Datums kiezen

Calanches van Piana

Calanches van Piana: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Ota: Eco-vriendelijke boottocht door natuurreservaat Scandola

1. Vanuit Ota: Eco-vriendelijke boottocht door natuurreservaat Scandola

Ontdek het natuurreservaat Scandola en bezoek het charmante dorp Girolata tijdens een boottocht vanuit Porto naar de kust van Corsica. Vaar op een milieuvriendelijke hybride boot in stilte over de wateren van het reservaat en profiteer, dankzij het instappen met prioriteit, van de beste zitplaatsen. Ontmoet de vriendelijke bemanning van het schip, die je helpt met aan boord gaan, en ga vervolgens op pad om dit door UNESCO beschermde natuurreservaat te verkennen, dat alleen via zee toegankelijk is en strikt wordt beschermd. Bekijk de kustgrotten, het diverse zeeleven en zeevogels als visarenden en slechtvalken vanaf een respectabele afstand, om zo de natuurlijke omgeving niet te verstoren. Kom meer te weten over de ecologie van het reservaat dankzij de toelichting in het Frans tijdens de tour. Pauzeer 30 minuten in het afgelegen en schilderachtige kustplaatsje Girolata, dat wordt omgeven door de zee en alleen per boot bereikbaar is. Wandel door het dorp of koel af met een duik en kijk uit naar de wilde koeien die door de straten, cafés en over het strand van Girolata zwerven. Geef je tour een upgrade met een optionele trip naar de prachtige rotsformatie Calanche de Piana. Bewonder het prachtige roze granieten geologisch landschap, dat op unieke wijze is ontstaan door eeuwenlange harde wind en opspattend zeewater.

Sagone/Cargèse: Scandola Reservaat & Girolata Varen Dagtocht

2. Sagone/Cargèse: Scandola Reservaat & Girolata Varen Dagtocht

Verken de verborgen wonderen van de Corsicaanse kust die alleen over zee bereikbaar zijn tijdens een dagtocht per speedboot. Bezoek het natuurreservaat Scandola, een UNESCO-werelderfgoed, geniet van vrije tijd om door Girolata te dwalen en bekijk de natuurlijke zwembaden van Calanques de Piana. Begin uw cruise in Sagone of Cargèse, afhankelijk van de optie die u selecteert. Stap aan boord van een 12-persoons speedboot en vaar naar het beroemde Scandola-natuurreservaat. Terwijl je door het reservaat vaart, leer je over de grillige kliffen en rode rotsformaties die je ziet vanuit je gids. Na het verlaten van het reservaat, maak je een wandeling van 30 minuten door het kleine dorpje Girolata, dat alleen toegankelijk is vanaf de zee. Geniet van de zon op het zandstrand, ga zwemmen of snuffel rond in de winkels. Nadat u klaar bent, gaat u aan boord van de boot en gaat u verder naar de Calanques de Piana. Spring in het heldere water voor een verfrissende duik in de Calanques de Piano voordat je door de prachtige grotten van Capo Rosso vaart. Keer terug naar Sagone of Cargèse langs de rode kliffen van Corsica.

Vanuit Porto: boottocht Calanches de Piana

3. Vanuit Porto: boottocht Calanches de Piana

Vertrek vanuit Porto en ontdek de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Calanches de Piana in de Golf van Porto met een stille hybride boot, uit respect voor het milieu. De Calanches de Piana liggen halverwege tussen Ajaccio en Calvi, niet ver van het stadje Piana, en maken deel uit van een vulkanisch complex dat op het hoogste punt wel 300 meter boven zeeniveau uitstijgt. Bewonder de roze granieten rotsen die door de eeuwen heen gevormd zijn door veranderingen in de temperatuur, harde wind en opspattend zeewater. Ontdek een reeks fantastische rotsformaties, in spectaculaire vormen gehouwen en omringd door kristalblauwe wateren. Het gebied is rijk aan zeeleven en zeevogels, en kent tevens een enorme diversiteit aan rotsen op locaties die het gebied een heel specifieke sfeer geven.

Cargèse: Scandola, Girolata en Piana Middagboottocht

4. Cargèse: Scandola, Girolata en Piana Middagboottocht

Ontdek de westkust van Corsica tussen Cargese en Scandola vanaf een comfortabele passagiersboot. Geniet van de intense kleuren van de middag op de rode rotsen, het blauwe water en het groene maquis. Begin vanuit de haven van Cargese voor een ongelooflijke reis. Bewonder, zodra u de haven verlaat, de Omigna-toren, die enkele jaren geleden volledig is gerenoveerd. Ga dan naar Arone en zijn lange zandstrand. Begin met het ontdekken van de kleine grot aan het begin van de Capo Rosso, wanneer de rots van kleur verandert. Langs de kust is het water zo helder dat je de zeebodem kunt waarderen door transparantie. Betreed de baai van de monniksrob, ook wel het "zwembad" genoemd vanwege het zo blauwe en heldere water. Bewonder de enorme nesten van de visarend, een beschermde diersoort. Ga door de boog van Capo Rosso en ga verder naar het reservaat van Scandola, bij de Golf van Porto. Betreed het reservaat van Scandola en ga de breuken in het hart van de rots in. Bewonder het landschap gemaakt van vulkanisch gesteente. Luister naar de opmerkingen van de kapitein over de geologische formaties en de geschiedenis van de site en laat je fantasie de vrije loop voor de vreemde vorm van de steen. Navigeer door de wateren van het reservaat en ontdek het eiland Gargalo, het uiterste westpunt van Corsica. Bereik de Golf van Elbo en probeer de tandbaars te zien die vaak in de breuklijnen wordt aangetroffen, zoals de oblades en vele andere soorten. Geniet van de glinsterende glinstering van de zon op de zee aan de voet van de kliffen. Maak een pauze van 40 minuten aan land in het verrassende dorpje Girolata. Profiteer van een wandeling naar het oude fort of rust gewoon uit op het zand van het strand. Girolata is heel klein en authentiek omdat het alleen bereikbaar is per boot of via een voetpad. Neem de weg terug en geniet van de prachtige kleuren van de eindmiddag, het beste moment van de dag voor foto's. Bekijk bij terugkomst Capo Senino en ervaar de ontdekking van de rode rots van de Calanques de Piana met de kleuren van de zonsondergang. Geniet van de aankomst in Cargese, verlicht bij het vallen van de avond.

Van Sagone of Cargèse: Scandola Reserve-boottocht

5. Van Sagone of Cargèse: Scandola Reserve-boottocht

Ontdek de wonderen van de Corsicaanse kust die alleen over zee bereikbaar is. Bezoek het natuurreservaat Scandola en heb vrije tijd in Girolata. Stap aan boord van een schip met 73 zitplaatsen en maak een excursie van een halve dag naar het beroemde Scandola-natuurreservaat, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar verhelderend commentaar over het reservaat van een lokale gids. Stop 2 uur of 30 minuten, afhankelijk van de optie die je boekt, in het kleine dorpje Girolata en geniet van vrije tijd om te verkennen. Eet een lunch in een lokaal restaurant of neem je eigen eten mee voor een picknick met een prachtig uitzicht. Zak van de zon op het warme zand, zwem en struin door de unieke winkels in het dorp. Na uw stop gaat de boottocht verder naar Calanques de Piana voordat u terugkeert naar Sagone en Cargèse.

Cargèse: begeleide boottocht naar Scandola met stop bij Girolata

6. Cargèse: begeleide boottocht naar Scandola met stop bij Girolata

Ontdek het Scandola-reservaat en kom tot rust ver van de drukte van de stad midden in de natuur! Stap aan boord van een comfortabele passagiersboot met 49 zitplaatsen (schaduw en toiletten aan boord) die door de smalste doorgangen van de Golf van Porto kan navigeren! Begin de tour in de richting van de Pointe d'Omigna om de prachtige Genuese toren te zien, gemaakt van graniet met veldspaatkristallen en zijn rotsachtige omgeving, voordat je naar het opmerkelijke strand van Arone gaat. Ga door de boog van Capo Rosso en bezoek de grotten van de site. Maak foto's van de karakteristieke rode rots van het eiland van de schoonheid. Bewonder de vreemde vormen van de rotsen en luister naar de opmerkingen van de bemanning om de geschiedenis van de plaats te leren kennen. Geniet van het mooie en heldere water in de baaien, vooral de baai van de monniksrobben. Ga verder en steek de Golf van Porto over naar het reservaat van Scandola, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Bewonder de vulkanische rotsen, overblijfselen van de vulkaan die eeuwen geleden instortte. Geniet van de manier waarop de piloot je meeneemt in nauwe doorgangen en breuken. Bekijk de visarenden die nestelen op de rots. Ontmoet de wilde geiten, de tandbaars die rond de fouten leeft en vele andere soorten. Maak rond het middaguur een pauze van 2 uur in Girolata, waar u kunt genieten van de schaduwrijke terrassen van de restaurants en cafés of van het strand van het dorp. Terug op de boot passeert u Capo Senino en gaat u richting de beroemde Calanques de Piana voordat u terugkeert naar de haven van Cargèse.

Ajaccio: Boottocht met gids door natuurreservaat Scandola

7. Ajaccio: Boottocht met gids door natuurreservaat Scandola

Stap aan boord van een halfstijve speedboot bestuurd door een gekwalificeerde kapitein om de westkust van Corsica te verkennen. Ontdek het Scandola-natuurreservaat, een Unesco-werelderfgoedlocatie, met een grote verscheidenheid aan zee- en landdieren en planten. Begin je tour vanaf Gargalo Island en ga naar het reservaat voor je eerste zwemstop. Zwem door het turquoise water terwijl je kapitein een aperitief bereidt met een proeverij van charcuterie en roséwijn. Geniet 's middags van een lunch in Girolata, een 18e-eeuws vissersdorp gebouwd rond een fort dat alleen over zee bereikbaar is. Laat uw schippers een reservering maken bij een restaurant of neem uw eigen picknick mee om te genieten op het strand met loslopende wilde koeien. Geniet om 14.00 uur nog een keer zwemmen bij Anse Ficaghjola. Duik in het natuurlijke zwembad van Capo Rosso in de Calanques de Piana, omringd door vissen. Neem een laatste duik in de Anse de Cala di Pala en spring van natuurlijke duikplanken op verschillende hoogtes voordat je terugkeert.

Van Cargèse: Scandola-dagtour en Girolata-lunchstop

8. Van Cargèse: Scandola-dagtour en Girolata-lunchstop

Breng uw dag door met het verkennen van de wonderen van Zuid-Corsica tijdens een boottocht per RIB-boot en geniet van een spectaculair uitzicht op de omliggende natuur. Begin uw excursie aan boord van een 12-persoons RIB-boot vanuit de haven van Cargèse om de indrukwekkende Corsicaanse landschappen tussen het natuurreservaat Scandola en de Golf van Girolata te ontdekken. Ga naar het noorden en passeer de Pointe d'Omigna om de opmerkelijke Genuese toren te bewonderen, gemaakt van graniet met veldspaatkristallen en zijn rotsachtige omgeving. Ga verder richting de Pointe d'Urchinu en het strand van Arone. Eenmaal aangekomen bij Capo Rosso, bezoekt u de grotten en de karakteristieke rode rotsachtige baaien van het eiland van de schoonheid. Steek de Golf van Porto over om het Scandola-reservaat te bereiken, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de rijke verscheidenheid aan flora en fauna in het gebied, waarvan de meeste beschermde diersoorten zijn, zoals de zeearend of de tandbaars. Vervolgens gaat de boot voor anker in Girolata voor een stop van 2 uur. U kunt van deze tijd gebruik maken om te wandelen, te lunchen of een korte duik in het water te nemen. Hier kunt u het gerenoveerde fort op de landtong boven het strand bewonderen. Terug op de boot passeer je Capo Senino, een van de hoogste kappen van Europa en ga je richting de beroemde Calanques de Piana voordat je terugkeert naar de haven van Cargèse.

Vanuit Porto: Piana Creeks en Scandola Semi-rigid Boat Tour

9. Vanuit Porto: Piana Creeks en Scandola Semi-rigid Boat Tour

Bezoek een van de beste locaties van Corsica op bootroutes die zijn ontworpen om uw ervaring te optimaliseren. Maak kennis met de magische golf van Porto, de prachtige kreken van Piana en het adembenemende reservaat van Scandola. Bezoek deze uitzonderlijke bestemming, geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed. Op de terugweg kunt u genieten van een stop van 30 minuten in het kleine gehucht Girolata, dat alleen over zee of te voet bereikbaar is. Stap comfortabel aan boord van een standaard semi-rigide pneumatische boot. Dankzij hun kleine formaat kunnen ze grotten binnengaan, naar de zeeoever navigeren en u de schoonheid van de landschappen laten waarderen. Geniet van een duik en wat snorkelen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens dit uitje op zee kunt u wellicht dolfijnen of andere waterzoogdieren observeren die uw pad kunnen kruisen.

Van Porto: Piana Creeks, Scandola op familieboot

10. Van Porto: Piana Creeks, Scandola op familieboot

Als u vanuit Porto vertrekt, kunt u de Calanches de Piana bewonderen door langs de kust te varen richting Capo Rosso met zijn grotten en natuurlijke poelen, een magische plek die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Op een gezinsvriendelijke speedboot vaart u naar het Scandola-natuurreservaat. Tijdens deze excursie kunt u genieten van een zwempauze, snorkelen (maskers aanwezig), afhankelijk van de weersomstandigheden. Misschien krijgt u de kans om dolfijnen of andere walvisachtigen te observeren die uw pad kunnen kruisen. Duur van de tour ongeveer 3u15

Beschikbare activiteiten

19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Calanches van Piana: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Calanches van Piana

Wil je alle activiteiten in Calanches van Piana bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Calanches van Piana

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.194 beoordelingen

Prachtige ervaring om Corsica vanaf het water te bewonderen. En ooooo wat is het mooi. Nog een beetje spectaculair ook met een bloedgang over het water. Mooie combinatie. Gids was een geschikte vent met humor en kennis wel alleen in het Frans. Maar je bent dan ook in Frankrijk.

Zeer leuke activiteit Het personeel was erg aardig en attent, de commentatoren waren aangenaam om naar te luisteren en vol humor. Het landschap is adembenemend.

Geweldige ervaring, veel plezier. De plaatsen zijn prachtig, en er is een welkome stop voor een duik en een korte trip naar Girolata.

een geweldige boottocht met prachtige landschappen en een topteam

Leuke boottocht om de omgeving van Porto te verkennen