Caminito del Rey

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Caminito del Rey: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

El Chorro: Caminito del Rey begeleide tour met pendelbus

1. El Chorro: Caminito del Rey begeleide tour met pendelbus

Geniet van een betoverende, historische natuurwandeling over El Caminito del Rey ("Het Koningspaadje") samen met een deskundige gids. Zie indrukwekkende landschappen en kom meer te weten over de geschiedenis van het Desfiladero de Los Gaitanes-ravijn. Ontmoet je gids bij de El Chorro-kloof en neem samen de shuttlebus naar de noordelijke ingang van het pad. Steek de 3 kilometer lange loopbrug, gebouwd langs de wanden van de kloof en ingehuldigd door koning Alfonso III, over. Voel de sensatie terwijl je hoogten tot 101 meter bereikt, en op andere gedeelten, waar de breedte slechts 1 meter is. Kom aan het einde van de wandeling aan bij de zuidelijke ingang, waar je je auto hebt geparkeerd, en relax welverdiend aan de bar.

Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

2. Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

Wandel op de Caminito del Rey, een hangend wandelpad omgeven door een schilderachtig landschap, met een gids op een tocht vanuit Málaga.Langs de route leer je het echte verhaal achter de bouw van dit grootse kunstwerk kennen. Stap in Málaga op de bus en reis naar Ardales. Krijg een veiligheidsbriefing van je gids en maak je helm vast. Begin de eenrichtingswandeling van Caminito del Rey bij de noordelijke toegang en ga naar de zuidelijke toegang. Passeer bergen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en verticale ravijnen die zijn gehouwen door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Luister naar verhalen over avonturiers en bergbeklimmers. Luister naar verhalen over een bezoek van een van de machtigste mannen uit de geschiedenis van Spanje: koning Alfons XIII. De route is 7,7 kilometer lang, maar het is een eenvoudige wandeling, vooral met de gids die je gezelschap houdt. Aan het einde van de route keer je terug naar je bus en word je teruggebracht naar Málaga.

Costa del Sol & Málaga: begeleide tour Caminito del Rey

3. Costa del Sol & Málaga: begeleide tour Caminito del Rey

Bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je over de Caminito del Rey langs de muren van de El Chorro-kloof in Málagaloopt. Volg een gids op een veilig pad dat naar de voetgangersbrug leidt die door de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Je wordt opgehaald bij een punt in Málaga en reist naar Ardales. Maak een stop bij de Venta El Cruce, een plaatselijk restaurant met tal van typische plaatselijke producten en delicatessen die je kunt kopen. Keer terug naar de bus en ga verder tot je het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey bereikt. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik je het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn. Vervolgens krijg je een helm en luister je naar de veiligheidsinstructies. Leer wat je kunt verwachten tijdens de trektocht en krijg inzicht in de geschiedenis van deze bijzondere constructie van je gids. Passeer de kloof van de Gaitanes, een natuurlijke pas over de heuvels die de kustlijn van Malaga scheidt van de eilanden met de rivier de Guadalhorce eronder. El Chorro betekent 'de spurt' en je gids zal je precies uitleggen waarom.  Maak een veilige en comfortabele wandeling omgeven door een adembenemend landschap. El Caminito del Rey, na vele jaren volledig verlaten te zijn geweest, is nu een herbouwd pad dat zich uitstrekt tussen 2 kloven en een grote vallei. Na de afdaling van noord naar zuid bereikt je de uitgang waar de bus op je wacht. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

4. Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

Ga op avontuur langs El Caminito del Rey en loop 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Ontdek de Conde de Guadalhorce Dam, de kloof Desfiladero de los Gaitanes en de geschiedenis van de rivier Guadalhorce en het belang ervan voor El Caminito del Rey. Ontmoet je gids en stap in je bus voor een ritje richting de Conde de Guadalhorce-dam. Begin je wandeltocht en leer hoe de dam het belangrijkste waterreservaat van Málaga is. Je gids vertelt je over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes en hoe de canyon is uitgesleten door de Guadalhorce. Bereid je voor om je zenuwen op de proef te stellen tijdens een hoog avontuur op El Caminito del Rey. Volg het pad dat ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed is en 100 meter boven de rivier de Guadalhorce hangt. Bekijk de aanleg van een waterkanaal van de stuwmeren in het noorden naar El Chorro en hoe het pad werd aangelegd voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey (Het Koningspaadje), omdat het in gebruik genomen is door koning Alfonso XIII.

Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

5. Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

Je vertrekt 's ochtends uit Sevilla en rijdt in 2 uur in een personenbus naar het beginpunt van het beroemde wandelpad El Caminito del Rey. Bij aankomst in het dorp Ardales kun je op eigen kosten genieten van een kop koffie of een ontbijtje om je energie te geven voor de wandeling van 7 km. Je stapt op het gerenoveerde wandelpad van houten planken en loopt naar de prachtige kloof Los Gaitanes. Marvel at the rugged rock formations surrounding you and take in the spectacular views of the Guadalhorce River. Verzamel moed om de nieuwe hangbrug op 100 meter boven de kloof El Chorro over te steken. Na twee of drie uur lopen eindig je in de buurt van het dorp El Chorro en neem je de bus terug naar het beginpunt, waar je gaat lunchen in een restaurant. Je reist 's avonds terug naar Sevilla, waar de tour eindigt.

Van Málaga: Caminito del Rey begeleide wandeling

6. Van Málaga: Caminito del Rey begeleide wandeling

Bewonder de schoonheid van de Gaitanes-kloof tijdens een excursie naar de loopbrug Caminito del Rey. Volg je gids terwijl je een pad bewandelt dat 100 meter boven de rivier de Guadalhorce hangt. Ontspan aan boord van een ruime bus die je naar het begin van het parcours en terug brengt. Begin je avontuur als je door een tunnel gaat die naar de ingang van het Caminito del Rey-pad leidt. Rust jezelf uit met de meegeleverde veiligheidshelm voordat je aan je wandeling begint. Luister naar het informatieve commentaar van je gids over de omgeving en de geschiedenis van het gebied. Voel de spanning van het wandelen boven de rivier de Guadalhorce gedurende ongeveer 2,5 uur in een rustig tempo. Profiteer van tal van mogelijkheden om foto's te maken van de unieke klooflandschappen of stop voor een pauze. Aan het einde van de wandeling stap je weer in de bus en ga je naar een lokaal restaurant waar je de mogelijkheid hebt om lunch te kopen of te stoppen om te ontspannen voordat je geniet van de rit terug naar Málaga City of Rincón de la Victoria.

Vanuit Málaga: dagexcursie naar Caminito del Rey

7. Vanuit Málaga: dagexcursie naar Caminito del Rey

Je avontuur begint in het centrum van Málaga, waar je gidsen je verwelkomen en elke vraag beantwoorden. Wanneer je aankomt bij Caminito del Rey begint het plezier. Je ontdekt de plek en komt meer te weten over de geschiedenis, evolutie en anekdotes van de plaats. Tijdens het laatste deel van de dag zwem je in het meer of eet je of drink je iets. Je keert terug naar Málaga, na een ongelooflijke dag, met veel onvergetelijke foto's en herinneringen. 

Malaga: dagtocht Caminito del Rey met gids

8. Malaga: dagtocht Caminito del Rey met gids

Je wandeltocht begint bij de Conde de Guadalhorce Dam, het belangrijkste waterreservaat in de provincie Málaga. Van je gids kom je meer te weten over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes. Deze kloof, uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, ligt in het hart van de provincie. De constructie van een waterkanaal voor de reservoirs in het noorden tot aan El Chorro omvatte het aanleggen van een pad voor het onderhoud van het kanaal. Het pad is bekend als El Caminito del Rey (de kleine route van de koning), zoals het werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII. De lengte van het pad is ongeveer 3km en minder dan 1m breed. Het hangt 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Test je zenuwen op deze hoge avontuur! Na het afleggen van de adembenemende Caminito del Rey brengt de bus je naar Álora, een klein dorpje buiten El Caminito del Rey. Een lokale proeverij zal plaatsvinden in een lokaal restaurant, met producten zoals amandelen, olie, brood, wijn en olijven.

Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

9. Nerja, Torrox of Torre del Mar: dagtrip Caminito del Rey

Bewonder de schoonheid van de Gaitanes-kloof op deze dagtrip vanuit Nerja, Torrox of Torre del Mar naar de Caminito del Rey-loopbrug. Volg je gids op een pad dat 100 meter boven de rivier de Guadalhorce aan de kloofmuren is bevestigd. Sluit je tour af met een koude fles water en rust uit of lunch in het lokale restaurant Mesón Carrión. Kies een ophaaloptie die dicht bij jou in de buurt is met touropties voor ophaalservice bij centraal gelegen haltes in Nerja, Torrox of Torre del Mar. Ontspan aan boord van een ruime en comfortabele bus op weg naar de Caminito del Rey-loopbrug. Luister terwijl je gids je vertelt over de omgeving en geschiedenis. Begin uw wandeling in de late ochtend en ga door een tunnel die leidt naar waar het Caminito del Rey-pad begint. Rust jezelf uit met een veiligheidshelm en begin je wandelavontuur. Voel de spanning van het lopen naar de rivier de Guadalhorce vanaf het noordelijke toegangspunt en baan je een weg voor ongeveer 2,5 uur in een rustig tempo. Maak foto's van unieke canyonlandschappen tijdens fotostops langs de route. Neem een verfrissende pauze bij het zuidelijke toegangspunt. Aan het einde van de wandeling haalt de bus je op bij het ontmoetingspunt, heb je tijd om uit te rusten en te genieten van een verkwikkende gratis fles water terwijl je naar een nabijgelegen lokaal restaurant genaamd "Mesón Carrión" gaat. Heb de mogelijkheid om lunch te kopen of gewoon uit te rusten en wat te drinken voordat u aan boord van de bus gaat en terugkeert naar uw ophaalpunt.

Caminito del Rey: tour met officiële gids

10. Caminito del Rey: tour met officiële gids

Wandel over de Caminito del Rey, een hangende loopbrug die een prachtig uitzicht op het omringende landschap biedt. Het pad is 100 jaar geleden gebouwd. De gids leert je alles over het pad en de kloven eromheen. Wandel over een pad dat vlak langs de steile rotswand loopt en een fantastisch panorama biedt over de provincie Malaga. Loop hoog boven de verticale canyons die gevormd zijn door de kracht van de Guadalhorce-rivier. Bewonder het heldere water van de kloof dat onder je naar beneden valt. Ontdek de tunnels die in de rots gehouwen zijn. Je deskundige gids leert je meer over de geschiedenis van dit constructiewonder. Je hoort de verhalen van de avonturen en klimmers die mee hebben geholpen om het pad te bouwen, en leert meer over de band tussen het pad en Koning Alfons XIII.

Sitemap Caminito del Rey

Wil je alle activiteiten in Caminito del Rey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Caminito del Rey

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.380 beoordelingen

Dit is een hele mooi tocht….. wel handig om te weten dat je voor de daadwerkelijke tocht ongeveer 2 km moet wandelen naar het begin en asn het eind ook nog 1,5 km (stukje omhoog en daarna omlaag)

very nice tour - def worth doing - thanks also to our good tour guide who gave us lots of interesting info during the hike

Gewoon doen!!! Krijg je geen spijt van! Ook als je net als ik hoogtevrees hebt!! #dikkeaanrader

Prachtige toer. Niet inspannend ( neem flesje water mee) en veilige looproute.

Unieke wondermooie wandeling! De natuur op zijn mooist. Zeer goede gids.