Kies data

Cagliari Cultuur & geschiedenis

Cagliari Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Cagliari: ondergrondse stad & optionele tour door oude stad

1. Cagliari: ondergrondse stad & optionele tour door oude stad

Ontdek de geheimen onder de zonnige straten van Cagliari tijdens een rondleiding door de metro van de stad. Verbeter jouw ervaring met een optionele wandeling door de oude stad en kies uit privé- en gedeelde groepsopties. Ontmoet jouw gids om je rondleiding door de grotten, crypten en tunnels onder de stad te beginnen. Dwaal door een privégalerij onder een school die tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilkelder werd gebruikt. Bekijk arcades verlicht door zacht kaarslicht en luister naar het deskundige commentaar van de gids. Selecteer de optie inclusief een begeleide wandeltocht door de oude stad om jouw ervaring uit te breiden. Slenter door de straten van de stad en bewonder met jouw gids de hoogtepunten van het historische centrum.

Top bezienswaardigheden van Cagliari Tour

2. Top bezienswaardigheden van Cagliari Tour

Bezoek de historische wijken van Cagliari, rijk aan cultuur en geschiedenis. Begin uw wandeltocht van ongeveer een tot twee uur van de lagere naar de hogere punten of van de top van de heuvels naar de kleine straatjes van het stadscentrum, afhankelijk van uw verzoek. Bezoek alle monumenten, kerken en belangrijkste plaatsen, zoals de crypte van Santa Restituta en Sant'Efisio, de koepel van Cagliari en andere kleine kerken, de muren en torens van Pisa. Bezoek aan het einde van de tour Santa Chiara's Food Market, waar je heerlijke Sardijnse wijnen en kaas kunt proeven. Op verzoek kunt u naar Poetto Beach en de pittoreske San Benedetto-markt worden gebracht - in dit geval is de rondleiding door het stadscentrum korter. Als je in Pula of Chia verblijft, kun je ook stoppen voor een korte vogelspotpauze in de lagune van Santa Gilla om de prachtige roze flamingo's te zien. Deze wandeltocht kan ook als route met de auto worden georganiseerd, als stop-and-go tour als u liever niet wandelt. In dit geval is het niet mogelijk om de monumenten binnen te bezoeken, maar gewoon om ervoor te stoppen om wat foto's te maken.

Cagliari: Su Nuraxi Barumini & Giara Wild Halve dag tour

3. Cagliari: Su Nuraxi Barumini & Giara Wild Halve dag tour

Ontdek de nuraghe van Sardinië tijdens een vier uur durende tour door de Su Nuraxi di Barumini, het beste voorbeeld van een uniek verdedigingssysteem dat een uitzonderlijk antwoord bood op politieke en sociale omstandigheden, en een innovatief gebruik van de materialen en technieken die beschikbaar zijn voor een prehistorische eiland. Erkend door UNESCO vanwege zijn historische betekenis, biedt de site een geweldige introductie tot de oorsprong van de Sardijnse cultuur. Tijdens de tour verken je de enorme megalithische massa diep in vele tholos van onvergelijkbare schoonheid. Verken de enorme centrale toren, gebouwd van grote geklede stenen zonder het gebruik van mortel. Bestaande uit 3 kamers, de een op de ander, zijn ze verbonden door een wenteltrap. Meer informatie over de constructie van deze opmerkelijke site, inclusief de massieve stenen vliesgevel die vier hulptorens met elkaar verbond. Als de tijd het toelaat, is het ook mogelijk om te genieten van een typisch Sardijnse lunch in een van de nabijgelegen restaurants. Of neem een picknick mee om te genieten in de Giara van Gesturi, waar de kleine wilde paarden van Sardinië vrij rondlopen.

Van Cagliari: Barumini Su Nuraxi rondleiding

4. Van Cagliari: Barumini Su Nuraxi rondleiding

Begin je tour met ophalen bij je hotel in Cagliari en bezoek aan het Nuraghe-complex van Barumini, een archeologisch park met Nuraghische architectuur en delen van een nuraghe-dorp. Bezoek het museumcomplex van Casa Zapata, een belangrijke instelling met een archeologische en etnografische collectie.   Ga verder en ontdek de overblijfselen van een ander Nuraghisch complex dat onder deze Aragonese residentie is gevonden. Leer meer over hoe de eerste beschavingen op Sardinië leefden en ontdek de belangrijkste technologieën die bekend zijn bij protohistorische populaties.   Verken de nuraghe Su Nuraxi, een van de belangrijkste monumentale bouwwerken op het eiland en een UNESCO-werelderfgoed.  

Pinuccio Sciola-museum: rondleiding door Giardino Sonoro

5. Pinuccio Sciola-museum: rondleiding door Giardino Sonoro

De Giardino Sonoro (Sound Garden) is het openluchtmuseum van de Sardijnse kunstenaar Pinuccio Sciola in San Sperate, een paar kilometer van Cagliari. De Giardino Sonoro is een magische en onverwachte plek, vol energie, die alle zintuigen kan betrekken, waar talloze sculpturen worden bewaard, omringd door sinaasappelbomen en mediterrane aromatische planten, die in staat zijn om een identiteit te creëren in volledige harmonie met de natuur. Ga de eerste 30 minuten de Giardino Sonoro binnen, bekijk een documentaire over Pinuccio Sciola en de geluiden die hij uit stenen heeft weten op te roepen, en geniet van de audiogids. Kom meer te weten over de artistieke revolutie van Pinuccio Sciola die San Sperate veranderde in een Paese-museum (museumstad) dankzij de schilderijen aan de huismuren (Murales). Voor het tweede deel van de tour ontmoet je een deskundige gids voor een tour waarbij alle zintuigen worden betrokken. Raak de sculpturen aan, voel hun vibraties en luister naar de verschillende geluiden geproduceerd door basalt en kalksteen.

Cagliari: Castelsardo & de Sardijnse Pyramide privétour

6. Cagliari: Castelsardo & de Sardijnse Pyramide privétour

Verken het charmante stadje Castelsardo tijdens een rondleiding. Passeer prachtige landschappen op weg naar de stad, en als je er eenmaal bent, dwaal je door betoverende steegjes en bezoek je de piramide van Monte d'Accoddi. Begin je tour met een pick-up en een rit van 3 uur in een comfortabele minibus door het verbazingwekkende landschap van Sardinië richting het noordwesten van het eiland. Ontdek een van de monumenten die op Sardinië als een unicum worden beschouwd: de steile piramide van Monte d'Accoddi die herinnert aan de beroemde Mesopotamische Ziqqurat. De site, die dateert uit het vierde millennium voor Christus, is omgeven door een mysterieuze mist. De excursie gaat verder in de prachtige stad Castelsardo (voorheen bekend als Castel Aragonese en Castel Genovese), met uitzicht op de Golf van Asinara. De tour omvat ook een bezoek aan de Olifantenrots, Domus de Janas, een symbool van het Anglicaanse grondgebied.

Van Cagliari: dagtour door prehistorisch Sardinië

7. Van Cagliari: dagtour door prehistorisch Sardinië

Tijdens deze dagtour ga je door de prachtige panoramische weg van Chia naar Teulada (vertrekkend vanuit Chia), bereisd door de oude Romeinen en Carthaagse bevolking, door kleine steden als Teulada en Santadi e Villaperuccio. De transfer naar de archeologische vindplaats duurt ongeveer 80 minuten. Daar bezoekt u een prehistorische oude necropolis van ongeveer 2 kilometer in de omgeving. De site bestaat uit twee gebieden: de eerste omvat de oude graven genaamd de Domus de Janas (Huis van de Feeën), terwijl de tweede Su Congianu heet. Er zijn meer dan 40 graven in verschillende soorten en maten. Twee van de domus zijn vooral belangrijk omdat ze neolithische religieuze symbolen bevatten. Een daarvan heeft een stierensymbool gebeeldhouwd op de ingangsmuur, evenals andere symbolen, waaronder de ogen en borsten van de godin-moeder en een valse deur die de doorgang naar de andere wereld vertegenwoordigt. Het andere graf heeft hoorns van verschillende vormen, verwijzend naar de cultus van de stier-god, gebeeldhouwd in het plafond en op de trappen die naar de ingang van de domus leiden. Het aardewerk dat tijdens opgravingen is gevonden, getuigt van het lange gebruik van de necropolis, in het laatste Neolithicum en het recente Aeneolithicum tot aan de vroege bronstijd. Ontdek daarna de verbazingwekkende Giant Tomb. Deze naam werd door de lokale bevolking en archeologen gegeven aan een soort Sardisch megalithisch galerijgraf dat tijdens de bronstijd werd gebouwd door de Nuraghische beschaving. Het waren collectieve graven en ze zijn overal op Sardinië te vinden, waarvan er 800 zijn ontdekt. Voordat u naar de nuraghe rijdt, kunt u even pauzeren om enkele van de beste Sardijnse gerechten te proeven. U zult een typisch Sardijnse maaltijd proberen (optioneel). De nuraghe is het belangrijkste type oude megalithische bouwwerk gevonden op Sardinië, ontwikkeld tijdens het Nuraghische tijdperk tussen 1900 en 730 voor Christus. Tegenwoordig is het het symbool geworden van Sardinië en zijn kenmerkende cultuur, de Nuraghische beschaving. Er zijn meer dan 7000 nuraghes gevonden, hoewel archeologen geloven dat er oorspronkelijk meer dan 10.000 waren.

Cagliari: begeleide kustexcursie naar het dorp Santa Cristina

8. Cagliari: begeleide kustexcursie naar het dorp Santa Cristina

Deze combinatietour neemt je mee naar het hart van Sardinië, naar een klein stadje genaamd Paulilatino. Leer tijdens de tour over de geschiedenis van Sardinië, de Nuraghische beschaving en hun monumenten. Ontdek het Nuraghische dorp terwijl je door Nuraghe, de tempel en de begraafplaats wandelt. De brontempel van Santa Cristina (12e eeuw voor Christus) is een van de mooiste voorbeelden van de uitgebreide religieuze architectuur van het Nuraghische tijdperk. De nuraghe-structuur bestaat uit een toegangsweg (dromos) met trappen die leiden naar een ondergrondse, ronde koepelvormige kamer (tholos), allemaal omgeven door een omhullende muur (temenos). De wanden van de trap en de ondergrondse kamer zijn gemaakt van fijn gesneden blokken hardsteen van alkalisch basalt. Santa Cristina kan zonder twijfel worden beschouwd als de meest representatieve structuur van de Sardijnse brontempels. In het gebied rond de tempel vind je de overblijfselen van een dorp, aan de voorkant waarvan een 'vergaderhut' staat met een ronde stenen zitplaats. Bezoek een oud dorp en kerk uit de Middeleeuwen. Uw lokale gids zal de tour graag zo persoonlijk mogelijk maken. Hij zal u helpen met zijn expertise en interessante anekdotes voor u herinneren voordat hij u terugbrengt naar uw cruiseschip.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Cagliari

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cagliari?

Overzicht activiteiten in Cagliari

Wil je alle activiteiten in Cagliari ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cagliari

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 44 beoordelingen

De rondleiding door het ondergrondse Cagliari en het centrum van Cagliari waren erg interessant en vol curiosa. Ik waardeerde dat de rondleiding door het centrum als een tweede werd uitgevoerd om minder last te hebben van de hitte. De jonge gids was zeer grondig, boeiend en klaar om alle vragen te beantwoorden. Sterk aanbevolen rondleidingen!

Het was een leuke ervaring om wat anders te zien van Cagliari. De gids wist heel veel te vertellen over de geschiedenis en deed dit op een leuke manier. Met 5 euro extra krijg je naast de ondergrondse tunnels ook toegang tot een soort ondergrondse grot en het archeologisch museum. Was zeer indrukwekkend!

Het was een zeer interessante tour die je veel plaatsen bracht waar je niet aan zou denken. De gids had veel interessante verhalen en feiten over de bezienswaardigheden. Ze sprak ook zowel Engels als Italiaans, dus iedereen in de groep kon het bijbenen. Kortom een erg leuke ervaring!

Een prachtige rondreis. Zeer spannende geschiedenis van de stad Cagliari. De gids maakte de tour echt geweldig. Allemaal duidelijk weergegeven in het Engels. Ze stond altijd open voor vragen en was altijd bereid om te helpen. Ik kan de tour alleen maar aan iedereen aanbevelen!

Bijzondere ervaring en een goede gids die het verleden laat herleven. 3 keer ga je ondergronds en 3x een totaal andere beleving.