Dit Memorial zou - in ieder geval - iedere Europeaan vanaf twaalf jaar moeten bezoeken, om kennis te nemen van de Europese geschiedenis vanaf 1914 en om een beter begrip te krijgen van de wereld waarin we nu leven. Een betere weerlegging van het populisme dat ook in Europa velen in de ban houdt, zul je niet gauw vinden.

Héél modern complex met hedendaagse multimedia. Verschillende aparte activiteiten, binnen en buiten. Originele, ondergrondse Duitse commandobunker. Minstens 1/2 dag voorzien!

Zeer mooi en uitgebreid museum. Reken hiervoor zeker een halve dag. Wij waren verbaasd over de omvang van het museum. Schuif zeker aan aan de cinemazalen. Zeker een aanrader

Het is alleen jammer dat er geen barcode werd gestuurd. De caissières moesten nu een code invoeren wat meer tijd kost. Gelukkig was het niet druk.