Caen
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gratis annulering

Plannen veranderd? Geen probleem. Annuleer minstens 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Andre seværdigheder i Caen

Vil du se alle oplevelser i Caen? Klik her for en fuld oversigt

Wat anderen zeggen over Caen

Een must voor iedere Europeaan vanaf twaalf jaar

De Tweede Wereldoorlog wordt hier in breed historisch perspectief getoond, met een uitvoerige en gedegen voorgeschiedenis vanuit WO-1 en het Interbellum en met een dito ‘uitloop’ naar de Koude Oorlog. WO-2 zelf wordt uitgebreid en indringend behandeld, waarbij het ‘totale’ karakter van de oorlog goed in beeld wordt gebracht. De behandeling van de Holocaust als de ultieme consequentie van uitsluiting is zeer indrukwekkend. Dit Memorial zou - in ieder geval - iedere Europeaan vanaf twaalf jaar moeten bezoeken, om kennis te nemen van de Europese geschiedenis vanaf 1914 en om een beter begrip te krijgen van de wereld waarin we nu leven. Een betere weerlegging van het populisme dat ook in Europa velen in de ban houdt, zul je niet gauw vinden.

Héél modern complex met hedendaagse multimedia. Verschillende aparte activiteiten, binnen en buiten. Originele, ondergrondse Duitse commandobunker. Minstens 1/2 dag voorzien!

Zeer mooi en uitgebreid museum. Reken hiervoor zeker een halve dag. Wij waren verbaasd over de omvang van het museum. Schuif zeker aan aan de cinemazalen. Zeker een aanrader

Het is alleen jammer dat er geen barcode werd gestuurd. De caissières moesten nu een code invoeren wat meer tijd kost. Gelukkig was het niet druk.