Kies data

Cagliari Natuur & avontuur

Cagliari Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Cagliari: kajaktour rond het "Duivelszadel"

1. Cagliari: kajaktour rond het "Duivelszadel"

Start je kajakexcursie in Marina Piccola. Stap in een comfortabele kajak om gemakkelijk het "Duivelszadel" (La Sella del Diavolo) te kunnen bereiken. Je gids vertelt je over de manier waarop de rotsen in het gebied werden gevormd. Voel je op je gemak met een reddingsvest en waterdichte tas terwijl de professionele instructeurs je de basisprincipes van kajakpeddelen laten zien. Dezee excursie duurt ongeveer 3 uur en je houdt verscheidene pauzes om de prachtige grotten, kliffen en wilde dieren in het gebied te bewonderen.

Cagliari: Segwaytour door natuurpark Molentargius met koffie

2. Cagliari: Segwaytour door natuurpark Molentargius met koffie

Bij deze tour, vertrekkend vanuit de haven van Cagliari, reist u via het nieuwe fietspad langs het kanaal "Palafitta" en vervolgens het park in. Vanaf hier duikt u in de geschiedenis en bewondert u de overblijfselen van de oude stad van zout, die al eeuwenlang de economie van het gebied kenmerkt, en ten slotte duikt u in een natuurpad waar het niet moeilijk zal zijn om te zien de prachtige flamingo's. Het park is een uitzonderlijk gebied vanwege de aanwezigheid van zoet- en zoutwaterbekkens met planten en dieren van zeldzame schoonheid, waaronder de prachtige roze flamingo's. Midden in de toue neem je een gezellige cafépauze in het Park.

Cagliari: 2-uur durende fietstocht door de Flamingo Oasis

3. Cagliari: 2-uur durende fietstocht door de Flamingo Oasis

Je vertrekt bij de jachthaven van Cagliari om de Basiliek van Bonaria met haar prachtige trap te bewonderen. Je gebruikt het nieuwe fietspad dat langs de zee en de rivier loopt, totdat je het voetbalstadion van Cagliari hebt bereikt. Je ziet urban art onder de karakteristieke bruggen over de rivier Wanneer je bij het natuurpark van Molentargius bent aangekomen, kun je de geschiedenis van de overblijfselen van deze oude zoutstad proeven, die eeuwenlang de economie van deze regio beïnvloedde.  Je fietst ook over een natuurpad om de prachtige flamingo's te bekijken en de oude zoutvijvers van Cagliari te ontdekken. Het park is een bijzonder gebied vanwege de aanwezigheid van zowel zoet- als zoutwaterpoelen, die een thuisbasis vormen voor verschillende dieren en planten van een zeldzame schoonheid. Bij de fietstocht is ook een koffiepauze inbegrepen, tijdens welke je van de zee en de mooie haven kunt genieten. 

Cagliari: e-biketour door de oude stad

4. Cagliari: e-biketour door de oude stad

Je eBike-tour begint met een bezoek aan de historische wijken van Cagliari, waarbij je dankzij trapondersteuning moeiteloos de heuvels van de stad op en af gaat. Je ontdekt de wijken Stampace, Castello, Villanova en Marina en je stopt bij de meest fascinerende monumenten die een duizendjarige geschiedenis vertellen, en bij de panoramische punten waar het uitzicht je ademloos achterlaat. Gedurende de hele tour wordt u vergezeld door een deskundige gids, afgestudeerd in cultureel toerisme en toeristische gids sinds 2008 voor Cagliari en de hele provincie, om het adembenemende landschap en de fascinerende smalle straatjes te ontdekken die deze stad verbergt. Ik zal je een unieke ervaring laten beleven waarmee je een beetje van deze magische regio mee naar huis kunt nemen.

Cagliari: elektrische fietstocht door de natuur

5. Cagliari: elektrische fietstocht door de natuur

Een aangename reis met milieuvriendelijke elektrische fietsen langs de Golfkust van Cagliari, de grachten en de natuur van Molentargius Park, in het gezelschap van flamingo's en meeuwen. Vanuit de haven gaat de rit verder langs de kust naar de fietspad aan het Terramaini-kanaal, die leidt naar het natuurpark en de "Stad van het zout". Vanaf daar steekt u over de lagune naar het Poetto-strand, waar u stopt voor een pauze in een restaurant / bar aan de kust. Ga verder over de Devil's Saddle cape tot aan de vuurtoren van Calamosca en het spectaculaire uitzicht. Dit is de laatste stop voordat we terugkeren naar het stadscentrum.

Cagliari: coasteering-ervaring van een halve dag

6. Cagliari: coasteering-ervaring van een halve dag

Klim over rotsen en loop over de rotsachtige kust van Chia tijdens een uniek coasteering-avontuur op Sardinië. Ervaar de kust vanuit een volledig nieuw perspectief en grijp de kans om van hoge kliffen in de verfrissende Middellandse Zee te springen.   Het avontuur begint op het strand van Pinus Village, waar de gekwalificeerde gidsen je van de nodige uitrusting voorzien. Loop door het mediterrane struikgewas tot je de beste punten bereikt om een kabelbaan te bouwen en in het kristalheldere water van Chia te duiken. De route is 100% veilig voor beginners.

Cagliari: quadavontuurlijke kustexcursie

7. Cagliari: quadavontuurlijke kustexcursie

Begin met een pick-up in de haven van Cagliari. Rijd weg en geniet van een offroad-avontuur op je quad, reis de Sardijnse bergen in met spectaculaire uitzichten op weg naar het bos. Ontvang bij aankomst volledige instructies over het gebruik van de quad en alle veiligheidsuitrusting. Deze tour wordt georganiseerd voor 2 personen per quad. Als 2 personen elk een quad willen besturen, dan dient u voor 3 personen te reserveren. Eerst begin je met een korte trip om je zelfvertrouwen op te bouwen. Daarna ga je op weg voor een reis van 3 uur door de stranden, heuvels en bossen. Uw lokale gids zal de tour graag zo persoonlijk mogelijk maken. Hij zal u helpen met zijn expertise en interessante anekdotes voor u herinneren voordat u wordt teruggebracht naar uw cruise.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
  • Dagtochten
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Cagliari

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cagliari?

Overzicht activiteiten in Cagliari

Wil je alle activiteiten in Cagliari ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cagliari

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 68 beoordelingen

We hadden een erg leuke, ontspannen en interessante fietstocht. Onze gids Francesca inspireerde ons bij elke stop met informatie over de respectieve plekken en de stad. Naast de flamingo's zagen we ook dolfijnen in de haven. Aanbevolen rondleiding. Nogmaals hartelijk dank aan Francesca. Zeer vriendelijk en meegaand en een prachtige fietstocht. We hadden veel lol.

Een geweldige ervaring met Daniele, onze gids, erg aardig, authentiek en spreekt heel goed Frans! de landschappen zijn erg mooi, het kristalheldere water, een genot. Daniele neemt de tijd om Sardinië uit te leggen, wat we zien, de geschiedenis, hoe gelukkig ik deze excursie met hem heb kunnen doen!

Zeker een aanrader! Gids geeft je goede instructies waardoor je het kajakken al snel onder de knie hebt! Eens vertrokken kan je genieten van de mooie uitzichten. Verfrissingsduik op afgelegen strandje is een van de hoogtpunten!

Een comfortabele wandeling over het fietspad tussen groen en stilte, geschikt voor iedereen

Te doen als je sportief bent en van adrenaline houdt!!!