Kies data
Belevingen in

Cambodja

Cambodja: De beste dingen die je niet wil missen

Angkor Wat: hoogtepunten en rondleiding bij zonsopgang

1. Angkor Wat: hoogtepunten en rondleiding bij zonsopgang

Ontdek de magie en geschiedenis van de Angkor Wat tijdens een begeleide tour bij zonsopgang vanuit Siem Reap. Verplaats je gemakkelijk door dit enorme tempelcomplex met een bus of busje met airconditioning. Je kunt kiezen tussen een groeps- of privérondleiding. Bekijk bezienswaardigheden zoals de tempels Ta Prohm en Bayon.  Geniet van het gemak dat je 's ochtends vroeg bij je accommodatie wordt opgehaald. Kom aan bij Angkor Wat en bewonder de gloed van de zonsopgang op het eeuwenoude tempelcomplex en de omringende jungle. Explore the interior of the great temple at Angkor, from its corridors and central chambers to the upper terraces. Luister naar de verhalen achter de bas-reliëfs en krijg inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmer-rijk. Daarna gaat je reis verder naar Angkor Thom City en de Bayontempel. At the end of the afternoon, visit the jungle-enveloped Ta Prohm, one of the most atmospheric of all the temples in Angkor. Keer terug naar je accommodatie in Siem Reap aan het einde van je tour.

Angkor Wat: 2-daagse tempeltour met zonsondergang en zonsopgang

2. Angkor Wat: 2-daagse tempeltour met zonsondergang en zonsopgang

Dag 1: Angkor Thom, Bayon, Neak Pean, Bantreay Srei, Banteay Samre en Pre Rup-tempel Bezoek de zuidelijke poort van Angkor Thom, geflankeerd door een rij van 54 stenen figuren aan elke kant - goden aan de linkerkant en demonen aan de rechterkant - en de versterkte stad Angkor Thom. Bij 'The Bayon' zie je de prachtig vormgegeven centrale torens, bedekt met meer dan 200 enorme gezichten, en verken je vervolgens het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van Olifanten. Ga naar Neak Pean, een kunstmatig eiland met een boeddhistische tempel. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant voordat je de ingewikkeld gesneden en goed bewaard gebleven Banteay Srei bezoekt. De gedetailleerde reliëfs op deze kleinere zandsteenstructuur worden beschouwd als de mooiste, meest vakkundig vervaardigde in Cambodja. Geniet op de terugweg van een korte stop bij de goed bewaarde Banteay Samre, een laterietstructuur met ooit interne grachten. Beëindig uw ontdekkingen met een beklimming voor zonsondergang bij de Pre Rub-tempel. Dag 2: Angkor Wat bij zonsopgang, Preah Khan, Ta Nei en Ta Prohm-tempel Begin met een vertrek vóór zonsopgang voor zonsopgang buiten Angkor Wat. Betreed de grote tempel in het donker (neem een fakkel mee) vanaf de weinig bezochte oostkant en kruip door grijze, kloostergangen langs het langste stuk bas-reliëfsnijwerk ter wereld. Beëindig uw rondreis in Angkor met een ontbijt buiten de tempel. Ga verder door naar de Preah Khan-tempel te gaan, een verwoeste maar zeer sfeervolle mengelmoes van boomwortels en afbrokkelende stenen structuren. Aan het einde van de ochtend keert u terug naar uw hotel voor de lunch en rijdt u in de middag naar Ta Nei, een stenen tempel uit de late 12e eeuw in Angkor. Ga verder naar de met jungle omhulde Ta Prohm - een van de meest sfeervolle tempels in Angkor, ooit de thuisbasis van 2.740 monniken.

Siem Reap quad-plattelandstour

3. Siem Reap quad-plattelandstour

Begin de tour met een ophaalservice van het hotel in de kenmerkende tuk-tuk van het bedrijf en ontmoet je lokale gids. Neem deel aan een uitgebreide veiligheidsinstructie op het bedrijfskantoor en leer hoe u uw quad moet bedienen. Begin je reis door de dorpen rond Siem Reap en geniet van het verfrissende groen van het afgelegen en ongerepte platteland. Ontmoet onderweg vriendelijke lokale bevolking met hun waterbuffels en krijg een idee van het authentieke Cambodjaanse plattelandsleven. Als je hebt gekozen voor een van de langere touropties, wacht je meer geneugten. Tijdens de 1,5 uur durende tour verken je een boeddhistisch klooster voordat je terugkeert naar de basis. Naast het klooster stopt de 2 uur durende tour bij de eeuwenoude Angkoriaanse tempel met prachtig bewerkt metselwerk, weg van de belangrijkste toeristenvallen. De 3-uur durende touroptie doet dat allemaal en omvat ook een stop op een markt voor een verfrissend drankje en een beetje authentieke lokale sfeer. Alle tours die na 16.00 uur beginnen, eindigen met een betoverende zonsondergang over de rijstvelden, terwijl de blauwe lucht goud wordt.  

Siem Reap: Angkor Sunset Bike & Boat Tour met drankjes en snacks

4. Siem Reap: Angkor Sunset Bike & Boat Tour met drankjes en snacks

13:45 uur ophalen bij je hotel Je middagtour door Angkor bij zonsondergang begint in de Siem Reaper-winkel en gaat door het platteland van Siem Reap, waarbij je de Siem Reap-rivier oversteekt. Je neemt een pad dat je achter Angkor Wat leidt. Dit is een route die maar weinigen nemen en die een vredig en onbelemmerd uitzicht garandeert op dit prachtige complex dat voor veel Cambodjanen een grote historische en religieuze betekenis heeft. Na een korte stop om te tanken op koud water en vers fruit, vervolgen we onze rit. We omzeilen de drukte van bezoekers die Angkor Park verlaten en volgen in plaats daarvan enkelsporige rijstroken langs prachtige rijstvelden en kleine historische familiepercelen waar het leven generaties lang onveranderd lijkt. Omdat de tempels dicht bij bezoekers zijn, zullen we de wegen en paden van het park betreden om deze opmerkelijke historische plek in een andere context te verkennen. Om de avond compleet te maken, nemen we een privé Dragon Boat-cruise op een oude waterweg terwijl we aan boord genieten van lokale delicatessen en drankjes met een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Siem Reap: Phare, het Cambodjaanse circus

5. Siem Reap: Phare, het Cambodjaanse circus

Ervaar een geweldige mix van traditioneel en modern theater, muziek, dans, acrobatiek, jongleren en illusie; allemaal prachtig gechoreografeerd en uitgevoerd bij de Siem Reap circusvoorstelling. 'Phare: The Cambodian Circus' is een afgesplitst project van Phare Ponleu Selpak (PPS Association) dat zich vertaalt als "het licht van de kunst". De PPS Association is een Cambodjaanse non-profit, non-overheid organisatie opgericht in 1994 door 8 jonge Cambodjaanse ex-vluchteling kunstenaars uit Anchanh Village, Ochar Commune in de Battambang-provincie. Samen helpen zij de carrières van Cambodjaanse kunstenaars te ontwikkelen met als doel de heropleving de kunstwereld van de natie, het maken van wereldwijde connecties en het bijdragen aan artistieke, educatieve en sociale programma's. Tijdens deze 1-uur durende show ervaar je de heldere nieuwe toekomst van de Cambodjaanse kunst.

Siem Reap: Halve dagtour Kompong Phluk Stilted Village

6. Siem Reap: Halve dagtour Kompong Phluk Stilted Village

Begin met het ophalen van het hotel of ga naar het ontmoetingspunt om aan boord te gaan van uw voertuig, een gedeelde minibus met airconditioning en een gids, of privévoertuig (met optionele gids), afhankelijk van de gekozen optie. Kompong Phluk ligt 30 kilometer ten zuidoosten van Siem Reap. Bezoek eerst de pagode of de lokale markt en ga vervolgens met een gemotoriseerde boot op een rondleiding door de paalwoningen. Zie waar de mensen zich moedig hebben aangepast aan enkele van de meest onvoorstelbare omstandigheden, allemaal met een grote glimlach op hun gezicht. Geniet van de prachtige sfeer in dit unieke dorp vanuit het comfort van de boten. De gids, indien aanwezig, legt de geschiedenis, cultuur en levensstijl van de dorpelingen uit. De dorpen zijn omgeven door mangrovebossen. Maak een optionele uitstap door het overstroomde bos op een roeiboot, beschikbaar van oktober tot januari. De motorboot stopt bij een klein drijvend café, een goede plek om de zon onder te zien gaan. Na deze ontzagwekkende ervaring keert u rond 13.30 uur terug naar het hotel voor uw eigen vrije tijd.

Tonlé Sapmeer: zonsondergangsboottocht met dinerbuffet

7. Tonlé Sapmeer: zonsondergangsboottocht met dinerbuffet

Luister naar het geluid van het klokkende water tegen de boot en vergaap je aan het drijvende dorp dat machtig oprijst tegen de achtergrond van het uitgestrekte Tonlé Sapmeer. In dit idyllische dorp, op nog geen 15 km van Siem Reap, ga jij tijdens een fantastische zonsondergangsexcursie op verkenning uit. Om ongeveer 15:30 uur haalt een comfortabele auto of minibus met airconditioning je op bij je hotel of pension. Je gaat op weg met een deskundige gids die je in het Engels (of Khmer natuurlijk) meer kan vertellen over de cultuur en het dagelijks leven van de locals. Bezichtig dit verbluffende dorp op een onvergetelijke manier. Je komt onderweg langs rijst- en lotusvelden, waar je een foto kunt nemen van de voor boeddhisten zo belangrijke lotusbloem (houd wel in gedachte dat het uitzicht op de lotus- en rijstvelden seizoensafhankelijk is). Bij aankomst in de haven stap je aan boord van een Tara-bootje, met een ervaren stuurman aan het roer. Op het water wordt de boot stilgelegd bij de krokodillen- en vissenkwekerij (afhankelijk van het waterpeil) en kom je meer te weten over de broodwinning van de bewoners rondom het meer. Er is een souvenirwinkel om cadeautjes te kopen of je kunt een foto maken vanaf het observatiedek. Na dit bezoek keer je terug naar de boot. Je vaart door het drijvende dorp en krijgt zo een impressie van het dagelijks leven van de locals. Na een kalme vaart door de stad kom je aan bij Queen Tara, de grootste boot van het meer, in het hart van het drijvende dorp. Hier is het tijd voor een welverdiend maaltijdbuffet en all-inclusive drankjes. En dan eindelijk het moment daar, de reden van je komst: de zonsondergang. Ontspan met een drankje in de hand en laat de schoonheid om je heen bezinken. Als de laatste lichtstralen zijn verbleekt, brengt een voertuig met airconditioning je weer terug naar je pension of hotel.

Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

8. Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

Dag 1 – Dagtour Tempels van Angkor met zonsopgang   Je rijdt de hele dag van tempel naar tempel met je lokale gids en benut je tijd bij het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor zo optimaal. Deze tempels werden gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw. Je vertrekt voor zonsopgang (tussen 04:20 en 05:00 uur) vanaf je hotel om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat. Dan verken je de binnenkant van deze geweldige tempel. In 2 uur verken je de hallen, centrale vertrekken en bovenste terrassen. Je deskundige gids vertelt je de vele verhalen achter de bas-reliëfs en geeft inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmerrijk. Je bezoek aan Angkor eindigt met een ontbijt voor de tempel.   Dan bezoek je de zuidpoort van Angkor Thom bezoeken, die 54 stenen beelden aan elke kant heeft – goden links en demonen rechts. Je bezoekt ook de vestingstad Angkor Thom. Je bewondert de schitterend vervaardigde centrale torens, die met 200 gigantische gezichten bedekt zijn. Daarna verken je het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van de Olifanten. Je dag eindigt met een bezoek aan de tempel Ta Prohm, waar bijna 3000 apen wonen. Je luncht bij een lokaal restaurant en gaat adn rond 13:00 uur weer naar je hotel terug.   Dag 2 – Dagtour Banteay Srei-tempels   Je wordt eerst opgehaald bij je hotel om ongeveer 08:00 uur. Dan bezoek je de meest interessante tempels buiten de stad Angkor Thom. Eerst ga je naar de hindoetempel Pre Rup, die gebouwd werd in 961 of 962 en gemaakt is van lateriet en zandsteen. Dan rijd je naar de prachtig versierde en goed behouden Banteay Srei. De gedetailleerde reliëfs op dit kleinere zandsteenbouwwerk worden beschouwd als de mooiste en beste van Cambodja.   Op de terugreis bezoek je Neak Pean, een boeddhistische tempel op een rond kunstmatig eiland in Jayatataka Baray. Ga dan verder naar de ruïnes van de tempel Preah Khan, een sfeervolle mix van boomwortels en afbrokkelende stenen structuren. De opdracht voor de bouw werd gedaan door de productieve tempelbouwer Jayavarman VII ter ere van zijn vader. Een bezoek aan deze kleinere locatie creëert een interessant contrast met de meer imposante Angkor Wat. Preah Khan wordt momenteel gerestaureerd door het Wereld Monumentenfonds en is op sommige plaatsen in opmerkelijk goede toestand.   In de late namiddag keer je weer terug naar Siem Reap na een gedenkwaardige dag vol ontdekking.

Phnom Kulen: dagexcursie watervallen en 1000 Lingas-rivier

9. Phnom Kulen: dagexcursie watervallen en 1000 Lingas-rivier

Phnom Kulen wordt beschouwd als een heilige berg in Cambodja en heeft een bijzondere religieuze betekenis voor de hindoes en boeddhisten. Bezoek deze heilige plek en  ontdek de schoonheid. Je reist per auto naar de voet van de berg Phnom Kulen, de plek waar het grote Khmer-rijk in 802 n.C. is ontstaan. Onderweg geniet je van het adembenemende uitzicht, de prachtige begroeide omgeving en stop je bij de waterval op de berg. Neem een verfrissende duik of leun achterover en kijk naar de lokale families van dit heilige land. Vervolgens beklim je de berg te voet en ga je naar de rivier de 1000 Lingas, een prachtige rivier met verfijnd houtsnijwerk van Shiva Linga op de bodem. Hier wordt je gezegend op Cambodjaanse wijze — met het heilige water van deze rivier. Je vervolgt je weg naar de top van de berg om de prachtige Pagode en de wereldberoemde Liggende Boeddha te ontdekken. Bij de ingang van het park is er tijd om te lunchen. Je kunt je eigen lunch meenemen, of iets kopen bij een van de lokale kraampjes. 

Vanuit Siem Reap: cursus Cambodjaans koken

10. Vanuit Siem Reap: cursus Cambodjaans koken

Leer heerlijke en authentieke Cambodjaanse maaltijden te bereiden en krijg tips van ervaren lokale chefs. Je vertrekt met een tuktuk uit Siem Reap en arriveert na een korte rit in een dorp buiten de stad. Elke kookles begint met een bezoek aan een lokale familie. Onderweg leer je over de kruiden en groenten die worden geteeld bij de meeste Khmer huishoudens en die worden gebruikt in het dagelijks koken. Dan bezoek je het huis van een lokaal gezin en leer je alles over de voedselbereiding in Khmer huishoudens. Vervolgens ga je naar een nabijgelegen paviljoen om aan de kookles te beginnen. Samen met je chef en gids maak je diverse gerechten die je thuis kunt namaken. Leer over de typische ingrediënten in de Cambodjaanse keuken en ervaar het koken zelf. De lessen zijn volledig hands-on. Iedereen heeft zijn of haar eigen kookplek en -spullen. Je leert een aantal verschillende Cambodjaanse gerechten te bereiden en krijgt een receptkaart. Aan het einde van de les kun je achterover leunen in het houten paviljoen, boven een mooie vijver. Je gerechten worden één voor één opgediend, zodat je er optimaal van kunt genieten met een ijskoud biertje of ander drankje erbij. Nadat je hebt genoten van je maaltijd brengt een tuktuk je weer terug naar het kantoor van de aanbieder in het centrum. Leer deze heerlijke gerechten te koken! Ochtendmenu : Cambodjaanse mangosalade - Iedereen geniet van deze salade vol verse en lichte ingrediënten. Een perfect tropisch feest. Vis Amok - Amok staat op de 'mustdo' lijst van alle bezoekers. Amok is een gladde curry gekookt in een jonge kokosnoot, met vis, kip, of tofu. Sticky Rice Balls met palmsuiker en geraspte kokosnoot Middagmenu: Prahet Chien – Versnipperde vis op suikerriet Cambodjaanse curry - In tegenstelling tot zijn Thaise buurman is Cambodjaans voedsel niet altijd pittig. Het kenmerkt zich vooral door de lagen van geurige kruiden. Nom Tong Noun - Khmer brandy snaps  Deze heerlijke, licht-zoete traktatie is onweerstaanbaar.

Sitemap Cambodja

Wil je alle activiteiten in Cambodja ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cambodja

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.671 beoordelingen

Net terug van de tour en het was een geweldige ervaring en Jose was een fantastische gastheer. We waren met een kleine groep van 6 personen die precies de juiste maat hadden en we stopten op de markt die fascinerend was. Hoewel het momenteel het droge seizoen is, konden we zien hoe de mensen van Kompong Phluk er op dit moment dagelijks leven, wat ondenkbaar zou zijn geweest als we het tijdens het droge seizoen hadden bezocht. Bedankt Jose voor het doorgeven van al je kennis van het gebied aan ons en voor een geweldige tour.

Deze tour heb ik geboekt op mijn laatste dag voor vertrek naar Nederland in Corona tijd. Het is jammer dat ik de enige in de bus was maar ben er 100% van overtuigd dat de bus normaal vol zit. Ik vond het een leuke dag. Het enige dat ik volgende reizigers wil meegeven is de overweging om in dry season te gaan. Het was nog steeds erg mooi maar wel anders dan dat het water tot hoog op de palen staat.

Het was ontzettend leuk om te zien hoe deze mensen leven als er geen water is. En kunnen zien hoe hoog het water komt als het gaar regenen

De reis was geweldig. We misten de drukte zoveel mogelijk. De gids was goed geïnformeerd en Angkor Wat was prachtig.

Hele fijne en vriendelijke gids! Hij weet erg veel van alles af en geeft veel informatie.