Caen
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Caen

Bekijk alle tours en activiteiten in Caen

Caen: 7 bezienswaardigheden

Wil je Normandië ervaren, ga dan naar Caen. Of je nu de oorlogsgeschiedenis wil ontdekken of gewoon een tripje in Frankrijk maakt, dit is de perfecte uitvalsbasis. Lees hier wat de beste plekken zijn.

Abdij van Saint-Etienne

Dit voormalig klooster staat ook bekend als Abbaye Aux Hommes en werd in 1063 gesticht door Willem de Veroveraar. Doordeweeks vindt om 10:30 en 16:30 uur een tour plaats.

Memorial de Caen

Neem zeker een halve dag de tijd om het grote museum over de WOII te bezoeken. De moderne attractie wordt regelmatig geüpdated, dus zelfs als je er al een keer bent geweest, zul je weer nieuwe dingen ontdekken.

Abdij van Sainte-Trinite

Dit is het zusje van de Abbeye St Etienne, opgericht door de vrouw van Willem als deel van hun straf omdat ze trouwden als neef en nicht... Ja, echt. Kom vroeg, het is dan iets rustiger.

Chateau de Caen

Willem de Veroveraar sloeg weer toe met zijn kasteel, waar hij hertogen en koningen die hem bezochten, zou vermaken. Een populaire attractie in Caen, je kunt hier een rondleiding boeken langs de kamers, paleizen, en kerkers.

Musee des Beaux-Arts de Caen

Midden in het kasteel is het museum voor schone kunsten gevestigd. Zie meesterwerken van Monet, Rubens en Corbet. Bezoek ook de beeldentuin!

Foto: Geert Orye@flickr (CC BY 2.0)

Kerk van Saint-Pierre

De Middeleeuwse architectuur van deze kerk is prachtig, maar het hoogtepunt is de gekleurde ruiten. Ook interessant: bombardementsschade, intact gehouden en tentoongesteld.

Parc Festyland

Even iets anders: een pretpark met genoeg entertainment om een dag mee te vullen. De toegang is redelijk geprijsd, met €19 voor volwassenen en €16 voor kinderen.

Caen: Plan uw bezoek

Hoe is het weer?

Caen ligt in Noord-Frankrijk, dus een garantie op mooi weer heb je niet. 's Zomers heb je wel de beste kans, dus als je een tijd aan het strand wilt doorbrengen, kom dan tussen juni en augustus. In de lente en herfst is de temperatuur prima om op pad te gaan, neem alleen een paraplu mee voor het geval dat!

Wanneer moet je gaan?

Midden maart vindt het Festival Aspect des Musiques d’Aujourd’hui plaats, met muziek en optredens door de hele stad. Eind september heb je goede kans op fijne deals, omdat veel attracties het derde weekend van de maand, tijdens de Journees du Patrimone, gratis zijn.

Tips & informatie

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Hoewel Caen barst van de historische attracties, wordt het er nooit ondraaglijk druk. Kom 's zomers om te sightseeën met lekker weer en weinig zorgen om grote vakantiedrukte.

Activiteiten in Caen

De must-see bezienswaardigheden in Caen

Sitemap Caen

Wil je alle activiteiten in Caen ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Caen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen van GetYourGuide-klanten