Campania

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Campania: de beste attracties

Campania: De beste dingen die je niet wil missen

 • Sorrento: Halve dag Pompeii-tour met officiële gids

  1. Sorrento: Halve dag Pompeii-tour met officiële gids

  Bezoek de ruïnes van de Romeinse stad Pompeii, een openluchtmuseum bevroren in de tijd. Bekijk de oude Romeinse nederzetting, bewaard in spectaculaire details, tijdens een tour van een halve dag met een officiële gids. Grijp de kans om Pompeii op een plezierige manier te verkennen, rechtstreeks vanuit uw hotel of accommodatie in Sorrento. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar de hoofdingang van Pompeii Park om je officiële gids te ontmoeten. Breng 2 uur door met het verkennen van het archeologische park met je gids en geniet vervolgens van 2 uur vrije tijd om de ruïnes zelf te verkennen. Kom terug bij het voertuig voor de transfer terug naar uw accommodatie, waar uw tour eindigt.

 • Pompeii: rolstoelvriendelijke tour

  2. Pompeii: rolstoelvriendelijke tour

  Laat niet beperkte mobiliteitsbehoeften u of uw gezin stoppen om Pompeii te verkennen, een oude Romeinse stad die volledig was begraven in de as van de nabijgelegen berg Vesuvius toen deze uitbrak in 79 AD. Pompeii, een UNESCO-werelderfgoed, is een van de populairste toeristische attracties in Italië en wordt gewaardeerd om archeologen een goed bewaard gebleven momentopname van het oude Romeinse leven te bieden. Uw rolstoelvriendelijke route leidt u langs een twee kilometer lang pad met hellingen en liften die zijn ontworpen om architecturale barrières te overwinnen en Pompeii voor iedereen toegankelijk te maken. Een deskundige gids neemt je mee op een tour van twee uur door de ruïnes en laat je kennismaken met hoogtepunten zoals het Antiquarium (een interactieve museumruimte waar je kennis kunt maken met de geschiedenis van Pompeii), een domus (privéhuis typisch eigendom van leden van ...

 • Napels: 1-weg privéluchthaventransfer vanuit Sorrento

  3. Napels: 1-weg privéluchthaventransfer vanuit Sorrento

  Geniet van een comfortabele, handige en betaalbare luxe transfer tussen de internationale luchthaven van Napels, het treinstation of de haven en uw hotel aan de kust van Sorrento. U wordt bij elke stap bijgestaan door een professionele chauffeur. De eenrichtingsdienst van 2 uur kost maximaal 3 passagiers. Leun achterover en ontspan terwijl u reist in een luxe Mercedes sedan of comfortabele minibus, afhankelijk van de grootte van uw groep. Er is geen gedoe voor taxi's en de privéservice is alleen voor jou! Deze service dekt alle belangrijke toeristische bestemmingen in Napels en Campania en de transfer zorgt voor een stressvrij begin of einde van uw tijd in de regio.

 • Pompeii: Ancient Ruins 2,5-uur durende skip-the-line privétour

  4. Pompeii: Ancient Ruins 2,5-uur durende skip-the-line privétour

  Geniet van een privétour door de ruïnes van Pompeii, exclusief voor jou en je groep met een lokale deskundige archeoloog. Luister naar je gids terwijl ze de verhalen van deze tragische stad tot leven brengen, je anekdotes, geheimen en verhalen vertellen en je meenemen door de meest fascinerende sites van Pompeii. Bezoek het Teatro Grande, ervaar de akoestische perfectie van het auditorium in het Teatro Piccolo en leer hoe het leven was in de Romeinse tijd. Wandel door de hoofdstraten van Pompeii om het Forum te bereiken. Neem de Romeinse sfeer van het forum in je op en bezoek de traditionele markten. Ontdek later thermale baden, de domus, de gymzaal van de gladiator en de Lupanare, beroemd om zijn erotische fresco's.

 • Ondergronds in Napels: tour met transfer & pizza

  5. Ondergronds in Napels: tour met transfer & pizza

  Daal 40 meter af en reis terug in de tijd: onder de grond van Napels ontdek je de mysterieuze geschiedenis van de stad. Op deze tour van 90 minuten zie je een aantal van de uitgravingen die in de 4de eeuw werden gedaan en als waterreservoirs werden gebruikt om de stad eeuwenlang van water te voorzien. De omgeving is ruim en verlicht, met uitzondering van een kort stuk dat optioneel kan worden bezocht (daar krijgt elke deelnemer een kaars om zijn eigen pad te verlichten). Het loopoppervlak is egaal en vlak. Zie de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, het Oorlogsmuseum, de Tuinen van Hypogeum en het Grieks-Romeinse aquaduct. Je bezoekt ook de ruïnes van het Romeinse Theater van Neapolis, waar je binnenkomt door de begane grond van een typisch Napolitaans huis. In dit theater had keizer Nero een privékleedkamer voor zijn optredens in Napels. Hierna loop je de korte afstand naar de pizzer...

 • Pompeii: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

  6. Pompeii: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

  Sla de wachtrijen over met deze 2 uur durende rondleiding en ontdek de restanten van de Romeinse stad. Hier zie je oude ruïnes, verwoest door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, die de stad achtergelaten heeft begraven onder bergen vulkanische as. Je gids laat je huizen en alledaagse voorwerpen zien die nog volledig intact waren toen de stad werd opgegraven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad, bijna zoals het was onder het Romeinse rijk. Tot de hoogtepunten behoren het Romeinse amfitheater, een klein theater en een openbare sportruimte. Zie waar de Romeinen plezier beleefden en banketten hielden, ontdek fresco's die in de tijd bevroren zijn en schrijnende afgietsels van burgers en hun huisdieren.

  Overzichtelijke korte tour door een deel van Pompeii met een leuke gids. Voor wie een indruk wil.

 • Pompeii: ticket gereserveerde toegang

  7. Pompeii: ticket gereserveerde toegang

  Bezoek deze Romeinse stad met zijn tempels, theaters, huizen en publieke gebouwen. In het jaar 79 na Christus, in de vroege ochtend van 24 augustus, barstte de vulkaan de Vesuvius in alle hevigheid uit. Deze dramatische gebeurtenis beroofde 11.000 inwoners van Pompeii van het leven en bedolf de stad onder het as. Dit heeft ertoe geleid dat Pompeii een van de best bewaarde archeologische plekken ter wereld is, die ieder jaar miljoenen bezoekers trekt.  Verken bekende plaatsen, zoals het amfitheater, de Villa der Mysteriën en het Huis van Vetti.

  Pompei is enorm groot, dus neem voldoende tijd, is mijn tip. Een live gids is de beste manier om alle highlights mee te krijgen. Tip 2: zog dat je een plattegrond op papier bij je hebt: de Pompei app is onhandig. Veel gebouwen gas dicht na 16 uur overigens. En bezoek ook het National Archeologic Museum, daar zijn alle fraaie wandversieringen en vloermosaieken te zien.

 • Pompeii: voorrangsticket met audiogids

  8. Pompeii: voorrangsticket met audiogids

  Sla de lange wachtrijen over en ontdek de overblijfselen van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Maak gebruik van een audiogids en bekijk huizen en alledaagse voorwerpen die vrijwel geheel intact zijn gebleven. Ervaar deze alledaagse Romeinse stad zoals die erbij lag ten tijde van het Romeinse rijk.

  Was mooie tour. Duidelijk! Nadeel paspoort inleveren. Terwijl men dit niet mag vragen ivm veiligheid qua gegevens. Dus echt een minpunt.

 • Capri: boottocht rond het eiland en bezoek Blauwe Grot

  9. Capri: boottocht rond het eiland en bezoek Blauwe Grot

  Vaar vanuit de haven van Marina Grande en geniet van een ontspannende boottocht rond de ruige kust van Capri. Bekijk de hoogtepunten van het betoverende eiland terwijl je langs de historische vuurtoren van Punta Carena en de legendarische Bagni di Tiberio (Thermen van Tiberius) in de buurt van een voormalige villa van de Romeinse keizer vaart. Passeer de zeegrotten van de White Grotto en Green Grotto, vernoemd naar de kleur van het water en de lichteffecten van de zon. Bewonder de indrukwekkende zeestapels van de Faraglioni-rotsen en kom onderweg veel te weten over het eiland van je schipper. Betreed de beroemde Blauwe Grot via een kleine ingang en ga verder naar een grote grot onder de zee, waar je versteld zult staan van het intense blauw van het water veroorzaakt door een natuurlijk fenomeen met de zon.

  Leuk! Het Engels van de gids was wel niet zo goed ondanks het feit dat Engels de taal bij de activiteit was. Daarnaast dachten we dat er mogelijkheid zou zijn om de blauwe grotten te bezoeken maar dat was blijkbaar toch niet zo… Een beetje verwarrend hoe dit juist zat!

 • Pompeii: middagrondleiding

  10. Pompeii: middagrondleiding

  Verken een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Europa met je deskundige gids. Slenter door de oude straten en ontdek meer over het dagelijkse leven van de inwoners van Pompeii voorafgaand aan de catastrofale uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bekijk veel belangrijke gebouwen en structuren die essentieel waren voor het openbare leven in de Romeinse tijd, zoals het nieuwe antiquarium, de basiliek, het forum, de thermale baden en het theater. Bekijk de overblijfselen van commerciële en woonwijken, waaronder een bakkerij en typische woonblokken. Nadat je de site hebt verkend, kun je aan het einde van je tour genieten van de rustige sfeer terwijl de zon ondergaat boven Pompeii.

Sitemap Campania

Wil je alle activiteiten in Campania ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Campania

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 38.589 beoordelingen

Super geregeld, opgehaald bij hotel. Goede balans tussen activiteiten en vrije tijd. Heel ongedwongen sfeer. Leuke begeleiding en limoncello op het einde maakte het af

Ja zeer goed, ophaling centraal punt in Sorrento, zeer goeie gidse (Ornella), zeer duidelijke afspraken, niet langdradig

Precies goed qua grootte . Leuk dat er ook veel bovenverdiepingen te zien waren

Paula onze gids was enthousiast en informatief, tour vloog om

Met een goede gids door Pompeii en naar de versuvius