Camp Nou

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste spelers van Barcelona aller tijden

Camp Nou is met zijn capaciteit van bijna 100.000 toeschouwers het grootste stadion in Europa, en natuurlijk de thuisbasis van FC Barcelona. Check hier vóór je bezoek de grootste talenten die er ooit hebben rondgelopen.

 • Johann Cruyff

  1. Johann Cruyff

  Cruyff koos Barcelona boven Real Madrid, omdat Real connecties had met Francisco Franco. Het zorgde ervoor dat Madrids dominantie in het Spaanse voetbal ten einde kwam.

 • László Kubala

  2. László Kubala

  Geen naam die direct een belletje doet rinkelen, terwijl Kubala in 345 wedstrijden 274 goals maakte. Opvallend genoeg speelde hij voor drie nationale elftallen: Tsjechoslowakije, Hongarije en Spanje!

 • Xavi Hernandez

  3. Xavi Hernandez

  Xabi heeft zijn hele carrière in dienst gestaan van Barcelona, en domineerde het middenveld net zo beheerst als de standvastige Pep Guardiola.

 • Ronaldinho

  4. Ronaldinho

  Na een seizoen vol blessures in 2007/2008 zagen de fans hem graag vertrekken, maar daarvoor maakte Ronaldinho dikwijls goals die recht uit een jongensdroom waren gekomen.

 • Lionel Messi

  5. Lionel Messi

  De beste speler ter wereld, met de meeste goals, inzicht, zelfbeheersing en een gevoel voor gerechtigheid waar het bij de meer cynische Ronaldo van Real aan ontbreekt.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Met de metro kom je bij Camp Nou, via lijn 3 (halte Palau Reial of Les Corts) en lijn 5 (halte Collblanc of Badal). Met de auto neem je Access 14 - tijdens de Camp Nou Experience is parkeren gratis.

 • Hoe spreek je Camp Nou nou uit?

  Engelsen hebben het vaak over 'the noo camp', wat de taxichauffeur met moeite zal begrijpen. Camp Nou betekent 'het nieuwe veld,' en Nou wordt uitgesproken als een mix tussen 'no' en 'nou'.

 • Tickets voor Barcelona kopen

  Tickets voor grote wedstrijden als Barcelona - Real verdwijnen snel. Op korte termijn zul je waarschijnlijk een nier moeten verkopen om er één te krijgen! Voor grote wedstrijden kun je het best vooraf online tickets kopen voordat je naar Barcelona gaat. Minder belangrijke wedstrijden zijn makkelijker spontaan te bezoeken, er zijn tenslotte enorm veel zitplaatsen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het wordt aangeraden voor 11:00 of 16:00 bij het stadion te zijn. Check de site van FC Barcelona voor je bezoek, soms vinden wijzigingen in de tijden plaats.
 • Toegangsprijzen
  Algemene toegang kost €23.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check de populairste tours en rondleidingen.
 • Hoe kom ik er?
  Lijn 3 (halte Palau Reial) en lijn 5 (halte Collblanc) van de metro komen vlakbij het stadion. Met de auto neem je Access 14 naar de parkeerplaats vanaf de Carrer Aristides Maillol.
 • Extra tips

  • Als je je ticket hebt gekocht, hoef je niet op een specifieke dag te wachten voor je bezoek - het ticket is geldig tot 31 december van dat jaar.

  • Als je in de ochtend gaat, wees dan voor 11:00 bij het stadion.

Sitemap Camp Nou

Wil je alle activiteiten in Camp Nou ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Camp Nou

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.517 beoordelingen

Uitgebreide rondleiding door museum en stadion. Indrukwekkend! Je komt tijdens de tour ook aan het veld, door de kleedkamer en door de persruimte. De audiotour voegde voor ons niet veel toe.

dat je Camp nou van binnen ontdekt was een droom die uitkomt . maar spijtig was het op de zelfde dag als het vertrek van MESSI.

Een absolute aanrader als je in Barcelona bent. Ook al heb je niets tot weinig met voetbal

Prima georganiseerd. Konden direct doorlopen met onze tickets

Alles is perfect. Mijn kinderen zijn gek geworden van vreugde