Cairo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Cairo: de beste attracties

Caïro: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Caïro is een stad vol Ottomaanse moskees, klassieke archeologische schatten, traditionele cultuur en modern stadsleven. Klinkt als veel - is het ook. Dit moet je in elk geval zien, bijvoorbeeld tijdens een tour of excursie.

 • 1. Piramide van Djoser

  Maak een dagtrip naar deze tombe die werd gebouwd door de vroegst bekende architect Imhotep. Van farao Djoser is alleen zijn linkervoet over, maar de piramide houdt al 4 millennia stand!

 • 2. Egyptisch Museum

  Hier vind je de grootste collectie Egyptische oudheden ter wereld, waaronder het gouden masker van Toetanchamon. De veiligheidscontroles zijn streng, maar dit wil je niet missen!

 • 3. Al-Azhar Park

  !Het prachtige Al-Azhar Park werd in 2005 voltooid, en het is nu al bizar om je voor te stellen dat op deze locatie ooit enorme een berg afval lag!

 • 4. Al-Azhar Moskee

  De oudste moskee van Caïro werd in 970 gebouwd en is ook onderdeel van de eerste universiteit ter wereld! De ideale plek om je ontdekkingsreis door de geschiedenis van Caïro te beginnen.

 • 5. Khan Al-Khalili

  De belangrijkste souk van Caïro is zo oud als de stad zelf, en de markt is nog altijd het kloppende hart van de stadseconomie.

 • 6. Moskee van Mohammed Ali

  Het meest prominente gebouw van Caïro is de kroon op de citadel. De Ottomaanse moskee is adembenemend, en het uitzicht wat je er hebt ook.

 • 7. Giza Necropolis

  Natuurlijk zie je hier de iconische Grote Piramiden en de Sphinx, maar het klassieke werkersdorp in de Necropolis is minstens zo interessant.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  De beste tijd om Caïro te bezoeken is tussen oktober en mei, wanneer de hitte nog dragelijk is. De hotels zijn in de hete zomer goedkoper, maar zorg wel dat je een plek met airconditioning en zwembad scoort!

 • Hoe veel dagen?

  Als je komt voor sightseeing, kun je 3 à 4 dagen boeken, maar we raden een week aan om ook archeologische dagtrips te maken en de vele zijden van Caïro's cultuur te ontdekken.e

Goed om te weten

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Egyptian Pound EGP (£)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +20
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen oktober en mei is de temperatuur lager en meer geschikt voor sightseeing.

Other Sightseeing Options in Cairo

Want to discover all there is to do in Cairo? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Cairo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 6.959 beoordelingen

De reis erheen en terug was echt verschrikkelijk je zit 6u heen en 6u terug in een klein busje dat te snel rijd over de weg met heel veel gaten in dus je moet nie denken dat je hierin kan slapen want dat lukt echt niet. De dag zelf vond ik echt heel leuk en was het geld wel waard eerst naar het museum waar dat de gids vanalles verteld over De geschiedenis van egypte. Daarna kan je een Boottochtje maken over de Nijl was zeker ook wel eens de moeite om te doen kost je wel 10 euro extra. Daarna lunchen was oke. Namiddag naar de pyramides en de sfinx was echt heel mooi om dit in het echt te kunnen zien! Alleen vond ik het spijtig dat we hier maar een halfuurtje voor kregen om foto’s te nemen en eventueel een kamelenrit te doen. Ik had liever hier meer tijd aan willen spenderen zodat we de pyramides beter konden bekijken en er ook in konden gaan.

De trip was goed georganiseerd en ik heb alles gezien. Wat ik jammer vind is dat het tempo ontzettend hoog ligt en je overal doorheen sprint. Je ziet wel alles maar voor mij was het te gehaast. Ik wil graag voelen en ervaren en doordat het programma te vol gepland was dit niet mogelijk. De activiteiten tussen de geboekte bezienswaardigheden door maakte dit onmogelijk en waren wat mij betreft overbodig. Het waren bezoekjes aan winkeltjes gericht op het toerisme en geld verdienen, dit nam veel tijd in beslag doordat er rondleidingen en uitleg over producten werd gegeven waar ik niet om had gevraagd en ook niet geboekt heb. Ik had liever meer tijd doorgebracht bij de piramides zelf.

It was a very nice trip and everything was well arranged. Our guide spoke both English and German, which was good. We had enough time to see everything and got the right information at the right place. A negative thing that stood out was lunch. Very bad place, with poor hygiene. The food wasn’t good and we had to pay for the drinks as well (it was not communicated). Another negative thing were the mandatory visits to the local papyrus factory and other small trips that our guide recommended during the day. Overall: a lovely day and trip, with a few points of improvement. Plus: we got extra leg-place in the plane, which was very nice!

Van begin tot eind een fantastische dag gehad met Amr van EMO tours als gids. Hij sprak perfect Engels, was erg vriendelijk en wist veel te vertellen. Ook gaf hij veel goede tips en paste de reis op mijn wensen aan. De chauffeur reed ons veilig en snel rond. Ook wat betreft eten en drinken werd er goed voor me gezorgd. Echt een top dag gehad en alles gezien wat ik wou zien, nog meer zelfs. Do's: zonnebootmuseum en papyrus museum Dont's: kameelrijden (dierenmishandeling) en grote pyramide in gaan (fysieke inspanning en niks te zien)

Eerst bezochten we de Black desert, daarna Crystal Mountain en tot slot off road naar het absolute hoogtepunt: de White desert. Bizarre formaties in een buitenaards landschap! Aan het eind van de eerste dag sloegen we daar onze tenten op en werd een verrukkelijke maaltijd bereid door gids Islam & z’n 2 collega’s. Tot slot nog even nagenieten en relaxen bij het kampvuur. Op dag 2 kregen we alle highlights te zien van de Bahariya oase en reden een beetje moe maar voldaan terug naar Caïro. Een onvergetelijke ervaring rijker......!