Kies data
Belevingen in

Calvi

Calvi: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Porto: boottocht Calanche de Piana

1. Vanuit Porto: boottocht Calanche de Piana

Vertrek vanuit Porto en ontdek UNESCO-Werelderfgoedlocatie de Calanques de Piana in de Golf van Porto per stille hybride boot, uit respect voor het milieu. De Calanques de Piana liggen halverwege tussen Ajaccio en Calvi, dichtbij het stadje Piana, en maken deel uit van een vulkanisch complex dat op het hoogste punt wel 300 meter boven de zee uit stijgt. Bewonder de roze granieten rotsen die door de eeuwen gevormd zijn door veranderingen in de temperatuur, harde winden en het sproeien van de zee. Ontdek een reeks fantastische rotsformaties, in spectaculaire vormen gehouwen en omringd door kristalblauwe wateren. Het gebied is rijk aan zeeleven en vogels, en kent tevens een enorme diversiteit aan rotsen op locaties die het gebied een heel specifieke sfeer geven.

Calvi: Pointe de la Revellata Snorkelboottocht

2. Calvi: Pointe de la Revellata Snorkelboottocht

Ontdek het prachtige rotsachtige landschap van Pointe de la Revellata vanaf het water tijdens een mooie boottocht. Geniet van wat vrije tijd om te snorkelen en verken de kleurrijke wereld die onder water ligt op een van de mooiste plekjes van de Golf van Calvi. Nadat je volledig bent uitgerust in het duikcentrum, maak je een korte maar spannende boottocht terwijl je navigeert naar je unieke duikplek in het reservaat van het Revellata-punt. Bereik deze exclusieve bestemming, alleen bereikbaar over zee, en duik er meteen in. Neem het hele gezin mee op dit spannende avontuur om de adembenemende natuurlijke schoonheid van de kust van Calvi te verkennen. Houd een oogje in het zeil voor de talrijke diersoorten die dit gebied hun thuis noemen en verras uw ogen met de imposante rotsformaties van de Pointe de la Revellata.

Calvi: Scandola en Girolata 6-uur durende boottocht

3. Calvi: Scandola en Girolata 6-uur durende boottocht

Spring aan boord van de Santa Regina-boot in de haven van Calvi. Neem plaats voor een intieme en onvergetelijke rit. Ontdek de citadel van Calvi per boot, glijd 1 uur langs de westkust van Corsica. Vaar langzaam langs de kust en absorbeer elk detail van je omgeving. Wanneer je aankomt bij het door UNESCO beschermde Scandola-natuurreservaat, bezoek je grotten, wilde stranden en ga je zwemmen in het kristalheldere water. Verken het dorp Girolata gedurende 1 uur, waar u kunt lunchen in een van de vele restaurants. Terug aan boord zal uw kapitein u voorzien van snorkelmateriaal en instructies, naast een lekker drankje terwijl u geniet van de zon van Corsica. Na een prachtige reis van 6 uur keert u terug naar de haven in Calvi.

Van Calvi: 2 uur durende cruise bij zonsondergang naar het schiereiland Revellata

4. Van Calvi: 2 uur durende cruise bij zonsondergang naar het schiereiland Revellata

Vaar met lage snelheid vanaf de citadel van Calvi het kalme zeewater in. Luister naar historisch commentaar van je lokale gids op weg naar het wilde schiereiland Revellata. Neem onderweg een pauze om te zwemmen in het turquoise water op het strand van Alga. Als je Revellata bereikt met je kapitein en kleine groep, geniet je van de naderende zonsondergang. Geniet bij zonsondergang van een Corsicaans aperitief en dit onvergetelijke moment. Keer om 20:30 uur terug naar Calvi.

Van Calvi: naar Scandola – boottocht van 4 uur

5. Van Calvi: naar Scandola – boottocht van 4 uur

Klim aan boord van de nieuwe en prachtige boot Santa Regina in de haven van Calvi. Verheug je op een persoonlijke en onvergetelijke ervaring in een kleine groep van maximaal 12 personen. Ontdek de citadel van Calvi per boot en vaar 1 uur langs de westkust van Corsica voordat je het Scandola-natuurreservaat, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, bereikt. Vaar langzaam door de prachtige wateren vlak bij de kust, zodat je elk detail in alle rust kunt zien en zelfs verborgen hoekjes van deze unieke plek kunt ontdekken. Bezoek de grotten, de wilde stranden en zwem in het kristalheldere water.  Aan boord ontvang je een snorkeluitrusting en instructies van je kapitein en een heerlijk drankje, terwijl je geniet van de Corsicaanse zon. Na een gedenkwaardige boottocht van 4 uur, keer je terug naar de haven in Calvi.

Calvi: 2 uur durende quadtocht tussen zee en bergen

6. Calvi: 2 uur durende quadtocht tussen zee en bergen

Verlaat de gebaande paden en geniet van uitzonderlijke uitzichten op dit quad-avontuur. Beleef een excursie van 2 uur per quad in deze prachtige hoek van Corsica. Pak je gehuurde helm en handschoenen en spring aan boord van je quad voor een prachtig - en contrasterend - landschap. Geniet van het uitzicht op de bergen en de zee, terwijl je gids je meeneemt op een avontuur met veel van beide. Je ziet de beroemde kapel van Notre Dame della Serra terwijl je rond de baai van Calvi vaart met zijn prachtige uitzicht op de Middellandse Zee. Wees gerust, wetende dat dit een activiteit is voor alle niveaus, en dat je wordt verzorgd door je professionele gids.

4x4 Agriates Woestijn- en strandexcursie vanaf Calvi

7. 4x4 Agriates Woestijn- en strandexcursie vanaf Calvi

Ontdek de Agriates-woestijn tijdens deze 4x4-excursie. Bekijk de unieke fauna en flora van het gebied, evenals enkele ongewone plekken zoals grotten, holbewonersschuilplaatsen, verlaten dorpen en schapenschuren. Nadat je bent opgehaald bij Calvi, ga je naar de woestijn in een voertuig met airconditioning. Hoor interessante feiten en verhalen over het eiland van je gidsen terwijl je verkent. Bewonder in de woestijn de diverse natuurlijke landschappen, weelderige vegetatie en let op de vele soorten vogels, vlinders en zeldzame planten. Stop 4 uur bij een van de mooiste en wildste stranden van Corsica: Ghignu. Zwem in het heldere turquoise water of ontspan aan de zuivere kusten.

Calvi: Inleiding tot duiken Duiken met een instructeur

8. Calvi: Inleiding tot duiken Duiken met een instructeur

Geniet van een introductieduik die geen eerdere duikervaring vereist op deze speedbootcruise vanuit Calvi. Duik in de Golf van Calvi en raak gewend aan de uitrusting, de buitengewone omgeving en het gevoel van gewichtloosheid. Ontmoet je gids en spring aan boord van een comfortabele speedboot en snijd door het water op weg naar je duikplek. Lees meer over de hoogwaardige duikuitrusting die u zult gebruiken om ervoor te zorgen dat u zelfverzekerd in het water bent. Zet je goed onderhouden masker, vinnen, wetsuit en gasmasker op. Dompel jezelf onder in het water met je instructeur en ga langzaam naar beneden om ervoor te zorgen dat je in staat bent om te egaliseren. Ervaar de sensatie van gemakkelijk ademen onder water terwijl je naar de wereld om je heen kijkt. Ontvang aan het einde van je tour een certificaat dat je duikervaring markeert en dat je als souvenir kunt bewaren om je reis te herinneren. Keer terug naar je ontmoetingspunt Calvi aan het einde van je tour.

Calvi: Asco Valley 4x4 daagse Tour met gids

9. Calvi: Asco Valley 4x4 daagse Tour met gids

Geniet van een dag vol plezier van 4 × 4 terwijl je op de hellingen van Monte Cinto reist om de Asco-vallei en de rivier te verkennen. Met zijn hoge toppen en diepe kloven gesneden uit graniet, is de vallei een centrum van rijke flora en fauna die groeit op ongewone kleine plaatsen die wachten om ontdekt te worden. Bewonder de verbazingwekkende landschappen tussen de bergen en de rivier en bewonder de blauwtinten rondom je, van de hemel tot het water. Neem vervolgens een verfrissende duik in het kristalheldere water van de rivier en geniet van een stop van 2 uur om te ontspannen en rond te hangen. Chill onder de zon, of afkoelen in de schaduw onder een parasol door uw gids. Leer alles over het eiland van je gepassioneerde lokale gids en luister naar de geheimen van het land tijdens deze onvergetelijke tour.

Ajaccio: dagtocht naar Scandola/Calanches de Piana met lunch

10. Ajaccio: dagtocht naar Scandola/Calanches de Piana met lunch

Kom en ontdek het Scandola-reservaat, een UNESCO-werelderfgoed, en al zijn grotten. Twee uur tussenstop in het kleine dorpje Girolata, alleen bereikbaar over zee, voor de lunch. Nadat u de Golf van Porto bent overgestoken, bezoekt u de Calanche di Piana en zwemt u bij Capo Rosso.

Sitemap Calvi

Wil je alle activiteiten in Calvi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Calvi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 808 beoordelingen

Een vermakelijke en leerzame boottocht, om de Corsicaanse natuur en haar indrukwekkende bergen te ontdekken. De boot vaart zo dicht mogelijk langs de kust, vaart weg om de vogels die we in hun nest kunnen zien niet te storen, en we hebben zelfs het recht om te zwemmen in de buurt van een verlaten en beschermd strand en we voelen ons erg klein voor deze prachtige landschappen. De rit wordt in slow motion gedaan in het reservaat en met goede snelheid op de terugweg, voor wat sensaties. Onze gids, Mathieu, gaf ons ook gedetailleerde uitleg over alles om ons heen.

Toevallig hadden we een speedboot met maar 12 zitplaatsen! Geweldige kapitein met veel informatie! Een geweldige ervaring!! Hoogtepunten!! Dat doen we binnenkort weer.

Prachtige boottocht aan het eind van de middag met warm zonlicht op de rotsen. De boot vaart tot aan de grot, fantastisch! Aanbevolen.

Afgezien van de vertraging van 30 minuten, was alles perfect. Het voorgestelde zeecircuit is prachtig.

Comfortabele boot Uitstekende rit: je zult versteld staan Aangename en humoristische gids