Belevingen in
Cairo

Behalve de Nijl, musea en bruisende bazaars vind je ongetwijfeld ook andere schatten in de Egyptische hoofdstad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Cairo: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Hurghada: dagtrip naar Caïro & Gizeh met lunch

1. Vanuit Hurghada: dagtrip naar Caïro & Gizeh met lunch

Ontdek de 'stad van de duizend minaretten' tijdens een dagvullende tour door Caïro, met vervoer per bus vanuit Hurghada op de heen- en terugweg. Ontspan tijdens de lange reis in een comfortabel voertuig met airconditioning en bewonder het uitzicht over de Golf van Suez. Bij aankomst neemt de egyptoloog die vandaag je privégids is je mee naar het Plateau van Gizeh, waar je het oudste van de 7 wonderen van de oude wereld kunt bekijken. Krijg adembenemend uitzicht over de Piramides van Gizeh terwijl je de dodentempels van Cheops, Chefren en Menkaoera verkent. Kom erachter hoe de tempels gebouwd werden en hoor verhalen over de legendes die de tempels omgeven. Ga daarna naar de Sfinx van Gizeh, het enorme standbeeld van een liggend mythologisch wezen met het lichaam van een leeuw en het gezicht van farao Chefren. Ga naar de daltempel tegenover de sfinx, die aan farao Chefren gewijd is, en bewonder dit hoogtepunt van oeroude bouwkunst. Ga na de lunch het centrum van Caïro in om de voorwerpen van het Egyptisch Museum aan het Tahrirplein te bekijken. Het museum werd ontworpen door de Franse architect Marcel Dourgnon en bevat een collectie van meer dan 120.000 meesterwerken uit de prehistorische periode tot en met de periode van de farao's en de Griekse en Romeinse periodes. Kom meer te weten over de kunst van het mummificeren van het oude Egypte en reis daarna terug naar Hurghada.

...
Caïro: boottocht met diner en entertainment op de Nijl

2. Caïro: boottocht met diner en entertainment op de Nijl

Begin deze prachtige dinerexcursie vanuit de lobby van je hotel om 18:30 uur. Ga mee met deze 5-sterren deluxe Nijlcruise. Je vaart 2 uur vanuit Caïro om 's nachts de schoonheid van de oude Egyptische stad te ontdekken. Bewonder het prachtige uitzicht op Caïro, verlicht door de felle stadslichten terwijl je geniet van een speciaal open dinerbuffet. Geniet van een buikdansshow, Arabische liedjes en muziek, samen met een Tanoura-show terwijl je smult van je onbeperkte maaltijd. Na deze geweldige Arabische nacht word je weer bij je hotel afgezet. Het diner is bij de prijs inbegrepen, maar de drankjes niet.

...
Caïro: Piramides van Gizeh, Sfinx, Saqqara, Memphis & lunch

3. Caïro: Piramides van Gizeh, Sfinx, Saqqara, Memphis & lunch

Je gids haalt je op bij je accommodatie in Caïro of Gizeh. Rijd zuidwaarts naar de trappiramide van Zoser, het oudste bewaard gebleven gebouw van Egypte. Deze kolos van steen werd rond 2630 v.Chr. gebouwd ter ere van farao Djoser. Vervolg je tocht en bezoek Memphis, de eerste hoofdstad van Egypte na de eenwording van Boven- en Beneden-Egypte in 3100 voor Christus en zie het verbazingwekkende kolossale standbeeld van Ramses II. In een lokaal restaurant strijk je neer voor de luch, zodat je met nieuwe energie de beroemde piramides van Cheops, Chefren en Mykerinus kunt bekijken.Daarna is het tijd voor de Grote Sfinx, een kalkstenen beeld van dit mythologische wezen met het hoofd van een farao en het lichaam van een leeuw. Je maakt een verkenningsronde door Akragas, een grafcomplex met een dodentempel en de piramides van Chefren.Na deze ontdekkingsreis door de rijke geschiedenis van Egypte en z'n iconen word je weer teruggebracht naar je accommodatie in Caïro of Gizeh. Je krijgt gelegenheid om vrij te winkelen, zodat je van de ervaring kunnen genieten en de prijs rechtstreeks met de verkopers kunt bespreken.

...
Vanuit Hurghada: dagtocht naar Caïro met het vliegtuig

4. Vanuit Hurghada: dagtocht naar Caïro met het vliegtuig

Bij aankomst in Caïro word je opgewacht door de egyptoloog die je tijdens de activiteit zal begeleiden. De rondleiding begint in Gizeh, waar je de beroemde en imposante piramides van Cheops, Chephren en Mykerinos en de wereldberoemde Sfinx bewondert.  De uitstap omvat ook een bezoek aan de tempelvallei. Na een pauze voor een heerlijke lunch ga je door naar het Egyptisch Museum. Hier bewonder je de schatten van de jonge farao Tutankhamun met meer dan 120.000 meesterwerken van Egyptische kunst en kunstvoorwerpen. In de middag kun je gaan winkelen bij de markt Khan el-Khalili. Aan het einde van de activiteit word je teruggebracht naar de luchthaven van Caïro om vanaf daar terug naar Hurghada te vliegen, gevolgd door een transfer naar je hotel.

...
Vanuit Hurghada: daguitstap met hoogtepunten Caïro en Gizeh

5. Vanuit Hurghada: daguitstap met hoogtepunten Caïro en Gizeh

Reis terug in de tijd om het erfgoed van de farao's in Egypte te beleven tijdens een dagtour naar Caïro en Gizeh met transfers per voertuig met airconditioning vanaf de Rode Zee. Nadat je opgehaald bent bij je hotel krijg je geweldig uitzicht op het landschap onderweg naar de Egyptische hoofdstad. Je kunt overal stoppen. Bij aankomst in Caïro bezoek je het Egyptisch Museum op het Tahrirplein en ontdek je een van de meest complete collecties van oud-Egyptische relikwieën ter wereld. Verken de schatten die het verhaal vertellen van een hoogontwikkelde cultuur. Tegen een toeslag kun je de mummiekamer betreden om alles over het mummificeringsproces te leren en kom je enkele Egyptische figuren uit de tijd van de farao's tegen in gemummificeerde vorm. Ga in de middag terug naar Gizeh om de grote piramides en de sfinx op het Plateau van Gizeh te zien. Bewonder het laatst overgebleven monument van de 7 wereldwonderen uit de antieke wereld, meer dan 4500 jaar geleden gebouwd als eeuwigdurende graven van de farao's Cheops, Chephren en Mykerinos. Bewonder het mysterieuze beeld van de sfinx, het hoofd van een farao op een leeuwenlichaam. Optionele activiteiten in Gizeh tegen betaling omvatten een kijkje in de grote of kleine piramide, een rit op een kameel of een bezoek aan het Zonneboot Museum, waar je de legendarische boot van farao Cheops ziet die hij liet bouwen om door de onderwereld te varen. Je wordt aan het einde van de dag weer teruggebracht bij je hotel.

...
Piramiden van Gizeh, Saqqara & Memphis: privétour met lunch

6. Piramiden van Gizeh, Saqqara & Memphis: privétour met lunch

Ga mee op een dagtocht naar de piramiden van Gizeh, de Sfinx, Memphis en Saqqara. Begin je tocht met een bezoek aan de Grote Piramiden - Cheops, Chefren en Mykerinos. Het hoogtepunt van dit bezoek is de Sfinx: de legendarische beschermer van de piramiden met het lichaam van een leeuw en het hoofd van koning Chefren. Bewonder dit indrukwekkende standbeeld en laat je ermee op de foto zetten. Daarna breng je een bezoek aan Saqqara, 27 km van Caïro. De klapper van dit deel van de reis is de trappiramide van Djoser. Deze piramide werd gebouwd voor koning Djoser, en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel in het proces van de evolutie van piramiden. Tot slot reis je naar Memphis. Niet de stad van Elvis natuurlijk, maar de oude hoofdstad van Egypte!

...
Vanuit Cairo: dagtour door historisch Alexandrië

7. Vanuit Cairo: dagtour door historisch Alexandrië

Geniet van een dagtrip naar de historische stad Alexandrië en ervaar de overblijfselen van een lang vervlogen tijdperk. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Caïro of Gizeh, rijd je richting Alexandrië. Onderweg pauzeer je om naar het toilet te kunnen en koffie te drinken. Bij aankomst begin je aan je rondleiding door deze oude stad. Je gaat naar het marmeren Romeinse amfitheater Kom El-Deka waar ooit meer dan 800 bezoekers in konden. Geniet van de prachtige lusttuin en de Romeinse baden en villa's met mozaïekvloer. Daarna ga je naar de catacomben van Kom El Shoqafa waar je oude Egyptische, Griekse en Romeinse architecturale excellentie kunt zien. De begraafplaats werd in de 2e eeuw gebouwd en is nog steeds een van de zeven wonderen van de middeleeuwen. Geniet van een heerlijke lunch bij een lokaal restaurant en bezoek daarna de Bibliotheek van Alexandrië, een van de grootste en beroemdste archieven van de oude wereld. Wandel langs de citadel van Qaitbay, gebouwd boven de ruïnes van de vuurtoren van Alexandrië. Aan het eind van je rondleiding rijd je terug naar Caïro of Gizeh en word je weer afgezet bij je accommodatie.

...
Piramiden van Gizeh en Sfinx: privétour van halve dag

8. Piramiden van Gizeh en Sfinx: privétour van halve dag

Je ontmoet je gids in de lobby van je hotel en vertrekt met een privévoertuig met airconditioning naar Gizeh. De tour begint met het verkennen van het oudste van de Zeven Wereldwonderen. Je bezoekt de Piramide van Cheops (de Grote Piramide van Gizeh), de grootste piramide ter wereld. Vervolgens bezoek je de piramiden van Chefren en Mykerinos. Je leert meer over de architectonische betekenis en de fascinerende geschiedenis van deze geweldige bouwwerken. Ter plaatse zie je ook de Grote Sfinx van Gizeh en hoor je meer over het mysterie rondom een van de oudste en grootste sculpturen ter wereld.

...
Van Caïro: tour van een halve dag naar piramides van Gizeh en de sfinx

9. Van Caïro: tour van een halve dag naar piramides van Gizeh en de sfinx

Begin deze opwindende tour met een handige ophaalservice door je Egyptoloog-gids vanuit je hotel in Caïro in een voertuig met airconditioning. Leer meer over de geschiedenis van Egypte tijdens deze 4-uur durende tour die je meeneemt naar de piramides van Gizeh. Ga naar de Grote Piramides, een bekende bestemming en een van de zeven wereldwonderen. Bezoek de Grote Piramides van binnenuit (als deze optie is geselecteerd). Vervolg de tour met een panoramisch uitzicht op de piramides van Gizeh: de piramides Cheops, Chephren en Menkaure. Je krijgt ook de indrukwekkende Sfinx van Gizeh te zien, echt een once-in-a-lifetime ervaring. Vergeet niet zoveel mogelijk foto's te maken van deze verbazingwekkende bouwwerken. Als de tour ten einde loopt, word je teruggebracht naar je hotel.

...
Piramides van Gizeh en Sfinx: privérondleiding van een halve dag

10. Piramides van Gizeh en Sfinx: privérondleiding van een halve dag

Dit 4-uur sightseeing tour verkent de mysteries van de grote piramides van Gizeh en Sfinx in het Plateau Giza. De oudste en laatst overgebleven van de 7 wonderen van de Oude Wereld, de site is niet alleen de meest populaire attractie in Egypte, het is een van de meest geliefde bestemmingen in de wereld. In het gezelschap van een deskundige Egyptoloog gids, zult u de piramide van Cheops, de middelste Piramide van Chefren en de kleine piramide van Mykerinos bezoeken. Blijf de Grote Sfinx met het hoofd van een man en het lichaam van een leeuw, starend indrukwekkend over de vallei. Voltooi dan uw tour van de piramide complex met een wandeling door de Valley Temple, meer te leren over verbazingwekkende creatie en de bouw van de site terug in 2560-2540 voor Christus.

...

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  De beste tijd om Caïro te bezoeken is tussen oktober en mei, wanneer de hitte nog dragelijk is. De hotels zijn in de hete zomer goedkoper, maar zorg wel dat je een plek met airconditioning en zwembad scoort!

 • Hoe veel dagen?

  Als je komt voor sightseeing, kun je 3 à 4 dagen boeken, maar we raden een week aan om ook archeologische dagtrips te maken en de vele zijden van Caïro's cultuur te ontdekken.e

Goed om te weten

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Egyptian Pound EGP (£)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +20
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen oktober en mei is de temperatuur lager en meer geschikt voor sightseeing.

Sitemap Cairo

Wil je alle activiteiten in Cairo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cairo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 7.716 beoordelingen

We had a great trip to Caïro and Gizeh! The drivers were very friendly and told us about the country and where we were driving. Our guide Will in Caïro was the best guide you can imagine! He was friendly, knew all the history and even helped us get souveniers for a good price. The only downside is that everyone is constantly trying to sell you something. But that's easily solved, just say no :) Absolutely great trip to take if you love culture and want to know more about the history!

Unser Guide hoed uns pünktlich am Hotel abgeholt und zum Schiff gebracht. Essen war gut mit einer kleinen Auswahl an Fisch und Fleisch. Man kan zich op 3 Decks bewegen, je kunt een man zien die je kunt programmeren, of je wilt. Das Schiff fährt sehr langsam is ook auch für Kinder geeignet. Von der Stadt sieht man im Dunkeln leider wenig, da ben Nilufer Kur wenig Gebäude beleuchtet sind. Sonst aber eine schöne Fahrt :)

Het was allemaal perfect georganiseerd van de pick-up tot alle bezienswaardigheden. Sayed Mahmoud was een uitstekende gids die echt wist wat ik wilde en me nooit iets opdrong. het Papyrusmuseum hebben we overgeslagen omdat ik daar niet heen wilde en dat was geen probleem. Vroeg hij, terwijl andere tours je daar gewoon brengen. Het was allemaal heel relaxed en makkelijk in de omgang. Prima pasvorm voor mij.

Echt de moeite waard. 2 fijne gidsen 50+ die veel wisten te vertellen en het werk al lang doen. Heenweg veelcheckpoints en in cairo file daar moet je rekening mee houden. Maar alsnog de hele dag echt in Cairo geweest, overal voldoende tijd. Ook aandacht voor de kinderem, extra broodje of plaspauze. Niets was teveel. Aanrader!

We had a great day and our guide Rasha was very helpful and explained everything clearly. I would recommend everyone to do this trip.