Kies data

Dingen om te doen Cái Bè

Cái Bè: De beste dingen die je niet wil missen

Mekong Delta avontuur met roeiboot, kajak en drijvende markt

1. Mekong Delta avontuur met roeiboot, kajak en drijvende markt

De trip start om 07:45 uur vanuit Ho Chi Minh-stad en eindigt rond tussen 18:00 uur en 18:30 uur in Ho Chi Minh. Vertrek uit Ho Chi Minh-stad en ontspan op de 2-uur durende reis naar Cai Be, waar je de lokale cultuur van de Mekong Delta verkent.   Maak een boottocht langs de Mekong rivier en passeer een drijvende markt. Je stapt uit om het ambachtelijke dorp te bezoeken en ziet hoe lokale producten worden gemaakt. Bezoek boomgaarden met lokaal fruit, zoals durian, rambutan en longan, en verfris jezelf met een hete thee en proef de vruchten terwijl je wordt vermaakt met een live muziekpresentatie. Neem vervolgens deel aan een kookles en bereid je eigen lunch voor. Je onderzoekt vervolgens de delta per kajak en fietst voordat je teruggaat naar Ho Chi Minh-stad.

Van Hanoi: Parfumpagodetour en Yen Stream-boottocht

2. Van Hanoi: Parfumpagodetour en Yen Stream-boottocht

ROUTEBESCHRIJVING : 8u - 8u45: we halen u op bij uw hotel en beginnen de Parfumpagode te bezoeken. 9u15 – 9u30: neem een korte pauze van 15-20 minuten om te ontspannen 10.15 uur: We komen aan bij Parfum Pagoda en lopen naar Yen Wharf om op de lokale boot te stappen. De boot gaat door de Yen-stroom en u kunt genieten van een prachtig landschap. 11.30 uur: Korte trektocht naar de hoofdgrot op de bergtop (2,5 km), we bezoeken de Huong Tich-grot. De gids zal u helpen dit landschap te begrijpen. 13.00 uur: Lunch in het restaurant. 14.00 uur: Bezoek de Thien Tru-pagode om uit te rusten en, indien gewenst, boeddhistisch gebed. Thien Tru Pagoda werd gebouwd in de 18e eeuw onder koning Le Thanh Tong-dynastie. Thien Tru betekent een hemelse keuken, afgeleid van de verbeelding van de lokale bevolking in deze regio, waarvan de rotsformaties in dit gebied eruitzien als koks die druk bezig zijn in de keuken. 15.30 uur: Terug naar de Yen-werf en terug met de bus naar Hanoi. 18.00 uur: Kom terug naar Hanoi en word afgezet bij het hotel. De reis eindigt!

Mekong Delta-tour naar Cai Be – Tan Phong Island hele dag

3. Mekong Delta-tour naar Cai Be – Tan Phong Island hele dag

07:30 uur: vertrek naar Cai Be per bus/busje via Trung Luong Expressway. Bij aankomst in Cai Be, maak je een boottocht naar de overgebleven locatie van een gerenommeerde groothandel drijvende markt op de Tien-rivier, vele jaren geleden. Deze site geeft je het recht om iets te weten over de lokale handelsgewoonte die is veranderd door de leeftijd van de moderne samenleving, toen meer landtransport en hoogtechnologische landbouw overal de boventoon voerden. Daar kun je je realiseren hoe divers het gebied is en hoe rijk de boomgaardtuinen zijn, waardoor het de fruitmand is in het lagere deel van de Mekong-rivier. Dwaal door kleine dorpjes waar je de schoonheid van een oud huis zult ontdekken en leer over de inheemse cultuur. Breng een kort bezoek aan een klein familiebedrijf waar de lokale bevolking kokosfudges en knapperige rijstpopcorn maakt. Geniet van heerlijk vers fruit en voel de langzame ritmes van Zuid-Vietnamese volksmuziek - een soort muziek die verweven is met het leven en de cultuur van de Mekong Delta-bevolking. Peddel door kleine kanalen - een opwindende ervaring omdat je rond kunt kijken, tot rust kunt komen en kunt genieten van de geweldige sfeer van de Boven-Mekong Delta. Na aankomst op het eiland Tan Phong kunt u zich bovendien onderdompelen in de rust van de natuur. Tijdens de lunch geniet je niet alleen van heerlijk eten, maar kom je ook dichter bij de lokale bevolking, want het is een kans om Vietnamese specialiteiten te leren bereiden. De maaltijd wordt zelf gekookt en geserveerd in het hart van de plaatselijke tuin. Fiets over het dorpspad door boomgaarden. Ontmoet de lokale eilandbewoners om meer te weten te komen over het lokale dagelijkse leven in de Mekong Delta. Bezoek het oude huis van Ba Kiệt. Maak een boottocht terug naar Cai Be en ontmoet je bus voor de reis terug naar Ho Chi Minh-stad. Beëindig uw reis.

Van Ho Chi Minh: privétour van een hele dag Cai Be Village

4. Van Ho Chi Minh: privétour van een hele dag Cai Be Village

Met deze tour heb je niet alleen de kans om het Cai Be-dorp te bezoeken, maar ook om deel te nemen aan een aantal spannende activiteiten, zoals een boottocht met een appel-mangrovekanaal, een bezoek aan een inheemse werkplaats, het verkennen van rustige dorpswegen op je eigen tijdelijke fiets, en genieten van Zuid-West Vietnamese volksmuziek. Je gids haalt je om 8:00 uur op bij je accommodatie voor een rit van ongeveer 2 uur vanuit Saigon. Bezoek de typische lokale natte markt en neem een boot naar een drijvende markt, oorspronkelijk een spontane markt die uit noodzaak door de lokale bevolking werd gebouwd. Verken daarna het Tan Phong-eilandje, dat bekend staat als een groen parelland in het midden van de Tien-rivier, en traditionele workshops. Leer hoe de lokale bevolking kokossnoep, knapperige rijstpopcorn en rijstpapier maakte en zie een werkende honingbijboerderij. Loop door boomgaardtuinen naar het prachtige lotustheehuis om te genieten van authentieke Zuidwest-volksmuziek. Ontspan vervolgens op een roeiboot en ga door het appelmangrovekanaal voor het typische vredige landschap van de Mekong Delta om nog meer te leren over de lokale Vietnamese levensstijl. Geniet ten slotte van de kostbare momenten tijdens het fietsen door autovrije dorpswegen met aan weerszijden tropisch fruit en bonsaituinen. Ook wordt u uitgenodigd om ambachtelijke workshops te bezoeken op de fietsroute om meer te leren over de authentieke Mekong-sfeer.

Mekong-dagtour met de auto: drijvende markt, koken en fietsen

5. Mekong-dagtour met de auto: drijvende markt, koken en fietsen

Je aardige en vriendelijke gids zal je om 7.30 uur ontmoeten in je hotel en samen in een privéauto naar de provincie Tien Giang gaan. De rit duurt ongeveer 2 uur, je krijgt de kans om een volledig beeld te krijgen van het lokale leven dat verandert naarmate de auto je verder wegbrengt van de drukke stad. Aangekomen op de drijvende markt van Cai Be om 9.45 uur, vaart uw privéboot u op uw gemak langs de beroemde drijvende markt van Cai Be. Hier zal je gids een volledig commentaar geven over het gebied, zodat je meer te weten kunt komen over het lokale leven hier en hoe mensen goederen kopen en op boten leven. Vervolg uw bezoek aan: · De kokossnoepfabriek, de snoepjes proeven, de bekwame handen van de makers bewonderen · Ga zitten bij de honingbijenboerderij en drink een hete, smakelijke honingthee, waarvan wordt gezegd dat het erg goed voor je is. Zien hoe poprijst wordt gemaakt, een zeer populaire en dicht bij de harten van veel Vietnamezen · Geniet van traditionele Vietnamese Zuiderse muziek in een lokaal huis en proef wat tropisch fruit dat van dit land wordt verbouwd · Bezoek een tropische fruittuin en maak een sampantocht langs een klein kanaal Stop rond het middaguur om te lunchen in een lokaal huis terwijl je midden in een prachtige groene tuin zit. Na de lunch is een kleine oefening hard nodig. U kunt kiezen voor een korte wandeling of na de lunch fietsen om het plaatselijke dorp te zien. Zeg vaarwel tegen de vredige en mooie Mekong Delta tijdens je laatste rit op de grote boten. Stap terug in de auto om rond 15:00 uur terug te gaan naar HCM city Aankomst in uw hotel om 17.30 - 18.00 uur

Van Ho Chi Minh-stad: 2-daagse drijvende markten-tour

6. Van Ho Chi Minh-stad: 2-daagse drijvende markten-tour

Dag 1: Ho chi minh – my tho – ben tre – can tho (L) Bezoek de vinh trang-pagode - een van de mooiste en beroemdste bezienswaardigheden in de regio Geniet van 3 uur varen en vrij wandelen in de mekongdelta Verken de kleine kanalen van de Mekong rivier door sampan . te roeien Bezoek een prachtig eiland met veel tropische boomgaarden Ontdek hoe je kokossnoepjes maakt en probeer het eens Neem de tuktuk-auto door het hele dorp. Proef lokaal vers fruit en honingbijthee Lunch in een tuinrestaurant aan de oever van de rivier met specialiteiten van het platteland Aan het eind van de middag verhuizen naar can tho. Gratis voor nachtelijke ontdekking in Can Tho. Dag 2: can tho – ho chi minh (ontbijt, lunch) Na het ontbijt in het hotel, neem je een motorboot om Cai Rang te bezoeken - de meest fascinerende drijvende markt waar we alle handelsactiviteiten per boot op de Mekong rivier kunnen zien. Bezoek de lokale markt. Rijd terug naar Ho Chi Minh-stad. onderweg lunchen in een lokaal restaurant Rond de tour af in uw hotel.

Overzicht activiteiten in Cái Bè

Wil je alle activiteiten in Cái Bè ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cái Bè

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 259 beoordelingen

Leuke tour

Ik had deze tour gekozen omdat deze anders is dan de meeste tours. Erg leuke tour. Een mooi kijkje in het leven in de mekong delta.

Ontzettend mooie dag, welke de Mekong Delta op verschillende manieren super in beeld brengt. Mede dankzij onze gids Ben. Thanks!