Cagliari

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Cagliari: de beste attracties

De top 6 bezienswaardigheden en hotspots van Cagliari!

Het charmante stadje Cagliari bevindt zich aan de zuidkust van het eiland Sardinië. Cagliari is vol gewaaierde baaien die je kunt ontdekken, tegelijkertijd kun je de volle Sardinische ervaring beleven tijdens een bezoek aan de kathedralen, musea en het Romeins amfitheater.

 • 1. Teatro Lirico

  Het Liricotheater werd vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd, nadat de oorlog elk operahuis had doen verdwijnen. Tegenwoordig toont het theater vele voorstellingen per jaar en is het zelfs bekroond met de Premio Franco Abiatti prijs voor innovatieve programmering.

 • Nationaal Archeologisch Museum

  2. Nationaal Archeologisch Museum

  Om echt de geschiedenis van Sardinië te begrijpen moet je ondergronds gaan. Ontdek het Nationaal Archeologisch Museum op een regenachtige dag en bekijk de standbeelden van figuren uit de Sardinische historie.

 • Cagliari Kathedraal

  3. Cagliari Kathedraal

  Proef de Pisan-Romaanse stijl in de Cagliari kathedraal. In deze kathedraal uit de veertiende eeuw vind je allerhande kunstwerken, waaronder werken van de vijftiende eeuwse Vlaming Roger van der Weyden.

 • Bastione di Saint Remy

  4. Bastione di Saint Remy

  Voor een verbijsterend uitzicht moet je naar het Bastione di Saint Remy. Vier het feit dat je ook gewoon met de lift naar dit panoramisch uitzicht kan, waar je in volle glorie uitkijkt over de mediterranne woningen in Cagliari.

 • Toren van San Pancrazio

  5. Toren van San Pancrazio

  Na tweehonderd treden bereik je de top van de toren San Pancrazio, waar je van het welverdiende uitzicht kan genieten. Men zegt dat het één van de beste uitkijkpunten in de stad is.

 • Amfitheater Romano di Cagliari

  6. Amfitheater Romano di Cagliari

  De buitengewone akoestiek van een amfitheater moet je meemaken om te kunnen geloven dat zoiets bestaat. Dat is voor dit Romeinse amfitheater geen uitzondering. Bereid je maar vast voor, want elke fluister vanaf het podium is te horen.

Plan je bezoek

 • Vervoer in Cagliari

  Er is een divers aanbod qua openbaar vervoer in Cagliari. Je kan kiezen uit bussen en treinen als je liever niet de auto neemt. Anders kun je natuurlijk een auto huren! Wij raden een kleine auto aan, omdat straten nauw kunnen zijn. Zelfs een fiets is een goed idee, maar pas op in het verkeer.

 • Slapen in Cagliari?

  In de buurt van de haven kun je goed vertoeven. Deze buurt was ooit alleen voor echte vissers, nu kun je er genieten van alle verse en lokale producten. Dichterbij de scheepswerven kan je niet zitten!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De beste tijd om Cagliari te bezoeken is juni tot september. Heel het jaar is het er gezellig, maar het weer is in deze maanden het fijnst. Hier komen dan ook wel veel toeristen op af, waardoor prijzen iets hoger kunnen zijn dan in de winter.

Sitemap Cagliari

Wil je alle activiteiten in Cagliari ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cagliari

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 376 beoordelingen

Andrea took us for a two hours bike tour. He is a great storyteller and knows a lot about the history of Cagliari. We got the chance to visit the market for a short time. During the stop in a picturesque parc, he offered us a drink. We have seen a lot more of the city in a convenient way. Maryan - The Netherlands

Een super tour met een zeer leuke gids. Die deskundig praat over de omgeving maar ook graag iets van jou persoonlijks te weten komt. Tot slot zijn ze zeer professioneel en punctueel waar ik persoonlijk zeer van hou

De gids was erg leuk en wist interessante feiten te vertellen. Goed dus. Alleen de fietsen zijn erg aan vernieuwing toe.

In korte tijd een goed beeld gekregen over de historie van Cagliari. Ook de belangrijkste historische gebouwen gezien.

Je krijgt in prima indruk van de stad. Ivo, de gids, weet een hoop te vertellen. Een aanrader.