Belevingen in
Çamlıca-heuvel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Çamlıca-heuvel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Bosporuscruise en Dolmabahçe-paleisrondleiding hele dag

1. Bosporuscruise en Dolmabahçe-paleisrondleiding hele dag

Begin aan een reis van historische ontdekking met deze eendaagse tour door de Bosporus en Dolmabahce Place. Ervaar de majesteit van een van de grootste paleizen ter wereld, evenals de geschiedenis en cultuur uit de eerste hand van Turkije en het Ottomaanse rijk. Begin je tour met een verhalende wandeling door de Kruidenbazaar van Istanbul. Maak vervolgens een ontspannen cruise van 90 minuten, volledig verteld door een professionele gids. Vanaf hier kunt u de stad vanuit het unieke standpunt van de Bosporus bekijken en perfecte fotomomenten krijgen met bezienswaardigheden zoals de Leanders-toren en het Rumell Hisari-fort. Na een ontspannende lunch ga je verder naar Dolmabahce Palace. Met 285 kamers, 6 badkamers (hamam), 68 toiletten en een plafond van 14 ton goud is dit een lust voor het oog. Met sterke Franse invloeden en de rijkdom van het Oosten is dit een must-see tijdens elke tour. Deskundige gidsen nemen je mee door de meest fascinerende aspecten van het paleis en beantwoorden al je vragen over de Ottomaanse geschiedenis uit de 19e eeuw. Geniet van een ontdekkingsreis door de verhalen, mythen en geweldige kunstwerken die verband houden met deze speciale plek. Met inbegrip van religieuze locaties zoals de Dolmabahce-moskee, behandelt deze eendaagse tour het volledige scala aan cultuur, geschiedenis en kunst van Istanbul in een ontspannen, informatieve omgeving.

...
Hoogtepunten Istanboel: halve dagtour op 2 continenten

2. Hoogtepunten Istanboel: halve dagtour op 2 continenten

Na deze tour van de historische plekken in Istanboel kun je zeggen dat je op één dag in Azië en Europa bent geweest! Onder begeleiding van een expertgids bezoek je het indrukwekkende paleis Dolmabahçe, officiële residentie van de Ottomaanse sultans. Het paleis is gebouwd door twee beroemde Ottomaanse architecten en stelt een museumwaardige collectie aan Europese meubels, kunst en antiek tentoon. Vervolgens ga je naar de Bosporusbrug, die Europa aan Azië bindt over een smalle waterweg. Eenmaal overgestoken ga je naar de Calimlicaheuvel, waar je op 300 meter hoogte panoramisch uitzicht over de stad hebt. Let op: op maandag en dinsdag is het paleis gesloten, dus maakt de tour drie andere stops: de Eyüp Sultan Moskee en Tombe, het Pierre Loti Koffiehuis en Miniatürk park.

...
Istanbul: Dolmabahçepaleis, Kruidenbazaar & Bosporuscruise

3. Istanbul: Dolmabahçepaleis, Kruidenbazaar & Bosporuscruise

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je op een dagtour door Istanbul. Begin met een cruise langs de rivier de Bosporus en bewonder de kustlijn van een van de mooiste steden ter wereld, gebouwd op 2 continenten. De cruise biedt u de unieke kans om beide kanten van de stad te bekijken. Stap vervolgens uit in Sultanahmet en maak een wandeling door de Kruidenbazaar. Bewonder de kleurrijke reeks marktkramen met fruit, groenten en bloemen. Nadat u van de verscheidenheid aan winkels hebt genoten, steekt u de brug over en gaat u naar Camlica Hill, die een panoramisch uitzicht over de stad biedt vanaf bijna 300 m boven de zeespiegel. Maak een stop bij het Dolmabahçepaleis, het officiële huis van de Ottomaanse sultans. Leer meer over hoe het paleis werd gebouwd door 2 beroemde Ottomaanse architecten. Ontdek een museumwaardige collectie Europese meubels, kunst en antiquiteiten die in het paleis zijn ondergebracht. Bekijk ten slotte de prachtige stadsmuren die door de Romeinen zijn gebouwd om de stad te omsingelen en te verdedigen.

...
Istanboel: dagtrip Dolmabahce & rondvaart Bosporus

4. Istanboel: dagtrip Dolmabahce & rondvaart Bosporus

Krijg een veelzijdige indruk van Istanboel tijdens deze rondleiding door de stad per bus, boot en gondelbaan. Deze rondleiding is uitermate geschikt voor iedereen die erachter wil komen wat Istanboel zo uniek maakt en biedt een gevarieerde kijk op de stad. Het laat je een combinatie zien van Oosterse en Europese invloeden die de stad zo uniek maken. Maak eerst gebruik van de hotel ophaalservice per bus voor een rit langs de Gouden Hoorn, het historische water dat Istanboel verdeelt. Bekijk bezienswaardigheden in het historische stadscentrum en de grote haven, die dateren uit de tijd van de Ottomaanse en Byzantijnse rijken. Ga daarna naar de top van de heuvel van Pierre Loti met een gondelbaan en bewonder het panoramische uitzicht over de stad onder het genot van een kopje koffie in het beroemde Pierre Loti Café, dat is vernoemd naar de Franse romanschrijver, die daar veel van zijn tijd doorbracht.  Beleef vervolgens het prachtige Istanboel vanaf het water. Geniet in de middag van een ontspannende rondvaart over de Bosporus voor een indrukwekkende kijk vanaf de rivier op de huizen en paleizen. Krijg tenslotte een rondleiding door het Dolmabahcepaleis, de woning van de laatste Ottomaanse Sultans. Bewonder één van de wonderbaarlijkste paleizen ter wereld, dat ooit het administratieve hart van het Ottomaanse Rijk was.

...
Istanbul: Bosporuscruise en winkelrondleiding van een hele dag

5. Istanbul: Bosporuscruise en winkelrondleiding van een hele dag

Ervaar de levendigheid van de grootste stad van Turkije tijdens een gecombineerde dagcruise van de Bosporus en winkeltour, en ontdek 's werelds enige stad die zich over 2 continenten uitstrekt. Nadat je om 8.30 uur bent opgehaald bij je hotel, bezoek je de Kruidenbazaar, ook bekend als de Egyptische Bazaar, waar de lucht is gevuld met de geur van kaneel, karwij, saffraan, munt, tijm en elk ander denkbaar kruid en kruid. Klim dan aan boord voor uw Bosporus-cruise en bekijk oude houten villa's, marmeren paleizen, historische forten en kleine vissersdorpjes langs de kust. Passeer het prachtige Dolmabahce-paleis en de parken en keizerlijke paviljoens van Yildiz Palace. Ga verder naar Ciragan Palace om de marmeren façade met uitzicht op het water te bewonderen. Kom aan in Ortakoy, waar elke zondag een groot aantal kunstenaars samenkomt om hun werk langs de straat te tonen. Passeer het Rumeli-fort. gebouwd door Mehmet de Veroveraar in 1452 en voltooid in slechts 4 maanden om de beruchte Bosporus-doorgang te controleren. Bekijk vervolgens de zomerresidentie van de Ottomaanse sultans in Beylerbeyi Palace, met originele antieke meubels, prachtige tuinen en een historische harem. Vaar onder de Bosporus-brug door voor een unieke kans om van het ene continent (Azië) naar het andere (Europa) te stappen. Ga naar het hoogste punt van Istanbul op Camlica Hill. Eenmaal boven kunt u het panorama van Istanbul en de Bosporus bewonderen vanuit de aangelegde Ottomaanse tuinen. Dan is het tijd om te winkelen en de traditionele zijdeweefvaardigheden van Turkse vrouwen te bekijken tijdens de tapijtweefcursussen die worden gegeven door het Ministerie van Nationaal Onderwijs. Je krijgt de kans om sieraden, handwerk, moderne lederwaren en meer te zien en te kopen.

...
Bosporus-boottocht en twee continenten-tour met lunch

6. Bosporus-boottocht en twee continenten-tour met lunch

Van de Gouden Hoorn tot de arm van de Boshorous ervaar je de prachtige bezienswaardigheden van het historische schiereiland dat het oude en nieuwe deel van Istanbul scheidt. Je maakt deel uit van de geschiedenis terwijl je een diepgaande blik werpt op de woonwijken van Byzantijnse joden, Italiaanse handelaren en andere niet-islamitische minderheden. Krijg een goed beeld van de geschiedenis achter de Balat en de metalen kerk. Stop bij de bezienswaardigheden van St. Stephen de Bulgaar en krijg een glimp van hoe het leven echt was in het Joodse ziekenhuis. U kunt een pauze nemen van de historische bezienswaardigheden door een wandeling te maken langs de Byzantijnse stadsmuren. Een ander charmant kenmerk van de tour is het scala aan kleurrijke winkels die je op de Kruidenbazaar zult zien. We stoppen bij de kraampjes met fruit, groenten en bloemen. Na te hebben genoten van de verscheidenheid aan winkels, neemt de tour je mee naar de Bosporus Cruise en door de waterweg die de twee continenten, Europa en Azië, scheidt. Marmeren paleizen, oude houten villa's en de bezienswaardigheden van de luxe woonappartementen bieden de perfecte fotomoment. Vanaf hier gaat het per boot naar Rumell Fortress, waar de historische bewapening duidelijk vanaf de boot te zien is. De bewapening is een uniek voorbeeld van militaire architectuur en werd gebouwd door de veroveraar om de Bosporus te controleren en te beschermen. Als de tijd het toelaat, neemt de rondleiding je ook mee naar een lederen showroom. Lunch. Vertel je vrienden dat je in één dag naar Azië en Europa bent geweest door met ons mee te gaan op een rondleiding langs de meest historische bezienswaardigheden van Istanbul. Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u het indrukwekkende Dolmabahçe-paleis, het officiële huis van Ottomaanse sultans. Het paleis is gebouwd door twee beroemde Ottomaanse architecten en herbergt een museumwaardige collectie Europese meubels, kunst en antiquiteiten. Daarna gaat het naar de Bosporus-brug, die zich uitstrekt over de smalle waterweg die Europa en Azië scheidt. Als je eenmaal de brug bent overgestoken, is het tijd om naar Camlica HIll te gaan, waar je vanaf bijna 300 meter boven de zeespiegel een dramatisch, panoramisch uitzicht over de stad hebt. Let op: op maandag en donderdag is het paleis gesloten, dus de tour maakt drie verschillende stops: Eyüp Sultan-moskee en -tombe, Pierre Loti Coffee House en Miniatürk-park.

...
Bosphorus Cruise en Istanbul Asia: Full-Day Tour

7. Bosphorus Cruise en Istanbul Asia: Full-Day Tour

Beginnen de tour met een wandeling rond de Egyptische Spice Bazaar en nemen in de magische geuren van kruiden, fruit en bloemen. Ga verder met de Bosphorus Cruise en passeren de waterweg het scheiden van de Europese en Aziatische continenten. Bewonder de marmeren paleizen en de oude houten villas van Ottomaanse architectuur naast moderne luxe appartementen en huizen. Bezoek de Beylerbeyi paleis, de laatste residentie van de grote Ottomaanse sultans. Neem een kijkje in een aantal van zijn 365 kamers en 22 saloons, beroemd om zijn grote collectie Europese antiquiteiten, meubels, en de 4.5 ton kroonluchter. Stap van het ene continent naar het andere binnen 2 minuten als u passeren langs de Bosporus-brug aansluiten Europa en Azië. Ga dan omhoog op de Camlica Hill en genieten van een panoramisch uitzicht over Istanbul en de Bosporus, alvorens terug te keren naar uw Cruiseschip.

...
Bosphorus Cruise en Two Continents Tour met lokale gids

8. Bosphorus Cruise en Two Continents Tour met lokale gids

Spice Bazaar (Egyptische Bazaar) is gebouwd tussen 1597 en 1664, het is ook de tweede oudste overdekte bazaar in de stad. U vindt exotische aroma's en verschillende kruiden. Het bevat fruit groente-, bloemen- en viswinkels binnen. Rustem Pasha Moskee, voor een rondleiding. Het werd gebouwd door een beroemde Bosnische, Rüstem Pasha en ontworpen door -een bekendste architect in de geschiedenis-Mimar Sinan. Een van de beroemdste moskee's in Istanbul voor haar interieurontwerp. Dolmabahce Palace, was het eerste Europese stijl paleis. Het is gebouwd door Ottomaanse Sultanen tussen 1843 en 1846. Dit is de laatste residentie voor Ottomaanse Sultanen met 365 kamers en 22 salons. Ook bekend met de grote collectie van de Europese oudheid. Ataturk woonde het laatste deel van zijn leven in het paleis en stierf daar. De Bosporus Straat verbindt de Zwarte Zee met de Zee van Marmara en splitst de Europese en Aziatische kanten van Turkije. Bosporus brug, ga door de brug en bekijk het prachtige uitzicht. Het is 1704m lang en was de 4e langste brug over de hele wereld. Mis deze unieke kans om binnen 2 minuten van een continent (Europa) naar een andere (Azië) te gaan. Camlica Hill, het hoogste punt in Istanbul, met een panoramisch uitzicht op de stad Istanbul en Bosporus. Neem hier een kleine pauze voor de lunch en geniet van het uitzicht terwijl u uw smakelijke maaltijd eet. Ortakoy, is een kosmopolitisch gebied, grenst aan de wateren van de Bosporus. Turken, Grieken, Armeniërs en Joden vertrekken hier. De wijk herbergt veel verschillende religieuze. Het is ook een populaire plek voor de lokale bevolking met kunstgaleries, nachtclubs en restaurants.

...
Istanbul: Bosporus-boottocht en twee continenten met lunch

9. Istanbul: Bosporus-boottocht en twee continenten met lunch

Nadat je je hotel om 10:00 uur hebt verlaten, ga je naar de Rustem Pasha-moskee. Mimar Sinan bouwde deze moskee in 1560 voor Rüstem Pasha, de schoonzoon en de grootvizier van Suleyman de Grote. De bijzondere schoonheid ligt in de Iznik-tegels die het bedekken, zowel binnen als buiten. Na de moskee maak je een cruise van 1,5 uur op de Bosporus. Deze natuurlijke zeestraat verbindt de zee van Marmara met de Zwarte Zee en scheidt Europa en Azië, waardoor Istanbul een van de mooiste steden ter wereld is en de enige die op twee continenten is gebouwd. Tijdens deze romantische cruise kunt u de Dolmabahce Plalace, het Beylerbeyi-paleis, het Ciragan-paleis en het Rumeli-fort, oude houten villa's en bruggen en alle prachtige en unieke maritieme landschappen bewonderen. Maak een ritje over de Bosporusbrug en geniet van het prachtige uitzicht bij het oversteken van Europa naar Azië. Met een lengte van 1704 meter (ongeveer 1 mijl) en de op vier na langste ter wereld toen deze werd voltooid. Dit is een unieke kans om in 2 minuten van het ene continent (Europa) naar het andere (Azië) te stappen. Daarna lunch je op de top van Camlica Hill, het hoogste punt van Istanbul, en geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. Aankomst bij Great Dolmabahce Palace, het eerste paleis in Europese stijl gebouwd door Ottomaanse sultans tussen 1843 en 1846. Dit is de laatste residentie van de Ottomaanse sultans, met 365 kamers en 22 saloons. Beroemd met de grote collectie Europese oudheid, meubels en 4,5 ton kroonluchter. Atatürk woonde het laatste deel van zijn leven in het woongedeelte van het paleis waar hij ook stierf. Geniet daarna van een transfer terug naar uw hotel. Houd er rekening mee dat het Dolmabahçepaleis op maandag gesloten is en wordt vervangen door een bezoek aan de Galatatoren.

...
Istanbul: Dolmabahçe-paleis en rondleiding door Uskudar

10. Istanbul: Dolmabahçe-paleis en rondleiding door Uskudar

Vertrek direct vanuit uw hotel in uw voertuig en rijd over de eerste intercontinentale brug die Europa en Azië verbindt. De Bosporusbrug werd gebouwd in 1973 en de lengte tussen de twee poten is 1074 meter. Ten tijde van de bouw was het de op drie na langste hangbrug ter wereld. Verken de Ottomaanse moskeeën in de wijk Uskudar. Na een fotostop vaar je langs de hangbrug voordat je aankomt bij Dolmabahçe Palace. Verken het Dolmabahçe-paleis, een architectonisch juweel in het hart van Istanbul. Op maandag is het paleis gesloten en wordt het vervangen door het Choramuseum. Luister onder leiding van een gids met specialistische kennis van de 19e-eeuwse Ottomaanse periode naar de verhalen achter dit luxueuze gebouw. Gebouwd door de Ottomaanse sultan Abdulmecid tussen 1843 en 1856, is het paleis een mengeling van Turkse en Franse invloeden. De exquise en luxueuze smaken van het tijdperk zijn overal waar je kijkt duidelijk. Dit paleis heeft 285 kamers, 6 badkamers, 68 toiletten en een plafond gemaakt van 14 ton goud. Prachtige bohemien kroonluchters sieren bijna elke kamer en de beroemde kristallen trap is een ander voorbeeld van de decadentie van het tijdperk.

...

Sitemap Çamlıca-heuvel

Wil je alle activiteiten in Çamlıca-heuvel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Çamlıca-heuvel

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 259 beoordelingen

Prima maar uiteindelijk niet zo heel veel gezien

Prima en behulpzame gids. Jammer dat ik niet opgehaald kon worden in hotel, maar dit was afgesproken. In de ochtend ging het snel met de taxi en was de prijs normaal. Rit duurde slechts 10 minuten. De terugreis naar hotel met taxi was ronduit een crime. Chauffeur wist niet waar het hotel lag, moest geregeld de weg vragen en overvolle wegen. De rit duurde maar liefst een uur plus een flink bedrag aan Turkse Lire. Dit was geen fijne afsluiting van deze tour/deze dag.