Kies data

Dingen om te doen Campania

Campania: De beste dingen die je niet wil missen

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

1. Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. Je gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd, en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De rondleiding omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw onderdeel van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen. Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Foto's maken onderweg is toegestaan.

Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

2. Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

Loop met je kleine groep van maximaal 20  personen door de ruïnes van Pompeii en verken deze oude stad, begraven door de Vesuvius in 79 na Christus. Kom meer te weten over een van de best bewaarde archeologische plekken  ter wereld, tijdens een wandeling van 2 uur met een archeoloog en een professionele lokale gids. Bezoek waar de belangrijkste openbare gebouwen, huizen en winkels zich bevinden. Bekijk de Porta Marina, de basiliek, het forum, de badhuizen, de Lupanar (bordeel), de bakkerij, het huis van de faun, het thermopolium, de hoofdstraat, de overblijfselen van de doden en de theaters. Aan het einde van de tour geeft de gids je geweldige suggesties over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen met het verkennen van de ruïnes of de moderne stad Pompeii als je de beste routebeschrijving wilt.

Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

3. Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

Dompel jezelf onder in 3 prachtige Italiaanse steden tijdens deze dagtocht vanuit Napels. Winkel in boetiekjes, proef limoncello en geniet van een lichte lunch op deze ontspannende dag om nooit te vergeten. Vertrek vanuit Napels en reis naar Sorrento, en bewonder onderweg de schoonheid van het landschap. Luister naar het informatieve commentaar tijdens de reis. Stop om wat van de lokale limoncello te proeven, gemaakt van citroenen, en dwaal vervolgens een uur door de smalle straatjes. Bezoek ambachtelijke winkels en proef de lokale delicatessen. Ga verder naar Positano waar je ongeveer een uur de tijd hebt om naar het strand te gaan, of de kleurrijke bloemen in de zomer te bewonderen. Bekijk winkels met traditionele Moda Positano-kleding en ga daarna naar een fijn restaurant aan de kust om te genieten van een lunch op een terras met adembenemend uitzicht over zee. Geniet vervolgens van tot anderhalf uur vrije tijd in Amalfi en bezoek de kathedraal, of ontspan op het strand met een heerlijk Italiaans ijsje.

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

4. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Ercolano: ticket Herculaneum met snelle toegang

5. Ercolano: ticket Herculaneum met snelle toegang

Krijg direct toegang tot de antieke Romeinse stad Herculaneum met je voorrangsticket. Herculaneum werd begraven onder as na de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus, maar in tegenstelling tot het nabijgelegen Pompeï bleef een groot deel van de stad bewaard: daken, bedden, deuren, eten en zelfs 300 skeletten! Bewandel de stenen straten van deze UNESCO werelderfgoed-plaats en vang een glimp op van hoe het leven was voor de vernietigende uitbarsting. Bewonder objecten die hun originele vorm bijna 2000 jaar lang behouden hebben.  Ontdek de gebouwen die intact zijn op je eigen tempo, zie goed bewaard gebleven fresco's en beeld je de dagelijks rituelen in van de gebruikers van de winkels, het publieke gymnasium en de publieke zwembaden die vandaag de dag nog te zien zijn. 

Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

6. Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeï onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met een deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bepaal zelf hoe je ervaring eruitziet. Je kunt kiezen voor een gedeelde tour in een kleine groep of een privétour alleen voor je eigen groep. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeï. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog en gids vertelt over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk de goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2.000 jaar terug in de tijd. Een aantal van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel aan zijn naam kwam en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het einde van de tour krijg je goede tips van de gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid verder te verkennen. Tevens word je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dicht bij de plek van de opgraving ligt. Ook kun je te weten komen hoe je bij het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi kunt komen.

Herculaneum: 3D-wandeltocht met voorrangsticket

7. Herculaneum: 3D-wandeltocht met voorrangsticket

Draag je Augmented Reality-smartbril en geniet van een unieke, innovatieve en meeslepende wandeltocht op de archeologische vindplaats Herculaneum. Reis terug naar 79 AC en zie hoe de pleinen en huizen van Herculaneum eruit zagen voordat ze werden vernietigd door een vulkaanuitbarsting. Ontmoet je reisleider bij de hoofdingang van Herculaneum en trek je bril aan voordat je luistert naar een korte introductie over het gebruik ervan. Begin dan aan je rondleiding die is ontworpen door een archeologisch team om je te laten zien hoe het leven was in Herculaneum vóór de uitbarsting. De software van de bril maakt hologrammen die de bestaande ruïnes overlappen en laten zien hoe de belangrijkste tempels, huizen en gebouwen er oorspronkelijk uitzagen. Werp jezelf in het vervlogen tijdperk van het oude leven in Herculaneum, terwijl je door de stad loopt om je een Romein te voelen.

Capri: boottocht rond het eiland en bezoek Blauwe Grot

8. Capri: boottocht rond het eiland en bezoek Blauwe Grot

Vaar vanuit de haven van Marina Grande en geniet van een ontspannende boottocht rond de ruige kust van Capri. Bekijk de hoogtepunten van het betoverende eiland terwijl je langs de historische vuurtoren van Punta Carena en de legendarische Bagni di Tiberio (Thermen van Tiberius) in de buurt van een voormalige villa van de Romeinse keizer vaart. Passeer de zeegrotten van de White Grotto en Green Grotto, vernoemd naar de kleur van het water en de lichteffecten van de zon. Bewonder de indrukwekkende zeestapels van de Faraglioni-rotsen en kom onderweg veel te weten over het eiland van je schipper. Betreed de beroemde Blauwe Grot via een kleine ingang en ga verder naar een grote grot onder de zee, waar je versteld zult staan van het intense blauw van het water veroorzaakt door een natuurlijk fenomeen met de zon.

Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

9. Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

Sla de lange wachtrijen over en ontdek de overblijfselen van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Maak gebruik van een audiogids en bekijk huizen en alledaagse voorwerpen die vrijwel geheel intact zijn gebleven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijden van het Romeinse rijk. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij het commentaar van de audiogids. Bezoek de hoogtepunten van de stad zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportzaal. Ontdek wat er is overgebleven van winkelpuien en winkels. Bekijk de bewaard gebleven fresco's met verschillende scènes uit de Romeinse mythologie en het dagelijks leven.

Pompeï: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

10. Pompeï: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

Sla de wachtrijen over met deze 2 uur durende rondleiding en ontdek de restanten van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Je gids laat je huizen en alledaagse voorwerpen zien die nog volledig intact waren toen de stad werd opgegraven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijde van het Romeinse rijk. Tot de hoogtepunten behoren het Romeinse amfitheater, een klein theater en een openbare sportruimte. Zie waar de Romeinen plezier beleefden en banketten hielden, ontdek fresco's die in de tijd bevroren zijn en schrijnende afgietsels van burgers en hun huisdieren.

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Campania

Welke topattracties zijn een must-see in Campania?

Andere activiteiten in Campania

Wil je alle activiteiten in Campania ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Campania

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 70.188 beoordelingen

Fantastische middag

Prachtige middag. Druk en lange rij. Geen problemen met tickets. Konden meteen gescand worden bij toegangscontrole, hoefde je niet om te ruilen. Direct na toegangscontrole lange rijden bij toiletten. Tip loop iets verder in Versailles en pak een lift naar de toiletten, op een andere verdieping. Doet bijna niemand.

Goed bewaard gebleven site, attente gids. Mooie dag, op een regenachtige dag moet het slecht zijn, allemaal in de open lucht.

Ariadna een uitstekende gids en Remi een zeer goede chauffeur. Ze hebben de reis tot een zeer aangename ervaring gemaakt

Heel interessante toer! We werden ook heel goed geholpen door de organisatie zelf, zeker aan te raden!

Zeer goede gids, unieke ervaring en een heel vriendelijke chauffeur.