Datums kiezen

Cahir Castle

Cahir Castle: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Dublin: dagtocht Cahir en Blarney Castle

1. Van Dublin: dagtocht Cahir en Blarney Castle

Stap in een luxe bus met airconditioning en kijk hoe de stedelijke omgeving van Dublin overgaat in de glooiende, groene heuvels van het Ierse platteland. Tijdens deze dagtocht kom je door verschillende interessante gebieden, waaronder het Galtee-gebergte en de Curragh in de provincie Kildare, waar de nationale hengstenboerderij van Ierland is gevestigd. Je eerste halte is Blarney Castle, dat wereldwijd bekend is om de beroemde steen van Blarney. Kus de beroemde steen en krijg de 'gave van welsprekendheid'. Verken ook de rest van Blarney Castle, met de weelderige omgeving en bospaden. Ontdek de schilderachtige rotstuin, tijdens een wandeling over de wenstreden.  Ga vervolgens naar de 'rebellenstad' van Ierland: Cork. Krijg wat tijd om de stad te verkennen met een lokale gids, die je tijdens een begeleide rondwandeling vergezelt. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad en bezoek een aantal lokale bezienswaardigheden. Als je tijd hebt, bezoek dan zeker ook de Engelse markt, met een ruime keuze aan regionaal eten. Vertrek vanuit Cork naar 1 van de 7 Ierse wonderen: de rots van Cashel in County Tipperary. Verken de Hall van Predikanten, de kapel van Cormack, de Keltische kathedraal, de ronde toren en het omliggende landschap, met vele oude, grote kruizen. Bewonder daarnaast één van de oudste Romeinse muurschilderingen van Ierland op deze beroemde oude plaats. Word daarna, ter afsluiting van je tocht, weer naar het stadscentrum van Dublin teruggebracht.

Cork: Cahir Castle en Rock of Cashel Tour in het Spaans

2. Cork: Cahir Castle en Rock of Cashel Tour in het Spaans

Bezoek eerst Cahir Castle. Cahir, gelegen op een rotsachtig eiland in de rivier de Suir, is een van de best bewaarde kastelen in heel Ierland. Het heeft zijn indrukwekkende donjon, toren en veel van zijn oorspronkelijke verdedigingsstructuur behouden. Reis vanaf hier naar de pittoreske stad Cork, gelegen tussen twee kanalen van de rivier de Lee. Het compacte karakter van de stad zorgt voor een gezellige sfeer en alles is gemakkelijk te voet bereikbaar. Je hebt 2 uur de tijd om de stad, de smalle straatjes en bruggen, de bruisende Engelse markt en de St. Finbarr's Cathedral met zijn prachtige klokkentorens te verkennen. Ook is er de mogelijkheid om zelf de klokken te luiden in de 300 jaar oude Sint-Annakerk! Ga terug naar Dublin en maak een laatste stop op een van de meest iconische locaties in Ierland: The Rock of Cashel. Een spectaculaire reeks middeleeuwse gebouwen in een enorme rots. Het omvat een ronde toren, het traditionele Ierse Keltische kruis en een gotische kathedraal. Je komt rond 19:30 - 20:00 uur terug in Dublin.

Blarney Castle & Rock of Cashel privéautorit vanuit Dublin

3. Blarney Castle & Rock of Cashel privéautorit vanuit Dublin

Weet je waarom miljoenen bezoekers massaal naar Blarney Castle komen om de Blarney Stone te kussen? De legende achter deze oude traditie ontdek je tijdens een rondleiding door het kasteel! Bezoek een van de beroemdste Ierse kastelen en tuinen met een geschiedenisexpert en beleef een echt Iers avontuur! Boek een 9,5 uur durende tour om het Blarney Castle and Gardens te bezoeken. Voor uw gemak zijn skip-the-line tickets en privéautotransfers vanuit Dublin, waarbij u rechtstreeks bij uw accommodatie wordt opgehaald, inbegrepen bij deze dagtour. Je zult genieten van een prachtige reis door de poëtisch mooie Ierse landschappen naar Blarney Castle, een van de grootste schatten van het land. Het werd bijna 600 jaar geleden gebouwd door een groot hoofdman, Cormac MacCarthy, en werd populair als de thuisbasis van de Blarney Stone. Tijdens uw privétour ontdekt u de rijke geschiedenis en het erfgoed van het kasteel en geniet u van de bezienswaardigheden. Je krijgt de kans om achterover te leunen door het gat in de kantelen van het kasteel en de legendarische Steen van Welsprekendheid te kussen. De gids vertelt je de oude legende over de oorsprong van de steen en over de beroemde mensen die hem hebben gekust. Je hoort ook andere interessante verhalen over het Blarney Castle, zoals de reden waarom koningin Elizabeth I weigerde bezit te nemen van dit bolwerk. De Blarney Stone is niet de enige attractie van het kasteel. U zult de sierlijke feestzaal en de familiekamer bewonderen en in de prachtige tuinen op zoek gaan naar de Heksengrot. Er is vrije tijd voor de lunch en een souvenirwinkel voordat de chauffeur u terugbrengt naar uw accommodatie in Dublin. Kies de optie van 11 uur om uw Ierse avontuur te verbeteren met nog 2 attracties. Tijdens deze uitgebreide tour stop je buiten het Cahir Castle om een van de grootste en best bewaarde kastelen van Ierland te bewonderen (alleen buiten) en leer je over de opnames van de "Excalibur" en "The Tudors". Een ander hoogtepunt is een bezoek aan de Rock of Cashel. Het staat bekend als de ziel van Ierland en de plaats van de bekering van de koning van Munster door St. Patrick in de 5e eeuw. The Rock bestaat uit verschillende oude bouwwerken, waarvan sommige dateren uit ca. 1100, met hoogtepunten als de Cormac’s Chapel, de kathedraal en het ommuurde kerkhof. Verken het pittoreske middeleeuwse complex en ontdek de best bewaarde geheimen met je deskundige gids!

Beschikbare activiteiten

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Cahir Castle

Wil je alle activiteiten in Cahir Castle bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.