Kies data
Dingen om te doen

Cali

Cali: De beste dingen die je niet wil missen

Buenaventura: walvissafari met overnachting

1. Buenaventura: walvissafari met overnachting

Dag 1 Aankomst in Buenaventura een dag voor de walvisexcursie en begeleid naar uw hotel voor uw overnachting. Geniet van uw avond in de stad en proef de lokale keuken terwijl u langs de promenade slentert. Dag 2 Na het ontbijt in uw hotel gaat u naar het kantoor van de pier om uw boottickets op te halen. Om 8:00 uur vertrekt uw boot naar Juanchaco, een authentiek vissersdorp aan de Colombiaanse Pacifische kust. Aankomst op de pier van Juanchaco, waar u uw gastheer zult ontmoeten die u naar de walvisexcursie zal begeleiden. Verken vervolgens het strand en de stad Juanchaco. Geniet van een lunch in een traditioneel lokaal restaurant. Later in de middag wacht de boot op je om terug te keren naar Buenaventura.

Cali: Grand City Tour

2. Cali: Grand City Tour

Met deze grootse tour door Cali kun je de stad op een efficiënte en leuke manier bezoeken, waarbij je rechtstreeks van de ene attractie naar de andere gaat in een privévoertuig zonder tussendoor te verspillen. Je lokale caleño- gidsen laten je de beste attracties zien, waar je naar de geschiedenis van de stad kunt luisteren en foto's kunt maken. Bezoek Cristo Rey en Sebastian de Belalcazar, waar u de ongelooflijke panoramische uitzichten kunt zien die de stad te bieden heeft. Je krijgt ook de kans om typische drankjes te proberen, zodat je je een echte caleño kunt voelen. Passeer El Gato del Rio en het enige muzikale monument in Colombia. Loop door de Boulevard del Rio en verken het historische centrum, vol kunst, cultuur en voorouderlijke mythen.

Cali: City Highlights Tour met Cristo Rey en lokale drank

3. Cali: City Highlights Tour met Cristo Rey en lokale drank

Maak kennis met Cali tijdens een rondleiding en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Iglesia La Merced, Plazoleta Jairo Varela en El Gato del Río. Leer meer over de geschiedenis, cultuur en dans van Cali in je gids, proef een lokaal traditioneel drankje en geniet van het prachtige uitzicht over de stad vanaf de Cristo Rey. Ontmoet je gids op Plazoleta Jairo Varela, waar je meer te weten komt over salsa. Ga vervolgens naar Plaza de Caicedo om meer te weten te komen over de geschiedenis van Cali. Bezoek vervolgens het klooster van Plaza San Francisco, gevolgd door Iglesia La Merced, een voormalig klooster met een rijke geschiedenis, en Iglesia de San Antonio, een kapel op een heuveltop. Nadat je het historische centrum van Cali te voet hebt verkend, klim je aan boord van een busje met airconditioning om naar het Cristo Rey-monument te worden gebracht. Bewonder de grootte van het standbeeld en het adembenemende uitzicht over de stad. Beëindig ten slotte je tour langs de Cali-rivier bij El Gato del Río, een sculptuur van de Colombiaanse kunstenaar Hernando Tejada.

Wandelen in de Farallones van Cali: watervallen en natuur

4. Wandelen in de Farallones van Cali: watervallen en natuur

De stad Cali heeft het voorrecht omringd te zijn door verschillende rivieren en watervallen, met veel van zijn bossen en ecologische paden die nog steeds wachten om ontdekt te worden. Beleef een onvergetelijke ervaring en wandel door de landelijke heuvels van Cali met een natuurexpert die je het beste laat zien dat deze bergen te bieden hebben. Tijdens de tour zult u getuige zijn van de natuurlijke rijkdom van de Farallones, de westelijke tak van het Andesgebergte. U ziet de goed bewaarde diversiteit van de natuur waar meer dan 80 soorten vogels te zien zijn. Open je longen voor de schone en frisse lucht, duik in kristalhelder water en geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht over de vallei en de bergen. Tijdens uw wandeling kunt u verkoeling zoeken in natuurlijke watervallen en rivieren.

San Cipriano-regenwoudreservaat: geweldige dagtocht

5. San Cipriano-regenwoudreservaat: geweldige dagtocht

Het reservaat van San Cipriano ligt in een pittoresk stadje aan de Colombiaanse Pacifische kust. Het wordt omgeven door rivieren die ideaal zijn voor activiteiten zoals zwemmen, snorkelen, slangen en klifspringen. Met je lokale gids kun je op de " brujita " (een houten pallet aangedreven door een motorfiets en op treinrails geplaatst) door het regenwoud zweven. Met de rivier aan de ene kant en diepe vegetatie aan de andere kant, passeer je tunnels en steek je bruggen over om de natuurlijke wonderen te onthullen die je zult tegenkomen bij aankomst in het reservaat. Het natuurreservaat van San Cipriano biedt verlichting en plezier voor lichaam, geest en ziel. Terwijl je daar bent, zul je een overvloed aan rust en stilte ervaren, met alleen het gezoem van het regenwoud en de stroming van de rivier om naar te luisteren terwijl je lokale gids je meeneemt om watervallen en verborgen natuurlijke poelen te verkennen. Later kun je op een buis springen, achterover leunen, ontspannen en over de rivier glijden terwijl deze de geheimen van dit gevarieerde ecosysteem onthult.

Cali: dagtrip naar suikerrietboerderij en El Paraiso Hacienda

6. Cali: dagtrip naar suikerrietboerderij en El Paraiso Hacienda

Bezoek het historische landgoed El Paraiso Hacienda en een suikerrietmuseum op deze dagtrip vanuit Cali. Ontdek de fascinerende wereld van Colombiaans suikerriet en zijn geschiedenis van slavernij, muziek en culturele uitwisseling. Duik in een stevige lunch met authentieke lokale smaken. Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw accommodatie in Cali. Leun achterover en ontspan tijdens de rit door het platteland op weg naar het landgoed El Paraiso Hacienda dat in 1815 werd gebouwd. Ontmoet je gids die je meeneemt op een wandeling door de tuinen. Bewonder de traditionele architectuur en de hoge plafonds van dit pittoreske huis. Ga verder naar de suikerrietvelden om meer te weten te komen over dit lokale gewas dat wordt gebruikt om bruine suiker en sterke drank te produceren. Ontdek de geheimen van het groei- en oogstproces in een suikerrietmuseum. Proef een traditionele drank op basis van suikerriet. Ontdek hoe het wordt gemaakt met een machine die de vloeistof uit de plant haalt. Ga zitten voor een heerlijke lunch met authentieke Cauca Valley-gerechten. Keer terug naar je accommodatie in Cali aan het einde van je tour.

Suikerrietmuseum en Hacienda Paraíso-dagtour

7. Suikerrietmuseum en Hacienda Paraíso-dagtour

Bezoek de Hacienda El Paraíso (Paradijs) en het Suikerrietmuseum. Bewonder de rijke architectuur, kunst, flora en fauna. Leer meer over eeuwen aan cultuur en kennis en ontdek hoe het leven was in de 18e en 19e eeuw. Geniet van een rustige wandeling door het terrein, omringd door prachtige landschappen en geschiedenis. Ervaar de aangename frisheid van de tuinen, versierd met rozenstruiken en verlicht door de eerste stralen van de ochtendzon. Stop voor een traditionele lunch die uw smaakpapillen zal doen ontwaken.

Cali: rondrit door de 11 buurten van de gemeente 20

8. Cali: rondrit door de 11 buurten van de gemeente 20

Ervaar de kunst en cultuur in enkele van de 11 buurten van Commune 20 tijdens deze rondrit in Cali. Luister terwijl je lokale gids je het verhaal vertelt over wat de inwoners van deze districten ertoe bracht om positieve verandering te zoeken. Geniet onderweg van een typisch lokaal drankje. Laat je ophalen bij Hotel Intercontinental en leun achterover en ontspan tijdens de rit naar het station van Cañaveralejo. Stap aan boord van de MIO-kabelbaan en zweef over de stad. Maak foto's van het panoramische uitzicht over de stad. Stop bij 4 thematische stations, beginnend met Cañaveralejo. Hoor over de geschiedenis van transport op het station van Cañaveralejo. Ga naar station Tierra Blanca om te horen over de lokale salsatraditie. Stop om te genieten van de groene ruimten bij het station Lleras Camargo. Ontdek lokale mythen en legendes op het station van Brisas de Mayo. Keer om 15:00 uur terug naar uw ontmoetingspunt in Hotel Intercontinental.

Cali: paragliding-ervaring

9. Cali: paragliding-ervaring

Paragliden geeft je de mogelijkheid om de wereld vanuit een ander perspectief te zien, terwijl je voelt hoe het is om te vliegen. Het gevoel van vrijheid is uniek in de lucht en het beste van deze activiteit is dat je geen speciale vaardigheden hoeft te hebben om van dit buitengewone avontuur te genieten. De Valle del Cauca is een bevoorrecht departement voor paragliding, omdat het speciale klimaatomstandigheden heeft om rustige, veilige en aangename vluchten te organiseren. De nabijheid die Cali heeft met de belangrijkste startgebieden maakt het een gewenste en favoriete activiteit in de regio. Na maximaal 15 minuten door de lucht te zweven, land je veilig op de grond. Van daaruit kunt u de foto's van uw ervaring bekijken voordat uw tour ten einde loopt.

Flavours of Cali: Food Experience & Fruit Tasting

10. Flavours of Cali: Food Experience & Fruit Tasting

De Colombiaanse keuken is een combinatie van verschillende soorten voedsel, gebruiken en culinaire tradities van de Spaanse, Afrikaanse en inheemse culturen die samenkomen om het criolla-voedsel tot leven te brengen. Elke regio van Colombia heeft zijn eigen unieke klimaat en topografie die culinaire diversiteit naar het land brengt en leven geeft aan elk uniek regionaal bord. Tijdens deze gastronomische tour in Cali verken je deze unieke fusie. Je bezoekt de boerenmarkt van de stad, Galería Alameda. Hier wandel je door de meer dan 4.600 vierkante meter aan gangpaden en stands. Je krijgt de kans om exotisch fruit te proberen dat uniek is voor Colombia: van de exotische lulo tot het afrodisiacum chontaduro en het traditionele suikerrietsap dat vers geperst is uit het suikerriet.

Sitemap Cali

Wil je alle activiteiten in Cali ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.