Datums kiezen

Ontdek het beste van
Cái Bè

Onze aanbevelingen voor Cái Bè

Vanuit Hanoi: Perfume Pagoda Tour en Yen Stream-boottocht

1. Vanuit Hanoi: Perfume Pagoda Tour en Yen Stream-boottocht

ROUTEBESCHRIJVING : 8u - 8u45: we halen je op bij je hotel en beginnen met het bezoeken van Perfume Pagoda. 9.15 – 9.30 uur: Neem een korte pauze van 15-20 minuten om te ontspannen 10.15 uur: We komen aan bij Perfume Pagoda en lopen naar Yen Wharf om op de lokale boot te stappen. De boot gaat door de Yen-stroom en u kunt genieten van een prachtig landschap. 11.30 uur: korte tocht naar de belangrijkste grot op de bergtop (2,5 km), we bezoeken de Huong Tich-grot. De gids zal u helpen dit landschap te begrijpen. 13.00 uur: lunch in het restaurant. 14.00 uur: bezoek de Thien Tru-pagode om uit te rusten en, indien gewenst, boeddhistisch gebed. De Thien Tru-pagode werd gebouwd in de 18e eeuw onder de koning Le Thanh Tong-dynastie. Thien Tru betekent een hemelse keuken, ontleend aan de fantasie van de lokale bevolking in deze regio, waarvan de rotsformaties in dit gebied eruit zien als chefs die druk in de keuken aan het werk zijn. 15.30 uur: Terug naar Yen Wharf en terug met de bus naar Hanoi. 18.00 uur: aankomst in Hanoi en afgezet bij het hotel. Einde van de reis!

Vanuit HCM: Mekong Delta Tour naar Cai Be met kookles

2. Vanuit HCM: Mekong Delta Tour naar Cai Be met kookles

Krijg een gevoel voor de lokale manier van leven in de Mekong Delta tijdens een dagtocht van Ho Chi Minh-stad naar Cai Be. Geniet vóór de lunch van een boottocht en een kookles. Daarna kunt u kajakken of fietsen om de omgeving verder te verkennen. Rond 08.00 uur begint u met ophalen bij uw centrale hotel in Ho Chi Minh-stad en rijdt u naar Cai Be. Neem bij aankomst de tijd om de stad te voet te verkennen en stap vervolgens aan boord van een gemotoriseerde boot om langs de Mekong rivier te varen om het serene landschap te bewonderen. Ga verder op een kleine sampanboot en peddel langs de kleine grachten en zie hoe de lokale bevolking hun dag doorbrengt. De boottocht biedt een uniek perspectief op het gebied en u ziet uit de eerste hand hoe de lokale bevolking op de rivier leeft en werkt. De boot brengt u naar de fruitboomgaarden in de regio, waar u wat vers fruit kunt proeven en kunt genieten van de lokale muziek uitgevoerd door de dorpsbewoners. Vervolgens arriveer je bij een lokaal restaurant en volg je een kookles om voor de lunch een aantal traditionele gerechten te bereiden met verse ingrediënten uit de regio. Na de lunch kunt u even uitrusten en ontspannen voordat u het water op gaat met behulp van kajaks voor een ontspannen peddeltocht over de Mekong rivier. Neem de tijd en geniet van de rustige omgeving. Als u geen zin heeft om te kajakken, kunt u ook op de fiets stappen en het platteland op twee wielen verkennen. De fietstocht is een geweldige manier om van dichtbij kennis te maken met de landelijke manier van leven in de omgeving. Nadat u hebt gekajakt of gefietst, reist u terug naar Ho Chi Minh-stad met uw herinneringen aan dit charmante stadje in de Mekong Delta. Aankomst ongeveer om 17.30 uur

Ho Chi Minh Stad: Dagtrip Mekong Delta met boottocht

3. Ho Chi Minh Stad: Dagtrip Mekong Delta met boottocht

Verken de 'rijstkom van Vietnam', de Mekong River Delta, een vlak gebied dat zich uitstrekt van het zuidwesten van Ho Chi Minh tot de Golf van Thailand. Boomgaarden, rijstvelden en moerasland vormen het rustieke landschap van deze groene regio, die zeker de moeite waard is om te verkennen als ontsnapping aan het straatbeeld van Saigon. Begin met een vroege ophaalservice voordat je zuidwaarts gaat naar het Cai Be district, waar je aan boord gaat van een boot naar Tan Phong Island, een van de bekendere eilanden in de Mekong Delta, beroemd om zijn fruitboomgaarden, aquacultuur en visserij. Stop vervolgens bij een Ancient House, bij de lokale bevolking bekend als het oude huis van Mr. Stap terug in de tijd in dit oude huis met vijf slaapkamers dat bijna 200 jaar oud is. Bewonder de ingewikkeld versierde interieurs, met zeldzame stukken hout ingelegd met talloze delicate houtsnijwerken. Neem daarna een late lunch voordat je naar de Kimmy Chocolatier Factory gaat voor wat zoete lekkernijen. Stop bij de Vinh Tran Pagode, een tijdloze oase in het hart van de Mekong Delta. Bewonder de ingewikkelde architectuur en de rustige omgeving voordat je terugkeert naar Ho Chi Minh.

Mekong Delta tour naar Cai Be - Tan Phong eiland hele dag

4. Mekong Delta tour naar Cai Be - Tan Phong eiland hele dag

07:30 AM: Vertrek naar Cai Be per bus/van via de Trung Luong Expressway. Bij aankomst in Cai Be krijg je de kans om inzicht te krijgen in de lokale handelspraktijken, die een aanzienlijke transformatie hebben ondergaan als reactie op de komst van de moderne samenleving. Deze transformatie wordt gekenmerkt door een grotere afhankelijkheid van vervoer over land en de toepassing van geavanceerde landbouwtechnieken die nu overheersen. In dit gebied krijg je de kans om de opmerkelijke diversiteit van de regio en de overvloedige vruchtbaarheid van de boomgaarden te observeren, die het tot de belangrijkste fruitbron in de benedenloop van de Mekong rivier hebben gemaakt. Wandel door kleine dorpjes waar je de schoonheid van een oud huis ontdekt en meer leert over de inheemse cultuur. Breng een kort bezoek aan een klein familiebedrijf waar de lokale bevolking kokosnootpudding en knapperige rijstpopcorn maakt. Proef heerlijk vers fruit en voel de langzame ritmes van Zuid-Vietnamese volksmuziek - een soort muziek die verweven is met het leven en de cultuur van de mensen in de Mekongdelta. Peddel door kleine kanaaltjes - een opwindende ervaring omdat je rond kunt kijken, tot rust kunt komen en de heerlijke sfeer van de Boven-Mekongdelta kunt opsnuiven. Bovendien kun je na aankomst op Tan Phong Island jezelf onderdompelen in de rust van de natuur. Rond lunchtijd geniet je niet alleen van heerlijk eten, maar kom je ook dichter bij de lokale bevolking omdat het een kans is om te leren hoe je Vietnamese specialiteiten bereidt. De maaltijd wordt zelf gekookt en geserveerd in het hart van de plaatselijke tuin. Fiets over het dorpspad door boomgaarden. Ontmoet de lokale eilandbewoners om meer te leren over het lokale dagelijkse leven in de Mekong Delta. Bezoek het oude huis van Ba Kiệt. Maak een boottocht terug naar Cai Be en ontmoet je bus voor de terugreis naar Ho Chi Minh Stad. Einde van je reis.

Mekong-dagtour per auto: drijvende markt, koken en fietsen

5. Mekong-dagtour per auto: drijvende markt, koken en fietsen

Je lieve en vriendelijke gids zal je om 07.30 uur ontmoeten in je hotel en samen in een privéauto naar de provincie Tien Giang gaan. De rit duurt ongeveer 2 uur, je krijgt de kans om een volledig beeld te krijgen van het lokale leven dat verandert naarmate de auto je verder wegbrengt van de drukke stad. Aangekomen op de drijvende markt van Cai Be om 9.45 uur, vaart uw privéboot u op uw gemak langs de beroemde drijvende markt van Cai Be. Hier geeft uw gids een volledig commentaar over het gebied, zodat u meer te weten kunt komen over het lokale leven hier en hoe mensen goederen kopen en op boten leven. Vervolg uw bezoek aan: ·   De kokossnoepfabriek, de snoepjes proeven, de bekwame handen van de makers bewonderen ·   Ga zitten bij de honingbijenboerderij en geniet van wat hete, smakelijke honingthee, waarvan wordt gezegd dat het erg goed voor je is. Zien hoe poprijst wordt gemaakt, een zeer populaire en dicht bij de harten van veel Vietnamezen ·   Geniet van traditionele Vietnamese zuiderse muziek in een lokaal huis en proef wat tropisch fruit dat in dit land wordt verbouwd ·   Bezoek een tropische fruittuin en maak een sampantocht langs een kleine gracht Stop rond het middaguur om te lunchen in een lokaal huis terwijl je midden in een prachtige groene tuin zit. Na de lunch is een kleine oefening hard nodig. U kunt na de lunch kiezen voor een korte wandeling of fietstocht om het lokale dorp te bekijken. Zeg vaarwel tegen de vredige en mooie Mekong Delta tijdens je laatste rit op de grote boten. Stap terug in de auto om rond 15.00 uur terug te gaan naar HCM City. Aankomst in uw hotel om 17.30 - 18.00 uur.

Vanuit Saigon: Privétour naar de drijvende markt van Cai Rang 1 dag

6. Vanuit Saigon: Privétour naar de drijvende markt van Cai Rang 1 dag

Je begint je tour om 05.00 uur wanneer je gids je ophaalt bij je hotel in Saigon. U zult genieten van een licht ontbijt in uw eigen auto terwijl u uitkijkt op het adembenemende uitzicht op rijstvelden verlicht door de ochtendzon. Na drie uur rijden bereikt u de markt, een bruisende en kleurrijke groep mensen die hun waren in het water van boot tot boot verkopen. Daarna wordt u naar een workshop gebracht waar u wordt getoond hoe u "Hu Tieu", een traditionele noedelschotel, maakt. Als je Can Tho City verlaat, ga je naar Cai Be voor een kookles. Een lokale chef leert je kooktechnieken en je bereidt een heerlijke lunch. Je hoort over verschillende smaakcombinaties en kookstijlen in Vietnam en leert over het leven van de lokale bevolking. Je hebt wat tijd om uit te rusten in de nabijgelegen comfortabele schaduwrijke hangmatten voordat je een fietstocht maakt door dorpswegen om enkele handwerkateliers te bezoeken. Je kunt genieten van de prachtige rust van het dorpsleven en als je geluk hebt, hoor je Zuid-Vietnamese muziek als je voorbij komt. Vervolgens wordt u per auto teruggebracht naar Saigon en arriveert u rond 17.00 uur bij uw hotel.

Cai Rang beroemde drijvende markt in Can Tho 1 dagtour

7. Cai Rang beroemde drijvende markt in Can Tho 1 dagtour

Ben je klaar voor een heerlijke eendaagse tour over de beroemde Cai Rang Floating Market? Laat me je kennis laten maken met deze unieke ervaring. Routebeschrijving: 5:00 uur: Je tour begint met een vroege ochtend pick-up van je hotel. We varen rechtstreeks naar de rivier waar een traditionele long-tail boot op je wacht om je naar de Cai Rang Floating Market te brengen. Terwijl we over de rivier varen, zie je het levendige tafereel van boten vol goederen en hoor je de energieke geluiden van de lokale bevolking die aan het onderhandelen is. Als we bij de markt aankomen, krijg je de gelegenheid om de bruisende markt zelf te verkennen. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer en wees niet verlegen om te praten met de vriendelijke verkopers. Je kunt de meest verse tropische vruchten kopen, lokale snacks proeven of zelfs genieten van een traditioneel Vietnamees ontbijt aan het water. Daarna vervolgen we onze reis langs de kleinere kanalen, waar je een beter beeld krijgt van het vredige plattelandsleven in de Mekongdelta. Je passeert weelderige groene velden, paalwoningen en misschien vang je zelfs een glimp op van de lokale bevolking die bezig is met hun dagelijkse activiteiten. Om een cultureel tintje aan je tour te geven, bezoeken we een nabijgelegen boomgaard of een traditionele rijstnoedelfabriek. Hier kun je het proces van het maken van rijstnoedels, een hoofdvoedsel in Vietnam, observeren. 11:00 uur: We verlaten Can Tho City en gaan naar Cai Be (Tien Giang Provincie) voor een kookles. Als je deelneemt aan een kookles, heb je niet alleen een andere kijk op de kookstijl in het zuiden in het bijzonder en in het algemeen in Vietnam en leer je hoe de lokale bevolking alle traditionele maaltijden bereidt, maar voel je ook duidelijk de rust, eenvoud en rustiekheid in het dagelijks leven van de Mekong mensen; bovendien ontdek je waarschijnlijk de verschillende lokale smaken, zelfs in Vietnam. Om je te laten weten dat de mensen in het noorden de voorkeur geven aan zoute smaken, terwijl de mensen in het midden van Vietnam meer van pittige gerechten houden, maar dat de zuidelijke keuken absoluut zoeter is dan de rest. Zodra je hebt genoten van de smakelijke lunch die je zelf hebt bereid, is het de perfecte tijd om te chillen in comfortabele hangmatten in de schaduw van tropische fruitbomen om je energie weer op te laden. Je zult nooit de kostbare momenten vergeten tijdens het fietsen door autovrije dorpsweggetjes met tropisch fruit en bonsai-tuinen aan weerszijden, evenals het bezoeken van enkele ambachtelijke werkplaatsen in de buurt om meer te voelen van de echte Mekong-sfeer. Vervolgens ontspannen we ons op een roeiboot en varen we door het mangrovepalmkanaal om de echte vredige sfeer van de Mekongdelta te voelen en zelfs meer te weten te komen over de levensstijl van de lokale bevolking door grapjes te maken met vriendelijke roeisters. Daarnaast is het tijd om te genieten van de melodie van Zuid-Vietnamese volksmuziek. 15:30 uur: we keren terug naar de stad en zetten je af bij je hotel, zodat je een veilige en comfortabele reis hebt. Deze eendaagse tour naar de Cai Rang drijvende markt in Can Tho belooft een authentieke en onvergetelijke ervaring. Mis de kans niet om jezelf onder te dompelen in de levendige lokale cultuur en getuige te zijn van de unieke manier van leven op het water.

Drijvende markt Cai Rang 2-daagse tour met fietsen en varen

8. Drijvende markt Cai Rang 2-daagse tour met fietsen en varen

Een van de spannendste hoogtepunten van de Joy Journeys Mekong Delta tour is het bezoek aan de Cai Rang Floating Market, de grootste drijvende markt in de regio. Hier krijg je de kans om met eigen ogen de bedrijvigheid van verkopers en winkelend publiek te aanschouwen terwijl ze goederen uitwisselen en afdingen voor de beste prijzen. Met een maximale groepsgrootte van 10 personen kun je er zeker van zijn dat je persoonlijke aandacht krijgt van je gids en volop gelegenheid hebt om vragen te stellen en te communiceren met de lokale bevolking. Joy Journeys legt ook sterk de nadruk op het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het bevorderen van duurzaam toerisme. Door lokale dorpjes te bezoeken en deel te nemen aan culturele activiteiten zoals kooklessen, krijgen reizigers de kans om het rijke culturele erfgoed van de Mekong Delta te leren kennen en te ondersteunen. Daarnaast werkt Joy Journeys samen met lokale gidsen en dienstverleners om ervoor te zorgen dat een eerlijk deel van de reiskosten terugvloeit naar de lokale gemeenschap. s Ochtends vroeg wakker worden voor de boottocht naar de drijvende markt met de geweldige sfeer om de zonsopgang te bekijken is een buitengewone ervaring waar al onze gasten tijdens deze rondvaart van hebben genoten. Overnachten in Bamboo Eco Village is ook het hoogtepunt van de tour als het 'resort' aan de voorkant van de Mekong rivier ligt. Alle kamers zijn met zorg ontworpen om de oorspronkelijkheid van de Mekong Delta te benadrukken. Hier krijg je je diner, ontbijt en kookles voor 'Banh Xeo' op de tweede dag.

Vanuit Ho Chi Minh: Verken de Mekong Delta met lokale ervaring

9. Vanuit Ho Chi Minh: Verken de Mekong Delta met lokale ervaring

Onze auto en gids halen je op bij je hotel voor de Classic Mekong Delta Day Tour. Na ongeveer 2 uur rijden van Saigon bereiken we de haven voor een ontspannen cruise op de Tien Rivier om 4 eilandjes te zien die worden voorgesteld als vier mythische dieren in Zuidoost-Azië: Draak, Kirin, Schildpad en Feniks. Daarna bezoeken we een honingbijenboerderij en proeven we heerlijke honingthee met citroen die echt goed is voor de gezondheid. Bovendien is het genieten van veel tropisch fruit met de typische kenmerken van de Mekong Delta. De lokale bevolking heeft ook een pythonfarm zodat degenen die op zoek zijn naar avontuur pythons kunnen aanraken en ermee op de foto kunnen. Bezoek het kokossnoepatelier om te leren hoe je met de hand heerlijke snoepjes maakt. Tijdens de Classic Mekong Delta 1 Day Tour kun je genieten van de melodie van "Don Ca Tai Tu", een genre traditionele volksmuziek dat een onmisbare spirituele culturele activiteit is in het leven van de mensen in de Mekong Delta en officieel door UNESCO is erkend als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Verder kunnen we ontspannen op de roeiboot die door een mangrovepalmkanaal vaart, en verder rijden met een paardenkoets door het dorp zoals de lokale bevolking dat deed in de 19e eeuw. Je kunt de Mekong Delta niet verlaten zonder een bezoek aan Vinh Trang Pagode, beschouwd als de grootste en oudste oude pagode in Zuid-Vietnam, beïnvloed door Aziatische en westerse architectuur en cultuur, die is gelegen in My Tho Town. Terugkeer naar Saigon, einde van de tour.

Van Ho Chi Minh-stad: privétour Mekongdelta van een hele dag

10. Van Ho Chi Minh-stad: privétour Mekongdelta van een hele dag

Begin uw dag om 07.30 uur vanuit het comfort van uw accommodatie, waar uw chauffeur u zal ontmoeten. Spring aan boord van je eigen privévoertuig en vertrek naar de machtige Mekong-rivier! Geniet van een mooie rit van 3 uur en leer alles over de loop van de rivier en hoe deze in Vietnam aankomt vanaf zijn oorsprong in de besneeuwde bergen van Tibet. Je kunt ook genieten van het spectaculaire omliggende landschap terwijl je door de wonderbaarlijk vruchtbare regio rijdt. Grijp de kans om een glimp op te vangen van de lokale manier van leven terwijl we door een van de agrarische hotspots van het graafschap rijden. Zodra u aankomt in Cai Be, gaat u aan boord van uw privé-sampan (een traditionele, gemotoriseerde boot) en begint uw onvergetelijke cruise. Eerst krijgt u de kans om een kleine traditionele drijvende markt te zien en te ervaren. Een niet te missen kans om inzicht te krijgen in handel buiten de toeristische markten van de stad. Verwacht verblind te worden door een scala aan kleuren, geuren en geluiden. Stap na de drijvende markt over op roeiboten en ga de kleinere, afgelegen kanalen van de delta in. Hier kun je van dichtbij komen en deel uitmaken van het dagelijks leven van lokale mensen en boeren. Vervolgens breng je een bezoek aan het eiland Tan Phong. Na een korte stop bij een smakelijke fruitboomgaard, beleeft u de betoverende muziek van Zuidwest-Vietnam terwijl u geniet van een lokaal optreden. Je hebt ook de mogelijkheid om een begeleide fietstocht te maken over dit prachtige eiland. Onderweg bezoek je lokale families en leer je hoe ze het land gebruiken om van alles te maken, van delicaat rijstpapier tot de stevige daken van hun huizen. De families trakteren je tijdens de lunch op Mekong-lekkernijen, waaronder vers gemaakte loempia's, gefrituurde pompoenbloem en mooi gestoofd varkensvlees gedrenkt in kokossap. Er kan ook voor scooteraccommodatie worden gezorgd. Na de speciale Mekong-lunch stappen we over op een kleinere roeiboot waardoor we dieper in de kleinere kanalen van de Delta kunnen gaan om terug te keren naar onze grote boot. De motorboot vaart langzaam langs de rivieroevers met drijvende viskwekerijen en keert dan terug naar My Tho voor de reis terug naar Ho Chi Minh City.

Alle activiteiten

33 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Cái Bè

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cái Bè?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cần Thơ

Andere activiteiten in Cái Bè

Wil je alle activiteiten in Cái Bè bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.