Famara

Famara: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lanzarote: verkennende paragliding-vlucht met video

1. Lanzarote: verkennende paragliding-vlucht met video

Je ervaring begint met een wandeling van tien minuten met het team naar de plaats waar je zult opstijgen. Als je daar bent aangekomen, zullen de gidsen de veiligheidsinstructies met je doornemen, en beantwoorden ze al je vragen over de vlucht die je zometeen gaat maken. Bereid je daarna voor om op te stijgen met een professionele piloot onder een tandemparaglider, en vlieg weg. Dit is geen opstijging waar je draaierig van wordt, dit is geen 'sprong'. Je zweeft totdat je een hoogte van 200 tot 800 meter hebt bereikt, waarbij je afhankelijk van de gekozen optie ongeveer 20 of 40 minuten boven de oceaan zweeft. Geniet van het uitzicht op de eilanden en de vulkanen vanuit een veilige harnasstoel. Als het mogelijk is, kun je proberen om het zweefvliegtuig zelf te besturen, maar je kunt ook proberen om een aantal spannende wingovers of draaiende manoeuvres uit te voeren. De piloot maakt met een actiecamera foto's en een korte video van je vlucht. Je tour eindigt als je geleidelijk afdaalt en zacht landt. Een paar uur na de vlucht ontvang je een link waarmee je de foto's en video kunt downloaden.

Lanzarote: surfles Famara Beach voor alle niveaus

2. Lanzarote: surfles Famara Beach voor alle niveaus

Wil je leren surfen? Of hoor je de roep van de oceaan om weer op de golven te komen? Ga naar het strand van Famara voor een geïnstrueerde surfles voor alle vaardigheidsniveaus. Grijp de kans om op je board te staan en de basisprincipes te begrijpen of een paar leuke nieuwe manoeuvres te oefenen. Ga naar het surfkamp vlak bij het strand van Famara en ontmoet je groep en deskundige instructeurs voor een dag. Luister naar het geluid van de zee terwijl je naar de beste surfplek op het strand gaat voor een les van 2 of 4 uur. Geniet van een korte warming-up en word ingedeeld in uw groep op basis van uw niveau. Als het je eerste dag op een board is, leer dan de basis van hoe je moet peddelen en opstaan om je eerste golf te vangen. Als je een expert bent, zal je geweldige instructeur meer geavanceerde technieken demonstreren die je kunt uitproberen. Ontvang video's van jou in het water als je kiest voor de surfles van 4 uur. Na het einde van de les kun je je techniek analyseren in de beelden en gedetailleerde feedback krijgen van de professionals in het surfkamp.

Lanzarote: 3-uur durende roadstertour op drie wielen

3. Lanzarote: 3-uur durende roadstertour op drie wielen

Begin aan een leuke en unieke tourervaring terwijl je Lanzarote verkent op een driewielige roadster. Zie meer van het gebied in minder tijd, bezoek beroemde locaties en geniet onderweg van vermakelijk commentaar van je lokale gids. Ontmoet je gids en krijg een instructiesessie over het rijden op een roadster. Verken het centraal-zuidelijke deel van het eiland, van de vulkanische landschappen van de wijngaarden van La Geria tot charmante dorpjes zoals Tinajo. Reis over de weg naar Timanfaya National Park en de Fire Mountains en ga dan naar Yaiza en de Salinas de Janubio, waar je kunt zien waar zout wordt geproduceerd. Bezoek het vissersdorp El Golfo en stop in Los Hervideros om geweldige foto's te maken en van chauffeur te wisselen.

Lanzarote: rondleiding op een Ryker

4. Lanzarote: rondleiding op een Ryker

Vertrek vanuit Costa Teguise, begin met een korte veiligheidsbriefing en Ryker-uitleg, voordat je richting El Monumento del Campesino gaat. Vaar door het zuidelijke deel van het eiland tijdens een tour van 3 uur. Bezoek het prachtige wijngebied van La Geria, Uga en Los Hervideros. Ga vervolgens terug naar Costa Teguise via de Timanfaya-weg langs Teguise. Verken het noordelijke deel van het eiland tijdens een tour van 2 uur. Bezoek Famara Beach, Mirador de Haria, Mirador del Rio Road en Caleton Blanco. Rijd terug naar Costa Teguise via de hoofdweg langs Arrieta, Punta Mujeres en Mala.

Lanzarote: Wandel door het noorden van Lanzarote

5. Lanzarote: Wandel door het noorden van Lanzarote

Begin aan een trektocht door het noorden van Lanzarote. Beklim de La Corona-vulkaan en bewonder de krater zodra je de top hebt bereikt. Maak vervolgens een korte rit naar de Los Helechos-vulkaan. Loop door de groene valleien naar de kliffen van Famara voor een werkelijk spectaculair uitzicht op La Graciosa. Ontmoet je gids en maak je eerste stop bij de La Corona-vulkaan. Terwijl je naar de top van deze uitgedoofde vulkaan klimt, passeer je enkele van de unieke wijngaarden van Lanzarote en bewonder je het uitzicht. Ontdek vervolgens aan de top de immense krater en bekijk de vulkanische tunnel van 3,7 mijl. Maak een rit van 3 minuten naar de tweede bezienswaardigheid, de Los Helechos-vulkaan, waar je door groene valleien kunt lopen tot aan de 500 meter hoge kliffen van Famara. Geniet van het uitzicht op de archipel Chinijo vanuit deze kale natuur. Dit is een perfecte route om te genieten van de endemische planten van La Macaronesia en iets meer te leren over de oorsprong van het eiland en de mensen van Lanzarote.

Sitemap Famara

Wil je alle activiteiten in Famara ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Famara

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 66 beoordelingen

Een geweldige ervaring, tandemvliegen met een "native" Oostenrijker als piloot! Je vliegt langs de kust en als passagier kun je volop genieten van het uitzicht. Afhankelijk van het weer zijn de lange broek en jas niet per se nodig, we hadden het met 27° best warm. Maar dit kun je vooraf duidelijk maken als je via Whatsapp op de hoogte wordt gehouden van de vertrektijd en het trefpunt.

het uitzicht is fantastisch en Robert (man waarmee ik ging paragliden) was perfect. Super gezellige man, die veel over het eiland weet te vertellen. Doordat de wind verkeerd ging, gingen we opzoek naar een ander plekje op het eiland. Erg behulpzaam door mij een lift aan te bieden en ook terug te brengen naar het hotel. Top organisatie

Het was een cadeau voor mijn vrouw en ik was er heel blij mee. De schitterende vlucht en de onvergetelijke ervaring. Sophie nam contact met me op en perfect. We moesten het schema twee keer wijzigen vanwege de wind, maar er was geen groot probleem. Aanbevolen 1000%

Was an amazing expirance. Just the feeling of flying. It is quite expansive for the air time, but it is not something you can get to experiance every day. The pilot is an really nice guy with tons of experiance, so youre in safe hands. I would recomend this.

Het was adembenemend. Prachtig gelegen boven de noordkust van Lanzarote, met uitzicht op La Graciosa. Alles ging geweldig. Luc is een geweldige paraglider en Miguel als supporter is ook geweldig. Bedankt voor de geweldige vlucht.