Dingen om te doen Cambodja

Cambodja: De beste dingen die je niet wil missen

Angkor Wat: hoogtepunten en rondleiding bij zonsopgang

1. Angkor Wat: hoogtepunten en rondleiding bij zonsopgang

Ontdek de magie en geschiedenis van de Angkor Wat tijdens een begeleide tour bij zonsopgang vanuit Siem Reap. Verplaats je gemakkelijk door dit enorme tempelcomplex met een bus of busje met airconditioning. Je kunt kiezen tussen een groeps- of privérondleiding. Bekijk bezienswaardigheden zoals de tempels Ta Prohm en Bayon.  Geniet van het gemak dat je 's ochtends vroeg bij je accommodatie wordt opgehaald. Kom aan bij Angkor Wat en bewonder de gloed van de zonsopgang op het eeuwenoude tempelcomplex en de omringende jungle. Explore the interior of the great temple at Angkor, from its corridors and central chambers to the upper terraces. Luister naar de verhalen achter de bas-reliëfs en krijg inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmer-rijk. Daarna gaat je reis verder naar Angkor Thom City en de Bayontempel. At the end of the afternoon, visit the jungle-enveloped Ta Prohm, one of the most atmospheric of all the temples in Angkor. Keer terug naar je accommodatie in Siem Reap aan het einde van je tour.

Angkor Wat: 2-daagse tempeltour met zonsondergang en zonsopgang

2. Angkor Wat: 2-daagse tempeltour met zonsondergang en zonsopgang

Dag 1: Angkor Thom, Bayon, Neak Pean, Bantreay Srei, Banteay Samre en Bakheng Mountain Bezoek de zuidelijke poort van Angkor Thom, geflankeerd door een rij van 54 stenen figuren aan elke kant - goden aan de linkerkant en demonen aan de rechterkant - en de versterkte stad Angkor Thom. Bij 'The Bayon' zie je de prachtig vormgegeven centrale torens, bedekt met meer dan 200 enorme gezichten, en verken je vervolgens het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van Olifanten. Ga naar Neak Pean, een kunstmatig eiland met een boeddhistische tempel. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant voordat je de ingewikkeld gesneden en goed bewaard gebleven Banteay Srei bezoekt. De gedetailleerde reliëfs op deze kleinere zandsteenstructuur worden beschouwd als de mooiste, meest vakkundig vervaardigde in Cambodja. Geniet op de terugweg van een korte stop bij de goed bewaard gebleven Banteay Samre, een laterietstructuur met ooit interne grachten. Beëindig uw ontdekkingen met een beklimming voor zonsondergang op de Bakheng-berg. Dag 2: Angkor Wat bij zonsopgang, Preah Khan, Ta Nei en Ta Prohm-tempel Begin met een vertrek vóór zonsopgang voor zonsopgang buiten Angkor Wat. Betreed de grote tempel in duisternis (neem een fakkel mee) vanaf de weinig bezochte oostkant, en kruip door grijze, kloostergangen langs het langste stuk bas-reliëfsnijwerk ter wereld. Beëindig je rondreis in Angkor met een ontbijt buiten de tempel. Ga verder door naar de Preah Khan-tempel te gaan, een verwoeste maar zeer sfeervolle melange van boomwortels en afbrokkelende stenen structuren. Aan het einde van de ochtend keert u terug naar uw hotel voor de lunch en rijdt u in de middag naar Ta Nei, een stenen tempel uit de late 12e eeuw in Angkor. Ga verder naar de met jungle omhulde Ta Prohm - een van de meest sfeervolle tempels in Angkor, ooit de thuisbasis van 2.740 monniken.

Siem Reap: Angkor Wat: kleine groep zonsopgangtour

3. Siem Reap: Angkor Wat: kleine groep zonsopgangtour

Begin met een vroege pick-up van je hotel om 04.30 uur in een voertuig met airconditioning en reis naar de hoofdingang van de Angkor Wat om de prachtige zonsopgang boven dit oude en mysterieuze complex te bewonderen. Bezoek vervolgens de zuidelijke poort van Angkor Thom om je te vergapen aan de tempels Bayon en Baphoun met hun 54 torens en 216 gezichten van Buddhisatva Avalokesvara. Luister terwijl je gids historische feiten over de tempels en het Khmer-rijk uitlegt. Na de lunch zie je het Terras van de Olifant en het Terras van de Leprakoning, bekend als het koninklijke uitkijkplatform en het podium van de grote audiëntiezaal van de koning. Ga de Ta Prohm-tempel binnen en bekijk de weelderige bomen die de stenen van de tempel omringen. Ga ten slotte naar de Banteay Kdei-tempel die aan het einde van de 12e eeuw door koning Jayavarman VII werd gebouwd voordat je terugkeert naar je hotel in Siem Reap.

Siem Reap: Kompong Phluk Drijvend Dorp Halve Dag Tour

4. Siem Reap: Kompong Phluk Drijvend Dorp Halve Dag Tour

Begin met het ophalen van het hotel of ga naar het ontmoetingspunt om aan boord te gaan van uw voertuig, een gedeelde minibus met airconditioning en een gids, of privévoertuig (met optionele gids), afhankelijk van de gekozen optie. Kompong Phluk ligt 30 kilometer ten zuidoosten van Siem Reap. Bezoek eerst de pagode of de lokale markt en ga vervolgens met een gemotoriseerde boot op een rondleiding door de paalwoningen. Zie waar de mensen zich moedig hebben aangepast aan enkele van de meest onvoorstelbare omstandigheden, allemaal met een grote glimlach op hun gezicht. Geniet van de prachtige sfeer in dit unieke dorp vanuit het comfort van de boten. De gids, indien aanwezig, legt de geschiedenis, cultuur en levensstijl van de dorpelingen uit. De dorpen zijn omgeven door mangrovebossen. Maak een optionele uitstap door het overstroomde bos op een roeiboot, beschikbaar van oktober tot januari. De motorboot stopt bij een klein drijvend café, een goede plek om de zon onder te zien gaan. Na deze ontzagwekkende ervaring keert u rond 13.30 uur terug naar het hotel voor uw eigen vrije tijd.

Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

5. Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

Dag 1 – Dagtour Tempels van Angkor met zonsopgang   Je rijdt de hele dag van tempel naar tempel met je lokale gids en benut je tijd bij het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor zo optimaal. Deze tempels werden gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw. Je vertrekt voor zonsopgang (tussen 04:20 en 05:00 uur) vanaf je hotel om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat. Dan verken je de binnenkant van deze geweldige tempel. In 2 uur verken je de hallen, centrale vertrekken en bovenste terrassen. Je deskundige gids vertelt je de vele verhalen achter de bas-reliëfs en geeft inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmerrijk. Je bezoek aan Angkor eindigt met een ontbijt voor de tempel.   Dan bezoek je de zuidpoort van Angkor Thom bezoeken, die 54 stenen beelden aan elke kant heeft – goden links en demonen rechts. Je bezoekt ook de vestingstad Angkor Thom. Je bewondert de schitterend vervaardigde centrale torens, die met 200 gigantische gezichten bedekt zijn. Daarna verken je het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van de Olifanten. Je dag eindigt met een bezoek aan de tempel Ta Prohm, waar bijna 3000 apen wonen. Je luncht bij een lokaal restaurant en gaat adn rond 13:00 uur weer naar je hotel terug.   Dag 2 – Dagtour Banteay Srei-tempels   Je wordt eerst opgehaald bij je hotel om ongeveer 08:00 uur. Dan bezoek je de meest interessante tempels buiten de stad Angkor Thom. Eerst ga je naar de hindoetempel Pre Rup, die gebouwd werd in 961 of 962 en gemaakt is van lateriet en zandsteen. Dan rijd je naar de prachtig versierde en goed behouden Banteay Srei. De gedetailleerde reliëfs op dit kleinere zandsteenbouwwerk worden beschouwd als de mooiste en beste van Cambodja.   Op de terugreis bezoek je Neak Pean, een boeddhistische tempel op een rond kunstmatig eiland in Jayatataka Baray. Ga dan verder naar de ruïnes van de tempel Preah Khan, een sfeervolle mix van boomwortels en afbrokkelende stenen structuren. De opdracht voor de bouw werd gedaan door de productieve tempelbouwer Jayavarman VII ter ere van zijn vader. Een bezoek aan deze kleinere locatie creëert een interessant contrast met de meer imposante Angkor Wat. Preah Khan wordt momenteel gerestaureerd door het Wereld Monumentenfonds en is op sommige plaatsen in opmerkelijk goede toestand.   In de late namiddag keer je weer terug naar Siem Reap na een gedenkwaardige dag vol ontdekking.

Siem Reap: Kampong Phluk drijvende dorpstour met zonsondergang

6. Siem Reap: Kampong Phluk drijvende dorpstour met zonsondergang

Ga aan boord van onze minibus naar het grote Tonle Sap-meer (het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië) en krijg een fascinerend inzicht in het echte Cambodjaanse leven. Je wordt opgehaald bij een hotel in Siem Reap en naar de pier gebracht. Neem een privéboot naar het drijvende dorp, gelegen buiten Siem Reap. Ontdek de hoge, paalwoningen, het drijvend ziekenhuis, de visserij, de oude levensstijl van het land en het natuurlijke landschap van het overstroomde mangrovebos. Geniet van een optionele tour door het overstroomde mangrovebos op een kleine boot, een geweldige pauze op weg naar Tonle Sap om de lokale fauna en flora te ervaren. Sluit de dag af met het bewonderen van de zonsondergang boven het meer.

Phnom Kulen: dagexcursie watervallen en 1000 Lingas-rivier

7. Phnom Kulen: dagexcursie watervallen en 1000 Lingas-rivier

Phnom Kulen wordt beschouwd als een heilige berg in Cambodja en heeft een bijzondere religieuze betekenis voor de hindoes en boeddhisten. Bezoek deze heilige plek en  ontdek de schoonheid. Je reist per auto naar de voet van de berg Phnom Kulen, de plek waar het grote Khmer-rijk in 802 n.C. is ontstaan. Onderweg geniet je van het adembenemende uitzicht, de prachtige begroeide omgeving en stop je bij de waterval op de berg. Neem een verfrissende duik of leun achterover en kijk naar de lokale families van dit heilige land. Vervolgens beklim je de berg te voet en ga je naar de rivier de 1000 Lingas, een prachtige rivier met verfijnd houtsnijwerk van Shiva Linga op de bodem. Hier wordt je gezegend op Cambodjaanse wijze — met het heilige water van deze rivier. Je vervolgt je weg naar de top van de berg om de prachtige Pagode en de wereldberoemde Liggende Boeddha te ontdekken. Bij de ingang van het park is er tijd om te lunchen. Je kunt je eigen lunch meenemen, of iets kopen bij een van de lokale kraampjes. 

Siem Reap quad-plattelandstour

8. Siem Reap quad-plattelandstour

Begin de tour met een ophaalservice van het hotel in de kenmerkende tuk-tuk van het bedrijf en ontmoet je lokale gids. Neem deel aan een uitgebreide veiligheidsinstructie op het bedrijfskantoor en leer hoe u uw quad moet bedienen. Begin je reis door de dorpen rond Siem Reap en geniet van het verfrissende groen van het afgelegen en ongerepte platteland. Ontmoet onderweg vriendelijke lokale bevolking met hun waterbuffels en krijg een idee van het authentieke Cambodjaanse plattelandsleven. Als je hebt gekozen voor een van de langere touropties, wacht je meer geneugten. Tijdens de 1,5 uur durende tour verken je een boeddhistisch klooster voordat je terugkeert naar de basis. Naast het klooster stopt de 2 uur durende tour bij de eeuwenoude Angkoriaanse tempel met prachtig bewerkt metselwerk, weg van de belangrijkste toeristenvallen. De 3-uur durende touroptie doet dat allemaal en omvat ook een stop op een markt voor een verfrissend drankje en een beetje authentieke lokale sfeer. Alle tours die na 16.00 uur beginnen, eindigen met een betoverende zonsondergang over de rijstvelden, terwijl de blauwe lucht goud wordt.  

Siem Reap: fietstocht door het platteland in de ochtend

9. Siem Reap: fietstocht door het platteland in de ochtend

Ontsnap aan de drukte van het stadsleven en maak een fietstocht door het weelderige landschap van Siem Reap. Zie hoe de lokale bevolking leeft terwijl je naar rijstvelden, champignonkwekerijen, tempels, markten en meer fietst. Ontmoet je gids en ga naar de fietsenwinkel om te worden uitgerust met een fiets en helm. Neem de veiligheidsregels en tourdetails door voordat je door de binnenwegen van Siem Reap gaat. Steek het landelijke landschap over en begeef je naar de kleine dorpjes om uit de eerste hand te leren hoe de lokale bevolking leeft. Stop de hele ochtend bij rijstvelden, een markt, champignonkwekerijen, een rijstwijnstokerij, boeddhistische tempels en lotusboerderijen. Blader door dorpshandwerk en probeer regionale snacks en fruit voordat je terugkeert naar Siem Reap.

Siem Reap: Apsara-dansshow en diner met Tuk-Tuk-transfers

10. Siem Reap: Apsara-dansshow en diner met Tuk-Tuk-transfers

Profiteer van het ophalen bij uw accommodatie per tuk-tuk en bekijk vervolgens een traditionele Apsara-dansshow om authentieke volkskunst uit Cambodja te ervaren. Ga op een unieke culturele reis door hindoeïstische en boeddhistische mythologieën die geloven dat apsara's prachtige vrouwelijke wezens zijn die vanuit de hemel zijn gestuurd om te betoveren met hun zachte maar betoverende dansbewegingen. De handgebaren zijn een belangrijk onderdeel van de dans, waarbij elk gebaar iets anders betekent. Geniet tijdens de show van een selectie Khmer-gerechten van het buffetdiner. Proef typische gerechten, zoals een klassieke Amok Cambodjaanse curry en Khmer BBQ. Er zijn ook internationale gerechten verkrijgbaar. Keer terug naar je accommodatie per tuk-tuk aan het einde van een geweldige nacht.

Sitemap Cambodja

Wil je alle activiteiten in Cambodja ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cambodja

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 5.855 beoordelingen

Schitterende excursie grâce à notre chauffeur David en notre excellente gids Chenda is een parlé du Cambodge en een raconté en detaill'histoire de la rivière aux 1000 lingas. Toute la journée il a répondu à nos nombreuses vragen en een pris de très belles photos de nous. Au sommet de la montagne nous avons vu l'impressionnant Bouddha sculpté à même la pierre et son empreinte gravie, où les locaux font des offrandes. Sur les marches qui ment au tempel, Chenda is een kleine stand de locaux qui vendent d'excellents beignets à 1000 riels, qu'on avait vu nul part ailleurs. Alles wat je kunt doen is de cascade op het water van de mond en de génial d'être seuls dans l'eau. Chenda is beschikbaar in de buurt van een voorbijganger in de courant est fort pendant la saison des pluies. La journée se termine avec un déjeuner tardif dans un restaurant aux prix assez élevés mais les plats sont bons. L'une des meilleurs journée de notre sejour !

Best experience ever! Both chefs were very aknowledged, kind, funny and enthousiastic. The course was entertaining and clean with high quality ingredients. We were, honestly, moved by the kindness of the hosts. The food was delicious. Please, book this tour!

Hele leuke kookcursus die goed georganiseerd is. De gids neemt je mee over de markt waar je lokale producten ziet en proeft. Daarna wordt je goed begrleid in het koken van traditionele Cambodjaanse gerechten. Zéker een aanrader.

Unieke belevenis. Ontroerende voorstelling met bijzonder getalenteerde artiesten. Echte aanrader voor de toerist die wil bijdragen aan een socio-culturele organisatie.

Hele fijne en vriendelijke gids! Hij weet erg veel van alles af en geeft veel informatie.