Culinair & nachtleven

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Caminito del Rey Culinair & nachtleven: Onze meest aanbevolen

Vanuit Málaga: Caminito del Rey in kleine groep met picknick

1. Vanuit Málaga: Caminito del Rey in kleine groep met picknick

Vertrek vanuit het centrum van Málaga in een busje met airconditioning en ga richting de dam van Conde del Guadalhorce. Onderweg doorkruis je de Guadalhorce-vallei, een regio die bekend staat om de productie van citrusbomen. Stijg op naar de Sierra de Alcaparaín en passeer verschillende schilderachtige dorpjes. Wandel van de dam naar het begin van de Caminito del Rey. Ontdek meer over de geologie van het natuurpark, de planten en dieren van de Middellandse Zee, het omringende landschap en de lokale manier van leven. Stop om foto's te maken op de meest adembenemende uitzichtpunten. Geniet van een heerlijke picknicklunch in het nationale park met lokale lekkernijen. Zodra je dagtocht klaar is, neem je het busje terug naar het centrum van Málaga.

...
Vanuit Costa del Sol of Málaga: Caminito del Rey met Tapas

2. Vanuit Costa del Sol of Málaga: Caminito del Rey met Tapas

Begin de dag met ophaalservice vanaf verschillende punten aan de Costa del Sol of in Malaga en vertrek in de richting van Ardales. Je pauzeert onderweg voor een ontbijt (niet inbegrepen) bij een lokaal restaurant met typische lokale producten. Uiteindelijk arriveer bij het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey. De groep loopt dan door een kleine en vrij lange tunnel om de natuurlijke paden te bereiken die naar het toegangscontrolepunt van de ravijnen leiden. Op dat moment ontvang je een helm en veiligheidsinstructies. Je gids vergezelt je om je verdere uitleg te geven over wat er tijdens de trektocht zal worden gevonden, maar geeft ook veel hints over de geschiedenis van deze bijzondere constructie. De kloof genaamd Desfiladero de los Gaitanes, is een natuurlijke pas door de heuvels, die de kustlijn van Malaga van het binnenland scheiden. De rivier de Guadalhorce stroomt door de kloof en verbindt de reservoirs aan beide uiteinden. El Chorro betekent 'de Spurt': je gids zal je uitleggen waarom. El Caminito de Rey is tegenwoordig een herbouwde route die zich uitstrekt tussen twee kloven, ravijnen en een grote vallei, over paden of promenades. Het is er veilig en comfortabel lopen, want het grootste deel van het pad is vlak of loopt heuvelafwaarts. De route gaat in één richting, naar beneden van het noorden naar het zuiden.  Je bus staat te wachten bij de uitgang, maar voordat je terugrijdt naar de Costa del Sol, probeer je een aantal lokale tapas uit een kleine bar in de buurt. Als deze lichte lunch voorbij is, reis je terug naar Costa del Sol en wordt je afgezet bij je ophaalpunt.

...
De Caminito del Rey-route: dagexcursie

3. De Caminito del Rey-route: dagexcursie

Je wandeltocht begint bij de Conde de Guadalhorce Dam, het belangrijkste waterreservaat in de provincie Málaga. Van je gids kom je meer te weten over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes. Deze kloof, uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, ligt in het hart van de provincie. De constructie van een waterkanaal voor de reservoirs in het noorden tot aan El Chorro omvatte het aanleggen van een pad voor het onderhoud van het kanaal. Het pad is bekend als El Caminito del Rey (de kleine route van de koning), zoals het werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII. De lengte van het pad is ongeveer 3km en minder dan 1m breed. Het hangt 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Test je zenuwen op deze hoge avontuur! Na het afleggen van de adembenemende Caminito del Rey brengt de bus je naar Álora, een klein dorpje buiten El Caminito del Rey. Een lokale proeverij zal plaatsvinden in een lokaal restaurant, met producten zoals amandelen, olie, brood, wijn en olijven.

...
El Chorro: privétour Caminito del Rey met Spaanse lunch

4. El Chorro: privétour Caminito del Rey met Spaanse lunch

Ga de canyons van El Gaitanejo in en loop door El Caminito del Rey tijdens deze privérondleiding in El Chorro. Ga zitten voor een typisch Spaanse maaltijd in een traditioneel restaurant. Haal het meeste uit uw bezoek met de exclusiviteit en flexibiliteit van een privétour. De tour begint bij het Kiosko Restaurant, waar je je gids ontmoet. Vanaf daar begin je aan de wandeling naar de ingang van de Caminito del Rey terwijl je praat over de geologische geschiedenis van de bergen waarin je loopt. Bij de ingang kun je het toilet nog een keer gebruiken voordat je je opstelt met helmen en het pad in de canyons betreedt. Op dit historische pad krijg je alle verhalen en feiten te horen die deze plek te bieden heeft, van geschiedenis en geologie tot rotsklimmen en flora. Wanneer de promenade eindigt, kom je aan in het kleine dorpje El Chorro, waar je een plek zult vinden om de helmen te deponeren die je hebt gekregen, een toilet te gebruiken en indien nodig wat te drinken te kopen. Neem daarna een bus terug naar het startpunt (ticketkosten niet inbegrepen), waar je gids je zal vergezellen naar een traditioneel Spaans restaurant voor de lunch.

...

Sitemap Caminito del Rey

Wil je alle activiteiten in Caminito del Rey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Caminito del Rey

We werden netjes op tijd opgehaald bij de afgesproken plek door gids Alex. Op weg naar Caminito nog even een plaspauze omdat er geen wc’s zijn. Prachtige tocht die je zelf mag wandelen. Alles netjes geregeld.

Ongelooflijk genoten van deze uitstap, prachtige uitzichten, echt de moeite waard om te doen als je in de buurt van Malaga bent!

De ervaring was spannend en onvergetelijk. Zeker een bezoek waard. Wij adviseren

Zeer goede activiteit. Niets gevaarlijks, voor elke leeftijd.

hel interessante activiteit sportief en wonderlijk mooi