Cairo
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Cairo

Bekijk alle tours en activiteiten in Cairo

Caïro: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Caïro is een stad vol Ottomaanse moskees, klassieke archeologische schatten, traditionele cultuur en modern stadsleven. Klinkt als veel - is het ook. Dit moet je in elk geval zien, bijvoorbeeld tijdens een tour of excursie.

Piramide van Djoser

Maak een dagtrip naar deze tombe die werd gebouwd door de vroegst bekende architect Imhotep. Van farao Djoser is alleen zijn linkervoet over, maar de piramide houdt al 4 millennia stand!

Egyptisch Museum

Hier vind je de grootste collectie Egyptische oudheden ter wereld, waaronder het gouden masker van Toetanchamon. De veiligheidscontroles zijn streng, maar dit wil je niet missen!

Al-Azhar Park

!Het prachtige Al-Azhar Park werd in 2005 voltooid, en het is nu al bizar om je voor te stellen dat op deze locatie ooit enorme een berg afval lag!

Al-Azhar Moskee

De oudste moskee van Caïro werd in 970 gebouwd en is ook onderdeel van de eerste universiteit ter wereld! De ideale plek om je ontdekkingsreis door de geschiedenis van Caïro te beginnen.

Khan Al-Khalili

De belangrijkste souk van Caïro is zo oud als de stad zelf, en de markt is nog altijd het kloppende hart van de stadseconomie.

Moskee van Mohammed Ali

Het meest prominente gebouw van Caïro is de kroon op de citadel. De Ottomaanse moskee is adembenemend, en het uitzicht wat je er hebt ook.

Giza Necropolis

Natuurlijk zie je hier de iconische Grote Piramiden en de Sphinx, maar het klassieke werkersdorp in de Necropolis is minstens zo interessant.

Cairo: Plan uw bezoek

Wanneer gaan?

De beste tijd om Caïro te bezoeken is tussen oktober en mei, wanneer de hitte nog dragelijk is. De hotels zijn in de hete zomer goedkoper, maar zorg wel dat je een plek met airconditioning en zwembad scoort!

Hoe veel dagen?

Als je komt voor sightseeing, kun je 3 à 4 dagen boeken, maar we raden een week aan om ook archeologische dagtrips te maken en de vele zijden van Caïro's cultuur te ontdekken.e

Tips & informatie

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Egyptian Pound EGP (£)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +20
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen oktober en mei is de temperatuur lager en meer geschikt voor sightseeing.

Activiteiten in Cairo

De must-see bezienswaardigheden in Cairo

Sitemap Cairo

Wil je alle activiteiten in Cairo ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cairo

Cairo is geweldig en mede dankzij de tourguide Mohammed

Samen met mijn vriendin hadden wij last minute deze tour geboekt.We kregen snel reactie via de mail terug van Mustafa. Wij werden zoals afgesproken opgehaald van de Airport. Onze tourguide van de dag was Mohammed die veel kennis van de Egyptische kunst en geschiedenis heeft. Hij werkt al jaren in de toeristen branche. Het programma werd met ons doorgenomen en we kregen ook extra opti es. Mohammed heeft ons voorzien van veel interessante informatie tijdens ons bezoek aan de Giza piramides, Egyptisch museum & Mohammed Ali moskee en met zijn kennis kon hij al onze vragen beantwoorden. Hij heeft ons ook geholpen bij het maken van foto's (die heel erg mooi zijn geworden). Het was een geweldige dag mede dankzij de 2 Mohammed's (+chauffeur) die ons van alles hebben voorzien.Het is jammer dat het toerisme in Egypte is afgenomen. Wij hopen dat dit snel zal veranderen. Wij voelde ons veilig in Cairo. Daarnaast heeft Mustafa ons zowel in de ochtend als in de avond gebeld over hoe we alles vonden


Cairo
4.5
Gebaseerd op 427 beoordelingen van GetYourGuide-klanten