Cálem

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Cálem: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

  1. Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

  Fado is een belangrijk onderdeel van de collectieve Portugese ziel, geboren in de kroegen van de 19e eeuw en een iconisch symbool van de Portugese cultuur. Dit 75-minuten durende programma omvat een bezoek aan de wijnkelders van Cálem, waar je meer leert over de oude wijnmaaktradities. Het bezoek wordt gevolgd door een proeverij van twee portwijnen (wit en een speciale reserve), die worden geserveerd terwijl je geniet van een fado-voorstelling. De fado wordt zowel door mannen als vrouwen gezongen en begeleid door traditionele Portugese gitaar en klassieke gitaar. Maak gebruik van de unieke gelegenheid om via prachtige muziek kennis te maken met de ziel van het land.

  De uitleg over het proces van het maken van port gaat behoorlijk snel. De fado is echter wel erg mooi! Alleen al daarvoor is het de moeite waard!!

 • Porto: hop on, hop off-bus met rondvaart & bezoek wijnkelder

  2. Porto: hop on, hop off-bus met rondvaart & bezoek wijnkelder

  Verken de wijk Porto op eigen gelegenheid. Je maakt gebruik van een 48-uurse hop on, hop off-blauwe buskaart, een rondvaart met een blauw bootticket en profiteert van een bezoek aan een wijnkelder met port (optioneel). Beleef de perfecte combinatie van historische landschappen en de Douro rivier en kom meer te weten over de traditie van portwijn. Je hebt de mogelijk om tegen een aantrekkelijke prijs de steden Porto, Gaia en Matosinhos te bezoeken met de sightseeingbus en historische bezienswaardigheden te zien tijdens de rondvaart. Je komt ook meer te weten over de culturele betekenis van het produceren van portwijn in een wijnkelder (optioneel).  Speciale tijdschema's: De dag voorafgaand aan het Sint-Jansdag:  van 08:30 uur tot 13:30 uur Sint-Jansdag:  van 14:00 uur Kerstavond: van 08:30 uur tot 13:30 uur Kerstdag: van 14:00 uur Nieuwjaarsavond: van 08:30 uur tot 13:30 uur Nieuwjaar...

  Zeker de moeite. Maar wel een beetje verwarrend welke bus het is. Er zijn verschillende bussen, maar van de desbetreffende bus zijn er ook verschillende lijnen. Zo is er de Orange line en the blue line. Maar dat staat maar in het klein aan het raam van de chauffeur. De bussen zijn blauw, dus je denkt op een blauwe lijn te zitten….

 • Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

  3. Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

  In een gezonde balans tussen Port-traditie en nieuwe technologieën, ontdek je de Douro-regio en portwijn - van de "terroir" tot de wijndruiven, van de categorieën tot aan de aroma's, via het interactieve museum. Tijdens het bezoek met gids aan de Cálem-grotten kom je meer te weten over de afgebakende Douro-regio, leer je hoe port wordt geproduceerd en blijf je op de hoogte van alle details van de geschiedenis van dit wijnhuis. De kelders zelf blijven actief en te bezoeken. Daar kom je meer te weten over de unieke eigenschappen van de verschillende soorten port, terwijl je naast de vaten staat waar ze rijpen, beschermd tegen licht en hitte. Daarna word je uitgenodigd voor een Cálem-wijnproeverij: je drinkt een witte port en een oranje-rode "getaande" port. Met één van de gidsen krijg je de mogelijkheid om nog meer geheimen van de port te ontdekken en de wijnen te proeven.

  Tijd in het museum had wat langer gemogen, was 15 minuten. Rondleiding met Engelse gids was prima. Duidelijke uitleg. Proeverij met glaasje witte en glaasje rode port. Prima excursie

 • Porto: Cálem-kelder met proeverij van chocolade, kaas en wijn

  4. Porto: Cálem-kelder met proeverij van chocolade, kaas en wijn

  Wie zei dat portwijn alleen voor snacks en desserts was? Ontdek een enorme selectie van de meest iconische wijnen, gecombineerd met fingerfood. Leer tijdens de begeleide bezoeken aan de Cálem-kelder over de afgebakende Douro-regio en hoe de haven wordt geproduceerd. Ontdek de details in de geschiedenis van dit huis. De kelders zelf blijven actief en te bezoeken. Daar leer je meer over de unieke kenmerken van elk type Port, zelfs naast de vaten waar ze groeien, beschermd tegen licht en hitte. Vervolgens wordt u uitgenodigd voor een Cálem-wijnproeverij van Cálem Late Bottle Vintage, Cálem Vintage en Cálem Colheita. Leer met je gids wat meer Portgeheimen en combineer je wijnen met geitenkaas Transmontano, kaas van S. Jorge Island, chocoladetaartje zwart en chocolademelk, en crackers en compote.

 • Porto: stadstour met 24-uurs Porto-kaart

  5. Porto: stadstour met 24-uurs Porto-kaart

  Ga op een dag Porto verkennen met een gids en een Porto Card die 24 uur geldig is. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en struikel over charmante hoekjes. Geniet van het ervaren van Porto vanuit het perspectief van een local.

  Tijdens deze rondleiding dwaal je door het historische centrum van Porto en ga je door locaties zoals Vitória, Clérigos, Aliados en Sé, de kathedraal. Bezoek ook het strand van Matosinhos voor een prachtig uitzicht en heb de mogelijkheid om wat vis te proberen. U kunt ook een portwijnkelder bezoeken.

Sitemap Cálem

Wil je alle activiteiten in Cálem ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cálem

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 806 beoordelingen

veel waar voor uw geld, het behandelt alle bezienswaardigheden

KOOP DIT. De bustour bracht ons naar alle delen van Porto die moeten worden gezien en gaf ons een goed overzicht van de stad. Later liepen we naar alle delen die we leuk vonden vanuit de bus. Het was een beetje moeilijk om het schema te achterhalen (het is niet echt elke 30 minuten), dus we besloten niet te veel in en uit te stappen, maar eerder te lopen. De boottocht was erg leuk, we hebben er erg van genoten. De wijnproeverij was ook leuk. Geweldige prijs voor alles wat je krijgt. Ik wou alleen dat er een website was of zoiets, omdat het moeilijk te achterhalen was over de bushaltes, waar wijnproeven te doen, waar de voucher te activeren, enz.

De gids van de wijnkeldertour was goed. We hebben veel geleerd over de portwijn en het verschil met de gewone wijn. We hebben erg genoten van de fado-uitvoering. De muziek en liedjes waren zo ontroerend. Het is zo aangenaam om naar de muziek te luisteren terwijl we werden geserveerd met portwijn, die zo goed smaakte.

De 3 buschauffeurs die ik tijdens de anderhalve dag ontmoette die ik rond Porto reisde, waren allemaal vriendelijk en zo geduldig met alle vragen die elke passagier had. Ze waren meer dan bereid om te helpen met extra informatie die ik nodig had. Een absoluut pluspunt voor het bedrijf.

Super mooi!

Mooie rondleiding met veel visueel materiaal. Na de rondleiding onder het genot van een wit en rood portje geluisterd naar muziek. De fado was prachtig. Echt een aanrader.

mooie verzorgde kelders

een goede rondleiding , in een rustige sfeer, goed georganiseerd, lekkere proeverij