Kies data

Dingen om te doen Californië

Californië: De beste dingen die je niet wil missen

Universal Studios Hollywood: eenvoudig te annuleren ticket

1. Universal Studios Hollywood: eenvoudig te annuleren ticket

Geniet van entertainment van wereldklasse, alles onder één dak in de Universal Studios Hollywood™. Met je algemene toegangskaartje krijg je volledige toegang tot de attracties en shows van het park voor 1 of 2 dagen (afhankelijk van de gekozen optie). En als je geen zin hebt om in de rij te staan, is er ook een Universal Express Ticket beschikbaar. Dit ticket is goed voor 1 dag reguliere toegang tot het park, eenmalig de wachtrij overslaan bij de ingang en eenmalig voorrangstoegang bij alle attracties plus toegewezen zitplaatsen bij een aantal voorstellingen.* Dit type ticket is erg gewild, dus wees er op tijd bij als je van de voordelen wilt profiteren! Een paar voorbeelden van de gewilde ritten, shows en attracties van de Universal Studios Hollywood: The World Famous Studio Tour Neem een kijkje achter de schermen tijdens de wereldberoemde studiorondleiding, en verken het terrein van de grootste werkende filmstudio ter wereld. • Maak een rondleiding over het terrein van de studio samen met talkshowhost en komiek Jimmy Fallon, en leer de geheimen achter de Hollywoodproducties kennen.  • Als bezoeker ervaar je de grootste nagebouwde straat-filmset in de geschiedenis van Hollywood, gebouwd met behulp van niemand minder dan Steven Spielberg.  • Je ziet er sets van succesvolle tv-series en bent getuige van special effects die worden gebruikt in blockbusters als 'The War of the Worlds'. • Daarnaast maak je een rit door de grootste 3D-ervaring ter wereld bij King Kong 360 3-D, gecreëerd door Peter Jackson. The Wizarding World of Harry Potter™ Van magische spreuken tot magische wezens, van duistere slechterikken tot dappere helden, je vindt het allemaal in The Wizarding World of Harry Potter™. Verken Zweinstein, bezoek de winkels van Zweinsveld en probeer hapjes bij de bekendste gelegenheden uit de tovenaarswereld. Despicable Me Minion Mayhem  Voeg je bij Gru, zijn dochters, en de opstandige Minions tijdens een hartverwarmende en spannende 3D-rit. De reis begint in het huis van Gru, waar de gasten worden geworven voor zijn laatste plannetjes — en ze daadwerkelijke Minions zullen worden! * Niet van toepassing op eten en drinken, winkels of voorstellingen zonder zitplaatsen. HARRY POTTER personages, namen en verwante aanduidingen zijn © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s18). Jurassic Park TM & © 2018 Universal Studios and Amblin Entertainment, Inc. The Walking Dead © 2018 AMC Film Holdings LLC. Alle rechten voorbehouden. ©2018 Universal Studios. Alle rechten voorbehouden. Het park, shows/attracties, entertainment, bepaalde onderdelen en/of de toegang tot events kunnen beperkt of niet beschikbaar zijn wegens capaciteit/sluitingen/andere factoren, en voordelen/beperkingen kunnen zonder kennisgeving vooraf worden aangepast. * Het ticket is niet geldig in Universal Orlando Resort. Het ticket is geldig in Universal Studios Hollywood, gelegen in Los Angeles, Californië.

Monterey Bay: excursie walvissen spotten

2. Monterey Bay: excursie walvissen spotten

Ontdek een verscheidenheid aan walvissoorten in het Monterey Bay National Marine Sanctuary tijdens deze cruise vanuit Monterey. Ontdek een van 's werelds beste locaties om walvissen te spotten vanwege de diepe onderzeese kloof dicht bij de kust. Hier worden bijna elke dag walvissen gespot, dus dit een unieke kans. Vaar uit vanaf de Old Fisherman's Wharf. Vang een glimp op van de honderden Californische zeeleeuwen in de haven als de boot het dok verlaat. Geniet van het uitzicht en maak een foto om dit moment vast te leggen. Je passeert het historische Cannery Row als je de haven verlaat en het Monterey Bay National Marine Sanctuary binnengaat. Kijk uit naar het voeden van de bultruggen, verschillende soorten dolfijnen, bruinvissen, blauwe vinvissen en vinvissen. Luister aan boord naar de fascinerende inzichten van een bioloog over de wezens van de baai, en wat er wordt gedaan om ze te beschermen. In de zomer en herfst zal de trip zich richten op het voeden van walvissen die naar de baai komen om te smullen van kleine vissen en krill. Spot bultruggen, maar kijk ook uit naar blauwe vinvissen, vinvissen, grijze walvissen, orka's en een verscheidenheid aan andere dolfijnsoorten. Tijdens het winterseizoen zal de tour zich richten op migrerende walvissen aan de zuidkant van Monterey Bay waar grijze walvissen langskomen. Aan het einde van de tour keer je weer terug naar het vertrekpunt.

San Diego: toegangsticket USS Midway Museum

3. San Diego: toegangsticket USS Midway Museum

Neem een audiotour aan boord van het vliegdekschip dat het langst gediend heeft ter wereld, de historische USS Midway. Bekijk de 25 gerestaureerde vliegtuigen van de dagen van Operation Desert Storm uit de Tweede Wereldoorlog. Bezoek plekken door het hele schip, van de slaapvertrekken van de bemanning tot de kamers waar de piloten op wacht staan. Op het schip zijn instructeurs beschikbaar die hun verhalen, anekdotes en statistieken te vertellen om zo een beeld te schetsen van hoe belangrijk de USS Midway was voor de marine van de VS. De meeste gasten brengen 3 tot 4 uur door op dit historische toestel om te ontdekken en haar geschiedenis te leren. De inbegrepen audiogids, die in 6 talen beschikbaar is, helpt je met het verkennen van talloze geselecteerde ruimtes in het enorme schip.  Door het hele museum heen zijn familie-activiteiten te vinden. In het museum vind je 3 vluchtsimulators, muziekvideo's, korte films en vliegtuigen en cockpits waar je in kunt klimmen. Het museum ligt aan de Navy Pier in de binnenstad van San Diego.

South Lake Tahoe: rondvaart door Emerald Bay

4. South Lake Tahoe: rondvaart door Emerald Bay

Begin aan een rondvaartcruise die begint in South Lake Tahoe, bij zonsondergang of overdag. Geniet van de schilderachtige schoonheid terwijl je 11 kilometer over het meer vaart naar Emerald Bay, een van de tien meest gefotografeerde plekken ter wereld. Geniet van snacks en drankjes terwijl u vaart. Bekijk de majestueuze bergen van South Lake Tahoe aan boord van het Tahoe Bleu Wave-jacht van wereldklasse. Terwijl u vaart, vindt u zitplaatsen binnen en buiten met een panoramisch uitzicht van 360 graden op Lake Tahoe, de met sneeuw bedekte bergen, Fannette Island, Vikingsholm Castle, Eagle Waterfall en de Rubicon. Navigeer door de ongerepte wateren van Lake Tahoe terwijl je het verhaal van je kapitein over dit meer hoort. Je krijgt misschien zelfs de kans om een verscheidenheid aan dieren in het wild te zien, zoals de Amerikaanse zeearend, zwarte beren en wilde ganzen. Als je de zonsondergangoptie hebt gekozen, ontspan dan en kijk hoe de zon laag onder de hemel zakt.

Universal Studios Hollywood: eenvoudig te annuleren ticket

5. Universal Studios Hollywood: eenvoudig te annuleren ticket

Geniet van entertainment van wereldklasse, alles op één plek in Universal Studios Hollywood™. Afhankelijk van de optie die je selecteert krijg je 1 of 2 dagen volledige toegang tot alle achtbanen, shows en attracties in het park. En als je geen zin hebt om in de rij te staan, is er ook een Universal Express Ticket beschikbaar. Verken dit fascinerende park en profiteer met je Universal Express Ticket van eenmalige voorrangstoegang tot het park, eenmalige snelle toegang tot elke attractie en gereserveerde zitplaatsen bij bepaalde shows. Dit is een selectie van de populairste achtbanen, shows en attracties die je kunt bezoeken: The World Famous Studio Tour Deze wereldberoemde studiorondleiding neemt je mee achter de schermen om de grootste werkende filmstudio ter wereld te verkennen. De komiek en talkshowhost Jimmy Fallon leidt je rond over het terrein en vertelt je de geheimen achter de Hollywoodproducties.   Ontdek de grootste nagebouwde straat-filmset in de geschiedenis van Hollywood, gebouwd met creatief advies van Steven Spielberg.Bekijk de sets van succesvolle tv-series en zie met eigen ogen de special effects die worden gebruikt in blockbusters als The War of the Worlds. Rijd door de grootste 3D-beleving ter wereld op King Kong 360 3D. The Wizarding World of Harry Potter™ Van magische spreuken tot magische wezens, van duistere slechteriken tot dappere helden, je vindt het allemaal in The Wizarding World of Harry Potter™. Verken Zweinstein, bezoek de winkels van Zweinsveld en probeer hapjes bij de bekendste gelegenheden uit de tovenaarswereld. Despicable Me Minion Mayhem Vergezel Gru, zijn dochters en de opstandige Minions op een hartverwarmende en spannende 3D-rit. Je reis begint in het huis van Gru, waar je wordt gerekruteerd voor zijn nieuwste plannetje, een plannetje dat van jou een echte Minion gaat maken.

Monterey: Whale Watching Tour met een zeegids

6. Monterey: Whale Watching Tour met een zeegids

Spring aan boord van een van de grootste schepen in Monterey voor een begeleide walvissafari. Verlaat de haven en ga naar Monterey Bay Marine Sanctuary op zoek naar walvissen, dolfijnen en andere zeedieren die migreren door de wateren van de Stille Oceaan. Ontspan in de verwarmde hutten van de 110 voet Princess Monterey en de 100 voet Atlantis Monterey. Pak een hapje of een drankje van de bar aan boord, geniet van ruime zitplaatsen binnen en buiten en mis nooit meer een moment met een 360-view walkaround dek. Met diepe voedselrijke wateren net voor de kust, herbergt Monterey Bay in de zomer en herfst bultruggen en blauwe vinvissen. Grijze walvissen passeren de kustlijn tijdens een van de langste migraties van een zeezoogdier in de winter en de lente, terwijl dolfijnen het hele jaar door naar de baai komen. Elke reis is anders, dus of het nu je eerste keer is op een cruise met wilde dieren op zee of je bent een veteraan in het spotten van walvissen, kijk wat Monterey Bay voor je in petto heeft.

Monterey: cruise om walvissen te spotten

7. Monterey: cruise om walvissen te spotten

Bekijk een deel van het Californische zeeleven van dichtbij en persoonlijk tijdens deze walvissafari-cruise in Monterey Bay, vertrekkend vanuit Moss Landing. Zie bultruggen, orka's, grijze en blauwe vinvissen en krijg de kans om een vriendelijke dolfijn te spotten. Begin uw cruise in het schilderachtige vissersdorpje Moss Landing. Vanaf hier vertrek je vanuit de haven en luister je naar de gids van je zeebioloog die vertelt over de omgeving en de overvloed aan zeedieren. In de haven kun je de geliefde Monterey Bay-zeeotter en talloze soorten zeevogels spotten terwijl je luistert naar het geblaf van de zeeleeuwen. Ga verder in de open wateren van Monterey Bay, een van de beste bestemmingen ter wereld om walvissen te spotten. De unieke oceaanbodem van de baai zorgt voor frequente opwellingen van voedsel, wat betekent dat je het hele jaar door zowel ingezeten als migrerende walvissen kunt zien. Leer meer over het gebied vanuit je natuurgids en spot walvissen, waaronder bultruggen, grijze walvissen, orka's, blauwe vinvissen, haaien en ander zeeleven zoals mola mola, zeeschildpadden en kwallen. Rond uw cruise af met een ontspannen rit terug naar de haven in Moss Landing en vang een laatste glimp op van de natuur van Monterey Bay.

San Francisco: 1 uur durende baaicruise per boot

8. San Francisco: 1 uur durende baaicruise per boot

Geniet van een reis van 1 uur langs de historische waterkant van San Francisco en ervaar de spannende geschiedenis van de Baai van San Francisco, met al het geluid en de glorie die het verdient. De 1 uur durende non-stop Bay Cruise neemt je mee langs de beroemde PIER 39 zeeleeuwen en langs de historische waterkant van San Francisco, waarbij de fascinerende skyline van de stad wordt onthuld. Ontspan comfortabel, met zitplaatsen binnen en buiten, en geniet van een volledige beschrijving van belangrijke bezienswaardigheden terwijl je voorbij vaart. Bekijk onderweg bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz en de iconische skyline van San Francisco. Of het nu je eerste keer naar San Francisco is, of je 10e bezoek, de Bay Cruise is iets dat je minstens één keer in je leven moet meemaken. Je krijgt een gratis souvenirkaart, die beschikbaar is in negen talen, en als je honger krijgt, is er een full-service snackbar aan boord waar je eten en drinken kunt kopen.

Los Angeles: Warner Bros Studio Tour Hollywood

9. Los Angeles: Warner Bros Studio Tour Hollywood

Maak je klaar voor maar liefst 110 hectare aan buitensets die in de films 'Argo' en 'Batman' op het grote doek zijn verschenen. Bezoek en verken het terrein met deze rondleiding door Warner Bros Studio. Van de film 'Gravity' tot het tv-programma 'Friends', neem plaats achter de camera voor een onthullende blik op je favoriete filmcreaties. Verken 'Stage 48: Script to Screen', een interactieve geluidstentoonstelling die de verschillende fasen van het film- en televisieproductieproces laat zien. Speel een scène uit 'Friends' na op de iconische set van Central Perk of klim op de bezemsteel van Harry Potter voor een uniek fotomoment. Verken de Studio Store met exclusieve merchandise van je favoriete films en tv-programma's. Dineer bij Central Perk Café en geniet van je maaltijd tussen nagebouwde sets zoals die van Monica's appartement en de woning van Joey en Chandler. Speel scènes uit het DC-universum na en ontdek superhelden en superschurken.  Daarna zwier en zweef je door de tovenaarswereld van Harry Potter en de fantastische fabeldieren en heb je zelfs je eigen Zweinstein-sorteerceremonie. Tussen 22 december en 1 januari 2023 maakt de tour ook een speciale stop bij de backlot Midwest Street, bij Gilmore Girls-fans bekend als de setlocatie voor Stars Hollow.  Geniet van trivia met een feestdagenthema, rondleidingen door Stars Hollow en verhalen achter de schermen van 'Gremlins', 'Elf', 'National Lampoon's Christmas Vacation' en vele andere kerstige favorieten.

Monterey: boottocht dolfijnen en walvissen spotten in Monterey Bay

10. Monterey: boottocht dolfijnen en walvissen spotten in Monterey Bay

Ontdek de gevarieerde flora en fauna van Monterey Bay tijdens een begeleide boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten. Feest je ogen op enorme grijze walvissen, kijk hoe speelse dolfijnen uit het water springen, schildpadden zien scheren onder de golven en leer meer over het ecologische landschap van de oceanische habitat van de baai. Begin je tour door je kapitein te ontmoeten en aan boord van de boot te gaan bij de Old Fisherman's Wharf. Vaar Monterey Bay binnen en kijk naar vogels en otters langs de ondiepe oevers van de kade. Lees meer over lokale inspanningen om wat wordt beschouwd als een van de meest ecologisch diverse baaien in het gebied te beschermen. Als je verder weg vaart van de kustlijn, kijk uit voor gewone zeehonden, tuimelaars, bultruggen, zeeolifanten en zelfs haaien. Zie grijze walvissen die naast de boot springen en nieuwsgierige orka's, met hun karakteristieke zwart-witte kleuren, die in de buurt zwemmen.

Veelgestelde vragen over Californië

Welke topattracties zijn een must-see in Californië?

Overzicht activiteiten in Californië

Wil je alle activiteiten in Californië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Californië

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 36.716 beoordelingen

Absoluut de moeite waard! We moesten even wachten op de parkeerplaats om binnen te komen (ongeveer 15 minuten) en daarna nog een uur voor de volgende tram omhoog, maar zelfs daarmee is naar de top gaan zo de moeite waard! We wandelden een beetje rond en genoten daarna van hapjes en drankjes in het restaurant en de bar.

Este tour me pareció fascinate, aún tengo imagenes del viaje en rodando en mi cabeza. Dit is een ervaring die is toegestaan om samen te werken met andere werelden, die de amaneceres en atardeceres espectaculares y contar con un güía cualificada Anie. Gracias, sin duda lo super recomiendo.

Zo'n ongelooflijk geweldige ervaring voor een super eerlijke prijs. Helaas geen walvissen gezien, maar wel veel dolfijnen, zeeleeuwen, ansjovis en pelikanen. Veel dank aan de bemanning voor deze ervaring!

Super vriendelijk personeel, excursies aan de top voor de prijs die ik ten zeerste aanbeveel!

Zeer goede activiteit om de stad te leren kennen. Advies: Te doen op de 1e dag.