Kies data
Dingen om te doen

Cambridge, Verenigd Koninkrijk

Cambridge, Verenigd Koninkrijk: De beste dingen die je niet wil missen

Cambridge: 24-uurs hop on, hop off-busticket

1. Cambridge: 24-uurs hop on, hop off-busticket

Als je op zoek bent naar een unieke manier om Cambridge te bezichtigen en te verkennen, dan is een bus van City Sightseeing Cambridge het makkelijkst om op te stappen. De herkenbare rode dubbeldekkers met open dak rijden stoppen bij 19 haltes overal door de stad en nemen je mee op een rondrit langs alle topattracties van de stad die je niet mag missen. Koop een waardevol ticket waarmee je de hele dag bij elke van de bushaltes in en uit kunt stappen om zodoende bezienswaardigheden te bezichtigen, waaronder het historische stadscentrum, de University Colleges, de wereldberoemde Backs en de rivier de Cam, de botanische tuin van de universiteit, het Fitzwilliam Museum en nog veel meer - zoals het Amerikaanse gedenkteken van de Tweede Wereldoorlog en de begraafplaats in Madingley. Je kunt je busrondrit combineren met een boottocht op een punter met commentaar dat aan boord in verschillende talen beschikbaar is. Waar je ook vandaan komt, bezoek in Cambridge eerst een City Sightseeing bushalte. Je reisroute: Halte 1 - Silver Street  Halte 2 - Downing Street Halte 3 - St. Andrews Street Halte 4 - Chesterton Road Halte 5 - Bridge Street Halte 6 - Trinity Street (alleen op zondag) Halte 7 - Market Street (alleen op zondag) Halte 8 - Jesus Lane Halte 9 - Drummer Street Halte 10 - Parkside Halte 11 - Hills Road Halte 12 - Treinstation Halte 13 - Trumpington Road Halte 14 - Trumpington Street Halte 15 - Silver Street  Halte 16 - Queens Road Halte 17 - Cambridge American Cemetery Halte 18 - Madingley Road Park and Ride Halte 19 - Grange Road

Cambridge: begeleide puntingtour

2. Cambridge: begeleide puntingtour

Ontdek Cambridge University tijdens een begeleide puntertocht langs de rivier de Cam. Hoor meer over het studentenleven terwijl je enkele van de historische colleges van een van 's werelds meest gerenommeerde universiteiten ziet. Deze puntertocht beslaat de gehele lengte van de rivier de Cam, waarlangs de colleges van Cambridge University zich bevinden. Geniet van meer dan 800 jaar geschiedenis terwijl je de historische bezienswaardigheden in je opneemt. Ontspan in comfortabele stoelen met traditionele kussens en dekens. Geniet van interessant historisch commentaar van je gokker, samen met enkele grappige Cambridge-punterverhalen. De 7 colleges die op de tour aanwezig zijn, hebben een aantal van de meest illustere en invloedrijke alumni die zijn afgestudeerd aan Cambridge. Luister naar verhalen over het studentenleven, academisch en sociaal, van Isaac Newton tot prins Charles.

Cambridge: door studenten begeleide puntertour van 50 minuten

3. Cambridge: door studenten begeleide puntertour van 50 minuten

Bekijk 8 van de beroemdste Cambridge-colleges van Darwin tot Magdelene en 9 bruggen van de Wiskundige Brug tot de Brug der Zuchten. Je hebt ook de mogelijkheid om deze tour als een privétour te boeken en de mogelijkheid om de tour te boeken met een professionele fotograaf die mee zal gaan om fotoherinneringen aan je ervaring vast te leggen. Je deskundige lokale gidsen zijn professioneel, goed opgeleid en beloven veel plezier terwijl ze een gedetailleerde uitleg geven van historische feiten en spannende verhalen. Terwijl je langs de rivier de Cam vaart, heb je tijd om vragen te stellen en foto's te maken van de beroemdste architectuur in Cambridge. Vraag uw gids tijdens uw tour gewoon om een gratis punterles en zij helpen u graag verder. Neem gerust drankjes en versnaperingen mee aan boord en geniet daarna van de tour.

Cambridge Uni Tour geleid door alumni met optioneel Kings College

4. Cambridge Uni Tour geleid door alumni met optioneel Kings College

Ontdek enkele van de beroemdste hogescholen in Cambridge. Leer meer over het studentenleven aan een van 's werelds meest prestigieuze universiteiten van een afgestudeerde gids van de Universiteit van Cambridge. Bezoek beroemde kapellen en bibliotheken en luister naar fascinerende anekdotes. Zie waar Prins Charles, Sir Isaac Newton en Stephen Hawking studeerden. Wandel van King's College op King's Parade en passeer bezienswaardigheden zoals Trinity Hall College, Trinity College en Corpus Christi College. Kijk binnen in Pembroke College en bewonder het gewelfde plafond van King's College Chapel. Bewonder The Senate House, Great St Mary's Church en The Eagle pub waar Watson en Crick aankondigden dat ze het geheim van het leven hadden ontdekt.

Cambridge: stads- en universiteitstour inclusief King's College

5. Cambridge: stads- en universiteitstour inclusief King's College

Deze Cambridge University en stadstour laat je kennismaken met de cruciale rol van Cambridge in de wereldgeschiedenis en belicht de architectonische wonderen van de stad met toegang tot King's College Chapel. Begin je tour vanuit het stadscentrum en hoor een korte tijdlijn van alle interessante en eigenaardige dingen die Cambridge beroemd maken. Ga naar de oudste kerk, universiteit en het laboratorium van de stad waar belangrijke wetenschappelijke mijlpalen hebben plaatsgevonden. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Mathematical Bridge bij Queens' College en het Senaatshuis. Het hoogtepunt van deze tour is de prachtige King's College Chapel. De thuisbasis van het grootste gewelfde plafond met ventilator ter wereld, bewonder de majestueuze glas-in-loodramen en een schilderij van Rubens. Kom meer te weten over de lange architectonische geschiedenis van de kapel en de relatie met voormalige koningen en koninginnen. Tijdens de rondleiding zal je studentengids hun ervaringen met het college-systeem delen, je vertellen over de roei-razernij in Cambridge en je kennis laten maken met lokale geheimen, zoals de beschermende maatregel die sommige hogescholen nemen tegen de Night Climbers.

Cambridge: begeleide historische wandeltocht

6. Cambridge: begeleide historische wandeltocht

Je tour begint in het historische hart van Cambridge, vlakbij de oude Romeinse weg. Je ziet de kerk van het Heilig Graf, gebouwd door monniken in de 12e eeuw voor reizigers. Ga verder om drie van de beroemde Cambridge-colleges te zien: St John's, Trinity (met zijn 34 Nobelprijswinnaars) en Gonville en Caius. Zodra je aankomt in het geografische centrum van Cambridge, leer je over de Great St Mary's Church en het 18e-eeuwse Senaatshuis van de universiteit, waar diploma-uitreikingen worden gehouden. Geniet van de pracht van King's College Chapel, meer dan honderd jaar gebouwd door vijf koningen. Leer via je professionele gids de fascinerende geschiedenis van Cambridge's nieuwste attractie, de Corpus Christi-klok, onthuld door Stephen Hawking in 2008. Je gids zal je begeleiden naar de 11e-eeuwse kerk van St. Bene't, waar stedelingen aanbidden sinds de bouw in 1030. Een korte wandeling leidt je naar de beroemde Eagle Pub, de thuisbasis van veel fascinerende verhalen die je gids zal vertellen verwen je zeker met. Eindig buiten het oude Cavendish-laboratorium waar 29 Nobelprijzen werden gewonnen en waar moderne natuurkunde werd uitgevonden.

Cambridge: wandel-, punting- en bustour met King's College

7. Cambridge: wandel-, punting- en bustour met King's College

Verken de historische zalen van de universiteit van Cambridge tijdens een begeleide wandeling onder leiding van een afgestudeerde. Bezoek beroemde hogescholen, waaronder King's College en Pembroke College, voordat je aan boord gaat van een puntertour door Cambridge en een bustour met open dak. Als je weinig tijd hebt, kun je verschillende combinaties van de bovenstaande tours boeken die bij je schema passen. Bekijk tijdens deze door afgestudeerden geleide wandeling waar beroemde alumni hebben gestudeerd, waaronder Prins Charles, Sir Isaac Newton en Stephen Hawking. Bezoek beroemde kapellen en bibliotheken, luister naar anekdotes en zie waar de structuur van DNA werd ontdekt, terwijl je geniet van de beroemde architectuur met meer dan 800 jaar geschiedenis. Boek de King's College-ticketoptie om ervoor te zorgen dat je de King's College-kapel kunt zien met het hoogste gewelfde plafond van alle kapellen ter wereld. Ontdek beroemde bezienswaardigheden zoals Trinity Hall College, Trinity College, Corpus Christi College, Pembroke College, Queens' College, King's College, Clare College, Gonville en Caius College, St Catherine's College, Great St Mary's Church, The Eagle Pub, Corpus Christi College, Senaatshuis, Ronde Kerk en nog veel meer.... Uw puntertocht begint ongeveer 30 minuten na uw wandeltocht. Terwijl u achterover leunt en ontspant op uw puntercruise met chauffeur, staat uw lokale studentengids klaar om u te leren over de beroemde geschiedenis van 8 hogescholen en 9 bruggen langs de rivier de Cam. Breng desgewenst verfrissingen aan boord en geniet van een gratis punterles tijdens uw tour. Je bustour met open dak is een open ticket dat 24 uur geldig is. Je kunt je bustour op elk moment van de dag starten vanaf elke bushalte in de stad nadat je wandel- en puntertours zijn afgelopen.

Cambridge: Chauffeured Punting Tour

8. Cambridge: Chauffeured Punting Tour

Bij aankomst bij de check-in van de leverancier in de La Mimosa Landing Stage (CB5 8AQ), wordt u begroet en geboekt op de volgende beschikbare vertrekkende tour. Tours vertrekken regelmatig gedurende de dag en bieden plaats aan maximaal 12 passagiers. De tour duurt 45-50 minuten en je reist langs de rivier de Cam in Cambridge. Tijdens de reis passeer je 7 riviercolleges: Kings, Queens, St Johns, Trinity, Trinity Hall en Clare. Bezienswaardigheden onderweg zijn onder meer de Kings College Chapel, de Bridge of Sighs en de Wren Library. Tijdens de tour geeft uw chauffeur een interessant en informatief historisch commentaar en beantwoordt u eventuele vragen.

Cambridge: Punting Tour, zie Brug der Zuchten, King's College

9. Cambridge: Punting Tour, zie Brug der Zuchten, King's College

Geniet van de beste puntertour door Cambridge op de rivier de Cam en glijd langs de beroemde, privé en sublieme College Backs. Ontdek de geheimen en inspirerende geschiedenis van de stad vanuit je gids. Aangewezen door je eigen chauffeur, reis je onder acht bruggen, waaronder de beroemde Brug der Zuchten. Kust langs de Wren Library en de Mathematical Bridge. Bekijk de ongerepte tuinen en geniet van het uitzicht op de prachtige King's College Chapel. Ontspan terwijl je gidsen je interessante feiten en verhalen vertellen die gericht zijn op Cambridge. Je hoort over de beroemde universiteit, de hogescholen aan de rivier en de spectaculaire gebouwen die je passeert terwijl je door de College Backs drijft. Boek een plaats op een gedeelde tour die plaats biedt aan maximaal 12 personen, met 3 personen per rij. De punters zijn aangekleed met pluche kussens, knusse dekens zijn voorzien van tafeltjes.

Vanuit Londen: rondleiding door de universiteiten van Oxford en Cambridge

10. Vanuit Londen: rondleiding door de universiteiten van Oxford en Cambridge

Verken het terrein van Oxford en Cambridg tijdens begeleide wandeltochten met deze dagexcursie aan boord van een comfortabele bus vanuit Londen. Duik in de verhalen achter deze instellingen en hoor je gids duidelijk met de meegeleverde headsets. Stap aan boord van de ruime bus op Victoria Station en ontspan tijdens de rit over de Chiltern Hills naar Oxford, de 'City of Dreaming Spires', waarvan de stille binnenplaatsen generaties van geleerden als Bill Clinton, Lewis Carroll, CS Lewis en JRR Tolkien hebben geïnspireerd. Begin je begeleide wandeling en bezoek het Christ Church-college, waar Harry Potter-scènes werden gefilmd. Bekijk de Bodleian Library en de beeldschone binnenplaatsen van de universiteit waar Oxford terecht beroemd om is. Stap weer in de bus voor de reis naar Cambridge, een levende stad die de geschiedenis heeft gevormd en vandaag het beste van het historische en hedendaagse leven weerspiegelt. Betreed het terrein dat figuren als Charles Darwin, Isaac Newton en velen van de Monty Python-groep inspireerde. Ontdek de prachtige kapel van Kings College tijdens een begeleide wandeling. Wandel door een stad vol prachtige gebouwen en historische eigenaardigheden, waaronder de beroemde Brug der Zuchten. Keer terug naar Victoria Station in Londen aan het einde van je tour.

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Cambridge, Verenigd Koninkrijk

Welke topattracties zijn een must-see in Cambridge, Verenigd Koninkrijk?

Welke tours in Cambridge, Verenigd Koninkrijk nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Cambridge, Verenigd Koninkrijk

Wil je alle activiteiten in Cambridge, Verenigd Koninkrijk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cambridge, Verenigd Koninkrijk

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.223 beoordelingen

De tour was erg interessant, hoewel we de heetste dag van het jaar hadden uitgekozen om het te doen en op het bovenste open dek zaten. Het is de moeite waard om te controleren waar de buste stopt als eerste, omdat we een taxi naar de stad namen om te ontdekken dat de bus ongeveer 50 meter van ons hotel stopte, dus we hadden daar kunnen instappen en het taxitarief kunnen besparen. Houd er rekening mee dat als u online boekt via GetYourGuide, u het ticket moet afdrukken, aangezien de bussen geen e-mails van mobiele telefoons kunnen accepteren. Dat wisten we pas toen we de bus pakten. Gelukkig voor ons liet de buschauffeur ons toe, maar een meer officiële medewerker had kunnen aandringen op een uitgeprint kaartje. Er zijn betere waarschuwingen nodig op de website, omdat het erg in de kleine lettertjes staat en verschillende mensen die de bus namen een soortgelijk probleem hadden. Een geweldige tour die veel feiten over Cambridge onthult.

Uitstekende ervaring voor het geld?

Mijn moeder bezocht me vanuit de Verenigde Staten en we besloten wat "toeristische" dingen te doen. Dit was een uitstekende manier om je te verplaatsen! We maakten gebruik van de studenten- en seniorenkortingen en gingen naar meerdere plaatsen, zagen veel musea en sites, stapten uit om wat te lunchen en toen we moe waren (ze heeft een slechte rug en kan maar zo lang gaan) stapten we uit in de buurt van mijn huis en liep naar huis. De chauffeurs waren ook goed! Geen uitwijken of harde stops - was echt een leuk dagje uit. Ik raad aan om ook via deze site te boeken, we hebben onze tickets goedkoper dan ze ergens anders te kopen.

Mooie manier om eerst langs alle bezienswaardigheden te rijden en dan te beslissen wat je wilt zien. Wanneer je uitgestapt bent kun je altijd, wanneer je op die plaats klaar bent, weet opstappen.