Campania
Rondvaarten & boottochten

Rondvaarten & boottochten
431 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Campania

Campania

Campania Rondvaarten & boottochten: onze aanbevelingen

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. De gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De tour omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw fragment van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen.  Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Het is toegestaan om foto's te maken tijdens de tour. Kies voor de ticketoptie met pizza om aan het eind van je rondleiding door de Napels Underground te genieten van lekkere pizza.

Pompeii: Entreebewijs en rondleiding met een archeoloog

Pompeii: Entreebewijs en rondleiding met een archeoloog

Ga mee met een rondleiding in een kleine groep, met een maximum van 20 deelnemers, door de fascinerende ruïnes van Pompeii, dat in 79 na Christus werd bedolven door de uitbarsting van de Vesuvius. Deze 2 uur durende wandeltour wordt geleid door een deskundige archeoloog en een deskundige lokale gids, die je onderdompelen in een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen ter wereld. Ontdek de opmerkelijke bezienswaardigheden van Pompeii, zoals de Marina Gate, de Basilica, het Forum, de oude baden en het Lupanar (bordeel). Laat je verbazen door de bakkerij, het beroemde Huis van de Faun, het Termopolium, de hoofdstraten, de aangrijpende gipsafgietsels van slachtoffers en de historische theaters. Je tour wordt afgesloten met onschatbare inzichten van je gids, die je uitstekende aanbevelingen zal geven voor verdere verkenning van de ruïnes van Pompeii of de hedendaagse stad. Deze tour is ideaal voor degenen die graag een goed begrip willen krijgen van deze emblematische historische site.

Pompeii: toegangsticket met optionele audiogids

Pompeii: toegangsticket met optionele audiogids

Stap terug in de tijd met dit ticket naar de archeologische vindplaats Pompeii met een optionele audiogids. Ervaar de sensatie van het lopen door straten die bewaard zijn gebleven door vulkanische as. Ontdek de tempels, theaters, elegante villa's en openbare gebouwen. Wandel comfortabel door de stad met gratis bagageopslag. Kies tussen Pompei Express (alleen de oude stad Pompeii, villa's in de buitenwijken niet inbegrepen) en Pompei+ (oude stad Pompeii met villa's in de buitenwijken: Villa van de Mysteries + Villa van Diomedes + Villa Regina in Boscoreale met Antiquarium) ticket en voeg een officiële audiogids toe aan je ervaring. Laat je ticket aan de deur zien en begin je ontdekkingstocht van een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld. Audiogidsen kunnen alleen worden opgehaald en teruggebracht bij de officiële audiogidsbalie van het park in Porta Marina Superiore. Op de ochtend van 24 augustus 79 na Christus verraste de uitbarsting van de Vesuvius de 11.000 inwoners van Pompeii. De dramatische gebeurtenis doodde de inwoners en de stad werd bedolven onder as. Voel de sensatie als je ziet waar de Romeinen hun lunch haalden op de markt. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken in de openbare baden. Bekijk Hellenistische plaatsen zoals het Huis van de Faun. Stel je voor dat je in het publiek van het amfitheater zit of bewonder de met fresco's versierde Villa van de Mysteriën. Wandel naar de tempels van Venus, Apollo en Jupiter. Maak een foto van de stad met de Vesuvius op de achtergrond. Neem de tijd om de site in je eigen tempo te verkennen en sla de stress van het boeken van kaartjes voor deze populaire attractie over. Let op: dit ticket is exclusief toegang tot Suburban Villas (Villa dei Misteri).

Vanuit Napels: Pompeii ruïnes & Mount Vesuvius Dagtour

Vanuit Napels: Pompeii ruïnes & Mount Vesuvius Dagtour

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg een gediplomeerde gids door de overblijfselen van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die bijna 2000 jaar lang op bijzondere wijze in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Luister naar verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typisch Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeï. Rijd vervolgens naar een plek dicht bij de top van de berg die de stad heeft verwoest. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeï werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die bijna 2000 jaar lang op bijzondere wijze in de tijd is bevroren. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer rond 17:00 uur weer terug naar Napels en laat je afzetten bij je hotel, je cruiseschip of bij het treinstation.

Napels: Catacomben van San Gennaro Toegangsbewijs & Rondleiding

Napels: Catacomben van San Gennaro Toegangsbewijs & Rondleiding

Reis terug in de tijd en ontdek de catacomben van San Gennaro om meer te weten te komen over de patroonheilige van Napels. Ontdek wat zich onder het straatniveau afspeelt en bekijk de prachtige fresco's en Byzantijnse schilderijen uit de 9e en de 10e eeuw na Christus. Ontdek de geschiedenis van de paleo-christelijke begraafplaatsen met een Engel- of Italiaanstalige gids. Krijg uitleg over de uitbreiding in de 4e eeuw na het overbrengen van de overblijfselen van St. Agrippinus naar de ondergrondse basiliek die aan hem is opgedragen. Zie het grote doopvont in opdracht van bisschop Paulus II, die in de 8e eeuw tijdens de beeldenstorm zijn toevlucht nam tot de catacomben. Bekijk de details van de bovenste catacomben, gedecoreerd in het begin van de 3e eeuw in de zogenaamde Pompeïsche stijl, en nu de thuisbasis van enkele van de vroegste christelijke schilderijen van Zuid-Italië. Laat je verrassen door de kostbare crypte van de bisschoppen en zijn 5e-eeuwse mozaïeken, waaronder een beeltenis van de bisschop van Carthago, St. Quodvultdeus.

Pompeii: Tour in kleine groep met een archeoloog

Pompeii: Tour in kleine groep met een archeoloog

Reis terug naar de Romeinse tijd tijdens een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken het UNESCO-werelderfgoed gedurende 2 uur met de hulp van je deskundige gids, die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Kies de ervaring die u wilt hebben, met de keuze uit een gedeelde tour met kleine groepen of een privétour voor u en uw groep alleen. Betreed de stad bij Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kunt u de Vesuvius zien met uitzicht op de stad. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en geweldige Theater van Pompeii. Luister naar interessante anekdotes van je archeologische gids, die je zal vertellen over mensen die in Pompeii woonden. Kijk naar gipsafgietsels van degenen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug. Hoogtepunten zijn onder meer het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Ontvang aan het einde van de tour geweldige tips van je gids over hoe je de rest van je dag kunt doorbrengen, of kies er zelfs voor om langer op de archeologische vindplaats te blijven om deze op eigen gelegenheid te verkennen. Ontvang een routebeschrijving naar het Heiligdom gewijd aan Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de plaatselijke kathedraal die zich dicht bij de opgravingslocatie bevindt. U kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

Capri: Eilandboottocht met grotten

Capri: Eilandboottocht met grotten

Vertrek vanuit de haven van Marina Grande en geniet van een ontspannende cruise langs de ruige kust van Capri. Bekijk de hoogtepunten van het glamoureuze eiland als je langs de historische Punta Carena-vuurtoren en de legendarische Bagni di Tiberio (Thermen van Tiberius) komt in de buurt van een voormalige villa van de Romeinse keizer. Passeer de zeegrotten van de White Grotto en Green Grotto, genoemd naar de kleur van het water en de lichteffecten van de zon. Bewonder de indrukwekkende zeestapels van de Faraglioni-rotsen en krijg onderweg veel informatie over het eiland van je schipper. Betreed de beroemde Blauwe Grot via een kleine ingang (indien optie geselecteerd) en ga verder naar een grote grot onder de zee, waar je versteld zult staan van het intense blauw van het water dat wordt veroorzaakt door een natuurlijk fenomeen waarbij de zon betrokken is.

Vanuit Napels: Sorrento, Positano en Amalfi Dagvullende Tour

Vanuit Napels: Sorrento, Positano en Amalfi Dagvullende Tour

Dompel jezelf onder in 3 prachtige Italiaanse steden tijdens deze dagtrip vanuit Napels. Winkel in boetiekjes, proef limoncello en geniet van een lichte lunch op deze ontspannende dag om nooit te vergeten. Vertrek vanuit Napels naar Sorrento en bewonder onderweg de schoonheid van het landschap. Luister naar informatief commentaar tijdens de reis. Stop om de lokale limoncello likeur te proeven, gemaakt van citroenen, en dwaal dan een uur door de smalle straatjes. Bezoek ambachtelijke winkeltjes en proef de plaatselijke delicatessen. Ga verder naar Positano en krijg ongeveer een uur de tijd om naar het strand te gaan of de kleurrijke bloemen in de zomer te bewonderen. Winkel voor de traditionele Moda Positano kleding voordat je naar een leuk restaurant aan de kust gaat om te lunchen op een terras met adembenemend uitzicht op zee. Geniet vervolgens van 50 minuten vrije tijd in Amalfi om de kathedraal te bezoeken of ontspan op het strand met een handgemaakt ijsje.

Pompeii: voorrangsticket met audiogids

Pompeii: voorrangsticket met audiogids

Vermijd de lange rijen toeristen bij het loket en geniet van skip-the-line toegang tot Pompeii. Profiteer van een audiogids en verken dit UNESCO-werelderfgoed in je eigen tempo. Leer meer over de geschiedenis van deze tragische plek in het deskundige commentaar van je audiogids. Bezoek hoogtepunten zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportschool. Bekijk de plaatsen waar de Romeinen dagelijks leefden en banketten hielden. Ontdek fresco's die bevroren zijn in de tijd en bewegende afgietsels van burgers en hun huisdieren tijdens een exclusieve, zelfgeleide tour die u kunt aanpassen aan uw behoeften.

Napels: Rondvaart naar Positano, Amalfi en Ravello

Napels: Rondvaart naar Positano, Amalfi en Ravello

Bezichtig de Amalfikust tijdens een dagtocht vanuit Napels. Bekijk Sorrento vanaf zee. Bezoek Amalfi en Positano, met de optie om ook Ravello te verkennen. Bewonder het ongelooflijke landschap dat een plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO waardig is. Vanaf het handige ontmoetingspunt in Napels breng je jezelf naar de haven van Torre del Greco. Van daaruit vaar je naar Sorrento, terwijl je geniet van de prachtige Vesuvius op de achtergrond en van je deskundige gids leert over de tragische geschiedenis. Bekijk de schoonheid van de kustlijn van Sorrento: de panoramische terrassen die over de zee uitkijken, de Baden van Koningin Giovanna, de Baai van Jeranto en het Beschermde Zeegebied van Punta Campanella. Bij aankomst in Amalfi heb je vrije tijd om het UNESCO Werelderfgoed te bezoeken, beroemd om zijn schilderachtige uitzichten, romantische landschappen en de kathedraal van Sint Andreas. Afhankelijk van de gekozen optie kun je ook een bezoek brengen aan Ravello, een badplaats, waar je vrije tijd hebt om de Villa Rufolo en zijn serene tuin te bekijken, die een adembenemend panorama biedt over de hele Golf van Salerno. Daarna vertrek je naar Positano, de parel van de Amalfikust, beroemd om zijn smalle straatjes, kleine winkeltjes en kleurrijke aardewerk. Je hebt hier wat vrije tijd om te verkennen voordat je ontspant aan boord voor de terugreis naar Napels.

Veelgestelde vragen over Rondvaarten & boottochten in Campania

Welke andere activiteiten dan Rondvaarten & boottochten zijn de moeite waard in Campania?

Andere onmisbare dingen om te doen in Campania:

De topbezienswaardigheden in Campania

Activiteiten in Campania

Steden in Campania

Andere activiteiten in Campania

Wil je alle activiteiten in Campania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Campania

Gemiddelde beoordeling

4.6
(685 beoordelingen)

Met Maria als gastvrouw was onze dagtrip meer dan geslaagd. We kwamen om 8u40 aan op Capri en hebben de eerste 5u vrij kunnen rondlopen op Capri en Anacapri. Omdat we zo vroeg waren hebben we de drukte voor een groot stuk kunnen vermijden. De boottocht zelf startte om 14u, duurde ongeveer een uur en was een zeer leuke ervaring. onze gastvrouw gaf ons ook nog leuke en nuttige tips om de vrije momenten op het eiland in te plannen. We zouden het zeker opnieuw doen!

Heel mooi en haalbaar. Aan de andere kant moet je 18 euro per persoon toevoegen om de blauwe grot te gaan bekijken. (3 minuten voor de blauwe grot met 2 uur wachten bij de ingang) Voor ons dus onmogelijk. Maar de rondreis over het eiland moet worden gedaan

Super goed georganiseerd met top-service! Bedankt Kylie om onze pickup nog te regelen de dag voordien! 1 klein minpuntje, de gids zette loeiharde muziek op in de boot op de terugweg zodat vele mensen airplugs moesten indoen, niet leuk en onnodig.

Het was een fijne boottocht en zowel bij Amalfi als bij Positano gestopt. Wij vonden zelf Positano mooier en leuker, helaas daar maar een uur geweest en bij de Amalfi kust 3,5 uur. Hebben een topdag gehad.

De gids Loona is fantastisch. Frans, ze wist onze ervaring zeer aangenaam te maken. Bedankt namens Paul en Diane (de twee Quebecers).