Kies data
Dingen om te doen

Caesarea

Caesarea: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

1. Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

Breng een dag door met het verkennen van de mooie Mediterraanse kust van Israël tijdens deze dagvullende uitstap die vertrekt vanuit Tel Aviv, Herzliya en Netanja. Een deskundige gids neemt je mee de bus met airconditioning in naar oude steden en monumenten langs de kust. Om mee te beginnen ga je met je gids op ontdekkingstocht in de prachtige havenstad Caesarea. Deze oude Romeinse stad bevat imposante Romeinse ruïnes, waaronder één van de grootste amfitheaters die in de Romeinse periode gebouwd zijn. Vervolgens reis je naar Haifa om de Tuinen van Baha'í te bezoeken. De Tuinen van Baha'í bevatten schitterende terrassen en zijn één van de belangrijkste attracties van Israël. Je gids zorgt ervoor dat je de kans krijgt om de mooie UNESCO-Werelderfgoedtuinen te fotograferen en neemt je daarna mee naar Rosh Hanikra. Bij Rosh Hanikra verken je de kalkstenen grotten van het gebied. Je vindt er ook prachtige witte kalkkliffen die uitkijken over de Middellandse Zee. Vanaf de kliffen kijk je over de grens naar Libanon, waarna je verder reist naar Akko, in het noorden. De oude stad van Akko staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en bevat imposante stadsmuren, een charmante haven en een oosterse bazaar. De gids vertelt in detail over de fascinerende geschiedenis van de oude stad terwijl je door de historische straatjes wandelt die ooit bekend waren bij Grieken, Byzantijnen en Ottomanen. 

Vanuit Tel Aviv: trip Caesarea, Haifa, Acre en Rosh Hanikra

2. Vanuit Tel Aviv: trip Caesarea, Haifa, Acre en Rosh Hanikra

Vertrek vanuit Tel Aviv en reis langs de Middellandse Zeekust langs Herzliya en Netanya. Je komt aan in de stad Caesarea die werd gebouwd onder Herodes en vernoemd naar de Romeinse keizer, Caesar. Kom meer te weten over overblijfselen van de oude stad en hoe het een welvarende en luxueuze stad was. Onder de archeologische opgravingen, zie je poorten, een gracht en goed bewaarde muren en kamers. Bezoek het perfect bewaard gebleven Romeinse amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor uitvoeringen door Israëlische en internationale artiesten. Ga naar een deel van wat ooit een hippodroom was en de overblijfselen van een Romeinse tempel die boven de haven stond.  Blijf doorrijden naar het noorden door Haifa, waar je de tijd neemt om de adembenemende Baha'i-schrijn en tuinen te zien. Wandel door de terrastuinen die naar beneden lopen in de berg richting de stad eronder. Zie hoe elk van de 19 terrassen barst van de kleurrijke bloemen en aangelegde ontwerpen. Bezoek vervolgens  Rosh HaNikra, het meest noordelijke punt langs de mediterrane kust van Israël. Daal af met een kabelbaan in het netwerk van kalksteengrotten gecreëerd door het constante bombardement van golven tegen de rotsen. Pauzeer op de terugweg naar het zuiden bij Acre (Akko), de grootste kruisvaardersstad van het land. Bewonder hoe de stad buitengewoon goed is bewaard en wees onder de indruk van de ongelooflijke overgebleven architectuur. Een deel van de stad heeft markten en mensen die nog in de oude gebouwen wonen. Bekijk de muren en gracht die aan het einde van de jaren 1900 door El Jazzar zijn gereconstrueerd en gerepareerd. Ontdek hoe de machtige muren ervoor zorgden dat zelfs Napoleon de stad niet kon veroveren. Zie tot slot de overblijfselen van de kruisvaarders, de gevangenis die onder Turks bewind werd gebruikt en de galg die onder het Britse mandaat werd gebruikt om joden op te hangen die de wet overtreden die de joodse immigratie naar Palestina na de Tweede Wereldoorlog beperkte.

Caesarea, Haifa & Akko Dagtocht vanuit Jeruzalem

3. Caesarea, Haifa & Akko Dagtocht vanuit Jeruzalem

Deze dagtour neemt je mee naar de juweeltjes van de westkust van Israël. Vertrekkend Jeruzalem in een busvervoer met airconditioning om aan de reis in Tel Aviv deel te nemen. Ga langs de kust, via Tel Aviv, naar de oude Romeinse hoofdstad Caesarea. De prachtige haven ligt ongeveer halverwege tussen Haifa en Tel Aviv en heeft een lange en buitengewone geschiedenis. Ontwikkeld vanuit een bescheiden Phoenicische haven door koning Herodus in een van de grootste steden van Palestina, het overleefde tot de 13e eeuw toen de Baybars van Egypte het vernietigde. De ruïnes zijn indrukwekkend en beschikken over een machtig aquaduct en een van de grootste amfitheaters uit de Romeinse tijd. Maak een ontspannende wandeling door de archeologische opgravingen voordat je verder gaat langs de kust naar Haifa. De 3e stad van Israël biedt een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de stad zelf vanaf een van de belangrijkste bezienswaardigheden, de Baha'i-tuinen in het Baha'i World Center. Een UNESCO-werelderfgoedlocatie, je krijgt je fotokans en neemt het beeld in voordat je doorgaat naar Rosh Hanikra. Verken de kalksteengrotten van Rosh Hanikra op de grens met Libanon. Bekijk de prachtige witte krijtrotsen met uitzicht op de zee. ga verder naar Acre aan de noordelijke rand van Haifa Bay. Het verhaal van de stad is een van de oudste continu bewoonde locaties in West-Galilea, maar is even fascinerend als lang. Je zult de tijd hebben om door straten te dwalen die de voetstappen van Grieken, Byzantijnen, Arabische kruisvaarders, Ottomanen en de Britten hebben gezien. De oude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en beschikt over enorme stadsmuren, een charmante haven, een oosterse markt en de glorieuze Jezzar Pasha-moskee, waar een haar van de baard van de profeet Mohammed wordt bewaard. Je keert langs de kust terug naar je hotels.

Caesarea, Haifa en Akko: dagtocht

4. Caesarea, Haifa en Akko: dagtocht

Ontdek vier van de mooiste plekken van Israël in slechts 1 dag tijdens deze tour naar Caesarea, Haifa, Rosh Hanikra & Akko Ontdek de diversiteit en schoonheid van de noordelijke kustlijn van Israël, van de Romeinse aquaducten van Caesarea die in opdracht van koning Herodes zijn gemaakt, tot de schitterende witte grotten in Rosh Hanikra. Neem de prachtige oude badplaats Caesarea van koning Herodes in je op, verken de bruisende markten in Akko, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, maak een rondleiding in Haifa, waar de 'hangende' Bahai-tuinen liggen, en bewonder ten slotte Rosh Hanikra, met zijn adembenemende kliffen en grotten waar de Middellandse Zee en de bergen samenkomen. Deze dagtour, onder leiding van een geselecteerde Israëlische gids, vertrekt vier keer per week vanuit Tel Aviv of Jeruzalem en is de beste manier om het noorden van Israël in slechts één dag te verkennen. Deze rondtrip zal jou de hoogtepunten van het Noorden laten zien en eindigt met een retourtransfer naar je ophaalpunt in Tel Aviv en Jeruzalem. Na deze ervaring heb je gegarandeerd prachtige herinneringen gemaakt en indrukken opgedaan De tour is vier keer per week beschikbaar met gegarandeerd vertrek.

Vanuit Jeruzalem: dagtrip naar Caesarea en West-Galilea

5. Vanuit Jeruzalem: dagtrip naar Caesarea en West-Galilea

Breng een hele dag door met het verkennen van de oude steden en de overgebleven architectuur van Israël met een gids die de geschiedenis tot leven brengt voor je ogen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Jeruzalem, reis je langs de Middellandse Zeekust naar het eerste interessante punt, de oude stad Caesarea. Onder de archeologische opgravingen zie je poorten, een slotgracht en goed bewaarde muren en kamers. Bezoek het perfect bewaard gebleven Romeinse amfitheater, dat nog steeds wordt gebruikt voor uitvoeringen van Israëlische en internationale artiesten. Daarnaast vind je de overblijfselen van de Hippodrome en de Romeinse tempel, die uitkijken over de haven met zijn drukke commerciële schepen. Luister naar verhalen over hoe deze eens welvarende stad na de kruistocht in de vergetelheid is geraakt. Blijf doorrijden naar het noorden om Haifa te passeren, waar je stopt om de adembenemende Baha'i-schrijn en tuinen te zien. De 19 terrasvormige tuinen barsten van kleurrijke bloemen en aangelegde ontwerpen. De volgende stop is Rosh Hanikra, het meest noordelijke punt langs de mediterrane kust van Israël. Daal af met een kabelbaan in het netwerk van kalksteengrotten gecreëerd door het constante bombardement van golven tegen de rotsen. Op de terugweg stop je bij Acre (Akko), de grootste kruisvaardersstad van het land. Zie hoe goed de stad is bewaard en de ongelooflijke overgebleven architectuur. De stad leeft nog steeds, is vol met markten en bruist van mensen die nog steeds in de oude gebouwen wonen. Leer hoe de machtige muren van de stad zelfs Napoleon beletten de stad te veroveren. Bezoek ten slotte de Crusader-overblijfselen, de gevangenis die onder Turks bewind wordt gebruikt en de galg die onder Brits mandaat wordt gebruikt om Joden op te hangen die de Britse wet overtreden die de Joodse immigratie naar Palestina na de Tweede Wereldoorlog beperkte.

Dagtocht met kleine groepen langs de mediterrane kust van Israël

6. Dagtocht met kleine groepen langs de mediterrane kust van Israël

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Jeruzalem of Tel Aviv, rijd je noordwaarts langs de mediterrane kustvlakte. Het begint met de stad Caesarea, die onder Herodes werd gebouwd en vernoemd naar de Romeinse keizer Caesar. Aan de overblijfselen van de oude stad kun je zien dat het een welvarende en luxueuze stad was. Onder de archeologische opgravingen zie je poorten, een gracht en goed bewaarde muren en kamers. Er is een perfect bewaard gebleven Romeins amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor optredens van Israëlische en internationale artiesten. De Romeinse overblijfselen zijn eeuwenlang bewaard gebleven door het zeezand dat de stenen bedekte en beschermde. Naast het amfitheater bevindt zich een deel van wat ooit een hippodroom was. We kunnen de overblijfselen zien van een Romeinse tempel die boven de haven stond met uitzicht op de drukke commerciële schepen die schatten uit het oosten vervoerden en de Nabatese karavanen die op weg waren naar Rome. In navolging van de Romeinen bleef de stad eeuwenlang verwaarloosd totdat de kruisvaarders arriveerden, maar in de jaren na de kruisvaarders raakte de stad opnieuw in de vergetelheid. De tour gaat verder met een rit naar het noorden, door Haifa, waar je stopt om het adembenemende Baha'i-heiligdom en de tuinen te zien. Houd er rekening mee dat de rondleiding geen toegang tot de tuinen omvat, maar in plaats daarvan van bovenaf bekijkt. De terrasvormige tuinen stromen de berg af naar de stad beneden, elk van de 19 terrassen barst van de kleurrijke bloemen en landschapsontwerpen. De volgende stop is bij Rosh Hanikra, het meest noordelijke punt langs de Middellandse Zeekust van Israël. Je daalt met de kabelbaan af naar het netwerk van kalksteengrotten dat is ontstaan door het constante bombardement van golven tegen de rotsen. Op de terugreis naar het zuiden stopt de tour bij Acre (Acco), de grootste kruisvaardersstad van het land. De stad is buitengewoon goed bewaard gebleven en je kunt niet anders dan onder de indruk zijn van de ongelooflijke architectuur en hoe deze heeft overleefd. Een deel van de stad leeft met markten en mensen die nog steeds in de oude gebouwen wonen. U ziet de muren en de gracht die aan het eind van de twintigste eeuw door El Jazzar zijn gereconstrueerd en gerepareerd. De machtige muren verhinderden zelfs Napoleon de stad te veroveren. Je kunt de overblijfselen van de kruisvaarders zien, de gevangenis die onder Turkse heerschappij werd gebruikt en de galg die later onder het Britse mandaat werd gebruikt om Joden op te hangen die de Britse wet overtreden die de Joodse immigratie na de Tweede Wereldoorlog beperkte.

Van Jeruzalem: Caesarea, Haifa, Acre & Rosh Hanikraondleiding

7. Van Jeruzalem: Caesarea, Haifa, Acre & Rosh Hanikraondleiding

Vertrek vanuit Jeruzalem en reis langs de kust van de Middellandse Zee. Onderweg passeer je Herzilya en Natanya voordat je het eerste aandachtspunt, de oude stad van Caesarea, bereikt. Ontdek hoe deze stad werd gebouwd onder Herodes en vernoemd naar de Romeinse keizer Caesar. Onder de archeologische opgravingen, zie poorten, een gracht en goed bewaarde muren en kamers. Bezoek het perfect bewaard gebleven Romeinse amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor optredens van Israëlische en internationale artiesten. Naast het amfitheater, vind je de overblijfselen van het Hippodrome en de Romeinse tempel. Lees meer over hoe beide gebouwen boven de haven stonden met uitzicht op de drukke commerciële schepen met schatten uit het oosten en de Nabatean-caravans die op weg waren naar Rome. Hoor verhalen over hoe na de kruistocht de stad die zo welvarend was, in de vergetelheid raakte. Rijd verder naar het noorden en passeer Haifa, waar u zult stoppen om de adembenemende Baha'i Shrine en tuinen te zien. De terrastuinen lopen over de berg naar de stad beneden, elk van de 19 terrassen barst van de kleurrijke bloemen en aangelegde ontwerpen. Volgende stop bij Rosh HaNikra, het meest noordelijke punt langs de mediterrane kust van Israël. Daal met de kabelbaan af naar het netwerk van kalksteengrotten, gecreëerd door het constante bombardement van golven tegen de rotsen. Op de terugweg naar het zuiden, stop bij Acre (Akko), de grootste kruisvaardersstad van het land. Bewonder hoe de stad buitengewoon goed bewaard is gebleven en wees onder de indruk van de ongelooflijk overgebleven architectuur. Bewonder hoe een deel van de stad leeft met markten en mensen die nog steeds in de oude gebouwen wonen. Bekijk de muren en gracht die aan het eind van de 20e eeuw werd gereconstrueerd en gerepareerd door El Jazzar. Lees meer over hoe de machtige muren verhinderden dat zelfs Napoleon de stad veroverde. Bezoek ten slotte de overblijfselen van de kruisvaarders, de gevangenis die onder Turkse heerschappij werd gebruikt, en de galg die onder het Britse mandaat werd gebruikt om Joden op te hangen die de Britse wet braken en Joodse immigratie na de Tweede Wereldoorlog beperkten tot Palestina.

Edelstenen van het noorden: Galilea & Golanhoogten 2-daags arrangement

8. Edelstenen van het noorden: Galilea & Golanhoogten 2-daags arrangement

Verken de ware pareltjes van het noorden van Israël in 2 dagen. Wees getuige van oude ruïnes en bewonder de fascinerende geschiedenis erachter. Verken de uitzichten op Mt. Bentalwe en de uitgestorven volocano bij Birkat Ram. Bezoek prachtige synagogen en maak een rondleiding door de kibboets. Ontdek dit alles en meer, terwijl je van je gids leert over de geschiedenis achter de legendes. Dag 1: Rijd noordwaarts langs de kustvlakte en passeer Megiddo. Bewonder de goed bewaarde Romeinse ruïnes in Beit Shean. We volgen de Jordaanvallei noordwaarts en stoppen bij Yardenit - de doopplaats. Vanaf daar stijg je via Hamat Gader naar de zuidelijke Golanhoogten. Bij het Shalom Observatorium kijken we naar het westen over het Meer van Galilea. Bezoek vervolgens de opgegraven overblijfselen van de Talmoedische stad. Reis naar Mt. Bentalwe waar je de voormalige Syrische vestingwerken en de Syrische stad Kuneitra over de grens ziet. Overnachting in een kibboets-pension. Dag 2: Na een rondleiding door de kibboets gaan we noordwaarts naar een van de zijrivieren van de Jordaan bij Caesarea Philippi (Banias). Na een bezoek aan het kruisvaardersfort en de uitgedoofde vulkaan bij Birkat Ram, eindigen we de dag in de Safed-stad van de Kabala. Hier ziet u de synagogen, het bezoekerscentrum en de kunstenaarswijk.

Caesarea, Haifa en Rosh Hanikra . verkennen

9. Caesarea, Haifa en Rosh Hanikra . verkennen

De dag begint om 8:00 uur ophaalservice vanuit je accommodatie in Tel Aviv, Herzliya of Netaniya. Rijd langs de noordkust van Israël om het wereldberoemde Caesarea te bezoeken, een administratief centrum van het Romeinse rijk en de hoofdstad van de Byzantijnse provincie Palaestina Prima. Bezoek het prachtig bewaard gebleven Romeinse theater, bewonder de haven gebouwd door koning Herodes en loop langs de kruistochtenmuren. Ga verder naar Haifa en bezoek de weelderige Baha'i-tuinen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bezoek vervolgens de oude stad van Akko, ook een UNESCO-werelderfgoed, en bekijk de beroemde ridderzalen, een van de wonderen van de Europese architectuur. Geniet van de Arabische markten van Akko en loop door de geheime tunnel gebouwd door de Tempeliers in de 12e eeuw. Verken de kronkelige middeleeuwse straatjes met typische stedelijke componenten zoals een citadel, moskeeën en baden. Ga verder naar het uiterste noorden van Israël om de Rosh Hanikra-grotten te bezoeken, een geologische formatie op de grens tussen Israël en Libanon. Bewonder een adembenemend uitzicht op de rotsachtige kliffen en de blauwe zee beneden. Na het bezoek passeert u de Libanese grens voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

Van Tel Aviv: privérondleiding door Noord-Israël

10. Van Tel Aviv: privérondleiding door Noord-Israël

Verken vier van de meest indrukwekkende locaties van Israël tijdens deze privétour naar Caesarea, Haifa, Rosh Hanikra en Akko. Reis per privévoertuig met airconditioning met uw eigen gids voor de dag. Ontdek de diversiteit en schoonheid van de noordelijke kustlijn van Israël, van de Romeinse aquaducten van Caesarea, gemaakt door koning Herodes, tot de glinsterende witte grotten van Rosh Hanikra. Neem eerst het wonder van koning Herodes' oude kustplaats Caesarea in u op, voordat u de bruisende markten in Akko gaat verkennen. Bezoek vervolgens Haifa, de thuisbasis van de 'hangende' Bahai-tuinen. Bewonder tenslotte Rosh Hanikra, een prachtig gebied waar kliffen en grotten de Middellandse Zee ontmoeten.

Sitemap Caesarea

Wil je alle activiteiten in Caesarea ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Caesarea

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 556 beoordelingen

Casi todos los tour de Bein Harim Toerisme que me han tocado me han gustado. Los guías conocen la historia, son simpáticos y muy amables. En este tour me tocó ir con Arón García, nos explico todo de forma bilingüe pues el grupo lo requería, nos llevó a comer a un lugar donde hacen el humus más rico Fue paciente con todo el grupo y estricto con loual c loual hizo ver todo lo importante. Recomendaría comenzar por las cavernas el tour y de ahí terminar in Cesárea. Pero gracias a ellos, he conocido lo más importante de Israel.

Beveel deze tour ten zeerste aan voor een georganiseerd en uitstekend historisch overzicht van deze bezienswaardigheden. Norbert was de gids en chauffeur voor de dag en ik was enorm onder de indruk van hoe hij beide tegelijk met enthousiasme kon doen. De vrije tijd per locatie is beperkt, maar genoeg tijd om een paar foto's te maken voordat je naar de volgende bestemming gaat. Breng 50 shekels contant mee voor de Arabische lunch tijdens de tour en geniet ervan!

We namen de tour in het Spaans met de gids Lea. Geweldige ervaring, erg leuk en verrijkend. De hoeveelheid en de bezochte plaatsen zijn ambitieus, maar je leert kennen en zien wat het belangrijkste is. Onze fantastische gids, zeer voorbereid en georganiseerd. Haar prestatie is opmerkelijk omdat ze ondanks de regen en een beetje ziek zijn die dag haar best deed.

Een buitengewone ervaring! Zeer strak programma, prachtige uitzichten, veel geschiedenis (geweldig gepresenteerd - zelfs jonge mensen, zoals onze 13-jarige dochter, konden Amir Call Or, de volledige naam van onze gids, volledig inspireren). Israël wordt vanuit een ander perspectief uitgelegd en dichter bij je gebracht. Bedankt Amir!

Ik vond de tour spannend en je zag en beleefde een paar andere kanten van Israël. Boek je een dagtocht met meerdere tussenstops, dan moet je er vanuit gaan dat hier en daar tijd tekort zal komen. Alles was in orde voor mij en ik zou deze tour aanbevelen.