Caldeiras Vulcânicas: tours en activiteiten die je niet wilt missen

São Miguel: Vulkaanwonderen Furnas, Lunch (Stoofpot) & Nordeste

1. São Miguel: Vulkaanwonderen Furnas, Lunch (Stoofpot) & Nordeste

Ontdek hoe de Azoren in de monding van de vulkaan leven. Begin je avontuur met een ochtendstop in de voormalige hoofdstad van het eiland, Vila Franca do Camp. Maak een kleine wandeling langs de jachthaven of probeer het unieke gebak van het eiland, de queijada da vila. Ga vervolgens naar de mystieke Furnas-vallei, waar geothermische wonderen wachten om versteld te staan van de betoverende charme van deze plek terwijl je fumarolen en borrelende bronnen ziet, een bewijs van de vulkanische ziel van het eiland. Ontspan in het thermale water of bezoek een van de mooiste botanische tuinen van Europa (Terra Nostra) om uw dagtocht aan te passen. (Entree niet inbegrepen 10€ per persoon) Proef de unieke en verrukkelijke "Cozido das Furnas", gekookt in vulkanische grond en perfect vervaardigd om uw smaakpapillen te prikkelen. Na een lunchpauze gaat u naar het pittoreske Nordeste om het natuurpark Ribeira dos Caldeirões te bezoeken. Bezoek een watermolenmuseum, watervallen en ervaar dit erfgoed van de Azoren in een magische omgeving, waarbij je de essentie van het lokale leven vastlegt en jezelf onderdompelt in het levendige verleden van het eiland. Op de terugweg naar je hotel kun je genieten van een theeproeverij bij Gorreana Tea Factory, een van de laatste twee 100% natuurlijke theeplantages ter wereld.

Furnas & Terra Nostra Park Rondleiding met lunch

2. Furnas & Terra Nostra Park Rondleiding met lunch

Verken het kratermeer van Furnas, het dorp, lokale gerechten, geisers, zie de prachtige botanische tuin, exotische en zeldzame planten en eindig met een thermaal bad met warmwaterbronnen omgeven door de natuur! Ontmoet ons in de jachthaven van Vila Franca do Campo om op het aangegeven tijdstip in te checken. De dag begint met een korte briefing en een rondleiding door de Furnas-vulkaankrater naar de mystieke Furnas-vallei en het meer, waar we stoppen voor sightseeing en foto's. Lunch in een dorpsrestaurant, proef de meest authentieke eilandmaaltijd - een authentieke geiser-gekookte "cozido". Bezoek nabijgelegen vulkanische activiteit en fonteinen met mineraalwater. Heb een uur vrij om de straten van het mooie dorp te verkennen, met overstekende rivieren, watermolens, kapellen en fonteinen. Om 15.30 uur ontmoet je de gids bij de poort van Terra Nostra Gardens en begin je aan een botanische wandeling langs een unieke verzameling planten en bloemen van culturele en historische waarde van over de hele wereld. Eindig met een ontspannend, met mineralen doordrenkt en prachtig thermaal zwembad omgeven door prachtige natuur. Ongeacht het seizoen of het niveau van expertise, er is altijd wel iets interessants voor iedereen om van te genieten. De tuinen zijn het hele jaar door uitbundig met indrukwekkende eeuwenoude bomen, enorme collecties kleurrijke, zeldzame en vreemde planten, bijzondere tuinen, prachtige lanen met sculpturen en fonteinen, en het hele jaar door oogverblindende bloemen met geurige bloemtonen voor oog, neus en oog. camera! Je tour is afgestemd op de hoogtepunten van het seizoen en speciale evenementen die plaatsvinden.

Furnas: dagtour thermale bronnen en theeplantage met lunch

3. Furnas: dagtour thermale bronnen en theeplantage met lunch

Ga met ons mee op een spannende expeditie naar het thermale dorp Furnas, waar u kunt genieten van de verschillende thermale bronnen en natuurlijke zwembaden. Beginnend met een bezoek aan Parque Terra Nostra, een botanische tuin met een lange geschiedenis van meer dan twee eeuwen, waar u kunt genieten van de natuurlijke poelen met warm water en kunt genieten van de beroemde “cozido”, een typische delicatesse uit Furnas, gekookt in de hitte van de aarde. . Nadat we hebben genoten van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant, gaan we naar de karakteristieke Furnas-ketels, waar je een verscheidenheid aan warmwaterbronnen zult ontdekken. Verder zullen we de Gorreana-theefabriek verkennen, de enige theefabriek in Europa die nog steeds traditionele theezetmethoden toepast. Dit is een ongeëvenaarde expeditie, op maat gemaakt voor degenen die zich willen onderdompelen in de natuurlijke wonderen van het eiland São Miguel.

Ribeira Grande: E-bike tour met gids

4. Ribeira Grande: E-bike tour met gids

Deze activiteit begint en eindigt aan de noordkust van het eiland, bij het beroemde strand Areal de Santa Bárbara in de stad Ribeira Grande (ongeveer 20 minuten rijden van Ponta Delgada). Op het startpunt geven we een veiligheidsbriefing en een demonstratie van het gebruik van de elektrische fiets en al zijn functies, die ongeveer 15 minuten duurt, en daarna delen we de uitrusting uit. Na afloop zijn we klaar voor een onvergetelijk avontuur! We beginnen direct in het 'hart' van Ribeira Grande, waar we de gelegenheid hebben om door een aantal parochies van deze gemeente te rijden. We leren de geschiedenis, cultuur en tradities kennen die zich manifesteren in geosites zoals de 'Fontanário da Ribeira Seca', een resultaat van een vulkaanuitbarsting waarvan de lavastromen een deel van de parochie Ribeira Seca bedolven. We zien ook de architectuur van vele oude gebouwen, zoals de Espírito Santo kerk, het gebouw Paços do Concelho en de brug Oito Arcos. We vervolgen ons avontuur omringd door de natuur en begeleid door het geluid van water uit verschillende bronnen die ons naar de Fajã do Redondo Dam leiden. In Caldeiras da Ribeira Grande verkennen we het gebied van vulkanische activiteit, waar we warmwaterbronnen vinden die worden gebruikt door het kuuroord en een gebied dat wordt gebruikt voor het koken van "cozido" en andere lokale gerechten die langzaam worden gekookt door natuurlijke hitte. Op weg naar onze volgende stop, het Coroa da Mata uitkijkpunt, reizen we over secundaire paden omringd door een verscheidenheid aan bloemen en bomen, genietend van panoramische uitzichten. We gaan verder met het verkennen van de weelderige landschappen als gevolg van vulkaanuitbarstingen aan de noordkust van het eiland, langs het Santa Iria uitkijkpunt, de Santa Iria haven en het Cintrão punt waar de vuurtoren staat. We keren terug via een onverhard pad langs de kust en observeren het onvergetelijke landschap tot we weer terug zijn in de straten van de stad. LET OP: Een minimale lengte van 1,50 cm is vereist om de elektrische fiets te gebruiken.

Furnas - Tour van een hele dag

5. Furnas - Tour van een hele dag

We hebben deze geweldige rondleiding naar Furnas in een volledige dagtour, met de Azoren Stew voor een volledige maaltijd, in een van de meest unieke ervaringen, van eten en de thermale baden, dit is een van de dingen die je niet wilt missen, je moet het proberen, dit is onze aanbeveling, je zult het geweldig vinden. In de ochtend beginnen we met de rondleiding, waar we verschillende toeristische plaatsen zullen bezoeken, vooral aan de zuidkant van het eiland, daarna gaan we verder richting de oostkant van het eiland naar Furnas, waar we ook verschillende toeristische plaatsen hebben om te bezoeken rond de parochie van Furnas en stoppen daar voor de lunch in een lokaal restaurant om de Cozido das te eten Furnas (stoofpot van de Azoren). 'S Middags kunt u de thermale baden proberen, we stellen een uur (1 uur) beschikbaar voor alle mensen om binnen te genieten, in een van de mooiste botanische tuinen, het Terra Nostra Park, waar u ook de thermale baden in de zwembaden in het park kunt proberen, het ticket in dit park heeft een betaling van 10 € euro per persoon. Op de terugweg keren we terug langs de noordkant van het eiland, waar we verschillende toeristische plaatsen zullen bezoeken, vooral aan de noordkant van het eiland, waar we ook een bezoek brengen aan de theefabriek en andere uitkijkpunten op de terugweg naar Ponta Delgada.

São Miguel: dagtour naar Furnas

6. São Miguel: dagtour naar Furnas

Vertrek vanuit Ponta Delgada voor een dagvullend avontuur op het eiland São Miguel. Een duik in de thermale baden van Furnas zal u zeker al uw zorgen doen vergeten. Proef de lokale smaak met een traditionele lunch. Geniet van het geweldige uitzicht op het eiland en sluit de ervaring af met een bezoek aan de theeplantages van Gorreana. Na het ophalen van het hotel gaat u naar Vila Franca do Campo, de ooit hoofdstad van het eiland en de thuisbasis van de bekendste snoepjes van de Azoren en typisch prachtige landschappen. De tour gaat dan verder naar Furnas Valley, met de mogelijkheid van een thermaal bad in de ochtend. Bezoek de botanische tuin terra nostra en geniet van het zwembad en de jacuzzi's. Bekijk de ketels in het centrum van de parochie. De lunch, geserveerd in een lokaal restaurant, is de beroemde Cozido das Caldeiras(stoofpot van Furnas). Ga verder naar het uitkijkpunt Pico do Ferro, met uitzicht op de grootste en oudste vulkanische krater van het eiland. Daal af naar de noordkant van het eiland en stop om de theeplantages van Gorreana te bezoeken met de kans om thee te proeven en te kopen. Stop bij de uitkijktoren van Santa Iria voor een meer klassiek Portugees uitzicht op het landschap en de Atlantische Oceaan voordat je terugkeert naar Ponta Delgada.

Andere activiteiten in Caldeiras Vulcânicas

Wil je alle activiteiten in Caldeiras Vulcânicas bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.