Activiteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Caminito del Rey Activiteiten: Onze meest aanbevolen

Vanuit Ardales: excursie van een halve dag Carminito del Rey

1. Vanuit Ardales: excursie van een halve dag Carminito del Rey

Ontdek een buitengewoon mooi landschap ten noorden van Málaga tijdens een uitstap van een halve dag naar het wandelpad Caminito del Rey. Ontdek een loopbrug van meer dan 3 kilometer tegen de rotswanden van de Gaitanes-kloof (Desfiladero de los Gaitanes). Bekijk een van de mooiste natuurgebieden van de provincie bij een kloof die is ontstaan door de rivier de Guadalhorce. Delen van deze spectaculaire route liggen op een hoogte van 105 meter. Hoewel de loopbrug het bekendste gedeelte van de route is, beslaat het pad van Caminito Del Rey in totaal 7,7 km lang. Wandel naar het begin van het pad en volg daarna de route van het noorden naar het zuiden. Een Spaanssprekende gids begeleidt je op deze wandeling, dus je kunt luisteren naar anekdotes en wetenswaardigheden over deze ongelooflijke plek en hoe het wandelpad aangelegd werd. 

...
Caminito del Rey: wandeling met gids

2. Caminito del Rey: wandeling met gids

 Ontdek  de beste uitzichten in Andalusië op deze wandeltocht met een ervaren gids. Geniet van de beste uitzichten in Andalusië. De herinneringen aan het landschap en de adembenemende omgeving zullen je favoriete souvenirs van de reis zijn.  Je wandelt op een hoogte van 100 meter op een veilig voetpad en neemt de Chorroreservoirs in je op. Geniet op een veilige plek van het uitzicht en wandel 5 kilometer in de mooiste natuur die je je kunt voorstellen.  Wandelaars en natuurliefhebbers komen perfect aan hun trekken: de wandeling tussen bergen en over bruggen is er een om niet te missen. 

...
Costa del Sol & Malaga: Caminito del Rey begeleide tour

3. Costa del Sol & Malaga: Caminito del Rey begeleide tour

Je wordt aan het begin van de dag opgehaald met de bus en naar Ardales gebracht. Stop onderweg bij het Venta El Cruce, een lokaal restaurant met tal van typisch lokale producten en delicatessen. Je gaat terug naar de bus en reist verder  tot aan het noordelijke beginpunt van de Caminito del Rey. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn voert. Zet een helm op en luister naar de veiligheidsinstructies. Je gids zal je vergezellen om  je  verdere uitleg te geven over wat je tijdens de wandeling tegenkomt, en vertelt je ook meer over de geschiedenis van deze bijzondere constructie. De kloof genaamd Desfiladero de los Gaitanes is een natuurlijke pas door de heuvels, die de kustlijn van Malaga van het binnenland scheidt. De rivier de Guadalhorce stroomt door de kloof en verbindt de reservoirs aan beide uiteinden. El Chorro betekent 'de spurt' en je gids zal je precies uitleggen waarom.  El Caminito de Rey is, na jaren van verval, een geheel herbouwd wandelpad met promenade dat zich over een grote vallei uitstrekt tussen kloven en ravijnen. Het is er veilig en comfortabel lopen, want het grootste gedeelte van het pad is vlak of loopt heuvelafwaarts. De route verloopt in één richting, naar beneden van het noorden naar het zuiden. De bus wacht op je bij de uitgang. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

...
Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

4. Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

Ontdek El Caminito del Rey, wel bekend als het gevaarlijkste pad ter wereld, één van de grootste toeristische attracties in Spanje en Málaga. Je profiteert van het ongelooflijke uitzicht, de fascinerende geschiedenis en het onbetwistbare spektakel op deze onmisbare excursie naar de Caminito del Rey wanneer je in Malaga bent. Loop over een voetgangerspad van meer dan 3 kilometer lang, gebouwd op de muren van de Gaitanes-kloof. Je verkent één van de mooiste enclaves in de provincie, op slechts 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Malaga. Ontdek hoe de kloof werd opgegraven door de rivier de Guadalhorce. Op een aantal punten bereikt deze ongelooflijke route 105 meter hoog maar slechts 1 meter breed. Hoewel het meest bekende deel van de weg de onlangs gerestaureerde loopbruggen is, is de totale route van je wandeling langs Caminito del Rey 7,7 kilometer. Je gids vergezelt je tijdens de wandeltocht door de Caminito del Rey en vertelt anekdotes en curiositeiten rond deze ongelooflijke constructie.

...
Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

5. Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

Je vertrekt 's ochtends uit Sevilla en rijdt in 2 uur in een personenbus naar het beginpunt van het beroemde wandelpad El Caminito del Rey. Bij aankomst in het dorp Ardales kun je op eigen kosten genieten van een kop koffie of een ontbijtje om je energie te geven voor de wandeling van 7 km. Je stapt op het gerenoveerde wandelpad van houten planken en loopt naar de prachtige kloof Los Gaitanes. Bewonder de ruige rotsformaties om je heen en bewonder het prachtige uitzicht op de rivier de Guadalhorce. Verzamel moed om de nieuwe hangbrug 100 meter boven de kloof El Chorro over te steken. Na twee of drie uur lopen eindig je in de buurt van het dorp El Chorro en neem je de bus terug naar het beginpunt, waar je gaat lunchen in een restaurant. Je reist 's avonds terug naar Sevilla, waar de tour eindigt.

...
Caminito del Rey: wandelpad in Malaga

6. Caminito del Rey: wandelpad in Malaga

Caminito del Rey is een eenrichtingspad dat begint bij de noordelijke toegang (Ardales) en eindigt bij de zuidelijke toegang (Álora). De wandeltocht begint bij de dam van Conde de Guadalhorce, het belangrijkste stuwmeer in de provincie Málaga. Kom meer te weten over de geschiedenis van het Desfiladero de los Gaitanes-ravijn, doorkliefd door de Guadalhorce-rivier. De constructie van een waterkanaal voor de reservoirs in het noorden tot aan El Chorro omvatte het aanleggen van een pad voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey ('het koningspaadje'), zoals het werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII. Ontdek een loopbrug van meer dan 3 kilometer lang, gebouwd tussen de rotswanden van het Gaitanes-ravijn (Desfiladero de los Gaitanes). Ervaar een van de mooiste natuurlijke plekjes in de provincie. Op sommige stukken bereikt het pad hoogtes tot 101 meter. Het pad van Caminito Del Rey is in totaal 7,7 km lang en de loopbrug is het bekendste gedeelte.

...
Malaga: Caminito del Rey en Bobastro-ruïnes

7. Malaga: Caminito del Rey en Bobastro-ruïnes

Verlaat de stad Malaga en begin uw dag met een ontbijt van mollete antequerano in Álora voordat u met uw gids de schoonheid van Caminito del Rey gaat verkennen. Loop over 7,7 kilometer aan wandelpaden en paden die aan het einde naar een 105 meter hoge hangbrug over de Desfiladero de los Gaitanes leiden. Geniet van een fantastisch uitzicht op Caminito del Rey. Bezoek de ruïnes van Bobastro, een fascinerend 9e-eeuws grottencomplex. Bekijk de ruïnes van een oude grotkerk en leer meer over deze historische plek.

...
Van Malaga: groepsreis naar Caminito del Rey

8. Van Malaga: groepsreis naar Caminito del Rey

Je tour begint terwijl je chauffeur je ophaalt van Malaga. Vanaf daar ga je richting Ardales om te beginnen met wandelen bij het restaurant "Kiosko", gelegen bij de ingang van Caminito del Rey. Na een korte wandeling wordt de poort van Caminito del Rey bereikt. Luister terwijl je daar bent terwijl je gids de relevantie van dit gebied uitlegt in relatie tot de Spaanse hedendaagse geschiedenis. Bezoek onder meer de elektriciteitscentrale, de spoorlijn, de recevoir. Ga later verder over het wandelpad langs de Gaitanejos-kliffen, Hoyo Valley, de Gaitanes-kliffen en de Ribera-brug, voordat je uiteindelijk de hangende brug passeert. Aan het einde van uw wandelpad keert u terug naar uw startpunt in Malaga City.

...
Vanuit Málaga: dagexcursie naar Caminito del Rey

9. Vanuit Málaga: dagexcursie naar Caminito del Rey

Je avontuur begint in het centrum van Málaga, waar je gidsen je verwelkomen en elke vraag beantwoorden. Wanneer je aankomt bij Caminito del Rey begint het plezier. Je ontdekt de plek en komt meer te weten over de geschiedenis, evolutie en anekdotes van de plaats. Tijdens het laatste deel van de dag zwem je in het meer of eet je of drink je iets. Je keert terug naar Málaga, na een ongelooflijke dag, met veel onvergetelijke foto's en herinneringen. 

...

Sitemap Caminito del Rey

Wil je alle activiteiten in Caminito del Rey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Caminito del Rey

Het was een fantastische dag, eenmaal in het park was je vrij om aan eigen tempo te wandelen en foto's te nemen. alles werd zeer goed uitgelegd door de gids

Wat een gave ervaring! Hou je van natuur en avontuur dan is dit een must-do! Gids Fernandes was top!

Zeer leuke ervaring met een vlotte Engelstalige gids die veel informatie en achtergrond gaf

Heerlijke wandeling in een prachtige omgeving! Ook vriendelijke en behulpzame guids.

In de herfst zou ik een goede jas aan doen het kan er nogal waaien