Praia do Calheta

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Praia do Calheta: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Madeira: excursie walvissen spotten in een traditioneel vaartuig

1. Madeira: excursie walvissen spotten in een traditioneel vaartuig

Ontdek de beschermde zeegebieden rond het eiland Madeira tijdens een boottocht met deskundige lokale gidsen. Geniet van een excursie om walvissen te spotten op de "Ribeira Brava", een traditionele houten vissersboot die tot in het kleinste detail is gerestaureerd en de enige boot in zijn soort op Madeira is. Bewonder het uitzicht op de kust terwijl u de zee op vaart. Verken en probeer monniksrobben, verschillende vogelsoorten, dolfijnen en walvissoorten in hun natuurlijke habitat te spotten. Bekijk verbazingwekkende breuken en zeedieren die dartelen in de open oceaan.

...
Madeira Island: walvis- en dolfijnen kijken

2. Madeira Island: walvis- en dolfijnen kijken

Ontdek prachtige zeemonsters in hun natuurlijke habitat met deze fantastische tour. Nadat u aan boord van uw boot bent gegaan, begint u aan een ontdekkingstocht van 2 uur terwijl u de Atlantische oceaan in trekt. Eindelijk dichtbij enkele van de meest verbazingwekkende dieren op aarde. Aan boord van je RIB-boot kun je snel bereiken waar de dieren zich bevinden, en vergroot je je kansen om meer soorten te zien tijdens je reis. Met behulp van een expert-spotter kunt u het meeste uit uw ervaring halen met actuele informatie over waar de walvissen en dolfijnen zich bevinden. Tijdens de boottocht wordt u ook vergezeld door een ervaren bemanning, die u zal verleiden met verhalen en alles wat u moet weten over het onderwaterleven rond het eiland Madeira. Bewonder geweldige walvissen en dolfijnen, zwemmen en duiken in hun natuurlijke habitat. Vanaf uw boot kunt u ook genieten van een fantastisch uitzicht op het eiland Madeira. Met uw vriendelijke deskundige gidsen, zult u een onvergetelijke ervaring hebben.

...
Madeira: boottocht van 2 uur om walvissen en dolfijnen te spotten

3. Madeira: boottocht van 2 uur om walvissen en dolfijnen te spotten

Zweef rond op het eiland Madeira terwijl je per speedboot op zoek gaat naar walvissen en dolfijnen. Ervaar nauwe ontmoetingen met de wilde dieren van het eiland en volg de begeleiding van uw lokale bemanning om dieren bewust te benaderen. Ontmoet uw speedbootbemanning in de haven en aan boord van een modern en zeer efficiënt walvisobservatievaartuig. De stille motoren van de speedboot zijn ideaal voor het spotten van dieren in het wild, omdat ze het gevoelige gehoor van walvissen en dolfijnen weinig verstoren. Eenmaal aan boord, vaar je over de zee rond het eiland Madiera en verder terwijl je speedboot je naar verre afstanden brengt voor een optimale kijkervaring op zee.

...
Madeira: oude wegen naar Calheta Tour

4. Madeira: oude wegen naar Calheta Tour

Reis over de oude wegen om de zee en de bergen aan de westkust van Madeira te ontdekken tijdens deze tour naar Calheta. Geniet van schilderachtige uitkijkpunten, veel fotomomenten en stops om lokaal eten en drinken te proeven. Geniet tijdens de tour van het uitzicht over Câmara de Lobos en Cabo Girão, gevolgd door Ribeira Brava, Ponta do Sol, Madalena do Mar en tenslotte Calheta. Ontdek plaatsen die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking en leer informatie over de plekken die u bezoekt. Er zullen ook tussenstops zijn voor optionele hapjes en drankjes. Uitzicht op de Atlantische Oceaan en de bergen van Madeira vormen een constant decor voor uw tour. Later wordt u afgezet op een locatie in de stad Funchal.

...
Porto Santo: kajaktocht vanuit Ponta Calheta

5. Porto Santo: kajaktocht vanuit Ponta Calheta

Begin aan een kajaktocht vanuit Ponta Calheta en ontdek prachtige landschappen met vulkanische rotsformaties, grotten en ruige kustlijnen. Kies uit twee verschillende routes: Kajakken naar Cal Islet Begin de tour op Calheta Beach en ga naar het nabijgelegen Cal Islet, net buiten de kust. Bekijk de ruige vulkanische rotsformaties van het eiland, inclusief de vele grotten en hoge kliffen. Kajakken naar het strand van Zimbralinho Begin vanaf Calheta Beach en kajak langs de kust naar het strand van Zimbralinho. Ontdek de prachtige kust van Porto Santo én zijn inhammen en kom aan op het ongerepte strand van Zimbralinho.

...
Madeira: snorkelen met dolfijnen

6. Madeira: snorkelen met dolfijnen

Breng twee uur door met snorkelen in de open oceaan en ontmoet dolfijnen face-to-face in hun eigen omgeving. Geniet onderweg van de adembenemende bezienswaardigheden van de kustlijn van Madeira. Kom aan bij onze faciliteiten en trek uw uitrusting aan voordat u aan boord gaat van een boottocht met onze gidsen. Eenmaal op de perfecte locatie, spring in het water en houd je vast aan boeien die aan een snorkeltouw zijn bevestigd. Ontspan en laat je langzaam voorttrekken door de boot aan het wateroppervlak naast de dolfijnen. Geniet van een passieve ontmoeting met deze majestueuze wezens zonder actief met de dieren te zwemmen. Onze ervaren bemanning zal rekening houden met het gedrag van de dieren en hun gretigheid om te communiceren, evenals met de fysieke conditie van de deelnemers voor en tijdens de reis. Geniet van de mogelijkheid om deze indrukwekkende dieren onder water te ontmoeten. Waardeer een respectvolle benadering van het ontmoeten van deze wezens en ander zeeleven.

...
Funchal: Amazing Craters of Fire 4x4 Tour

7. Funchal: Amazing Craters of Fire 4x4 Tour

Geniet van de warmste plek van Madeira en van wat het te bieden heeft. Het zuidwesten is het punt dat minder wordt bezocht door buitenlanders, waardoor alle gezichtspunten uniek zijn. U kunt het prachtige landschap daar vrij bewonderen zonder de drukte van toeristen die het verpesten. Je begint bij Campanário, met kleine tweerichtingswegen die zorgen voor geweldige avonturen. Eenmaal in Ponta do Sol neemt u een off-road pad naar het plateau, dat op 1500 meter ligt. Op deze baan kom je langs groene bergen, die allemaal bedekt zijn met bossen. Stop daarna bij Prazeres, waar u de mogelijkheid heeft om zelfgemaakte gerechten te proeven die veel smaak bevatten. Je gaat dan naar de dorpen aan de kust, waar charismatische vissersdorpjes een contrast vormen met de kleuren van de lucht en de bergen. Je zult oude terrassen zien waar mensen nog steeds met hun handen werken aan de productie van bananen, suikerriet en subtropisch fruit.

...
Madeira: South Tour en Sunset Trip vanuit Funchal of Caniço

8. Madeira: South Tour en Sunset Trip vanuit Funchal of Caniço

Begeef je op een onvergetelijke zonsondergangreis naar de zuidkust van Madeira, beginnend met ophalen bij je accommodatie in Funchal of Caniço. Stop bij Ponta do Sol, Calheta, Jardim do Mar en meer. Eindig met een betoverende zonsondergang en tijd voor het diner. Begin uw ontdekkingstocht van de zuidkust van het eiland richting Ponta do Sol, waar u uw eerste stop maakt. Ga vervolgens richting Calheta, beroemd om zijn zandstrand. Stop vervolgens bij Jardim do Mar en word verliefd op de typische straten van dit rustieke dorp. Ga verder naar Paúl do Mar en vervolgens naar Ponta do Pargo. Eenmaal in Ponta do Pargo, geniet u van de tijd voor het diner (kosten niet inbegrepen) en krijgt u de kans om verblind te worden door de beste Atlantische zonsondergang.

...
Van Calheta: Ribeira Brava catamarancruise

9. Van Calheta: Ribeira Brava catamarancruise

Ontdek de zuidwestkust van het eiland Madeira tijdens een catamarancruise naar Ribeira Brava. Bekijk kustdorpen en torenhoge kliffen tijdens je reis en stop voor een duik in de open zee zodra je aankomt. Haal het meeste uit een reis op zee en bekijk Madeira vanuit een ander perspectief. Vertrek vanuit Calheta Marina en ga de zee op, langs de met kliffen omzoomde, weelderige kustlijn. Passeer onderweg de prachtige gemeenten Madalena do Mar en Ponta do Sol. Kom aan in Ribeira Brava, een van de grootste gemeenten van het eiland, en bewonder het voetbalstadion dat midden in de vallei ligt. Stop om te zonnebaden op het dek, met een adembenemend uitzicht op de vallei van Ribeira Brava op de achtergrond. Koel af in het open water van de zee, voordat je terugkeert naar Calheta.

...

Sitemap Praia do Calheta

Wil je alle activiteiten in Praia do Calheta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.