Caminito del Rey

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Caminito del Rey: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

El Chorro: Caminito del Rey begeleide tour met pendelbus

1. El Chorro: Caminito del Rey begeleide tour met pendelbus

Geniet van een betoverende, historische natuurwandeling over El Caminito del Rey ("Het Koningspaadje") samen met een deskundige gids. Zie indrukwekkende landschappen en kom meer te weten over de geschiedenis van het Desfiladero de Los Gaitanes-ravijn. Ontmoet je gids bij de El Chorro-kloof en neem samen de shuttlebus naar de noordelijke ingang van het pad. Steek de 3 kilometer lange loopbrug, gebouwd langs de wanden van de kloof en ingehuldigd door koning Alfonso III, over. Voel de sensatie terwijl je hoogten tot 101 meter bereikt, en op andere gedeelten, waar de breedte slechts 1 meter is. Kom aan het einde van de wandeling aan bij de zuidelijke ingang, waar je je auto hebt geparkeerd, en relax welverdiend aan de bar.

Costa del Sol & Málaga: begeleide tour Caminito del Rey

2. Costa del Sol & Málaga: begeleide tour Caminito del Rey

Bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je over de Caminito del Rey langs de muren van de El Chorro-kloof in Málagaloopt. Volg een gids op een veilig pad dat naar de voetgangersbrug leidt die door de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Je wordt opgehaald bij een punt in Málaga en reist naar Ardales. Maak een stop bij de Venta El Cruce, een plaatselijk restaurant met tal van typische plaatselijke producten en delicatessen die je kunt kopen. Keer terug naar de bus en ga verder tot je het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey bereikt. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik je het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn. Vervolgens krijg je een helm en luister je naar de veiligheidsinstructies. Leer wat je kunt verwachten tijdens de trektocht en krijg inzicht in de geschiedenis van deze bijzondere constructie van je gids. Passeer de kloof van de Gaitanes, een natuurlijke pas over de heuvels die de kustlijn van Malaga scheidt van de eilanden met de rivier de Guadalhorce eronder. El Chorro betekent 'de spurt' en je gids zal je precies uitleggen waarom.  Maak een veilige en comfortabele wandeling omgeven door een adembenemend landschap. El Caminito del Rey, na vele jaren volledig verlaten te zijn geweest, is nu een herbouwd pad dat zich uitstrekt tussen 2 kloven en een grote vallei. Na de afdaling van noord naar zuid bereikt je de uitgang waar de bus op je wacht. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

3. Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

Wandel op de Caminito del Rey, een hangend wandelpad omgeven door een schilderachtig landschap, met een gids op een tocht vanuit Málaga.Langs de route leer je het echte verhaal achter de bouw van dit grootse kunstwerk kennen. Stap in Málaga op de bus en reis naar Ardales. Krijg een veiligheidsbriefing van je gids en maak je helm vast. Begin de eenrichtingswandeling van Caminito del Rey bij de noordelijke toegang en ga naar de zuidelijke toegang. Passeer bergen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en verticale ravijnen die zijn gehouwen door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Luister naar verhalen over avonturiers en bergbeklimmers. Luister naar verhalen over een bezoek van een van de machtigste mannen uit de geschiedenis van Spanje: koning Alfons XIII. De route is 7,7 kilometer lang, maar het is een eenvoudige wandeling, vooral met de gids die je gezelschap houdt. Aan het einde van de route keer je terug naar je bus en word je teruggebracht naar Málaga.

Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

4. Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

Ga op avontuur langs El Caminito del Rey en loop 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Ontdek de Conde de Guadalhorce Dam, de kloof Desfiladero de los Gaitanes en de geschiedenis van de rivier Guadalhorce en het belang ervan voor El Caminito del Rey. Ontmoet je gids en stap in je bus voor een ritje richting de Conde de Guadalhorce-dam. Begin je wandeltocht en leer hoe de dam het belangrijkste waterreservaat van Málaga is. Je gids vertelt je over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes en hoe de canyon is uitgesleten door de Guadalhorce. Bereid je voor om je zenuwen op de proef te stellen tijdens een hoog avontuur op El Caminito del Rey. Volg het pad dat ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed is en 100 meter boven de rivier de Guadalhorce hangt. Bekijk de aanleg van een waterkanaal van de stuwmeren in het noorden naar El Chorro en hoe het pad werd aangelegd voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey (Het Koningspaadje), omdat het in gebruik genomen is door koning Alfonso XIII.

Vanuit Málaga: Caminito del Rey dagtour met de bus

5. Vanuit Málaga: Caminito del Rey dagtour met de bus

Ga mee op een spannend avontuur dat je 100 jaar terug in de tijd brengt. Ontdek het pad dat koning Alfonso XIII aan het begin van de 20e eeuw aflegde bij de inwijding van de stuwdam van Conde del Guadalhorce. De Caminito del Rey is weer open na een 15-jaar durend renovatieproject. Vroeger was het een gevaarlijke route, maar nu is deze volkomen veilig en toegankelijk voor wandelaars van alle niveaus. Terwijl je deze historische route bewandelt, zie je panoramische uitzichten op opvallende natuurlandschappen. Neem onderweg een pauze om te lunchen in een restaurant langs de route.

Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

6. Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

Je vertrekt 's ochtends uit Sevilla en rijdt in 2 uur in een personenbus naar het beginpunt van het beroemde wandelpad El Caminito del Rey. Bij aankomst in het dorp Ardales kun je op eigen kosten genieten van een kop koffie of een ontbijtje om je energie te geven voor de wandeling van 7 km. Je stapt op het gerenoveerde wandelpad van houten planken en loopt naar de prachtige kloof Los Gaitanes. Bewonder de ruige rotsformaties om je heen en bewonder het prachtige uitzicht op de rivier de Guadalhorce. Verzamel moed om de nieuwe hangbrug 100 meter boven de kloof El Chorro over te steken. Na twee of drie uur lopen eindig je in de buurt van het dorp El Chorro en neem je de bus terug naar het beginpunt, waar je gaat lunchen in een restaurant. Je reist 's avonds terug naar Sevilla, waar de tour eindigt.

Vanuit Málaga: dagexcursie naar Caminito del Rey

7. Vanuit Málaga: dagexcursie naar Caminito del Rey

Je avontuur begint in het centrum van Málaga, waar je gidsen je verwelkomen en elke vraag beantwoorden. Wanneer je aankomt bij Caminito del Rey begint het plezier. Je ontdekt de plek en komt meer te weten over de geschiedenis, evolutie en anekdotes van de plaats. Tijdens het laatste deel van de dag zwem je in het meer of eet je of drink je iets. Je keert terug naar Málaga, na een ongelooflijke dag, met veel onvergetelijke foto's en herinneringen. 

Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

8. Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

Bewonder de schoonheid van de Gaitanes-kloof op deze dagtrip vanuit Nerja, Torrox of Torre del Mar naar de Caminito del Rey-loopbrug. Volg je gids op een pad dat 100 meter boven de rivier de Guadalhorce aan de kloofmuren is bevestigd. Sluit je tour af met een drankje naar keuze in een lokale bar. Kies een ophaaloptie die bij u in de buurt is met touropties voor ophalen in centraal gelegen haltes in Nerja, Torrox of Torre del Mar. Ontspan aan boord van een ruime en comfortabele bus op de reis naar de Caminito del Rey-loopbrug. Luister terwijl je gids je over de omgeving vertelt en aanbevelingen doet over waar te eten. Begin uw wandeling in de late ochtend en ga door een tunnel die leidt naar waar het Caminito del Rey-pad begint. Rust jezelf uit met een veiligheidshelm en begin je wandelavontuur. Voel de spanning van het lopen naar de rivier de Guadalhorce vanaf het noordelijke toegangspunt en baan je een weg voor ongeveer 2,5 uur in een rustig tempo. Maak foto's van unieke canyonlandschappen tijdens fotostops langs de route. Neem een verfrissende pauze bij het zuidelijke toegangspunt. Aan het einde van de wandeling heeft u de tijd om uit te rusten en te genieten van een verkwikkend gratis drankje naar keuze. Heb de mogelijkheid om lunch te kopen voordat u aan boord van de bus gaat en terugkeert naar uw ophaalpunt.

Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

9. Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

Ontdek El Caminito del Rey, wel bekend als het gevaarlijkste pad ter wereld, één van de grootste toeristische attracties in Spanje en Málaga. Je profiteert van het ongelooflijke uitzicht, de fascinerende geschiedenis en het onbetwistbare spektakel op deze onmisbare excursie naar de Caminito del Rey wanneer je in Malaga bent. Loop over een voetgangerspad van meer dan 3 kilometer lang, gebouwd op de muren van de Gaitanes-kloof. Je verkent één van de mooiste enclaves in de provincie, op slechts 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Malaga. Ontdek hoe de kloof werd opgegraven door de rivier de Guadalhorce. Op een aantal punten bereikt deze ongelooflijke route 105 meter hoog maar slechts 1 meter breed. Hoewel het meest bekende deel van de weg de onlangs gerestaureerde loopbruggen is, is de totale route van je wandeling langs Caminito del Rey 7,7 kilometer. Je gids vergezelt je tijdens de wandeltocht door de Caminito del Rey en vertelt anekdotes en curiositeiten rond deze ongelooflijke constructie.

Malaga: dagtocht Caminito del Rey met gids

10. Malaga: dagtocht Caminito del Rey met gids

Je wandeltocht begint bij de Conde de Guadalhorce Dam, het belangrijkste waterreservaat in de provincie Málaga. Van je gids kom je meer te weten over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes. Deze kloof, uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, ligt in het hart van de provincie. De constructie van een waterkanaal voor de reservoirs in het noorden tot aan El Chorro omvatte het aanleggen van een pad voor het onderhoud van het kanaal. Het pad is bekend als El Caminito del Rey (de kleine route van de koning), zoals het werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII. De lengte van het pad is ongeveer 3km en minder dan 1m breed. Het hangt 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Test je zenuwen op deze hoge avontuur! Na het afleggen van de adembenemende Caminito del Rey brengt de bus je naar Álora, een klein dorpje buiten El Caminito del Rey. Een lokale proeverij zal plaatsvinden in een lokaal restaurant, met producten zoals amandelen, olie, brood, wijn en olijven.

Sitemap Caminito del Rey

Wil je alle activiteiten in Caminito del Rey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Caminito del Rey

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.380 beoordelingen

Prachtige tocht, niet te zwaar. Een stukje over een hangbrug kan eng zijn voor mensen met hoogtevrees. Wij hadden José Miguel als gids, die in goed Engels alles vertelde met hier en daar een grap, Er is voldoende gelegenheid om foto’s te maken onderweg, Je hebt niet perse wandelschoenen nodig, met gympen ook goed te doen.

de reis was goed geregeld. Alleen een dingetje dat de opstaplocatie tot 3x toe werd aangepast. en wij daarom verkeerd stonden en bijna te laat kwamen bij de bus. uiteindelijk opstappen bij het eerste adres. Maar verder goed geregeld en TOP gids, Rachel. Echt plezier in haar werk!!!

Goed georganiseerd, luxe bus met airco, de route is zeer goed te bewandelen, ook voor minder ervaren wandelaars. Wel moet je 7 km kunnen lopen over stenen paden, vlonders en trappen/hangbrug met rooster op en af kunnen. Enthousiaste gids met leuke interactie met de groep.

Great experience with an enthusiastic guide ! Must see if you are visiting Andalucia

Indrukwekkende omgeving, veilig en goed te doen, een aanrader!