Caminito del Rey

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Caminito del Rey: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Vanuit Ardales: tour van halve dag naar de Caminito del Rey

  1. Vanuit Ardales: tour van halve dag naar de Caminito del Rey

  Verken een buitengewoon mooi landschap ten noorden van Málaga tijdens een uitstap van een halve dag naar het wandelpad Caminito del Rey. Ontdek een loopbrug van meer dan 3 kilometer tegen de rotswanden van de Gaitanes-kloof (Desfiladero de los Gaitanes). Bekijk een van de mooiste natuurlijkgebieden in de provincie bij een kloof die is ontstaan door de rivier Guadalhorce. Delen van deze spectaculaire route liggen op een hoogte van 105 meter. Het pad van Caminito Del Rey is in totaal 7,7 km lang en de loopbrug is het bekendste gedeelte. Wandel naar het begin van het pad en volg daarna de route van het noorden naar het zuiden. Een Spaanssprekende gids begeleidt je op deze wandeling. Luister naar anekdotes en wetenswaardigheden over deze ongelooflijke plek en hoe het wandelpad aangelegd werd. 

  Leuke tocht, mooie natuuur. Als je de verhalen leest lijkt het allemaal eng maar dat valt dus reuze mee.

 • Vanuit Malaga: dagexcursie naar de Caminito del Rey

  2. Vanuit Malaga: dagexcursie naar de Caminito del Rey

  Je wandeltocht begint bij de Conde de Guadalhorce Dam, het belangrijkste waterreservaat in de provincie Malaga. Van je gids kom je meer te weten over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes. Deze kloof, uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, ligt in het hart van de provincie. Het pad is ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed. Het hangt 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Stel je zenuwen op de proef tijdens dit avontuur op grote hoogte. Tijdens de aanleg van een waterkanaal tussen de reservoirs in het noorden en El Chorro werd een pad gebouwd voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey (Het Koningspaadje), omdat het werd geopend door koning Alfonso XIII.

  Goed georganiseerd! Veel parkeerruimte in de buurt van de verzamelplaats. Mooie bus. Fantastische gids Paul die alles rustig en duidelijk uitlegde tijdens de fantastische wandeling door de kloof. Kortom waar voor je geld, een aanrader!

 • Van Costa del Sol: geleide dagtocht Caminito del Rey

  3. Van Costa del Sol: geleide dagtocht Caminito del Rey

  Ontdek de Caminito del Rey tijdens deze dagtrip met gids vanuit de Costa del Sol. Begin je tour bij de Conde del Guadalhorce-dam en volg een gemakkelijke en veilige route langs bijna 8 kilometer aan loopbruggen en paden. Volg je gids die je van de stad Ardales naar de stad Álora brengt. Kom meer te weten over de geschiedenis van het pad en de inhuldiging ervan door koning Alfonso XIII in 1905. Ontdek waarom het werd uitgeroepen tot een van de gevaarlijkste paden ter wereld toen het werd gebouwd, en waarom het nu, na de renovatie, volkomen veilig is. Geniet van een adrenalinekick terwijl je de Desfiladero de los Gaitanes, een smalle voetgangersbrug die aan de rots is verankerd en in de lucht hangt, oversteekt. Voel de spanning aan het einde als je de hangbrug oversteekt, meer dan 100 meter hoog. Verzamel bij je bus aan het einde van de tour en ga terug naar je ophaallocatie.

 • Malaga: Caminito del Rey loopbrugexcursie met vervoer

  4. Malaga: Caminito del Rey loopbrugexcursie met vervoer

  Ontdek El Caminito del Rey, wel bekend als het gevaarlijkste pad ter wereld, één van de grootste toeristische attracties in Spanje en Málaga. Je profiteert van het ongelooflijke uitzicht, de fascinerende geschiedenis en het onbetwistbare spektakel op deze onmisbare excursie naar de Caminito del Rey wanneer je in Malaga bent. Loop over een voetgangerspad van meer dan 3 kilometer lang, gebouwd op de muren van de Gaitanes-kloof. Je verkent één van de mooiste enclaves in de provincie, op slechts 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Malaga. Ontdek hoe de kloof werd opgegraven door de rivier de Guadalhorce. Op een aantal punten bereikt deze ongelooflijke route 105 meter hoog maar slechts 1 meter breed. Hoewel het meest bekende deel van de weg de onlangs gerestaureerde loopbruggen is, is de totale route van je wandeling langs Caminito del Rey 7,7 kilometer. Je gids vergezelt je tijde...

  Het was echt goed georganiseerd! Natuurlijk erg toeristisch, dus over de afstand hoef je je geen zorgen te maken. Je kan prima op eigen tempo lopen en genieten van alle mooie uitzichten die zeker de moeite waard zijn. Neem die tijd ook gewoon, je komt er niet iedere dag !

 • Vanuit Ardales: rondleiding Caminito del Rey

  5. Vanuit Ardales: rondleiding Caminito del Rey

  In het hart van de provincie Málaga, en in het natuurgebied Los Gaitanes Gorge, vind je deze indrukwekkende kloof in de Sierra Huma die is uitgesleten door de rivier de Guadalhorce. Verticale wanden van 300 meter hoog zorgen voor spectaculaire foto's in een unieke omgeving.  De route is lineair en begint bij de noordelijke toegang in het Ardalesgebied en eindigt bij de zuidelijke toegang in het Aloragebied. De gehele route is 8 kilometer lang, waarvan ongeveer 4 kilometer toegangs- en uitgangspaden zijn, en ongeveer 3,5 kilometer is de Caminito del Rey.De Caminito del Rey is verdeeld in twee delen. Het eerste deel van 600 meter lang bevat loopbruggen over de eerste kloof en een bospad van 1,5 kilometer lang, genaamd de Valle del Hoyo. Het tweede deel van 900 meter lang bestaat uit loopbruggen over de tweede kloof, inclusief het uitzichtplatform met glazen vloer en de hangbrug over de r...

  Erg mooie hike door de kloof! Je loopt eerst een deel nog door een bos gebied! Daarna krijg je je helm en ga je richting de kloof. Wat wel jammer was dat het groepje niet alleen voor Engels sprekende mensen was maar ook voor Spaans! Zo moesten we telkens wachten tot de uitleg in het Spaans gedaan was!

 • Malaga: excursie naar Caminito del Rey

  6. Malaga: excursie naar Caminito del Rey

  Ontdek het pad El Caminito del Rey, een van de meest charmante natuurlijke bezienswaardigheden van Andalusië. Het landschap en het prachtige uitzicht zijn de beste souvenirs die je mee kunt nemen uit Zuid-Spanje. Het pad Caminito del Rey is een route die in het begin van de 20e eeuw werd aangelegd en tussen de wanden van een kloof hangt, meer dan 100 meter in de lucht boven de rivier. Het ligt in de dorpen Alora, Ardales en Antequera in de provincie Málaga. Het pad is smal, op sommige stukken zelfs minder dan 1 meter breed! Je voelt de adrenaline door je lijf gieren terwijl je tegelijkertijd geniet van de natuur om je heen wanneer je over het pad loopt. Tijdens de route vertelt een professionele gids je alles over de geschiedenis van het pad en wat anekdotes en gekke feitjes over deze pittoreske en unieke plek.

  Prachtige wandeling. Moet je bewandeld en gezien hebben. Ga er wel vroeg heen het wordt er snel heel erg warm.

 • Van Costa del Sol: Caminito del Rey met wijnmakerij en tapas

  7. Van Costa del Sol: Caminito del Rey met wijnmakerij en tapas

  Bezoek de Caminito del Rey onder begeleiding van een lokale metgezel. Loop over de 7,7 kilometer aan loopbruggen en paden en steek de 105 meter hoge hangbrug over de smalle kloof over. Geniet ervan omringd te zijn door een natuurlijk en gedenkwaardig landschap. Maak een stop bij een schitterende wijnmakerij in Álora die gespecialiseerd is in unieke rode wijn die is gerijpt in eikenhout. Leer meer over de vruchten van de wijnstok die groeien onder de zon van Malaga, vergezeld van zelfgemaakte tapas en een drankje.

  Onze uitstap naar de caminito del rey was echt wel een onvergetelijke ervaring. Prachtige vergezichten, avontuur, ik kan het echt wel aanraden. Enkel het bezoek achteraf aan de wijnmakerij vond ik niet zo interessant. De organisatie van get your guide was wel in orde.

 • Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

  8. Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

  Ontdek El Caminito del Rey, wel bekend als het gevaarlijkste pad ter wereld, één van de grootste toeristische attracties in Spanje en Málaga. Je profiteert van het ongelooflijke uitzicht, de fascinerende geschiedenis en het onbetwistbare spektakel op deze onmisbare excursie naar de Caminito del Rey wanneer je in Malaga bent. Loop over een voetgangerspad van meer dan 3 kilometer lang, gebouwd op de muren van de Gaitanes-kloof. Je verkent één van de mooiste enclaves in de provincie, op slechts 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Malaga. Ontdek hoe de kloof werd opgegraven door de rivier de Guadalhorce. Op een aantal punten bereikt deze ongelooflijke route 105 meter hoog maar slechts 1 meter breed. Hoewel het meest bekende deel van de weg de onlangs gerestaureerde loopbruggen is, is de totale route van je wandeling langs Caminito del Rey 7,7 kilometer. Je gids vergezelt je tijde...

  Leuke hike en goed georganiseerd. Werden op tijd opgehaald in centrum Malaga. Gids was leuk.

 • De Caminito del Rey-route: dagexcursie

  9. De Caminito del Rey-route: dagexcursie

  Je wandeltocht begint bij de Conde de Guadalhorce Dam, het belangrijkste waterreservaat in de provincie Málaga. Van je gids kom je meer te weten over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes. Deze kloof, uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, ligt in het hart van de provincie. De constructie van een waterkanaal voor de reservoirs in het noorden tot aan El Chorro omvatte het aanleggen van een pad voor het onderhoud van het kanaal. Het pad is bekend als El Caminito del Rey (de kleine route van de koning), zoals het werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII. De lengte van het pad is ongeveer 3km en minder dan 1m breed. Het hangt 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Test je zenuwen op deze hoge avontuur! Na het afleggen van de adembenemende Caminito del Rey brengt de bus je naar Álora, een klein dorpje buiten El Caminito del Rey. Een lokale proeverij zal plaatsvinden i...

  Zeer de moeite waard. Ondanks hoogtevrees toch geen last gehad. Al met al was het zo'n 7,5 km incl de route er naar toe. Wij waren vrijwel de 1e a 2e groep en dan is het heerlijk rustig en het was 16° a 18° graden. Zou het tijdens zomerse (top)drukte en hitte een stuk minder gevonden hebben. Dus zorg wel dat je in de eerste groep zit.

 • Costa del Sol & Malaga: Caminito del Rey begeleide tour

  10. Costa del Sol & Malaga: Caminito del Rey begeleide tour

  Je wordt aan het begin van de dag opgehaald met de bus en naar Ardales gebracht. Stop onderweg bij het Venta El Cruce, een lokaal restaurant met tal van typisch lokale producten en delicatessen. Je gaat terug naar de bus en reist verder  tot aan het noordelijke beginpunt van de Caminito del Rey. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn voert. Zet een helm op en luister naar de veiligheidsinstructies. Je gids zal je vergezellen om  je  verdere uitleg te geven over wat je tijdens de wandeling tegenkomt, en vertelt je ook meer over de geschiedenis van deze bijzondere constructie. De kloof genaamd Desfiladero de los Gaitanes is een natuurlijke pas door de heuvels, die de kustlijn van Malaga van het binnenland scheidt. De rivier de Guadalhorce stroomt door de kloof en verbindt de reservoirs aan beide uiteinden. El Chorr...

  Dit is zeker een aanrader om er naar toe te gaan, prachtige omgeving en mooie ervaring om dit mee te maken. Zeker het geld waard

Sitemap Caminito del Rey

Wil je alle activiteiten in Caminito del Rey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Caminito del Rey

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.449 beoordelingen

Goed georganiseerd! Veel parkeerruimte in de buurt van de verzamelplaats. Mooie bus. Fantastische gids Paul die alles rustig en duidelijk uitlegde tijdens de fantastische wandeling door de kloof. Kortom waar voor je geld, een aanrader!

Één super toffe trip. Claudio, onze gids, vertelt tijdens deze trip lekker veel. Goed geregeld. Super mooie natuur. Een echte aanrader. Tevreden wandelaars.

Een prachtige tocht, adembenemend en goed te lopen. Vergeet niet water mee te nemen. Zeker voor iedereen die niet bang is aan te bevelen.

Prachtige uitstap met onvergetelijke vergezichten..... Dikke aanrader, niet te missen.

Prachtige wandeling. Echt de moeite waard. Alleen de gids was geen enkele meerwaarde.