Datums kiezen

Ontdek het beste van
Cala Gonone

Onze aanbevelingen voor Cala Gonone

Van Cala Gonone: Golf van Orosei Cruise naar Cala Goloritzè

1. Van Cala Gonone: Golf van Orosei Cruise naar Cala Goloritzè

Elke dag kunt u om 9.00 uur, 10.00 uur, 11.00 uur en 12.00 uur vertrekken vanuit de haven voor een prachtige excursie in de Golf van Orosei, gedurende de dag zijn er drie haltes aan het strand waaronder een stop bij de zeer beroemde Cala Luna strand. Als u Cala Luna verlaat, vaart u naar Cala Mariolu, beschouwd als de parel van de golf, waar onze gasten ongeveer 2 uur zullen stoppen. Onderweg krijgt u een koel drankje aangeboden dat bij de prijs is inbegrepen om uw verblijf aan boord op te vrolijken. De volgende stop is op het strand van Cala dei Sisine, we zullen dan het beschermde natuurpark Cala Goloritzè bereiken dat alleen over land bereikbaar is en je kunt een prachtige souvenirfoto maken voor de natuurlijke boog. Tussen de haltes door kun je het hele pittoreske landschap bewonderen, we stoppen ook voor foto's bij de poelen van Venus en we naderen de grot van de aalscholvers. U vertrekt rond 17.30 uur vanaf het laatste strand en keert rond 18.00 uur terug in de haven. N.B. Hoe later je vertrekt, hoe minder uren je zult doorbrengen op het eerste strand waar je naartoe gaat. Het wordt dus geen 8,5 uur maar 7,5, 6,5 of 5,5 uur. 9.00 uur vertrek, 8.5 uur 10.00 uur vertrek, 7,5 uur 11.00 uur vertrek, 6,5 uur 12.00 uur vertrek, 5,5 uur stiptheid is vereist, geen restitutie in geval van vertraging.

Cala Gonone: Golf van Orosei Dinghy Excursie met schipper

2. Cala Gonone: Golf van Orosei Dinghy Excursie met schipper

Elke dag vertrekken we vanuit de haven van Cala Gonone om 9.00 uur of 10.30 uur voor een prachtige rubberbootexcursie in de Golf van Orosei. (12 personen op de boot). Ons advies is om te kiezen voor het vroegste vertrek om de tijd van instappen en verlaten van de haven, die om 9.00 uur minder druk is, tot een minimum te beperken. De kapiteins, ervaren gidsen die u tijdens het zeilen een gedetailleerde en interessante uitleg zullen geven, nemen u mee naar de mooiste en meest pittoreske stranden (u zult ze allemaal zien): Cala Luna, Cala Sisine, Cala Biriola, Le Piscine di Venere, Cala Mariolu en Cala Goloritzè. (Tijdens de strandstops is het niet mogelijk om aan boord te blijven vanwege organisatorische behoeften van de kapitein). Bij het verlaten van de haven zullen onze kapiteins een kustnavigatie uitvoeren zodat u de wonderen van de kustlijn van Cala Gonone tot Cala Goloritzè van dichtbij kunt bewonderen. Tijdens de navigatie kunnen onze rubberboten dicht bij veel van de prachtige grotten en inhammen langs de kust komen, zoals Grotta dei Cormorani, Grotta Azzurra, de kathedraal en de Turquoise; in sommige kun je ook binnen zwemmen. Dit wordt gevolgd door een stop bij Cala Biriola, een prachtig klein strand met een roze kleur en smaragdgroen water, en een ontspannen duik voor anker in het hemelse, kristalheldere water van de Piscine di Venere, en dan verder naar het prachtige Cala Goloritzè, waar u nog een stop maakt om te zwemmen vlakbij de natuurlijke boog grenzend aan het strand. Terug aan boord zet de kapitein koers naar Cala Mariolu, waar u de langste stop van de dag maakt, zodat u ongeveer 2 1/2 uur kunt eten, rusten en baden (of langer, vooral bij vertrek om 9.00 uur). . Tijdens de lunch kunt u gebruik maken van de parasols (elk 2 personen) waar u voor het afstappen de kapitein om kunt vragen. In de middag vaart u weer verder om de prachtige Cala Luna te bereiken, wat in de middag nog aangenamer is omdat het tot 14.00 uur erg druk is. Hier kunnen gasten 2 uur stoppen voor een verfrissende duik. De terugkeer naar de haven voor dit type rubberbootexcursie is gepland om 16.30 uur. N.B. als je om 9.00 uur begint, maak je 8,5 uur excursie. Als je om 10.30 uur begint, maak je 7 uur.

Cala Gonone: Dagtrip naar de Golf van Orosei per boot met zwemstops

3. Cala Gonone: Dagtrip naar de Golf van Orosei per boot met zwemstops

Ontdek de baaien, grotten en stranden van de Golf van Orosei tijdens deze boottocht vanuit Cala Gonone. Geniet van het uitzicht helemaal langs de kust tot je Cala Goloritzè bereikt. Koop drankjes en lekkere snacks aan boord van de comfortabele boot. Stap aan boord van een schip met veel dekruimte in de zon en een schaduwrijk en afgesloten dek. Vaar vanuit de haven van Cala Gonone en baan je een weg naar de turquoise wateren van de Golf van Orosei. Stop even om van de zon te genieten en neem een duik bij de suggestieve stranden van Cala Luna en Cala Mariolu. Laat uw kapitein een derde strand kiezen uit Biriola, Cala Gabbiani of Cala Sisine, afhankelijk van het weer en de zeecondities van de dag  Maak kans om uw reis te verlengen met een bezoek aan de Grotta del Bue Marino. Koop een kaartje om deze grot met kleurrijke stalactieten, stalagmieten en neolithische muurgravures binnen te gaan. Keer terug naar uw startpunt aan het einde van uw cruise.

Van Cala Gonone: Golf van Orosei met stops

4. Van Cala Gonone: Golf van Orosei met stops

Ervaar de fantastische oostkust van Sardinië, vertrekkend vanuit Cala Gonone. Tijdens deze tocht aan boord van een comfortabele motorboot, perfect om even te ontsnappen aan de routine, beschikt u over alle comfort en faciliteiten om optimaal van de schoonheid van de omgeving te genieten. Er worden stops gemaakt bij de beroemdste stranden in de Golf van Orosei, zoals Cala Mariolu, Cala Luna en Cala Sisine. En dat is nog niet alles! Onderweg krijgt u de gelegenheid om fascinerende grotten en verborgen hoekjes te bewonderen, waaronder de prachtige Cala Goloritzè. Je avontuur wordt ook begeleid door een deskundige stem die interessante feiten over de regio in verschillende talen zal delen. Geniet van een ervaring die perfect is voor gezinnen en de kleintjes. Routebeschrijving: - Vertrek vanuit de haven van Cala Gonone - Richting Cala Luna en optionele stop bij de Grotte del Bue Marino (degenen die de grotten bezoeken hebben een kortere stop van ongeveer 1 uur in Cala Luna, terwijl degenen die de grotten niet bezoeken daar ongeveer 2 uur zullen doorbrengen) - Stop bij Cala Luna - Stop bij Cala Mariolu of Cala Gabbiani - Fotostop voor Cala Goloritzè (toegang over zee is niet mogelijk, maar voor informatie kunt u het strand alleen over land bereiken via een trekking) - Stop bij Cala Sisine - Keer terug naar de haven De route kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. Het bezoek aan de Bue Marino-grotten is optioneel en kaartjes kunnen autonoom, online of aan het gemeentelijke loket worden gekocht vóór het vertrek van de motorboot (de aan te vragen tijd is hetzelfde als het vertrek van de motorboot). In dit geval moet u de gids informeren dat u kaartjes heeft voor de rondleiding door de Bue Marino-grot nadat u geboekt heeft, door onmiddellijk contact op te nemen met onze gids via het telefoonnummer op de boekingsvoucher. De Motorships zijn allemaal veilige, moderne, elegante, ruime, comfortabele boten, verwarmd tijdens reizen in het laagseizoen en koel en luchtig tijdens zomerafvaarten: - Lengte: 22 m - Breedte: 5,80 m - Kamer op het eerste dek met 100 zitplaatsen op banken en georganiseerde tafels voor 4-6 personen - Bovendek met overige 80 zitplaatsen - Bar georganiseerd en met gratis gebruik

Cala Gonone: boottocht Grotta Bue Marino en strand Cala Luna

5. Cala Gonone: boottocht Grotta Bue Marino en strand Cala Luna

Sinds de jaren 50 was de belangrijkste attractie van Cala Gonone de Sea Ox Cave. Sindsdien is het bewonderd door miljoenen toeristen. De koningin van deze grot was inderdaad de "zee-os": zo noemde de populaire verbeelding de monniksrob vanwege zijn onhandige vorm en milde gedrag. Tegenwoordig hebben bezoekers die met onze boten naar de grot komen toegang tot de zuidelijke tak en kunnen ze langs een gemakkelijke loopbrug een van de mooiste en beroemdste grotten van Italië bewonderen. De rondleiding binnen duurt ongeveer een uur, waarbij deskundige gidsen aanwezig zijn om historische en wetenschappelijke informatie te geven over de grot en de fauna die erin woonde. Aan het einde van het bezoek nemen we je mee om het pittoreske strand van Cala Luna te ontdekken. Beschouwd als het mooiste strand van de Middellandse Zee. Een 800 meter lange zandtong, een witte halve maan met zes enorme grotten die zich aan de oever openen en op de achtergrond, als kroon, een oleanderbos voorafgegaan door een zoetwatervijver. De natuur beschermt de baai tegen de verraderlijke sirocco met een rotswand in het zuiden. Door het oleanderbos kan men de "codula" betreden voor paden in een spannende tocht door dicht mediterraan struikgewas dat wordt bewoond door zeldzame roofvogels, wilde zwijnen en wilde geiten. Vanaf Cala Luna vaart er in de middag elk uur een boot terug naar Cala Gonone, afhankelijk van het seizoen van 15.30 tot 18.30 uur.

Cala Gonone: toegangsticket voor het Cala Gonone-aquarium

6. Cala Gonone: toegangsticket voor het Cala Gonone-aquarium

De moderne structuur van het Aquarium van Cala Gonone, gelegen in een park met prachtig mediterraan struikgewas, wacht op u tussen de ongerepte bergen van Supramonte en het fascinerende landschap van de Golf van Orosei om u te laten waarderen wat er gebeurt als de berg van Sardinië de zee ontmoet ! U ontdekt de mariene habitats van de Middellandse Zee, de meest typische bewoners en hun merkwaardige aanpassingen aan het leven! Het aquarium van Cala Gonone, ingehuldigd op 10 juli 2010, heeft tot doel het educatieve en didactische aspect te combineren met amusement en plezier. De woning is gelegen in de badplaats Cala Gonone en kijkt uit over de Golf van Orosei, omgeven door een groot park met prachtig mediterraan struikgewas. De vierentwintig tentoonstellingstanks herbergen dier- en plantensoorten die typisch zijn voor de Middellandse Zee, de route eindigt met tanks gewijd aan koralen en kleurrijke tropische soorten. Aan de structuur is een buitenspeeltuin gewijd aan de wereld van zeeschildpadden en een grote parkeerplaats voor bussen en auto's.

Cala Gonone: Rondvaart naar het strand van Cala Luna

7. Cala Gonone: Rondvaart naar het strand van Cala Luna

Ontdek de kust ten zuiden van Cala Gonone en bewonder het uitzicht tot aan Cala Luna. Aan boord van een schip met veel ruimte op het zonnedek en een schaduwrijk en gesloten dek. Vaar vanuit de haven van Cala Gonone en baan je een weg door de turquoise wateren van de Golf van Orosei. Stop om te zonnebaden en neem een duik in het pittoreske strand van Cala Luna. beschouwd als het mooiste strand van de Middellandse Zee. Een zandtong van 800 meter lang, een witte maansikkel met zes enorme grotten die uitkomen op de oever en op de achtergrond, kroon, een oleanderbos voorafgegaan door een zoetwatervijver. De natuur beschermt de inham tegen de verraderlijke sirocco met een rotswand in het zuiden. Door het oleanderbos kun je de "codula" in voor paden in een spannende tocht in het dichte mediterrane struikgewas dat wordt bewoond door zeldzame roofvogels, wilde zwijnen en wilde geiten. Vanaf Cala Luna vaart er in de middag elk uur een boot om terug te keren naar Cala Gonone, afhankelijk van het seizoen van 15.30 tot 18.30 uur.

Cala Gonone: Grotta del Bue Marino en Cala Luna Rondvaart

8. Cala Gonone: Grotta del Bue Marino en Cala Luna Rondvaart

-De Sea Ox Cave maakt deel uit van een karstsysteem dat zich meer dan 70 km landinwaarts uitstrekt; de naam is afgeleid van de bijnaam die herders de monniksrob "Su Oe 'e Mare" noemden, die de grot gebruikten om hun pups te spenen. De grot is verdeeld in twee takken, noord en zuid, waar de ontmoeting van zoet water met zeewater duidelijk zichtbaar is en de heroplevingen spectaculaire reflecties creëren, zelfs bij de monding van de ingang. De zuidelijke tak van de grot kan worden bezocht in het gezelschap van ervaren gidsen die je meenemen langs een pad van ongeveer 800 meter, kunstmatig verlicht en doorkruist door een brede houten loopbrug. Na het bezoek in de grot ga je met de boot naar het strand van Cala Luna -Cala Luna is een van de bekendste stranden van Sardinië. In de jaren zeventig werd het gekozen als de hoofdset van de beroemde film, geschreven en geregisseerd door Lina Wertmüller, "weggevaagd door een ongewoon lot in de blauwe zee van augustus." De kustlijn heeft een gemengde bodem van zand en kiezelstenen en 5 grotten die te voet bereikbaar zijn, vaak bezocht door klimmers of mensen die schaduw zoeken tijdens de warme uren van de dag. Het strand is te voet bereikbaar vanaf Cala Fuili, het laatste strand in Cala Gonone dat met de auto bereikbaar is: trekkers kunnen profiteren van de taxiservice, het pad bewandelen en per boot terugkeren nadat ze de hele dag op het strand hebben doorgebracht.

Cala Gonone: Boot heen en terug naar Cala Luna

9. Cala Gonone: Boot heen en terug naar Cala Luna

Als je er het hele jaar van hebt gedroomd om een dag onder de zon door te brengen op een strand in Sardinië, dan is onze boottransfer van Cala Gonone naar Cala Luna perfect voor jou. Bij ons kunt u genieten van een dagje op het zandstrand en heeft u alle tijd om te bruinen en te zwemmen in het kristalheldere water van de baai. Na een korte rit aan boord van onze vlaggenschipboot bereiken we snel een van de meest iconische plekken op het hele eiland, waar je de perfecte plek vindt om te ontspannen en adembenemende foto's te maken. Onze gespreide retourtijden stellen u ook in staat om te beslissen hoe lang u op het strand wilt blijven, en uw dag in de Golf van Orosei in te delen volgens uw plannen en behoeften. We ontmoeten elkaar op de Piazzale del Porto (box 2 en 10) 30 minuten voor vertrek. Als u met de auto komt, kunt u in de haven parkeren voor € 6 voor de hele dag. We hebben drie verschillende vertrektijden in de ochtend (10:00, 11:00 en 12:00) en vier terugkomsttijden in de middag (12:30, 15:30, 16:30 en 17:30). Dit betekent dat deze activiteit minimaal 2½ uur tot maximaal 7½ uur kan duren, dus er is veel flexibiliteit en u kunt bijna een hele dag in Cala Luna verblijven. De aangegeven gemiddelde duur is ongeveer 4 uur, terwijl de heen- en terugreis ongeveer 30 minuten duurt.

Van Cala Gonone: Golf van Orosei Tocht met de rubberboot

10. Van Cala Gonone: Golf van Orosei Tocht met de rubberboot

Een unieke ervaring, in contact met de natuurlijke schoonheden van de Golf van Orosei, aan de oostkust van het eiland Sardinië. Een mini-rubberbootcruise waarbij u niet alleen de kust en het kristalheldere water zult bewonderen, maar u kunt ze ook ontdekken door erin te duiken! Je ontdekt zeebodems van zeldzame schoonheid tijdens begeleide snorkelervaringen die rijk zijn aan onderwaterleven. Een deskundige gids zal je de hele dag vergezellen, niet alleen om je naar de mooiste plekjes te leiden, maar ook om je anekdotes en curiositeiten te vertellen. Je zult Cala Luna, Cala Goloritzè, de Venus Pools en nog veel meer bewonderen. Aan het einde van de dag krijgt u een aperitief aan boord aangeboden. Er zal echt niets ontbreken in deze excursie die je zeker nooit zult vergeten. Boek bij vrienden en familie en leef de oostkust van Sardinië volledig! Routebeschrijving - Stop bij het strand in Cala Luna (ongeveer anderhalf uur) - Venus-zwembaden en opblaasbare snorkelstop (ongeveer een halfuur) - Passage voor Cala Goloritzè (ongeveer een half uur) - Stop bij het strand in Cala delle Sorgenti (ongeveer anderhalf uur) - Stop bij het strand in Cala Sisine voor de lunch, er is een restaurant en toilet (ongeveer anderhalf uur) - Stop bij het strand van Caletta Zio Santoru (ongeveer anderhalf uur) De route kan naar goeddunken van de schipper veranderen vanwege weers- en zeecondities. Aan boord wordt een aperitief geserveerd van: zoetigheden, fruit, witte wijn en frisdrank maximale capaciteit bijboot: 12 personen (inclusief schipper)

Alle activiteiten

43 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Cala Gonone

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cala Gonone?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cala Luna

Andere activiteiten in Cala Gonone

Wil je alle activiteiten in Cala Gonone bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.