Belevingen in
Campania

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Campania: De beste dingen die je niet wil missen

Pompeï: kleine groepstour met archeoloog

1. Pompeï: kleine groepstour met archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met je deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Maak zelf uit hoe je beleving eruit ziet, met keuze uit een gedeelde tour in kleine groep of een privétour voor jou groep alleen. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeii. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog- en gids je zal vertellen over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug in de tijd. Enkele van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het eind van de tour krijg je goede tips van je gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid te verkennen. Tevens krijg je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dichtbij de plek van de opgraving ligt. Je kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

Herculaneum: ticket met snelle toegang

2. Herculaneum: ticket met snelle toegang

Krijg direct toegang tot de antieke Romeinse stad Herculaneum met je voorrangsticket. Herculaneum werd begraven onder as na de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus, maar in tegenstelling tot het nabijgelegen Pompeï bleef een groot deel van de stad bewaard: daken, bedden, deuren, eten en zelfs 300 skeletten! Bewandel de stenen straten van deze UNESCO werelderfgoed-plaats en vang een glimp op van hoe het leven was voor de vernietigende uitbarsting. Bewonder objecten die hun originele vorm bijna 2000 jaar lang behouden hebben.  Ontdek de gebouwen die intact zijn op je eigen tempo, zie goed bewaard gebleven fresco's en beeld je de dagelijks rituelen in van de gebruikers van de winkels, het publieke gymnasium en de publieke zwembaden die vandaag de dag nog te zien zijn. 

Sorrento: luxe boottocht naar Capri en optioneel Blauwe Grot

3. Sorrento: luxe boottocht naar Capri en optioneel Blauwe Grot

Je wordt 's ochtends ofwel opgehaald bij je hotel in of nabij Sorrento, of je gaat op eigen gelegenheid naar de Marina Lobra-haven in Massa Lubrense. Stap op de comfortabele boot die plaats biedt aan maximaal 12 personen en begin je tocht langs de kustlijn. Bewonder de Marciano-waterval voordat je het ruime sop kiest en richting Capri vaart. Als je voor de optie in de vroege ochtend inclusief de Blauwe Grot gaat, dan kom je daar aan zodra deze opent, zodat je de lange rijen vermijdt. Stap in een kleine roeiboot en vergaap je aan het intens blauwe water in deze unieke zeegrot, die is gevormd door duizenden jaren erosie. Daarna vaar je rondom Capri om de imposante kust van het eiland te bekijken. Zie de Witte Grot, de Groene Grot, de Faraglioni-rotsen, een natuurlijke boog en de vuurtoren van Punta Carena. Ondertussen zal je gids je alles over de wonderen van Capri vertellen. De boot stopt in twee verschillende baaien, zodat je daar kunt snorkelen en het rijke onderwaterleven van de Tyrreense Zee kunt verkennen. Geniet van een lichte lunch bestaande uit een salade of broodje caprese en een drankje naar keuze. De boot zet je dan af op Capri, waar je 4 uur de tijd hebt om het schitterende eiland te verkennen. Je kunt er bijvoorbeeld winkelen en een drankje doen in het charmante stadje, of de stoeltjeslift naar de top van de Monte Solaro nemen en terug naar beneden wandelen. Daarna ga je weer naar de boot om terug naar de haven te varen. Onderweg kun je limoncello proeven, een traditionele likeur uit Napels. Afhankelijk van de gekozen optie eindigt je trip dan in de haven van Massa Lubrense of met een terugbrengservice naar je hotel.

Capri: boottocht rond het eiland en bezoek Blauwe Grot

4. Capri: boottocht rond het eiland en bezoek Blauwe Grot

Vaar vanuit de haven van Marina Grande en geniet van een ontspannende boottocht rond de ruige kust van Capri. Bekijk de hoogtepunten van het betoverende eiland terwijl je langs de historische vuurtoren van Punta Carena en de legendarische Bagni di Tiberio (Thermen van Tiberius) in de buurt van een voormalige villa van de Romeinse keizer vaart. Passeer de zeegrotten van de White Grotto en Green Grotto, vernoemd naar de kleur van het water en de lichteffecten van de zon. Bewonder de indrukwekkende zeestapels van de Faraglioni-rotsen en kom onderweg veel te weten over het eiland van je schipper. Betreed de beroemde Blauwe Grot via een kleine ingang en ga verder naar een grote grot onder de zee, waar je versteld zult staan van het intense blauw van het water veroorzaakt door een natuurlijk fenomeen met de zon.

Vanuit Sorrento: boottocht naar Amalfi en Positano

5. Vanuit Sorrento: boottocht naar Amalfi en Positano

Nadat je bent opgehaald bij jouw hotel, vertrekt jouw boottocht om 09:00 uur. Eerst vaar je rond het eiland Li Galli, waar de mythe van Odysseus en de Sirenen zich zou hebben afgespeeld. Daarna gaat de boot naar de oude maritieme republiek Amalfi waarje 4 uur vrije tijd hebt om de stad te verkennen. Je mag zeker de belangrijkste bezienswaardigheden niet missen, zoals de kathedraal en het Klooster van het Paradijs. Geniet van wat tijd op het peddelstrand, van zonnebaden of zwemmen in het azuurblauwe water.Misschien wil je ook lokale producten winkelen, zoals de wereldberoemde citroenen en lemoncello van de Amalfikust.  Vervolgens vaar je naar Positano, waar je ook ongeveer 1,5 uur voor jezelf hebt. Bewonder het schilderachtige Furore en het mooie oude centrum van Praiano. Op de terugweg kom je langs de Fjord van Crapolla en het betoverende Islet d'Isca dat toebehoort aan Eduardo de Filippo. Uiteindelijk kom je rond 17:15 uur weer aan in de haven en neem je de shuttle terug naar je accommodatie.

Napels: ticket en rondleiding ondergronds Napels

6. Napels: ticket en rondleiding ondergronds Napels

Daal 40 meter af en reis terug in de tijd: onder de grond van Napels ontdek je de mysterieuze geschiedenis van de stad. Op deze tour van 90 minuten zie je een aantal van de uitgravingen die in de 4de eeuw werden gedaan en als waterreservoirs werden gebruikt om de stad eeuwenlang van water te voorzien. De omgeving is ruim en verlicht, met uitzondering van een kort stuk dat optioneel kan worden bezocht (daar krijgt elke deelnemer een kaars om zijn eigen pad te verlichten). Het loopoppervlak is egaal en vlak. Zie de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, het Oorlogsmuseum, de Tuinen van Hypogeum en het Grieks-Romeinse aquaduct. Je bezoekt ook de ruïnes van het Romeinse Theater van Neapolis, waar je binnenkomt door de begane grond van een typisch Napolitaans huis. In dit theater had keizer Nero een privékleedkamer voor zijn optredens in Napels. Hierna loop je de korte afstand naar de pizzeria, indien je de optie met pizza geselecteerd hebt.

Pompeii: tour met kleine groepen met een gids voor archeologen

7. Pompeii: tour met kleine groepen met een gids voor archeologen

Loop met je kleine groep door de ruïnes van Pompeii en verken deze oude stad, die in 79 na Christus door de Vesuvius werd begraven. Loop recht langs de lange rijen toeristen en geniet van skip-the-line toegang tot deze iconische archeologische vindplaats. Bezoek eerst het westelijke deel van de stad, waar de belangrijkste openbare gebouwen, huizen en winkels zijn gevestigd. Bekijk monumenten zoals de Marina Gate, de basiliek, het Forum, de baden, het Lupanar (bordeel), de hoofdstraat en de theaters. Je krijgt ook gipsen afgietsels te zien van de tragische burgers van Pompeii. Aan het einde van de rondleiding geeft je gids je enkele suggesties over hoe je de rest van de dag in de moderne stad Pompeii kunt doorbrengen en kan hij je naar het heiligdom opgedragen aan Onze-Lieve-Vrouw van de Heilige Rozenkrans, dat slechts een paar is stappen van de archeologische vindplaats.

Herculaneum: wandeltocht met augmented reality

8. Herculaneum: wandeltocht met augmented reality

Draag je Augmented Reality-smartbril en geniet van een unieke, innovatieve en meeslepende wandeltocht op de archeologische vindplaats Herculaneum. Reis terug naar 79 AC en zie hoe de pleinen en huizen van Herculaneum eruit zagen voordat ze werden vernietigd door een vulkaanuitbarsting. Ontmoet je reisleider bij de hoofdingang van Herculaneum en trek je bril aan voordat je luistert naar een korte introductie over het gebruik ervan. Begin dan aan je rondleiding die is ontworpen door een archeologisch team om je te laten zien hoe het leven was in Herculaneum vóór de uitbarsting. De software van de bril maakt hologrammen die de bestaande ruïnes overlappen en laten zien hoe de belangrijkste tempels, huizen en gebouwen er oorspronkelijk uitzagen. Werp jezelf in het vervlogen tijdperk van het oude leven in Herculaneum, terwijl je door de stad loopt om je een Romein te voelen.

Capri: boottocht met bezoek aan de Blauwe Grot

9. Capri: boottocht met bezoek aan de Blauwe Grot

Geen bezoek aan Capri, Italië, is compleet zonder een boottocht door de turquoise wateren en spectaculaire kustlijn, bezaaid met kleine baaien en adembenemende grotten. Deze Yellow Line route is de ideale manier om ze allemaal te ontdekken! De bootvaart start vanaf Marina Grande en omvat een bezoek aan alle zeegrotten rond het eiland en een bezoek aan de Blue Grotto (optioneel toegangsticket kan ter plaatse worden gekocht). De eilandtocht duurt 2 - 2,5 uur en bevat een bezoek aan de blauwe grot die lang genoeg is om verder te gaan met een roeiboot om naar binnen te gaan. Daarna kom je terug op de boot om de boottocht voort te zetten. Kom van 09:30 uur tot 14:00 uur naar pier nummer 0 in de haven van Capri en stap aan boord van de eerste beschikbare boot. Vertrek is dagelijks ongeveer elke 30 minuten.

Amalfikust: boot- en snorkeltocht in kleine groep

10. Amalfikust: boot- en snorkeltocht in kleine groep

Stap aan boord van een Amalfitaanse Gozzo-boot voor een mooie rit langs de kust van Amalfi. Bewonder natuurlijke wonderen, waaronder de natuurlijke boog en de Faraglioni-rotsen. Zwem en snorkel of ontspan aan de oevers van afgelegen stranden. Zodra iedereen aan boord is gesprongen en een korte briefing heeft gehad over hoe je de dag gaat doorbrengen, ben je klaar om naar het westen te vertrekken richting Positano. De route voert je langs de mooiste stranden van de Amalfikust, maar ook dicht bij natuurlijke rotsbogen en in zeegrotten, waardoor je de kans krijgt om de oude wachttorens te bewonderen die over de hele lengte van deze kust te vinden zijn. Je pauzeert bij stranden die alleen over zee bereikbaar zijn en hebt tijd om te gaan snorkelen of zwemmen in kristalhelder water en in grotten. Niet ver van het startpunt, direct na het verlaten van het centrum van Amalfi, komt u dicht bij de Sint-Andreasgrot, een enorme natuurlijke zeegrot vol stalactieten, vernoemd naar de beschermheilige van Amalfi (Andrea). Als je eenmaal de stranden van Duoglio en Santa Croce bent gepasseerd, stop je bij de "Arc of Lovers", een natuurlijke rotsboog die miljoenen jaren geleden is ontstaan door de erosie van de zee, waarvan de vorm doet denken aan twee kussende olifanten. Tot niet zo lang geleden trouwden jonge stellen er bovenop. Even later vaart u voor het oude vissersdorpje Conca dei Marini, langs de villa van Sophia Loren en ziet u het historische hotel "Il Saraceno" gelegen aan het strand van La Vite. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht op het Santa Rosa-klooster, een voormalig klooster dat nu is omgebouwd tot een luxe hotel, ooit de thuisbasis van de Dominicaanse nonnen. Het is precies in de keukens van dit klooster dat de heerlijke "Sfogliatella Santa Rosa" werd geboren, een schelpvormig gebakje gevuld met room op basis van ricotta en kleine stukjes gedroogd fruit, typisch voor de lokale culinaire traditie (vergeet niet te proeven voordat u vertrekt!). Eenmaal voorbij de kust van Conca dei Marini kom je in het westelijke bekken, waar je een prachtig uitzicht hebt op de dorpen Furore en Praiano en de eilanden Li Galli en Capri, samen met de bekende Faraglioni-rotsen. Verder in dit bassin vinden we de kleine Runghetiello-grot en zijn kleine strand, waar u voor anker gaat voor een pauze om te gaan zwemmen of snorkelen. Je bereikt dan de beroemde Furore Fjord, de enige natuurlijke fjord in Italië en de locatie van de internationale duikwedstrijd "MarMeeting": elk jaar in juli strijden professionele duikers van over de hele wereld door vanaf de top van de brug te springen die 28 meter lang is hoog. Als u iets verder naar het dorp Praiano vaart, kunt u een grotere zeegrot, de Africana Grotto, van dichtbij bekijken, waar het water een opvallende blauwe kleur heeft dankzij de unieke lichtbreking. Uiteindelijk ga je om Capo Sottile heen en vaar je verder naar Positano, waar je nog een pauze hebt om te snorkelen op een strand dat alleen bereikbaar is via de zee en dus helemaal niet druk is: La Porta. De terugreis naar Amalfi geeft je een ander maar even opmerkelijk uitzicht op zowel zee als land.

Veelgestelde vragen over Campania

Welke topattracties zijn een must-see in Campania?

De topattracties in Campania zijn:

Sitemap Campania

Wil je alle activiteiten in Campania ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Campania

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 44.994 beoordelingen

Wij hadden Alex (Alessandro) als gids en naast zijn perfecte beheersing van de Engelse taal, was hij vooral een geanimeerde verteller over de levendigheid van zijn stad. Ik heb in Italie gewoond en kende deze stad vooral als ''gevaarlijk'', maar het bleek juist bruisend en levendig te zijn. Alhoewel er doorheen rijden gezorgd heeft voor een nieuwe waardering voor het leven zelf. ;) Alex neemt je mee op een Street Food Tour. Dat gaat met de nodige passie en context. Door zijn verhalen kijk je anders naar Napels en naar het eten zelf. Als ronde tonnetjes ( eet zo min mogelijk van tevoren!) gingen we terug naar de Amalfi kust, maar niet zonder een enorme waardering voor deze gids, deze tour en Napels zelf. EEN MUST DO! ( ook met grotere kinderen goed te doen)

Wat een mooie plek Pompeii. Een absolute aanrader wat mij betreft. Ook het beklimmen van de Vesuvius is de moeite waard. In het hoogseizoen goed rekening houden met de felle zon. Gelukkig kun je uitrusten en wat te drinken kopen.

Our guide stefania was the best! So kind and her english was perfect! She gave me the best suggestions to visit Capri. Loved it!

Prachtige boot en top schipper. Zeker aan te bevelen . Alles was in orde.

Emilio a really nice and enthousiastic guys who know a bit of Dutch