De populairste activiteiten van Caldas da Rainha

Vanuit Lissabon: Óbidos Experience

1. Vanuit Lissabon: Óbidos Experience

Maak een reis naar een van de oudste en best bewaarde plaatsen in Portugal: de stad Óbidos. Je reis duurt ongeveer 1 uur. Voel je vrij om de komende 55 mijl te genieten van enkele van de mooiste landschappen in West-Portugal. Het dorp Óbidos is waarschijnlijk gesticht door de Kelten in 308 voor Christus. Recente studies hebben experts doen geloven dat Óbidos deel uitmaakte van de oude Romeinse stad Eburobrittium. Het dorp werd later bezet door de barbaren en vervolgens door de Moren. De eerste koning van Portugal, Alphonse I, veroverde het dorp op 11 januari 1148 op de Moren. In de 18e eeuw behield Óbidos nog steeds zijn adellijke status als plaats voor de koninklijke zomervakanties. Koning Jan V verbleef acht jaar in Óbidos op advies van zijn doktoren om te gaan baden in Caldas da Rainha om zijn artritis en obesitas te behandelen. Bij aankomst in dit charmante dorp zijn enkele van de bezienswaardigheden als volgt: Stadspoort of Onze-Lieve-Vrouw van Verdriet, patroonheilige van Óbidos: U kunt de inscriptie zien: "De Maagd, Onze-Lieve-Vrouw, werd verwekt zonder erfzonde", dat dateert uit de 17e eeuw, uit de tijd van Johannes IV. Bewonder de 18e-eeuwse tegels die scènes van de Passie van Christus voorstellen. St. Pieterskerk: De Sint-Pieterskerk heeft een middeleeuwse fundering en heeft nog steeds het originele portaal. Het werd gerenoveerd in de tweede helft van de 16e eeuw. De kerk heeft een enkel schip en een prachtig altaarstuk in barok houtwerk uit de architectonische periode van koning Jan V. Pousada van Óbidos: De Pousada van Óbidos was de eerste in Portugal die werd gebouwd vanuit een historisch gebouw. Het bevindt zich in wat ooit de Paço do Alcaide was. Let op de prachtige manuelijnse ramen en de deuropening met een sierlijke bovendorpel gevormd in de vorm van ineengestrengelde boomstammen. St. Jacobuskerk: Door de eeuwen heen bezocht de koninklijke familie tijdens hun verblijf in Óbidos de St. Jacobuskerk, gesticht door koning Sancho in 1186. St. Mariakerk van Óbidos: Volgens de legende bevindt de Mariakerk van Óbidos zich op precies dezelfde plek als de oude Visigotische tempel. De tempel werd later veranderd in een moskee. Toen de christelijke verovering door Alphonse I plaatsvond in 1148, werd het een katholieke kerk. In de St. Mary's Church kan men de prachtige collectie tegels bewonderen die de muren bedekken. Mis het graf van D. João de Noronha, burgemeester van Óbidos in de 16e eeuw, een meesterwerk van de beeldhouwer Nicolau Chanterene niet.

Van Caldas da Rainha of Obidos: Obidos Castle & Nazaré Tour

2. Van Caldas da Rainha of Obidos: Obidos Castle & Nazaré Tour

Óbidos:, traditie en creativiteit hand in hand Het bezoek begint bij de deur van het dorp, tegenwoordig de hoofdingang van Óbidos, en we gaan verder naar het kasteel, met zijn indrukwekkende militaire architectuur. Altijd omarmd door de imposante muren, zullen we straten van middeleeuwse charme ontdekken met hun bloemrijke huizen, kerken uit verschillende tijdperken, pleinen die altijd een ontmoetingspunt van de mensen zijn, totdat we het uitkijkpunt van het kasteel bereiken dat ons een geweldig uitzicht biedt op de dorp en het platteland. Het kasteel was (en is nog steeds) de eerste historische herberg van Portugal met zijn manuelijnse raam. Sour Cherry Likeur op een chocoladebeker: de dranksensatie van Óbidos Tot slot een toast op dit bezoek en op iedereen die met ons mee heeft gedaan! Hiervoor stoppen we bij een lokale bar en proeven we het drankje dat alle bezoekers in verrukking brengt - Óbidos ginja, naturel of op een chocoladekopje. Als we je nieuwsgierigheid hebben gewekt en meer willen weten over de Ginja van Óbidos, boek dan bij ons een bezoek aan een producent om de hele geschiedenis en het productieproces van deze likeur te leren kennen. Nazaré Met zijn lange halvemaanvormige strand heeft Nazaré een onvergetelijke natuurlijke schoonheid, bekend om zijn bondgenoot van de oude tradities van de visserskunst, zo aanwezig in het hele dorp, maakt dit dorp zo'n unieke plek. The Beach, een plaats van levende tradities Tijdens ons bezoek kruisen we het pad van de visverkopers die nog steeds de zeven rokken dragen en de vis in de zon drogen, en ook met de boten die terugkeren van de visserijactiviteiten, en met de zee als ons gezelschap, kunnen we de ware essentie van de Nazarener voelen . Vanaf de top van de 318 meter hoge rots staat een imposant voorgebergte, door de lokale bevolking Sítio genoemd, dat enkele van de meest emblematische panoramische uitzichten op de Portugese kust biedt. Sítio da Nazaré, waar legende en realiteit elkaar ontmoeten In de Sítio komt de belangrijkste legende van Nazaré tot leven, die deel uitmaakt van de collectieve verbeelding die het tot een van de meest charismatische vissersdorpen van het land maakt. We beginnen met de Hermitage of Memory, waar de legende van het wonder is opgetekend, waarin Onze Lieve Vrouw het paard van D. Fuas Roupinho verhinderde om op de klif te lanceren. Daarna bezoeken we het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Nazaré, waarvan de bouw begon in de 14e eeuw en door de jaren heen is uitgebreid en verrijkt dankzij de groeiende cultus.

Van Caldas: rondleiding van een halve dag door Fátima

3. Van Caldas: rondleiding van een halve dag door Fátima

Fátima wordt beschouwd als een van de belangrijkste katholieke bedevaartsoorden ter wereld: het wordt jaarlijks door meer dan zes miljoen mensen bezocht. Deze tour van een halve dag biedt reizigers een bezoek aan de meest karakteristieke plekken van het heiligdom van Fátima, namelijk de kapel van de verschijningen, de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans van Fátima (waar de kleine herders Lúcia, Jacinta en Francisco werden begraven ) en de hedendaagse Basiliek van de Allerheiligste Drie-eenheid, gebouwd om meer ruimte te bieden aan de pelgrims die van overal naar Fátima komen. Bezoekers hebben de tijd om het heiligdom en de omgeving vrij te verkennen.

Van Caldas da Rainha: stadstour Nazaré met ravijn en kapel

4. Van Caldas da Rainha: stadstour Nazaré met ravijn en kapel

De Nazaré-kloof, een natuurlijke formatie die een enorm diep en groot gat in de zeebodem vlak naast de kustlijn maakt, creëert enorme golven die van deze plek, Praia do Norte, een Mekka voor avontuurlijke surfers over de hele wereld maken. De kloof verbergt ook een nazi-onderzeeër, die daar met opzet tot zinken werd gebracht om nooit meer terug te vinden... We zullen ook het heiligdom en de geheugenkapel bezoeken en een adembenemend uitzicht hebben op Nazaré en een groot deel van de kust van de Zilverkust (helemaal tot aan de Berlengas-eilanden). Als laatste, maar zeker niet als minste, leer je ook Nazaré zelf kennen, een uniek traditioneel vissersdorp, zijn smalle steegjes met uitzicht op zee en zijn oude tradities zoals de "Droge Vis" en de raadselachtige "bezienswaardigheden". ” van lokale vrouwen die hun beroemde zeven rokken dragen.

Caldas da Rainha: begeleide wandeling

5. Caldas da Rainha: begeleide wandeling

We nemen je mee naar het oudste thermale ziekenhuis ter wereld - al meer dan vijfhonderd jaar onafgebroken in bedrijf. Lang voordat er spa's kwamen, had de Portugese koningin D. Leonor haar eigen privé "zwembad", dat u zult bezoeken. Dit kwam nadat ze mensen zag baden in natuurlijke warmwaterbronnen op zoek naar genezing voor hun kwalen. Onder de indruk liet de koningin het volgende jaar (1485) een thermaal ziekenhuis op de plek bouwen. Deze tour neemt je ook mee naar de nabijgelegen kerk van Nossa Senhora do Pópulo ("Onze-Lieve-Vrouw van het Volk"), een kleine maar artistiek rijke plaats van aanbidding, die enkele van de vroegste voorbeelden van de "Manuelijnse architectuur" herbergt, een beroemde unieke Portugese bouwstijl. Daarna nemen we je mee naar het mooie en romantische D. Carlos I-park en delen we een overzicht van de geschiedenis van de stad, met aandacht voor de gouden eeuw in de 19e eeuw, toen het een industrieel en artistiek centrum werd en Rafael Bordalo Pinheiro en José Malhoa een huishouden werden namen.

Caldas da Rainha: Obidos middeleeuws dorp & Boeddha Eden Tour

6. Caldas da Rainha: Obidos middeleeuws dorp & Boeddha Eden Tour

Verken de meest charmante middeleeuwse stad Óbidos met een ervaren en deskundige gids die je meeneemt door de geschiedenis en verhalen, de straten en steegjes, het kasteel en de kerken, de beeldende kunst en (last but not least) het zoete en authentieke smaken van dit oude Portugese land (de beroemde Ginjinha de Óbidos- op een chocoladekop!). Mis de trendy boekwinkel Ler Devagar niet, gevestigd in een voormalige koninklijke kapel, het 1300 jaar oude moslimkasteel, de schitterende "piëtá" van renaissancemeester Nicolau de Chanterene en de werken van de gevierde 17e-eeuwse Josefa de Óbidos, de eerste Portugese vrouwelijke artiest die naar het Louvre ging. Daarna nemen we u graag mee naar de meest onverwachte, maar indrukwekkende en inspirerende locatie in het centrum van Portugal: de Boeddha Eden, de grootste oosterse tuin van Europa - niet minder. Een enorme 35 hectare land bewoond door honderden sculpturen die doen denken aan oosterse culturen: boeddha's, pagodes, draken, terracotta krijgers... en meer

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Caldas da Rainha

10 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Caldas da Rainha

Meer zien

Andere activiteiten in Caldas da Rainha

Wil je alle activiteiten in Caldas da Rainha bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.